PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Putovanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=55144)

TomG 01.04.2025. 14:35

Citiraj:

Autor Juice (Post 3797064)
Ola, idući mjesec planiram sa ženom i malom (skoro dvije godine klinka) otić do Minhena na 5 dana. U Minhenu nisam još bio osim kaj sam prošao pored par puta kad se išlo još sjevernije.
Pretpostavljam da ovdje ima ekipa koja je bila gore, živi i slično pa bi u principu savjet osim klasičnih znamenitosti, ima nešto za klince zanimljivo? U zoološki planiramo svakak otić, a osim tog ne znam. Može i okolica, idemo s autom tak da smo mobilni.
Što se tiče lokacije smještaja to je ovdje. Ovak mi se čini okej lokacija, izvan "umweltzone", free parking na ulici, stanica za podzemnu je 10-15 min hoda. Za znalce, jel okej lokacija ili da gledam neki drugi kvart?

Bmw welt
Motorworld Munchen
Eisbach surferi

Ovo je nama bilo cool uz normalne atrakcije. Ako ides u Dmuzej ponesi tablete za glavobolju jer mi je glava eksplodirala od toliko citanja i informacija.

Ako te zanima jos nesto slobodno pisi ;)

Edit: Svaka cast za link kolega Sole :D

Šole 01.04.2025. 14:41

Citiraj:

Autor Juice (Post 3797064)
Ola, idući mjesec planiram sa ženom i malom (skoro dvije godine klinka) otić do Minhena na 5 dana. U Minhenu nisam još bio osim kaj sam prošao pored par puta kad se išlo još sjevernije.
Pretpostavljam da ovdje ima ekipa koja je bila gore, živi i slično pa bi u principu savjet osim klasičnih znamenitosti, ima nešto za klince zanimljivo? U zoološki planiramo svakak otić, a osim tog ne znam. Može i okolica, idemo s autom tak da smo mobilni.
Što se tiče lokacije smještaja to je ovdje. Ovak mi se čini okej lokacija, izvan "umweltzone", free parking na ulici, stanica za podzemnu je 10-15 min hoda. Za znalce, jel okej lokacija ili da gledam neki drugi kvart?

The best tips for families

Na malo vise od 1h voznje ti je Legoland i Peppa Pig park, zavisi je li mala voli i naravno je li ces stici, jer treba 2 dana za to.

ALiEN17 02.04.2025. 21:48

nisam iz zagreba, a sutra cijeli dan trebam biti u hilton garden inn zagreb hotelu, di bih mogao pustiti auto, tj. parkirati u blizini hotela?

zgmmax 02.04.2025. 22:01

Parking Strojarska, mislim da je 4e cijeli dan.

15-20min pješke od hotela

Pupo 02.04.2025. 22:05

1 privitaka
Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3797391)
nisam iz zagreba, a sutra cijeli dan trebam biti u hilton garden inn zagreb hotelu, di bih mogao pustiti auto, tj. parkirati u blizini hotela?

Imaš preko puta, iza PBZ banke parking i podzemnu, imaš u blizini Chromos toranj, preko puta Chipoteke s parkingom.
Neznam da li se može i koliko dođe dnevni parking kod Konzuma Radnička. Uzmi u obzir da su radovi između Radničke i Konzuma/Chromosa pa ćeš morati okolo do parkinga.

Možeš parkirat i u kvartu Sigečica, oko Gladnih očiju, obično ima mjesta kad ljudi odu na posao pa ti neće biti problem naći, pa prošetaš.

ALiEN17 02.04.2025. 22:26

hvala puno ljudi!! :beer:

Pupo 04.04.2025. 08:25

Idem na plitvička za vikend s malim klincem(3,5) i trebam cheat sheet na što se fokusirat pošto nema šanse da sve obiđemo?
Koliko se može obići s kišobran kolicima? Možda još uvijek stane u njih. :D

tnx

Mommistake 04.04.2025. 09:43

Nemaš baš puno izbora, najgore vrijeme za ići, jer više manje sve je na maintenance-u.

https://np-plitvicka-jezera.hr/plani...ilaska-jezera/

Samo je F otvoren trenutno.

Citiraj:

Započinje na južnom ulazu u Park ("Ulaz 2"). Nakon kraće šetnje obilazak se nastavlja vožnjom elektrobrodom preko jezera "Kozjak", a zatim ponovnom šetnjom kroz vapnenački kanjon "Donjih jezera" sve do "Velikoga slapa". Od "Velikoga slapa" do stanice panoramskog vozila očekuje vas strma serpentina koja vodi do istočne strane kanjona, gdje su smješteni brojni vidikovci s kojih se pruža nezaboravan pogled na kristalna modroplava jezera i visoke pokrajnje stijene. Povratak do polazne točke je panoramskim vozilom.
Osobno, iskreno, bio sam jako ljut na ljude s kolicima prije par godina, bio sam u sezoni, što treba uzeti u obzir, ali svi veći slapovi, sve zbog čeka ustvari ideš, ide se stepenicama, i to ne jedna. I onda naprave kolonu od 30-40 ljudi, jer muž vuče/nosi kolica po stepenicama itd. Čak i ovo gdje se ne ide je realno napravljen put od nekih 2m širine, od drva, gdje ti ne možeš obići tu istu familiju a zbog ovih dasaka i proreza između, ne mogu biti ljudi isto brzi kao i ti jer zapinju kotači.

Eventualno otići na brodić, voziti se malo, otići do onog centra gdje brodovi kreću, pojest nešto, poigrat se s djetetom, ali i tamo je sve šljunak.

Ivo_Strojnica 04.04.2025. 10:35

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3797618)
Idem na plitvička za vikend s malim klincem(3,5) i trebam cheat sheet na što se fokusirat pošto nema šanse da sve obiđemo?

tnx

Nikakva kišobran kolica, zaboravi na to.

xlr 04.04.2025. 10:47

Mi smo nedavno pricali o plitvicama, ali smo odlucili ipak odgoditi to na par godina. Mala ima 2.5 i nije u kolicima, ali za takav izlet u tim godinama ti jednostavno trebaju. A kolica tamo su tlaka isusova, i pritom mislim na onaj lijepi uredjeniji dio (donja jezera). Mi jos imamo ogromna kolica koja gaze soder i te daske, ma svejedno mi ne izgleda zabavno.

Mooozda ako imas ona neka mala kolica koja bacis na ledja i deployas ih samo i iskljucivo u nuzdi, to bi moglo funkcionirati. Onda ce ti najveci problem biti mostici i mali kotacici. Ako se malac zeli iskljucivo voziti to je onda problem

Ivo_Strojnica 04.04.2025. 10:56

ja sam ima nosilicu na leđima, mali je bija unutra pa smo klipsali uokolo, njemu bilo odlično, kad je tribalo, skinija bi ga da malo prošvrlja i onda nazad na leđa.
jedini način po meni da se bez previše nervoze to odradi.

Juice 04.04.2025. 10:56

Planinarska nosiljka i riješio si problem.

medo 04.04.2025. 11:44

Citiraj:

tnx

Bit će im dosadno tamo čim se malo umore. WCa nema na svakom koraku a to je nacionalni park sa hordama ljudi pa nije baš za otići iza drveta kada prekasno kažu da im je sila :)

Moglo bi im biti OK dolje na onoj velikoj livadi gdje kreću brodovi po jezeru. Brodovi su električni (odavno) pa ne rade buku koja bi im smetala.

Colop 04.04.2025. 11:54

Citiraj:

tnx

Nemoj još ići, ja i žena smo bili za Božić sa malom koja je tada imala 4 godine, i kaos. Trebaju malo narasti (5-6) godina jer se brzo umore od gore dolje klipsanja, i onda ih moraš nositi.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3797648)
Mi smo nedavno pricali o plitvicama, ali smo odlucili ipak odgoditi to na par godina. Mala ima 2.5 i nije u kolicima, ali za takav izlet u tim godinama ti jednostavno trebaju. A kolica tamo su tlaka isusova, i pritom mislim na onaj lijepi uredjeniji dio (donja jezera). Mi jos imamo ogromna kolica koja gaze soder i te daske, ma svejedno mi ne izgleda zabavno.

Mooozda ako imas ona neka mala kolica koja bacis na ledja i deployas ih samo i iskljucivo u nuzdi, to bi moglo funkcionirati. Onda ce ti najveci problem biti mostici i mali kotacici. Ako se malac zeli iskljucivo voziti to je onda problem

Podržavam.

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3797649)
ja sam ima nosilicu na leđima, mali je bija unutra pa smo klipsali uokolo, njemu bilo odlično, kad je tribalo, skinija bi ga da malo prošvrlja i onda nazad na leđa.
jedini način po meni da se bez previše nervoze to odradi.

Super ideja. Ja sam malu od 16 kila na rukama od onog pristaništa dolje za električne brodiće gore do vrha nosio, krepao sam.

I doslovno nosite sve sa sobom, cijene su sulude na Plitvicama, dva nepitka espressa i sok od jabuke su mi naplatili 11 eura, jedan ili dva eura manje nego u Esplanadi.
Uređenja kafića u stilu druga Tita, borosane se još nose.

Pupo 04.04.2025. 12:04

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3797643)
Nikakva kišobran kolica, zaboravi na to.

Tak sam i mislio, tnx za info.

Budemo obišli koliko bude išlo pješke, koliko mu se bude dalo i to je to. Brod, vlakić, malo se poigrat i bok.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3797648)

Ma hoće hodati, ali ne mogu očekivati od njega da će napraviti 20k koraka i popeti se na xyz stuba.

Citiraj:

Autor Juice (Post 3797650)
Planinarska nosiljka i riješio si problem.

Prešli smo kilažu, i nosiljke i koju konj može nositi :D
Prije dok je deuter bio aktivan, to je bilo top da, gdje ja idem, ide i on na leđima.

Hvala svima za info, javim kako je prošlo :)

Juice 04.04.2025. 12:21

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3797664)
Prešli smo kilažu, i nosiljke i koju konj može nositi :D
Prije dok je deuter bio aktivan, to je bilo top da, gdje ja idem, ide i on na leđima.

u teretanu pa izjačat ramena i leđa :D

al kužim da. Moja ima cca. 16kg trenutno, bome znam dobro osjećat leđa nakon kojeg sata nošenja

Pupo 05.04.2025. 17:09

Samo da javim, junior je samostalno odradio F stazu. Tek kada smo bili nazad kod hotela, počeo ga je savladavati umor pa sam ga na ramenima prebacio do parkinga.
Kolica nula bodova, dobro da nismo ni pokušali, može se za silu, vidio sam 3-4, ali ima baš zahtjevnih komada za ići s kolicima. Plus, na par mjesta teče voda preko staze.

Nije bila gužva, išli smo svojim tempom, sve u svemu super, junior me iznenadio. Znao sam da je na duracelke, ali ovo je baš ispit bio :) Dobro uloženih 10+10€ za ulaznice i 15€ za parking.

E sad, ovi gen Z prištavci, neznam. Ima fakat uskih dijelova gdje se moramo mimoići, jer jedni idu 1-2 a mi 2-1 smjer, i nema šanse da nedajbože puste ruke i hodaju jedan iza drugoga pa da se mimoiđemo. Pogotovo ako vidiš da ide netko s klincem ili tko je nestabilniji, stariji, žene, pa mu je bitno da ide uz ogradu.
I ovi punjabi turisti, potvrdili su mi što smo već doživjeli i na drugim lokacijama. Totalna kurc**bolja za sve ostale. Isto, nema šanse da se pomaknu, il da malo ubrzaju fotkanje itd.

Citiraj:

Autor Juice (Post 3797674)
u teretanu pa izjačat ramena i leđa :D

al kužim da. Moja ima cca. 16kg trenutno, bome znam dobro osjećat leđa nakon kojeg sata nošenja

Prenesem ga na leđima ako treba, ali nemogu više pola dana hodati s njim gore. Nema šanse.

TomG 08.04.2025. 10:11

Je li bio netko skoro u Dubaiu? Na koju plazu otici? Bio sam tamo 2016 i ne sjecam se da je netko bio zamotan, ali sad vodim zenu pa ne bih probleme sa zakonom :D

Mi smo tamo u povratku iz Afrike 3 dana. 27.04.

edit: google kaze da nije problem

Ivo_Strojnica 08.04.2025. 10:15

Nemaš problema u Dubaiju sa tim.

Colop 08.04.2025. 10:50

Citiraj:

Autor TomG (Post 3798309)
Je li bio netko skoro u Dubaiu? Na koju plazu otici? Bio sam tamo 2016 i ne sjecam se da je netko bio zamotan, ali sad vodim zenu pa ne bih probleme sa zakonom :D

Mi smo tamo u povratku iz Afrike 3 dana. 27.04.

edit: google kaze da nije problem

Nije problem, hodaju žene u najminijaturnijim bikinijima tamo.
Jedino topless nije dozvoljen.

TomG 10.04.2025. 11:22

Koju je app najbolje koristiti za esim? Ili koje su mi opcije za internet.

Imam neku worldwide magenta tarifu na firminom, ali me strah da me ne prozovu kad dode racun :D

Radi se o juznoafrickoj republici. Hvala

cic 10.04.2025. 11:24

Mene je Airalo dobro služio u Srbiji.

Mommistake 10.04.2025. 11:25

Airalo samo koristim.

USA, Kanada, Egipat, Bosna, Srbija, Švica, Afrika poneke zemlje.

Nikad problema.

TomG 10.04.2025. 11:32

Puno hvala :D

Šole 10.04.2025. 11:37

Ja sam koristio Revolut, sve u redu proslo

Ivo_Strojnica 10.04.2025. 12:17

također Revolut.

prileee 10.04.2025. 17:44

Revolut

Pupo 13.04.2025. 22:55

Airalo na 3 kontinenta, nikad problema.

Jedna crtica povezana s esimom.
Prešao nedavno sa iphonea na Samsung. Kako debilno Samsung ima slozene sim profile i paljenje/gašenje roaminga. Uopce nije moguće podesiti sim specific (ne)roaming.

Mommistake 14.04.2025. 13:23

Ja nisam ni znao da Revolut ima eSIM.

Amdejac 14.04.2025. 15:31

U subotu otišli na izlet po Sloveniji. Bled, Zelenci, Planica, neko jezero u Italiji.
Bio je plan otići na Tromeju. Granicu tri države, ali put je u rekonstrukciji. 2 sata pješačenja do gore mi je malo previše. Na povratku klopa u mexičkom restoranu u Kranju.
Planiramo sredinom 5. mjesecu na Maltu. Jel tko bio? Šta preporučate?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:53.