![]() |
Ok, moja greška.
|
Citiraj:
|
Koje sranje. Ako kojim slučajem ti dođe da moraš opet platit PDV, onda se obavezno treba žaliti i ne platiti PDV ako dobiješ novi mobitel za crknuti. PDV si jednom platio jer si platio i mobitel. Drugi puta mobitel nisi platio, imaš dokaze da je RMA, imaš mailove sa sellerom u kojima se zorno vidi da mobitel ne valja i da si ga slao na RMA...
Ne vidim razloga da trebaš ti ili bilo tko drugi platiti i lipe. Drugo je ako se tamo na carini netko napravi pametan. BTW, stigao mob u ZG. 10003 - Receive item at office of exchang. Kaj god da to sad znači ;) Nije ni loše, 07.05. je pisalo na SingPost - Dispatch to overseas. 5 dana u zraku od Kine do ovdje je mila majka. Ako bude sreće (i pameti), možda bude kod mene do petka :D |
Dream on. Budi sretan ako ti dođe do slijedeće srijede.
|
Ne brinite se za mene i moje snove, kolega, nego mi recite koliko dugo obično stoji status koji sam napisao - Receive item at office of exchange ? ;)
edit: upravo se prešaltalo u - Insert item into domestic bag. |
Realno bi ga moga dobit do kraja tjedna.
|
@Drug Brko
Cini se da su nasi paket bili blizu jedan drugome :beer: na sing post mi isto pise da je 7.5. dispatched to overseas http://i.imgur.com/sBBcaNn.png Eh sad da vidimo kud dalje, ako netko ima ideje sto bi moglo biti i kada bi dosao neka slobodno kaze. |
Haha, u 5 minuta je i moj paket :D Nisam naručivao ništa još od 10. mjeseca lani. Tad je to išlo brzo kad je došlo u ZG. Sad ćemo vidjeti kakve smo sreće ;)
|
Citiraj:
Isto tako kada gledate trackinge od Singposta probajte na ovoj stranici jer bude puno detaljnije. http://en.4px.cc/ |
Citiraj:
|
Ili još bolje:
http://en.4px.com/index.php?option=com_tracking4px |
Ne brinite vi za brku i carinu ;)
Kvota 1.25 da se nece carinit tvoj paket |
Citiraj:
Uglavnom mozda se netko javi od ovih koji dugo cekaju pa da vidimo o cemu je rijec. |
Citiraj:
Sve ovisi o To2C-u jesu me skužili što sam tražio od njih ;) |
Drug Brko narucio sam i ja sa to2c ali sam siguran da nisu napravili sto sam im rekao. Drzim fige za tebe. Jedva su promijenili ime na paketu koji sam greskom ostavio sa paypala i to nakon 4 dana cekanja da mi odgovore na mail. Platio sam pred praznik rada pa kuzim to cekanje...
|
Citiraj:
Kad sam slao na RMA nisam ništa upisivao, kod preuzimanja paketa carinik je otvorio paket, pogledao mobač, pitao mene "Jel to to?". Ja potvrdio, sredili papire i nosio doma. Ne mogu vjerovati da će se carina sad još i sa serijskim brojevima sad ići zajebavati. |
Citiraj:
|
Ma kakav imei, ne treba to na izvoznici pisati.
Dovoljno je model koji si slao na popravak. Jedina je mana što ćeš čekati da ti ga "ocarine" s 0kn oko tjedan-dva kao svi. Inače ja čekam paket poslan ŠVedskom poštom. Od 30.4 ga vidim na ipsu ali još nije stigao u HR. inače i brže znaju doći |
http://i.imgur.com/ONZPrKL.png
Baš čudno da nije odmah i " Receive item at location " i " Record item customs information Retention reason : Invoice missing " odrađen danas, vidim na ostalim trackovima da je to gotovo uvijek napravljeno isti dan. |
Hm... meni i dalje stoji "Insert item into domestic bag". Izgleda da bu tvoj prošao lišo, a moj na kamaru :D mislim, nije da mi je krivo, dapače. ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovo se zove brzo, svaka cast Singpostu i 4PX-u:chears:
|
RAUL al čini mi se da to ne znači da je u paket u Zagrebu, već da je u nekom njihovom ATC skladištu u Singaporeu.
|
Znam, to znaci da je za dva do tri dana u zg.
|
Koja je zadnja zagebačka adresa prije odlaska paketa iz Zagreba? 10805 CU ili 10705 LK?
|
Nadam se da je tako, jer i meni već dva dana piše da je Despatched to ATC. :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ok, RAUL, hvala. ;)
|
Citiraj:
2014-05-11 18:12:00 日 HRZAG Despatched to ATC 2014-05-07 23:59:00 三 SINGAPORE 2014-05-07 19:52:00 三 HONGKONG 2014-05-07 16:00:05 三 HONGKONG 2014-05-07 14:00:05 三 HONGKONG 2014-05-07 03:41:00 三 Shipment ready 2014-05-06 23:20:17 二 Mingle,Shenzhen,China 2014-05-06 23:20:17 二 Mingle,Shenzhen,China 2014-05-06 17:47:24 二 |
Pa daj pogledaj na ips.posta.hr. to ti je točniji pregled kad dođe tu nego ovaj kineski.
|
Citiraj:
|
RAULe pa odakle ti te informacije? Ti si neki poreznjak prerušen u China phone geeka!? :D
Hvala na informacijama! :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nema veze s mobitelima ali ima s dostavom:
Dobio paket s ebaya- tj. pismo. Navodno je preporučeno jer sam potpisao papir ali na pismu nema kod za praćenje. Još mi je poštarica rekla da moram platiti 4.5kn za dostavu koje nisam imao kod sebe pa je rekla da donesem slj. dan. Uglavnom, je li vama ikada naplaćeno tih 4.5kn za nešto, jesam li ja možda trebao dobiti papir od carine za nešto koji mi ga ona zabunom nije dala već drugo pismo ili je ovo nešto normalno? |
Pisalo se već o tome na prethodnim stranicama - to se naplaćuje dostava 'malih paketa'. A zašto se to naplaćuje ne zna nitko živ. Da si otišao u poštu po to, ne bi ništa platio.
|
Ovakvih "malih paketa" ja do sada sam dobivao na stotine.
Od podmetaća za auto, led svjetla, žarulja, olovki, ,baterija, doslovno svakakvih gluposti koje sam našao, doslovno stotine paketa sam do sada naručio i nikada nisam ništa platio. Poštar pozvoni da ja dođem jer mi ne ugura u poštu jer ne stane, ja dođem, uzmem i to je to. Cjenik se nije mijenjao i ne vidim razlog naplate i slektivnog odabira kome će se to naplatiti. Sada čitam i na f.hr-u da su neki to platili. Ja ne želim plaćati poštarinu koja je već plaćena i za proivzod od 0.99$ +5kn našoj pošti. |
Uputi upit pošti zašto se to naplaćuje. Odgovor bi sigurno bio vrlo zanimljiv.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:30. |