PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pametni, polu pametni te glupi satovi al' na baterije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500)

Srky 09.09.2020. 13:46

Citiraj:

Autor borny (Post 3430135)
Jesi li riješio?

Da, stigao mi novi Fenix 5 Plus :goood:

Ivoludilo 09.09.2020. 14:47

Ja ga koristim skoro godinu dana i odličan je

delavi 09.09.2020. 15:53

Citiraj:

Autor Ivoludilo (Post 3436892)
Ja ga koristim skoro godinu dana i odličan je

Za te pare mora pjevat.

Ivoludilo 10.09.2020. 07:35

I to radi ,16 GB memorije za muziku i karte ,da vidiš kako samo peva

Ivo_Strojnica 10.09.2020. 07:55

i nije vam taj sat debelo djubre?
mene baš odbija cili taj bulky dizajn za everyday use.

1v@n 10.09.2020. 08:02

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3437083)

Na slikama izgleda tako i očekuješ da je glomazan i neudoban, pogotovo jer je fenix 3 još i veći od fenixa 5. Ako imaš priliku, stavi ga na ruku, iznenadit ćeš se.

Srky 10.09.2020. 09:19

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3437083)

Meni osobno nije, džomba mi je tek 5X/6X serija koji su 51mm a ovaj mi taman.

Ivoludilo 11.09.2020. 07:52

Pa nose ljudi i deblje stvari na ruci , ja ranije nisam nosio sat uopšte , i mogu reći da mi ne smeta , skidam ga jedino pri tuširanju , ceo dan i noć na ruci.Uostalom i mora biti malo deblji da bi mogao normalno da koristiš dugmiće sa strane.

blava 15.09.2020. 10:02

Gledam si uzeti pametni sat do 1000 kn i izbor mi je pao na Huawei GT2E i jedina mana mi je sto nema mikrofon i zvucnik kao GT2 radi poziva.

Ima li nesto slicno GT2E samo da ima mikrofon/zvucnik.
GT2E i slicne bi prvenstveno radi integrirane memorije da za trening ne moram nositi mobitel i naravno baterija,funkcije itd.

coconut 20.09.2020. 08:36

Izašao je Huawei Watch GT 2 Pro. Po recenzijama, radi se o istom hardveru kao i GT 2/e, ali uz nešto plemenitije materijale (safirno staklo, titansko kućište, keramika iza) i bežični punjač. Sat se može puniti putem Qi punjača bilo kojeg proizvođača.
Cijena 300€ sa uključenim Freebuds 3i sluškama (one nisu dio standardne opreme!)

raliSHA 21.09.2020. 14:37

Više manje bzvz.. Isti sat u drugačijem pakiranju.. Gotovo nikakav napredak po pitanju hardvera i softvera. Honor gs pro bar ima veću bateriju ali ni to nije nešto. Opet nema integracije sa stravom kao ni odgovaranja na notifikacije.

Ivo_Strojnica 21.09.2020. 18:03

ali je pakiranje jako lipo :)
šteta šta nema nikakvu integraciju sa Strava/Endomondo.

Dottore 21.09.2020. 19:29

Baš mi sviđa Apple Watch 6 GPS ( trenutno koristim Watch 3 GPS+LTE)

Ivo_Strojnica 21.09.2020. 23:36

Sta nije oni svi isto izgledaju?

Dottore 22.09.2020. 21:57

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3440919)
Sta nije oni svi isto izgledaju?

Izgledaju ali drugačije po senzorima i po veličinama. Po meni bolji nego 4 i 5 kad gledam kakve fičure ima. Vozim, hodam i plivam.
Jedva čekam da bude dostupan kod nas i ugrabim.

Sikronizacija sa Stravom radi odlično (čak i edmondo). Baterija drži skoro 3 dana ako isključim sve osim gps i tapkanje. Notifikacije bez greške i uvijek zvoni prije na ruci nego na mobitelu.

Edit.
Ima dodatna caka. Možeš upotrijebiti Stravu ili pedaliranje biciklom i oboje synca bez problema. Auto-pause radi jako dobro i lakše kontrola swipe. Jednostavno bez greške ( opet ponavljam , jel da?)

Отправлено через SM-G975F

Ivo_Strojnica 22.09.2020. 23:27

Opisa si svaki garmin i polar koji sam ima. :D
Osim baterije, to je preko 7 dana.

Svakome svoje naravno, zato i ima toliko satova.

xGAME 22.09.2020. 23:52

Gledao sam par recenzija novog AW-a i bome sve osim baterije je stvarno dobro. Senzori su veoma precizni. Ali ta baterija ubija u pojam.

Danas/sutra/prekosutra izlazi Garmin Venu SQ koji je cijenom full prihvatljiv (1600kn) i mogao bi ispast kao dobar sat. Samo što je tog kockastog oblika.

LAcy 23.09.2020. 00:44

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3441217)

Al' Garmin nema fancy display :D Koji manje trosi, stalno je vidljiv a i sto jace sunce, bolje se vidi. Zapravo sad i Garmin ima amoled.

srale7 23.09.2020. 10:00

Xiaomi Mi Band 5, treba kupit global verziju ili moze i kineska? Koliko sam skuzio stvar je kao i prosle godine (mi badn 4) Global ima neke opcije koje zapravo ne rade (nfc)?

Hvala

cro_ryder 23.09.2020. 10:17

Ja sam kinesku verziju naručio neki dan, koliko sam vidio nema nekih bitnih razlika a na eng radi bez problema (isto kao i 4).

myroman 23.09.2020. 12:09

Ima dobra akcija za pametni sat, pa koga zanima:
Honor MagicWatch2 pametni sat - 1.071,89 kn. Na nabava.net ga ima od 1.500,73 kn. Ušteda: 428,84 kn

jjd37 23.09.2020. 18:18

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3441282)
Xiaomi Mi Band 5, treba kupit global verziju ili moze i kineska? Koliko sam skuzio stvar je kao i prosle godine (mi badn 4) Global ima neke opcije koje zapravo ne rade (nfc)?

Hvala

Vlasnik kineske verzije cca mjesec dana. Sve isto ko i 4ka - veči ekran i dodane funkcije sporta. Istovremeno korištenje 4 i 5 nije moguče (na istom telefonu - aplikacija neda) da se netko ne iznenadi. :chears:

Dottore 23.09.2020. 21:34

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3441217)

Svakome svoje naravno, zato i ima toliko satova.

Sve to stoji, ali kako voliš uspoređivati pa ćemo krenuti. :chears:
Garmin nije savršen. Svako po malo prestane raditi podršku sync Strave ( računa se na više godina, pa trebaš preko web Tapirika syncati). Da ne spominjem down Garmina baš točno prije 2 mjeseca i još prisutan problem preko downdetector? :)

Apple ima sw notifikaciju koja je po meni TOP. To je bitno. Bilo koji app i uredno radi bez kašnjenja. Da se razumijemo, netko tko želi prezicnost, notifikaciju i sigurno će oprostiti na manju autonomiju i još manju cijenu.
Gotovo 2 godine koristim Watch 3 42mm i još nije zreo za izmjenu baterije. Niti žulja i niti grije u spavanju. Još jednostavan kad na brzinu mjenjaš remen. U bazenu / moru je pametniji i automatki prepoznaje rad bez prčkanja mod treninga.

Fenix 6 je odličan, ali skuplji i upitna isplativost glede sync jer svako po malo filozofiraju. :fiju:

LAcy 23.09.2020. 22:41

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3441535)
Sve to stoji, ali kako voliš uspoređivati pa ćemo krenuti. :chears:
Garmin nije savršen. Svako po malo prestane raditi podršku sync Strave ( računa se na više godina, pa trebaš preko web Tapirika syncati).

Wtf?! Jednom povezao Stravu u Garmin app i zaboravio. Uredno synca i Strava mi izbaci notifikaciju na tabletu (nemam Stravu na phone) nakon svakog workouta.

Downtime je bio jer su popusili rasomware, jbga. Shit happens.

Nisam bas siguran sto je "sw notifikacija". Da ima novi SW available? Inace notifikacije normalno rade i na Garminu, barem ovom kojeg imam. Jedino sto me bas "zulja i grije u spavanju" al' winter is coming, pa je grianje ok (ne, ne grije se za one sa sarcasm off) :D

Anyway, Garmin je sport watch sa nekim smart featrures. Apple je smartwatch sa nekim sport features.

Dottore 23.09.2020. 23:40

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3441555)
Wtf?! Jednom povezao Stravu u Garmin app i zaboravio. Uredno synca i Strava mi izbaci notifikaciju na tabletu (nemam Stravu na phone) nakon svakog workouta.

Stravu imaš u Watch-u,a ne iz mobitela :)
Strava je povezana i sa Apple Health (imaš više opcija permissiona iz privacy)

Citiraj:

Downtime je bio jer su popusili rasomware, jbga. Shit happens.
Misliš da nisu ulagali (3,35 milijardi USD ~2018) pa bolje spušiti za rasomware? Dobro, kako kažeš. :)

Citiraj:

Nisam bas siguran sto je "sw notifikacija". Da ima novi SW available? Inace notifikacije normalno rade i na Garminu, barem ovom kojeg imam. Jedino sto me bas "zulja i grije" u spavanju al' winter is coming, pa je grinje ok :D

Anyway, Garmin je sport watch sa nekim smart featrures. Apple je smartwatch sa nekim sport features.
Da li u Garminu radi whatsapp? Može li vidjeti više od jedne poruke čak i ako ima mnogo nepročitanih poruka. Ne, preko app whats widgets-a. Radi li outlook mail? Ne.

Kolega Ivo je krenuo uspoređivati Watch vs Garmin/Polar. Ja sam samo iznio prednost i mane. Kome je bitna autonomija, robusnost i bira se Garmina.

Valjda neće to krenuti vječna rasprava kao Android vs iPhone?

LAcy 24.09.2020. 03:15

Koliko vidim ti si poceo glorificirati Apple watch kad je on pitao zar ne izgledaju svi isto.

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3441570)
Misliš da nisu ulagali (3,35 milijardi USD ~2018) pa bolje spušiti za rasomware? Dobro, kako kažeš. :)

Fappening 2014? ;)

Kao sto rekoh, Garmin je prvenstveno sport watch sa ponekim smart features. Niti nema apps u pravom smislu rijeci i koliko znam, nije na Androidu. Apple je smartwatch sa nekim sport features.

xlr 24.09.2020. 08:17

U tom smislu se ni samsung satovi ne mogu smatrati glorious smartwatchem.

Ako dobivas vise poruka dok ih citas to je mindfuck popupova i swipefest...

Nije mi se jednom dogodilo da bi htio pogledati zadnjih 3 poruke nekog kontakta samo da se podsjetim sto je pisalo - ne mere! Ili otvoriti kontakt, poslati whatsapp poruku "cekam te" i poslati - ne mere! Ili ako nedaj boze dismissas notifikaciju pa pozelis odgovoriti na nju - nope! Slobodno whatsapp zamijeni bilo kojim messengerom. Jedino sto radi na ovaj nacin, doduse nespretno i donekle, je sms app samo to vise nitko ne koristi...

Mozemo ovako do sutra.

1v@n 24.09.2020. 09:34

Ne znam za vas, ali nešto što ima bateriju deklariranu na "up to 18h", to mi nije ni sat ni narukvica nego pain in the ass.
Sve ove prednosti koje možda i ima nad ostalima, padaju odmah u vodu.

zdgrunf 24.09.2020. 11:00

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3441570)
Da li u Garminu radi whatsapp? Može li vidjeti više od jedne poruke čak i ako ima mnogo nepročitanih poruka. Ne, preko app whats widgets-a. Radi li outlook mail? Ne.

Nisam siguran da li sam ovo gore dobro skužio, ali meni radi whatsapp, vidim sve poruke koje nisu pročitane osim slika. Outlook mail radi da.
Jedino ne mogu odgovarati na poruke jer je takva politika IOS-a, ali to me ne pogađa.

Ivoludilo 24.09.2020. 13:47

Mora da sam nešto propustio
"Da se razumijemo, netko tko želi prezicnost, notifikaciju i sigurno će oprostiti na manju autonomiju i još manju cijenu"
Kakvu to Apple preciznost ima u odnosu na Garmina

Igorr 24.09.2020. 13:57

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3441634)
Ne znam za vas, ali nešto što ima bateriju deklariranu na "up to 18h", to mi nije ni sat ni narukvica nego pain in the ass.
Sve ove prednosti koje možda i ima nad ostalima, padaju odmah u vodu.

A gle, očito smo drugačiji tip korisnika :)

Stvarno mi nije namjera potegnuti neku spiku apple vs što god.
Ali evo čisto moja perspektiva korisnika apple watcha, možda nekom pomogne u odabiru...

Imam apple watch 5 nekih godinu dana i nisam mu našao ni jednu veću manu.
Naravno da bi radije da mu traje baterija 7 dana a ne 1, ali mi ne smeta jer sam do sad svaki sat skidao prije spavanja, neovisno o trajanju baterije, jednostavno ne želim ništa na ruci dok spavam.

99% vremena ga koristim od nekih 8 ujutro kad se dignem, pa do nekih 11 navečer. Baterija mi bude na cca 40-50%.
S tim da ga stvarno koristim po danu, računajući i korištenje pri redovitom trčanju (od 6 do 12km, ovisno o danu) pa stvarno ne znam odakle im tih "up to 18 hours". Ne znam što mu čovjek mora raditi da toliko cucla bateriju :)
I umjesto da ga odložim gdje god, ja ga odložim na bežični punjač, ono... 0% dodatnog efforta u odnosu na inače.

Po meni odlične stvari na apple watchu:
1. jako precizan GPS
2. odlično mjerenje otkucaja srca
3. apple pay
4. javaljanje na pozive (perfektna stvar ako me netko zove dok taman kuham ili radim nešto gdje mi trebaju obje ruke - ni jednom, ali doslovno ni jednom, mi nitko nije komentirao za kvalitetu zvuka/signala, ne skontaju ljudi da nisam na mobu. A sugovornikov glas je jako kvalitetan, nevjerojatno mi je da je takav iz tog malog zvučnika)
5. bluetooth signal je nenormalno dobar i stabilan, znam doslovno ostaviti mobitel na gornjoj etaži u uredu i otići u teretanu na donju etažu koja je skoro na skroz drugom kraju kuće, i dalje radi bez problema)
6. sve žive aplikacije koje mi padnu na pamet (računajući audible, koji uredno downloada stvari i lokalno na sat, tako da mogu slobodno slušati i kad idem trčati)
8. health app od applea (sve stvari koje sam ikad mjerio su mi tamo, od kilaže i svih statistika koje mi daju inteligentne vage, do svih treniranja, svih šetnji, otkucaji srca)
7. masu sitnica koje obožavam a koje je teško sve nabrojati i opisati ljudima jer svaka sama za sebe možda ne zvuči nešto previše wow, ali sve se tu skupa itekako zbroji u odlično korisničko iskustvo.
Npr. kad na spotify-u pustim nešto preko airplaya na home audio sistemu, automatski su mi kontrole i na satu bez da išta uradim. I onda npr. mi krene stvar koju ful želim čuti - pojačam zvuk preko "krune" na apple watchu, jer ona automatski pređe u mod volume controla kad slušam spotify, i em što je odlično što je to tako jednostavno i prirodno, em imaš onaj analogni feeling kad pojačavaš volumen na samom pojačalu

Sad ću stati, da ne pišem romane.
Moj zaključak je - ako vam nije mrsko stavljati puniti sat pred spavanje (ili ujutro nakon spavanja, dok se tušnete ili što god), ne znam što si bolje možete kupiti za smart watch.

1v@n 24.09.2020. 14:44

Demistifikacija Apple Watcha :D

1. GPS je GPS. Ne može biti precizniji zato jer je to Apple. GLONASS, GALILEO...svi satovi to sve podržavaju.

2. Opet, nije do Applea nego do senzora, a senzor koji mjeri otkucaj srca na ovaj način, kao i svi ostali satovi s HR monitorom s donje strane, jednostavno nije precizan. Koliko znam, Apple nema podršku za ANT+ senzore, tako da ozbiljan senzor na njega ne možeš ni spojiti.

3. Garmin Pay

4. Kako se javiš na poziv ako ti trebaju obje ruke? :D Javim se i na garminu, a mobitel je opet toliko blizu/daleko da čujem sve sa speakerphonea.

5. Opet, BT standard je u pitanju, nije do Applea. BT ide i do 100m

6. Garmin ConnectIQ

7. Sve već viđeno...
https://support.spotify.com/us/article/garmin/

8. Garmin Connect (još mnogo više od navedenog)

Sve ovo što ti je wow i fascinantno na Apple Watchu za 700€ imaš na Garminovom VivoActive 4 za 300€, samo što mu baterija traje 8 dana.

Daleko od toga da je Watch loš, ali za tu cijenu ne pruža puno.

Dottore 24.09.2020. 14:54

Pametni satovi

Gdje piše da Apple watch 6 košta 700 eura? A koliko košta Fenix 6 ? Samo je bitno naći najjeftiniji Garmin i krenuti u raspravu. :)

Mrzio sam Watch 2 , nosio Huawei watch, Garmin Fenix 3 i pružio opet priliku prema Watch 3. Čim koristim i odmah promjenio mišljenje zbog toga što je dobar i jednostavan.

Ovime nisam potaknuo fanboy-izam.

Отправлено через iPhone

xlr 24.09.2020. 14:55

Cak se mogu i sloziti s Igorom, jer dosta toga sam vidio u praksi kod kolega koji imaju apple watch, a pogotovo nekih stvari koje su bolje rjesene naspram galaxy watcha. Jedina stvar koja nije ista je ta baterija, od 5 do 7 dana, ovisi koliko ga nosim.

Meni s druge strane je GW jedna od boljih kupovina otkad sam prodao garminov sat iz razloga sto sam puno vise htio klasicni izgled sata, a nisam vise imao potrebu za sportskom masinom. Igrom slucaja bio je forerunner. Mozda bi drukcije mislio da je bio F3 ili sl.

1. GPS je na mjestu, ne leti
2. HR radi iznenadjujuce dobro s obzirom da koristim milanese loop, a ne remen, ali nisam testirao tocnost
3. Uspio sam upogoniti spay, slazem se, once you go black...
4. Pozivi u voznji, to mi je bio jedan od key featurea kad sam ga kupovao - i radi jako dobro
5. BT domet nije bogzna sto, najveca mana imho
6. S aplikacijama kaska debelo. Moze proci par dana da nista na satu ne cackam - jer nemam sta cackati osim gledat prognozu i swajpati po widgetima. Fali mi dobar smart home app (apple to ima super rjeseno). Cak i njihov smart home app izgleda bolje od google home na mobovima (opet, imho).
7. Takodjer. Stravu sam ugasio, nemam potrebe za njom. Za ovo sto radim dosta mi je samsung health.
8. Ovo i ja cesto koristim, doma castam svasta sa jutuba, deezera itd i sat uredno prepoznaje player na mobu te imam nekakvu kontrolu. ALI kod castanja nema kontrole zvuka sto je ogroman propust. Rekao bih da je to prije propust na relaciji mob-chromecast nego do sata.

Plan je ostati na GW dok mi ga ne uniste updejtovima. Baterija ce valjda potrajati s obzirom koliko je trebam puniti... Zalosti me samo da nova serija GW ne prati neki napredak i rade kompromise s autonomijom pa ih niti ne mogu gledati kao upgrade

1v@n 24.09.2020. 15:00

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3441739)
Gdje piše da Apple watch 6 košta 700 eura? A koliko košta Fenix 6 ? Samo je bitno naći najjeftiniji Garmin i krenuti u raspravu. :)

Отправлено через iPhone

Piše na Apple stranici, čim nećeš da izgleda kao nešto što bi nosilo dijete u vrtiću, odmah cijena više nije 400€ nego ide na 700, pa i 800€
Eto, 759€ za ovo, dajte me nemojte...
https://i.postimg.cc/rzQBPMQQ/Screenshot-1.png

Nitko ne spominje Fenix, pričamo o VivoActive 4

Dottore 24.09.2020. 15:05

Pa imam Watch 3 42mm sa GPS i LTE (eSIM). Tko ima uopće eSIM osim T-Mobile? Ciljam Watch 6 44mm GPS i više od toga ne trebam.

Отправлено через iPhone

Igorr 24.09.2020. 15:19

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3441735)
Demistifikacija Apple Watcha :D

Neda mi se pisati romane, vidim da si nabrijan :)

Ali ajde bar par stvari:

Citiraj:

1. GPS je GPS. Ne može biti precizniji zato jer je to Apple. GLONASS, GALILEO...svi satovi to sve podržavaju.

Jesi ti ozbiljan ili?

Počeo sam pisati pa sam izbrisao, nemam volje... neka ostane na ovom kratkom pitanju :D

Citiraj:

2. Opet, nije do Applea nego do senzora, a senzor koji mjeri otkucaj srca na ovaj način, kao i svi ostali satovi s HR monitorom s donje strane, jednostavno nije precizan. Koliko znam, Apple nema podršku za ANT+ senzore, tako da ozbiljan senzor na njega ne možeš ni spojiti.

Ne pada mi na pamet kupovati dodatne senzore i kačiti po sebi, pa mi tako ni ANT+ nije minus.
Kome stvarno treba ANT - neće kupiti AW.

I što ti znači nije do Applea nego do senzora?
Pa normalno da je do je do senzora, i ne, svi senzori takvog "tipa" nisu jednako precizni

Citiraj:

3. Garmin Pay

Ok, ali kao netko tko koristi apple pay i inače, apsolutno mi se neda imati 2 tipa plaćanja.

Citiraj:

4. Kako se javiš na poziv ako ti trebaju obje ruke? :D Javim se i na garminu, a mobitel je opet toliko blizu/daleko da čujem sve sa speakerphonea.

Kruške i jabuke jelte...
Ja se javim gdje god da mi je mob, tebi možda nije bitno ali meni je.
Dovoljno mi je vrhom malog prsta pritisnuti gumb za javljanje, tako se javim :p

Citiraj:

5. Opet, BT standard je u pitanju, nije do Applea. BT ide i do 100m

Opet nemaš pojma.
BT standard je jako bitan, ali nemaju svi uređaji receiver/transmitter sa jednakim dometom.

Citiraj:

6. Garmin ConnectIQ

Sve super, ali 0 bodova u odnosu na app store.

Citiraj:

Ok, ne znam koliko dobro radi na garminu, možda radi i bolje, nemam blage.
Kažem samo da apple watch ima sve skupa najbolji dojam UX-a za mene.

Citiraj:

8. Garmin Connect (još mnogo više od navedenog)

Što želiš da ti krenem nabrajati sve još dodatne stvari koje možeš sa apple watchem u odnosu na garmina?

Daj me nemoj :D

Citiraj:

Sve ovo što ti je wow i fascinantno na Apple Watchu za 700€ imaš na Garminovom VivoActive 4 za 300€, samo što mu baterija traje 8 dana.

Daleko od toga da je Watch loš, ali za tu cijenu ne pruža puno.

Nema sve nego ima neke stvari.
I ima neke appove/tehnologije koje apple ne podržava, što naravno nekom može biti više nego dovoljan razlog za ići na garmina.
Ako tebi garmin daje sve što ti treba - super, meni ne pada ni na pamet preći na njega.

Eto, dosta od mene na ovu temu.
Živio ti meni :chears:

xlr 24.09.2020. 16:12

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3441759)

Ili, recimo, nosom :) Ne treba zaboraviti na njega, bude dobar skoro ko prst za te basic radnje, kad ostalih 5 prstiju ima svoj zadatak

1v@n 24.09.2020. 16:20

Citiraj:

Neda mi se pisati romane, vidim da si nabrijan :)

Here we go again, opet se dam navuć u apple fanboy rasprave :no2drug: OK, let's play
Citiraj:

Ali ajde bar par stvari:

Jesi ti ozbiljan ili?

Počeo sam pisati pa sam izbrisao, nemam volje... neka ostane na ovom kratkom pitanju :D

Imaš pravo, Apple GPS je bolji od svih drugih GPS-a. 1:0 za tebe, sretan?
Citiraj:

Ne pada mi na pamet kupovati dodatne senzore i kačiti po sebi, pa mi tako ni ANT+ nije minus.
Kome stvarno treba ANT - neće kupiti AW.

Točno to, i s time ti odmah pada u vodu sve što ti je pozitivno za "Health".
Nađi vremena i prouči kako rade senzori i čemu služi ovo lijepo zeleno svijetlo koje svjetli ispod, onda možemo pričati
Citiraj:

I što ti znači nije do Applea nego do senzora?
Pa normalno da je do je do senzora, i ne, svi senzori takvog "tipa" nisu jednako precizni

Tako je, nisu precizni, točka. Pročitaj što sam iznad napisao i probaj opet. Netko tko mora biti ovisan o praćenju rada srca, ne pomišlja o ovakvom senzoru. Kraj priče.
Citiraj:

Ok, ali kao netko tko koristi apple pay i inače, apsolutno mi se neda imati 2 tipa plaćanja.

Svjestan si da imaš jedan tip plaćanja? Plaćaš sa svoje kartice? Svejedno je jesi li dao podatke o kartici Appleu, Googleu ili Garminu. Svi rade jednako.

Citiraj:

Kruške i jabuke jelte...
Ja se javim gdje god da mi je mob, tebi možda nije bitno ali meni je.

Bravo, objasni mi kako je to drugačije od svih drugih satova koji imaju istu mogućnosti?

Citiraj:

Opet nemaš pojma.
BT standard je jako bitan, ali nemaju svi uređaji receiver/transmitter sa jednakim dometom.

Baci se na čitanje još jednom, ne ovisi samo o receiveru/transmitteru i Apple nije ništa bolji od bilo kojeg drugog sata ni u tom području

Citiraj:

Ok, ne znam koliko dobro radi na garminu, možda radi i bolje, nemam blage.
Kažem samo da apple watch ima sve skupa najbolji dojam UX-a za mene.

Super, po tvom subjektivnom mišljenju, to je najbolja stvar na svijetu. Objektivno, svaki drugi pametni sat ima iste funkcije i radi stvari na isti način.

Citiraj:

Što želiš da ti krenem nabrajati sve još dodatne stvari koje možeš sa apple watchem u odnosu na garmina?

Daj me nemoj :D

Slobodno, fino me nasmijala prva lista allmighty apple watch funkcionalnosti :)
Pomislio bi čovjek nakon toga da nošenje Apple Watcha pretvara ljude u Power Rangerse.

Citiraj:

Nema sve nego ima neke stvari.
I ima neke appove/tehnologije koje apple ne podržava, što naravno nekom može biti više nego dovoljan razlog za ići na garmina.
Ako tebi garmin daje sve što ti treba - super, meni ne pada ni na pamet preći na njega.

Eto, dosta od mene na ovu temu.
Živio ti meni :chears:

Nitko te ne tjera na Garmina. Imaš skupu jednodnevnu narukvicu i zadovoljan si, super, i ja sam :)

d0X 24.09.2020. 16:37

Uf, malo zvučiš kao butthurt Android user. I to kažem ja kao korisnik Androida i VA4 :D
Meni je VA4 čisto ok proizvod za te pare, niš previše specijalno. Nisam oduševljen ni GPS-om ni izgledom, UX mi je ružan. Nema nativni app za open water swimming. Ali za te pare je neki best buy, zato sam ga i uzeo. Da furam iPhone, što se ne može dogoditi jer mi se gadi iOS, vjerojatno bih uzeo i neki AW.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:56.