![]() |
1070ti, Ryzen 3600, crowd density na low plus DF optimizacija i ovaj tweak.
Ne pada ispod 60fps na FHD bez pomoći od strane FSR-a. U biti nisam se još poigrao s većim crowd density jer sam sociopata i loš vozač :) |
Evo mojih rezultata:
LINK Prvo stavljeno na high i onda ugašen FSR, vsync i motion blur, zato piše custom. Stavio sam postavke u SS-ove. I na kraju je na RT: Medium presetu bez diranja. 1080p Ryzen 3600, 16gb sporog RAM-a i 3060Ti. (konfa iz Moj komp) Vulgaris igra 2.02, ne znam za HT i ostalo, nije mi se dalo mandrljat s time. Meni je ovo više nego dovoljno. Rekao bih na 1440p sa DLSS quality sasvim igrivo, a da se to još poštelati. EDIT: @kopija: veli na linku HWU video, ne DF, vj sam i ja onda koristio HWU preporuke. :D I za taj clear mod veli da miče kišu, tako da od mene NE. |
Citiraj:
Ofkors, nema smisla takve drastične poteze vući s pristojnom grafom. Mene su ti tweakovi spasili, FSR na FHD je stvarno loše izgledao. BTW, CDPR :care:, stvarno su iskupili grijehove s 2.0. Reko sam nakon Witchera 2, gotova je moja gaming karijera. |
Jel se i vama pojavljuje preko cijelog ekrana neki sopranos clip na ovoj temi?
Probao u više browsera... Ne vidi se gornji kopijin post. Koji vrag je to?! :D https://i.imgur.com/w8NnXW1.png |
Kak to bude šljakalo sa 9600kf ? Igrao neko sa sličnom konfiguracijom ? Po pisanju vidim da igra full iskorištava cpu...
|
I mene zajebava ovaj Sopranos clip.
Anyway, ima uopće smisla pokušavat igrat na mojoj konfi? Vidi moj komp |
@bixsy: To malo slabiji CPU od 3600 po zadnjem HWU videu, pa ono računaj nekih 10-20% slabije vj zbog manjka HT-a i cahce-a u odnosu na ryzena.
I zbog Soprana, mogu samo u brzi odgovor, nema quotanja. Modovi, možete vi to srediti? |
@piksa,
ha zavisi kolko oces FPS-a i detalja. evo frendu neki dan refresho prastari komp. malo OC i5-3570k@4200MHz i upgrejdo gtx660 na rx580 4gb. igra mu radi solidno, on je zadovoljan. tvoja grafa je nesto jaca ak se ne varam: https://www.gpucheck.com/compare/amd...n¤cy=usd edit: ja ne vidim nikakav clip, FF+no script + ublock origin |
Ja sam zasrao s tim soprano uratkom, sorry, kopipejstao link i srušio forum :)
|
Pa editaj post makni to :D
Ako nemos kliknut evo ti: http://forum.pcekspert.com/editpost....post&p=3712992 |
Bem ti, čini se da je vrijeme da ju i ja krenem igrati.
Kupio ju ima valjda preko godinu dana :D Nisam pratio kako se AMD grafe drže, ali po ovih par kometnara što ste dali (da se vrti ok na 5700, a nekima čak i na 580) bi trebalo to sve raditi ok. |
Citiraj:
To je prvo što sam probao, ali tog sopranos code snippeta uopće nema u mom postu, totalna misterija. |
Citiraj:
|
Citiraj:
(kao slučajno stisnuo krivu tipku... :D) Downloadalo se i updatealo, spremno mi je za sutra. |
3 privitaka
Napokon sve prebacio u novo kućište. Sve što je moglo otić krivo je otišlo, prestar sam ja za ovo igranje hardverom. Uglavnom, odmah upalio cp i pokrenuo benč. Dojam, ou jea!
EDIT: custom postavke su jer sam pogasio motion blur i ostale slične pi7darije. Sve ostalo je na najviše koliko ide. |
Isprobao i ja path tracing, izgleda neusporedivo bolje od "obicnog" RT-a. Steta sta je FG must za imat preko 60fps...
|
Sta je FG?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dostupan na rtx 4000 seriji. Podiže fps lipo al stvara input lag, na visokom fpsu može proći al na nižem nije baš ugodno iskustvo |
Citiraj:
|
Pravi idući frejm čeka dok AI ne izgradi umjetni, pa od tuda i uvećani input lag.
|
Citiraj:
Neman ti pojma, nisan stručan po tom pitanju baš da ti iskreno kažem... Isproba san na 4060 i meni to nije igrivo, reakcije miša kasne poprilično na nekih 60-70 frejmova |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ljudi također često dobiju input lag sa ili bez FG-a krivo koristeći vsync jer ga ne ograniče ispod refresh ratea, ili ne koriste opciju u drajverima "Low latency mode: Ultra".
|
Hrvoje dok sam igra bez fg na kakvih 60 fpsa nikakav input lag nisan osjetia, sve ide savršeno glatko. Uključen fg i igra na 60 fpsa su meni bože sačuvaj iskustvo
|
Mozda jer je to valjda 30 fpsa a AI generira ovih drugih 30?
|
Citiraj:
|
sutra dolazi i mozda zadnji update za igru..verzija 2.1
donosi metro od najvećih stvari i jos pokoju foru. here we go again |
CDPR se natječe s Larianom tko će napraviti bolji patch, na sveopću radost.
|
FG stvara dodatni input lag, pa bilo je na HWU. Oni preporučuju min 90 FPS bez FG i tek onda paljenje FG da se dobije još više...gdje se IMHO gubi smisao FG-a.
No dobro, nebitno, neka koristi kome paše. ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:37. |