PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   WD TV Live (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=163098)

Mar 16.09.2013. 21:27

To se i meni jedan put dogodilo, restarta sam ga i problema više nije bilo.

robert7 17.09.2013. 11:17

Majke mi kad covjek oslijepi kraj svih divljih kombinacija i zaboravi na nesto ovako jednostavno :D

Da, to je rijesilo, hvala momci :)

crocro25 26.09.2013. 20:41

Planiram ubosti neki poveci extrenal HD za wdlivetv, ima li neki hdd kojeg wd live nece ocitati ili cita sve bez obzira koji model-marku uzmem?

Sa_Stilom 26.09.2013. 20:51

Razmisli o nabavi NASa u tom slučaju. Vlasnik sam 4TB NASa i vrlo sam zadovoljan. Svi imaju pristup diskovima i to sve radi ko suza...

Bukva 28.09.2013. 11:54

Kako streamati sa kompa na WD TV live?

Ono što me zapravo zanima jest... Imam file na kompu koji pokrenem preko mreže na WD TV (desni klik Play To -> WD TV Live), otvori se prozor na kojem pokrenem film i kada upalim player čujem zvuk, međutim, slika nema (odnosno jednostavno je samo homescreen, odnosno početni zaslon sa trakom izbornika). Kako doći do slike?

smirnoff 28.09.2013. 12:05

Citiraj:

Autor Bukva (Post 2468978)
Kako streamati sa kompa na WD TV live?

Ono što me zapravo zanima jest... Imam file na kompu koji pokrenem preko mreže na WD TV (desni klik Play To -> WD TV Live), otvori se prozor na kojem pokrenem film i kada upalim player čujem zvuk, međutim, slika nema (odnosno jednostavno je samo homescreen, odnosno početni zaslon sa trakom izbornika). Kako doći do slike?

a zašto tako???:wtf2:

nemreš na WD kliknut play i voila...

Sa_Stilom 28.09.2013. 12:23

To je fora opcija, meni u Win 8 radi. No sve u svemu, prilično je to sve sporo i podosta brzo sam odustao od toga. Pustim FullHD video i čekam do 2 min da se pokrene na WDu. E sad, imao sam isti problem kao i to, no odustao sam nakon toga, a kasnije kad sam napravio reinstal OSa, probao sam ponovo, sa drugim filmom i radilo je.

E sad, il je do filma ili do OSa. Znam da nije neka pomoć, al eto, moje iskustvo...

Bukva 28.09.2013. 13:00

Napravio update, sada radi ko urica. Pretpostavljam ako ima update da onda uvijek pozove homescreen i pozicionira se na to polje što u ovome slučaju je omanji bug.

Pingo 15.11.2013. 13:18

Pozdraf,

imam problem s wdtv live.... spojen je na ruter žicom dok se komp spaja na mrežu wlanom.... prepoznaju se sasvim ok. Prvo mi je htio samo one sample videos detektirati i pustiti (pa sam koristeći ovaj forum saznao da moram maknuti onu win7 zaštitu, hvala forumu) ali sada mi stvara problem na drugoj strani i ovdje ne mogu naci rješenje. Naime, kada film, seriju stavim na ekserni hard i ukopčam na wdtv sasvim normalno radi, sve formate koje imam je uspio pustiti. Ali kada pokušam preko kompa pustit (spojen wlanom na mrežu) uvijek mi wdtv napiše da pogedam usermanual i listu supported files tj ne želi pustiti film. pa mi nije jasno u čemu je problem, iste fajlove pušta kada ga spojim na eksterni a ovako neće? jel to nešto u postavkama wlana ili nekoj zaštiti ili jednostavno nije moguće pustiti sve preko wlana? nisam baš vićan u svim tim spajanjima i situacijama, pa molim pomoć.

Sa_Stilom 15.11.2013. 14:55

Čini mi se da imaš krivi pristup sadržaju.
Prije svega, naravno, na kompu moraš share-ati (ili ti dijeliti) folder (mapu) i podesiti mu prava (permissions), najjednostavnije dozvoliti svima sve u tom folderu.

Zatim, na WDTVu ideš na:
1.Video
2.Network Share
3.pa odabereš uređaj kojem pristupaš (u ovom primjeru ime PCa)
4.I onda na shareani folder.

Također je poželjno i napraviti posebnog korisnika na kompu, npr. Username: wd; Password: wd

Kada te WD pita za U&P, uneseš, spremiš i više te nikad ne pita do sljedećeg "factory" reseta.

Najčešće stvar proradi kada na kompu kreiraš posebnog usera, to radiš ovako:
1. Desni klik na My Computer
2. Klikneš na Manage

- ILI stisneš Windows tipku+R (RUN) i upišeš: compmgmt.msc

3. Odeš na Local Users and Groups -> Users
4. Stisneš Action->New User
5. Upišeš Username i Password
6. Makneš kvačice sa "User must change password" i "Account is disabled"
7. Staviš kvačice na "User cannot change password" i "password never expires"
8. Stisneš Create

To bi trebalo biti sve...

Pingo 15.11.2013. 15:59

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 2495477)
Čini mi se da imaš krivi pristup sadržaju.
Prije svega, naravno, na kompu moraš share-ati (ili ti dijeliti) folder (mapu) i podesiti mu prava (permissions), najjednostavnije dozvoliti svima sve u tom folderu.

Zatim, na WDTVu ideš na:
1.Video
2.Network Share
3.pa odabereš uređaj kojem pristupaš (u ovom primjeru ime PCa)
4.I onda na shareani folder.

Također je poželjno i napraviti posebnog korisnika na kompu, npr. Username: wd; Password: wd

Kada te WD pita za U&P, uneseš, spremiš i više te nikad ne pita do sljedećeg "factory" reseta.

Najčešće stvar proradi kada na kompu kreiraš posebnog usera, to radiš ovako:
1. Desni klik na My Computer
2. Klikneš na Manage

- ILI stisneš Windows tipku+R (RUN) i upišeš: compmgmt.msc

3. Odeš na Local Users and Groups -> Users
4. Stisneš Action->New User
5. Upišeš Username i Password
6. Makneš kvačice sa "User must change password" i "Account is disabled"
7. Staviš kvačice na "User cannot change password" i "password never expires"
8. Stisneš Create

To bi trebalo biti sve...

hvala lijepa. pokušati ću s ovim s novim userom na kompu.
napravio sam sve to sa šeranjem, tj dozvolio sam da mi cijeli disk na kojem su filmovi i serije koriste svi članovi grupe, wd detektira disk, i foldere i filmove ali kada kliknem na play kaže da taj format nije podržan. a radi kada ga pustim sa eskternog.

kada kreiram novog usera, wd će sam skontati da ima više usera na kompu ili kako?

Sa_Stilom 15.11.2013. 22:41

Nemoj shareat cijelu Particiju, nego Folder, to obavezno !

quazar912 16.11.2013. 17:11

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 2495685)
Nemoj shareat cijelu Particiju, nego Folder, to obavezno !

a šta kad na particiji ima cca 300 foldera?

ja sam sherao cijeli HDD i nikad problema. Tj bilo je dok nisam skužio šta i kako, al kad se to jednom napravi svaki media player koji se priključi na kućnu mrežu radi odprve.

Pingo 17.11.2013. 17:40

pozz...
pokušao sam sa stvaranjem novog acc na kompu. prema uputama. ista stvar se događa. ček mi sad neke datoteke ne detektira na wdtv. a ne želi mi osim sample videos pustiti niti jedan film ili seriju, kaže da pogledam listu supported formats, a kad stavim na eksterni radi sve normalno. :/ i dalje mi ništa nije jasno. maknuo sam i ono korištenje šifre iz postavki mreže, šerao particiju, šerao samo folfer..uvijek isto.
jedino nisam dirao onu postavku za neko 128 bitno šifriranje u postavkama mreže.
najlakše će mi izgleda biti prebaciti sve na eksterni pa pješke... mreža me sekira, jako. :wtf2:

e da..i na network share u wdtv nemam opciju ništa raditi, tj ne detektira nikakvog usera, kom ili što. samo kada odem na video onda daje pod devices sva računala u mreži.

Sa_Stilom 17.11.2013. 18:39

Digni teamviewer i daj da se spojim, pa ćemo riješiti...

Nadalje..
Citiraj:

Autor quazar912 (Post 2495909)
a šta kad na particiji ima cca 300 foldera?

ja sam sherao cijeli HDD i nikad problema. Tj bilo je dok nisam skužio šta i kako, al kad se to jednom napravi svaki media player koji se priključi na kućnu mrežu radi odprve.

Glupo pitanje, staviš te foldere unutar jednog foldera... Ja na ni jednoj mašini, po particiji nemam više od 10 foldera.
C:
Intel
MSOCache
PerfLogs
Program Files
Program Data
Users
Windows

D:
Downloads
Drivers
Programs
ShareME
Users

Z:
Files
Movies
Music
Seris
Tutorials

I da ne govorim da je nadalje ispod sve posloženo lijepo, kako bi se bilotko mogao snaći...

Gabre 20.11.2013. 21:52

zar jos uvijek wdtv zajebava sa mreznim streamanjem i podesavanjima.

katastrofa, ja sam izgubio volju za tim uredjajem zbog toga.

nikako podesit. sve i jedan drugi plazer to odradi pun K bolje.

netko je tu pisao o slanju filea direktno da se playa na wdtv.

to LG media plazer od unazad 5 godina radi savrseno. nadjes file na kompu, desni klik, play with, i u pod izborom imas LG player.
and bum, radi, i sve mos kontrolirat preko lg playera dalje.

Pingo 20.11.2013. 22:04

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2498340)
zar jos uvijek wdtv zajebava sa mreznim streamanjem i podesavanjima.

katastrofa, ja sam izgubio volju za tim uredjajem zbog toga.

nikako podesit. sve i jedan drugi plazer to odradi pun K bolje.

netko je tu pisao o slanju filea direktno da se playa na wdtv.

to LG media plazer od unazad 5 godina radi savrseno. nadjes file na kompu, desni klik, play with, i u pod izborom imas LG player.
and bum, radi, i sve mos kontrolirat preko lg playera dalje.

postoji mi ta opcija, i to radi..ali ne želi mi kada listam fajlove preko wdtva (koji su na kompu) njih pustiti, tj veli da nije podržan format. a je jer ga pustim bez beda sa eksternog....
direkt s kompa mogu kliknut play in wdtv ...al to mi ne paše jer su mi komp i tv na različim katovima kuce :)

ninja666xx 27.11.2013. 17:48

Možda je već bilo postavljeno pitanje negdje, ali molim nekoga da mi pojasni kako spojiti WDTV live i logitech x530 zvučnike i dobit 5.1 zvuk?

thnx:chears:

quazar912 28.11.2013. 11:55

Citiraj:

Autor ninja666xx (Post 2502143)
Možda je već bilo postavljeno pitanje negdje, ali molim nekoga da mi pojasni kako spojiti WDTV live i logitech x530 zvučnike i dobit 5.1 zvuk?

thnx:chears:

preko sterea, onaj kabel sa žuti-crveni-bijeli...ne znam je te zvulje imaju optiku ali ako ne onda jedino kvazi opcija 5.1

u stvari sad gčedam ovu sliku i niš mi nije jasno....:stoopid:

Gabre 28.11.2013. 15:35

pa to su konektori za spajanje zvucnika,a ne ulaz za zvuk. a onaj prednji desni je drukciji konektor jer je na njemu sigurno volume kontroler

ninja666xx 28.11.2013. 17:26

Možda bi funkcioniralo da se kupi usb zvučna 5.1 i zvučnici se spoje na zvučnu sad jel bi to u praksi funkcioniralo treba probat.

quazar912 28.11.2013. 21:44

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2502716)
pa to su konektori za spajanje zvucnika,a ne ulaz za zvuk. a onaj prednji desni je drukciji konektor jer je na njemu sigurno volume kontroler

al jbg...nigdje slike kakve ulaze ima taj Lođitek....

Gabre 29.11.2013. 20:19

Citiraj:

Autor ninja666xx (Post 2502793)
Možda bi funkcioniralo da se kupi usb zvučna 5.1 i zvučnici se spoje na zvučnu sad jel bi to u praksi funkcioniralo treba probat.

lol, vidi se da nemas pojma.

pa sve i jedna zvucna je 5.1 danas.

ali to en znaci da na nju mozes direktno spojiti zvucnike.

ninja666xx 29.11.2013. 21:19

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2503485)
lol, vidi se da nemas pojma.

pa sve i jedna zvucna je 5.1 danas.

ali to en znaci da na nju mozes direktno spojiti zvucnike.

Imam doma zvučnu usb stereo, malo si se zaletil, ako treba dokaz lako ti pošaljem sliku.

Gabre 01.12.2013. 18:25

nisam se ja zaletil nigdje, ti nisi definirao da imas USB zvucnu, danas je sve jedna standalone PCI ili onboard zvucna 5.1 ili vise.

jean luc 04.12.2013. 20:28

Bok, prije nego ga odem kupit - ima li remote aplikacija mogucnost da se iz nje pretrazuju folderi i pokrecu datoteke? Koristio bih wd u prvom redu za slusanje glazbe, pa se nadam da ima tu prakticnu funkciju da ne moram uvijek palit Tv. Skinuo sam ovak "na suho" app za Ios, i ima onaj tab "services"' na kojem se u promo fotkama pokazuju sve plocice osim one sa folderima, no za sad je (logicno) prazan. Moze li se u njemu konfigurirat izbor sa osnovnog ekrana? Slusao bi najvise sa Usb diska -brzo i jednostavno, ako ide. Ako ne, ima tko prijedlog za takvu kombinaciju, u kojoj media player ima S/PDIF a da je neki low end, cca. tih 100 eura?

Sa_Stilom 04.12.2013. 21:13

Za 100 eurića onda radije kupit nešto druga za tu namjenu...

freddie 05.12.2013. 18:38

Odluka je palai kupuje se wd tv live.Vidim da ima dvije verzije WDBAAP0000NBK-EESN i ova nova WDBGXT0000NBX - EESN pa me zanima koja je razika tj. dal se isplati više ovu stariju verziju prek oglasa ili dati malo više para i uzet ovu novu verziju u dučanu.Služit će samo za gledanje filmova i serija ,nikakve druge kerefeke me ne zanimaju.Spojio bi ga na laptop.

MeanBoss 05.12.2013. 19:50

kakve koristi od spajanja wd tv livea na laptop? nemogu shvatit nikako...?

quazar912 05.12.2013. 21:46

Citiraj:

Autor MeanBoss (Post 2506908)
kakve koristi od spajanja wd tv livea na laptop? nemogu shvatit nikako...?

ukratko: kraj TVa ti stoji media player (kao nekad videorek i DVD) a ne onak po seljački "laptop ili konfa" ..netko može komforno radit za kompom ili lapom u drugoj sobi a drugi bez smetnje gledat neki film koji je na HDDu kompjutera ili laptopa jer se zpravo skinuo sa neta...
kužiš - komfor i praktičnost za mir u kući.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:56.