![]() |
Citiraj:
|
Ma ništa takve stvari. Ako nešto trebam hoću fino da mogu otići negdje u poslovnicu, razgovarati s nekim i slično, te moderne digitalne fore u svim oblicima i sferama ne fermam pol posto. Da mogu, najrađe bi kompletno izbacio smartphone i sve iz života
|
Revolut ako otvoriš i ne sviđa ti se pa zatvoriš, 6 godina ima stoje svi podaci u arhivi i ne mozeš tražiti brisanje. Kao svaka druga banka. I ja da mogu ,sve bih zatvorio a i lagano idem prema tome, treba vremena jbg :).
A ovo za smart hpb, po meni njabolje zatvoriti racun i otvoriti novi smart hpb. |
Banke drže podatke 10 godina, bar su mi tako rekli u RBA.
Onda možeš tražiti da sve tvoje podatke maknu. |
Citiraj:
S druge strane imaš Revolut koji otvaraš direktno online, možeš i ne moraš naručiti karticu (koristiš virtualne), možeš ih napraviti više, napraviti karticu za jednokratnu upotrebu, blokirati i zamrznuti karticu i sigurnije je za online plaćanje. Nadoplata je besplatna i instanta. A i ima povoljniji tečaj nego banke, barem većinu vremena (eventualno vikendom može biti gori). Imaš i recimo Aircash - kupiš karticu za 30kn na kiosku, registriraš se na aplikaciju (isto online, ne moraš fizički nigdje ići), prebacuješ lovu s kartice besplatno. Na tvom mjestu ja bih odabrao Revolut, najmanje ti je zezancije. A ovo što ne voliš digitalno - hebiga prijatelju ali sve ide prema tome. Polako se miču bankomati, poslovnice i sve te divote što preferiraš. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
2kn u obje verzije. |
Citiraj:
|
Sad plaćao račun koji prije nije prolazio na "instant" shemu, ali reko da probam, kad ono prođe.
Gledam banku primatelja, ZABA. Čestitam zabićima što su ušli u 21 stoljeće. :) |
Citiraj:
Cijena za instant i "obične" transakcije ostaje ista. Uz to dižu i naknade za vođenje tekućih računa. SuperSmart ostaje bez naknade. Citiraj:
|
Di mogu dobiti najbolji tecaj za kupnju eura? (Samo legit, iz gepeka me ne zanima)? Tnx
|
Odi u bilo koju privatnu mjenjačnicu. Pazi se Auro-Domusa jer znaju imati koma kurs. Banke imaju lošiji kurs i još će ti nabiti proviziju.
|
Citiraj:
Evo neki dan, srednji je bio 7.53, meni su konverziju odradili po 7.52 u kune i 7.54 nazad u eure. Ali ovakvi uvjeti idu na velike iznose. I klijent u maloj banci. Eh, i mana, treba dokazat porijeklo novca u banci ako je preko 100 000kn. |
Svojevremeno sam tražio način da čim povoljnije promijenim veću količinu kuna. U Erste imam i devizni i kunski račun.
Prvo sam nazvao lokalnu mjenjačnicu i tražio kurs. Onda sam nazvao poseban broj u Erste banci za slučaj kada trebaš promijeniti više od 75k kn u devize. Lik mi je otvoreno rekao da mi on ni u najluđim snovima ne može ponuditi kurs kakav mi daje privatna mjenjačnica. Najavio sam se banci i mjenjačnici, dignuo kn i otišao ih promijeniti. Onda sam sa svim tim silnim EUR otišao da iste poslovnice Erste banke u kojoj sam dignuo kune i stavio EUR na račun. Umjesto da Erste sve to odradi u par klikova mišem, ja sam morao nosati brdo kuna i EUR-a po gradu. Kakvi idioti. |
U rijeci Dukat ima najbolji kurs
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da se u svakoj pregovarat kad je veća količina u pitanju. Pregovarat je krivi izraz. Pitao sam i dobio gore navedeno. @Coconut Erste je govnarska banka na puno razina. Još da mi se izrealiziraju neke sitnice do kraja i ćaooooo. Gasim. Mene više neće sigurno vidit. |
Tnx
|
ou jea, zaba je dodala apple pay danas, kasne samo 2 godine
|
Ali zato ne kasne sa naknadama i odrzavanjima racuna, tu vode :)
|
jebate ova zaba, moraš zvat kontakt centar da ti aktiviraju apple pay, koja je to pizda materina, moraju uvijek bit posebni
|
Trebaš vidjeti PBZ. Čuda Isusova moraš proći za neke stvari. Pisao sam tu.
Zato sam se fino vratio u Erste. 12 kn mjesečno, trajni nalog 0,00 kn, a kod PBZ 23 kn bio... George je realno osrednji. Ali mi treba za platiti račune i to je to. Za sve ostalo tu je integracija s Keks pay i keks prepaid karticom. Sent from my iPhone using Tapatalk |
I oni su povećali naknade za plaćanje računa. Prije je s Erste a Ertse bilo 1kn, a sada je 1,25kn. 25lp možda izgleda malo, ali to je 25% što ipak zvuči veće. A kad dođe €, onda očekujem krkljanac i dodatni rast naknada.
|
Bez brige to je jso super, zabaPS od proslog mejseca "odrzavanje racuna" nasrafila 50% (sa 30 na 45kn) tako da Zaba to u dalje vodi :).
|
Citiraj:
Ali da svi su digli te transakcije za 20-50 lipa. Osobno nemam više od 5-6 računa mjesečno. Neki mi idu trajnim nalogom, neki u e račun od keksa. Uglavnom malo transakcija imam pa radje tako nešto lipa više za transakcije nego da svima opale 15kn više za banking i vođenje računa. Erste uz hpb (supersmart) najpoštenija s naknadama da se mene pita. Sent using Tapatalk |
Citiraj:
|
ja sam zaobišao kontakt centar tako da sam otišo u m-zabu, i tamo pod karticama stisnuo add to apple pay, i onda zaobišao bilo kakvu aktivaciju, testirao u konzumu, radi sve (može se dodat i tekući, i devizni i master card)
|
Tak sam i ja napravio. Oke, ne treba kontakt centar onda, tnx
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:51. |