![]() |
Citiraj:
Budimo realni napraktičnija instalacija winsa je prek optike, tim više što ova nova luda ploča ne povlači putem instalacije windowsa LAN dravjer te je potrebna instalacija prek cd-a. Znam komotan sam, al tak je kak' je, prestar sam da bi se promijenio A i bar bu neki kinez zaradil koji juan :D. Cheers :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
hvala svima na konstruktivnim prijedlozima, idejama, infoima :respekt: pozdrav |
Probaj ploču zamijeniti za Asrock 980DE3/U3S3 koja je jeftinija 100 kn i ima IDE.
|
Zamjena ploče nije moguća jer smo frend i ja pri montaži Scythe-a Ninje (koja je btw. lakoćom bila montirana na par DFI-ica, điđabajt i staru Asrock ploču) na nju zbog prenatugnuto postavljenih zubaca na koje idu one zakačke kulera bili prisiljeni koristit doslovce šrafciger veličine pajsera i narafski popigalo se dva fina pasivnog hladnjaka na nortbriđu :D.
Ništa strašno, al' neznam kakav je protokol pri zamjeni u ADM-u, a i kaj je najbolje ponovnu golgotu s montažom/demontažom kulera ne želim jel'te. Samo se pitam kad bu trebalo zamijenit pastu kak' bu to zgledalo :fiju: Enivej, kak veli kolega tiki66, naručil bum s ebaya http://www.ebay.com/itm/2in1-IDE-to-SATA-SATA-TO-IDE-Converter-Adapter-Suppot-ATA-100-133-Cables-UK-/151320475631?pt=UK_Computing_Drive_Cables_Adapters&hash=item233b6737ef i :amen:. Sori na malom off-u, moral sam si olakšat dušu, a možda i nekom pomogne. Cheers |
Isti imam i ja, 2 komada, veoma je labav pa moraš ga namještati točno u određenu pozu.. pokušaj naći neki drugi ako već nije prekasno
|
Citiraj:
pa bumo vidli rekli su slepci :lol2: |
Što uzeti, dosadio mi je ovaj preko 5 godine star proc, a da je brži, ima manji TDP i ne košta preko 1000kn
|
Pa, odlockavanjem ti je odma TDP skocio malo tako da nema nista s manjim TDP-om na ovom socketu. Mozes ici na neki APU ali sumnjam da su oni brzi.
|
Ispada da su i najjači FM2+ procesori tu negdje po performansama, jedino što imaju podršku za velik broj novih instrukcija (i GPU koji još uvijek nije dovoljan za solidno igranje na mom monitoru)
|
Ako ti šta znači ja san gledao nedavno za uzet nešto novije, čisto iz razloga kojeg i ti navodiš, jednostavno mi je procesor dosadio:D I skužio sam da ne bi napravio nikakav skok bez mijenjanja socketa, a mijenjat i ploču i procesor (vjerojatno i rame), odnosno upustit se u promjene od 200-300€ nema smisla samo iz puke dosade, pošto me performanse više-manje zadovoljavaju:)
|
Sve osim FX-6300/8300 procesora ti nije upgrade. :)
|
Citiraj:
EDIT: Citiraj:
Pa taman, s obzirom koliko se FX procevi griju, i koliko im je loš stock. |
Citiraj:
|
Evo,da kažem, Phenom II x4 se vratio u prodaju,futura-it.
Pa,ko voli-nek izvoli! :D :D |
pa za 400tinjak kuna je to ok..rađe bi išao na to pa možeš nadogradit na FX-a u budućnosti nego na FM2 koji je slijepa ulica po tom pitanju..za sada barem
|
Do sad su se polovni kretali oko 400 kuna, ovo ce im sad lipo spustit cijenu. :)
|
Oho, pa ovo je odlicno. Taman sam mislio stariji komp sa x2 Kumom nadogradit s necim jacim.
910e sa 65w tdp-a je zbilja super deal :) |
Citiraj:
jer nemaju love priuštiti si 10 procesora, i OK - tko naruči - a još su dobavljivi, "OK", upiknuli su. Tko nije - Yebiga - najašio je Ježa (Slavonca). http://img190.imagevenue.com/loc247/..._122_247lo.jpg http://img294.imagevenue.com/loc340/..._122_340lo.jpg Citiraj:
BTW - Pisalo je "945BE", a nisu "BE", ali nema veze, dobri su za "igranje". |
Koji su to 945 - oni 95w ili 125w?
|
Pise da su 125w.
|
Piše da je i BE pa kaže čovjek gore da nije
|
Onda odi do njih i provjeri. :D
Il ih nazovi. |
Svi su 125W TDP, samo 910e su nižeg TDP-a.
Ali za upgrade starijih mašina koje ne podržavaju nove FX-ove, milina. |
Kako su svi 125? :D
945 je 125W 925 je 95w 830 je 95W 910e je 65W ni je li tako? |
Citiraj:
Ali to i nije toliko bitno, svi se mogu dosta undervoltati na stock brzinama. |
ma da krivo napisao, i mislih na 95
ja sam sebi uzeo isto par komada, dobri su za dilati dalje gaming konfe :D |
Ev da pitam,koja je razlika u performansama stock 925 i 945?
Frekvencijska razlika je 0.2ghz,pa ne bi trebalo biti previše,zbog praktički iste arhitekture. A za razliku se uzme neki dobar hladnjak,LC CC 95 il nešt tako. |
koju razliku? pa nije da je razlika 100kn vec 20kn :D što i opravdava tih 200mhz :D
|
Nije ni svejedno (za klokanje) koji je stepping. Još se jednio isplati uzeti Phenoma 910e (334 kn) i Phenoma 830 (365 kn), 925 i 945 su preskupi. Podignuta im je cijena kao i 2600K od prije koji tjedan, koji se mogao dobiti u dućanu za 1100 kn s pdv-om. Jedan dućan ga ulovio i puknuo 700 kn bonus marže. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ahhh,nabava. Zaboravih! Pitanje-koji se bolje undervolta? I undervoltanjem se briše gara jelda? (Ne vidim na iskustvima jel ima prosata? kakvi su?) |
Ni podizanje, ni spuštanje napona ti nitko ne može dokazati, tako da nećeš izgubiti garanciju. A procesori ni ne rikavaju samo tako, od undervolta nikako. Treba se potruditi za skuriti ga.
910e bi se trebao najbolje undervoltati. Općenito je uvijek bolje uzeti procesor s C3 steppingom. |
Namjera mi je uzet 830,jer ću experimentirat s njim,a razlika u cijeni je minimalna.
Komotno uzmem to, undervoltam i vidim gdje to vodi. Hlađenje nebi trebalo neko od xyz kuna,pa bum koristil nešt šta imam,LC 95 il nešt tako budem našao. Ugl. dankešun na pomoći!! |
Citiraj:
prijasnji 945 su bili sa zakljucanim mnoziteljem,mislim da nije bilo kod nas 945,blackova! samo 955 i 965! |
Citiraj:
HDX945FBK4DGI HDX945WFK4DGI HDX945WFK4DGM (C3) |
Citiraj:
Nije ni jedan Black, već sam vam pofotkao. Danas je ispravljeno na stranicama distributera, ukazao sam im na pogrešku - jer ni part number nije od BE procesora. |
Citiraj:
naime,uzeo sam prije par dana athlona x3 445,3.1ghz,i otkljucao mi se u phenoma II x4 b45,ali bez l3 kesa! tu ide pitanje? Zasto ga win prepozna kao phenoma ,a zakljucan je l3 kes?zar nije upravo nedostatak l3 kesa odlika athlona II? ili postoje i druge instrukcije koje cine razliku izmedu njih,ako netko zna? Zasto nije athlon x4? |
Citiraj:
|
Zato što si dobio zaključanog Propus Core sa ne Deneb Core.
Neke Rana Core su u principu zaključani Deneb Core, ali ih je veoma malo. Najbolji su bili X3 435. 90% koje sam otključao su bili Deneb. A zašto ti ga tako CPU-Z/BIOS prepoznaje? Zato što to tako kaže ACC Bug (ASRock UCC radi na istom principu). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:25. |