![]() |
Ne još, makar sam sada zadovoljan sa brzinom Opere nakon ovog updatea.
Al SSD bi još sjeo ko budali šamar. |
320mb rama sa 6 tabova. Od toga jedan tab youtube. Sasvim solidno
(12.02) |
Citiraj:
ista situacija ovdje samo ver 11.52 100 MB manje ko je tu lud ? |
Nemožete tak ofrlje o tome. Ovisi o ekstenzijama, stranicama koje su otvorene...
|
Ne koristim ju inače ali neki dan sam dizao XP-e na jedan laptop sa 512 MB RAM-a. Avast i Chrome (2 taba, index.hr, bug.hr, zbog flash reklama), Chrome popapa cijeli raspoloživi RAM taj čas. S Operom ostane oko 100 MB lufta, odsad samo ona na takve kante :).
|
lol, pa nemate iste stranice otvorene.. hh
neznam sto se fantazira oko potrosnje memorije.. evo bas brojim - 26 tabova (jbga to mi bol), forumi, par tracker stranica, gmail.. = 405 MB ako je to puno neznam sto je malo.. i takvu operu gasim i dizem sa svim tabovima (15-ak najcesce) i digne se za 10-15 sekundi potpuno spremna.. na ispodprosjecnoj kanti.. |
Opera je zakon za starije kante s malo rama, u mom slucaju dokazano vise puta..
Primjecujem da yubito i dalje steka, bas sporo ucitava, pogotovo sinoc.. Moguce da je do providera :stoopid:... |
Mislim da će osjetiti razlika :) 11.52 vs 12.02
Neću brojati tabove. Danas sam instalirao. http://www.abload.de/thumb/11.527lj7n.png http://www.abload.de/thumb/12.026fkof.png edit. nakon pola sata korištenja u mirovanju ( neugašenih tabova , baš kao u leru ) i pada na 778Mb :) |
vidim da su maknuli plugin wrapper iz 32 bit verzije
to bar govori nesto o necemu :) |
Problemi sa učitavanjem portala
Jel ima netko problema sa učitavanjem nekih portala (t-portal, net.hr...).
Meni gotovo uvijek zastane na zadnjih par elemenata pri učitavanju, pa moram refreshati stranicu (nekad i par puta). |
Net.hr mi normalno otvara, dok tportal se vuče ko krepana mačka i učitava ga po par minuta.
|
Prvo sam mislio da je do računala, jer sam bio na poslovnom lapatopu, al kasnije je ispalo da je doma ista stvar...
Šteta, inače mi se fakat sviđa Opera. |
Ja sam taj problem riješio tako da ne idem na te portale :D
Da li i vama crasha najnovija verzija ponekad kad ste na fejsbuku? Na 2 različita kompa mi se to dogadja, jedan XP drugi sedmica. |
Djevojka mi se Fejsbuči na kompu i ne žali se na rušenja.
|
Koristi netko Tumblr možda?
Jel ima kakv način da se blokira onaj glazbeni player koji neki blogovi imaju? Probao sa Enable plugins u postavkama ali ne funkcionira na to |
Imam jedan problemčić. Mada nije samo s operom, isti k i na IE. Ne mogu otvorit nabava.net. Samo mi ispiše Could not connect to remote server. Normalno surfam netom, sve druge stranice otvara normalno. Prvo sam mislio da je stranica skiknula dok nisam vidio da je netko na forumu linkao nabavu. Provjerih na mobu, stranica radi.
Jel ima ko kakvu ideju u čemu je problem? Thx |
Citiraj:
|
Nemam.
|
moze biti ako u hosts file-u imas neki link upisan (komponentu)
da ti nece onda ni cjelu stranicu otvoriti cisti primjer ako blokiras onaj apis.google.com mnostvo stranica ti nece radit a to je kao samo jedna komponenta |
Probao i to, al nabava nije upisana u hosts file. Fakat mi nije jasno.
|
gasi sve sigurnosne programe (antivir, firewall, sandbox, adblock i ostala sranja), pa onda probaj ;)
|
Citiraj:
vec neka komponenta sto vuce od npr googlea |
Jebga, to mi je špansko selo, ne kužim se u to. Ma nema veze, nabava radi na kompu u sobi od klinaca.
|
Citiraj:
|
Opera me izdala
Dobra večer..
Evo mene opet sa problemima.. Browser Opera. I operin mail klijent ... kojeg jedinog koristim godinama. I radilo sve ok. Znaci, idem u popis kontakata, klik na kontakt tj. mail adresu, compose i otvara se normalno mail blank page i pisem...i tako je bilo do sinoc.. A sinoc sam ceprkala po control panelu svoje stranice, kako imam mail domenu koju ne koristim, al eto odem u webmail u CP da vidim sta ima tu ( unaprijed da kazem da cp ne koristim jer nisam expert, al ono jednostavnije mogu odradit) i u tom webmailu imala sam par nekakvih mail klijenata ..odem u jedan (roundcube). Klikala..inbox ..sent, itd.. prilicno je štur i jednostavan, bez nekih kul opcija.. I, naravno, kliknem na link u kojem pise : Browser Options :Register protocol handler for mailto: links I naravno ..zensko klikne da vidi sta ce bit. I vidjela.. Nakon toga kad odem u operu i hocu poslat mail vise nije normalno kao do sad, vec mi se odmah otvara CP log in, i naravno kad se logiram ulazim u taj roundcube mail klijent u control panelu. Ceprkala sam po operi da maknem .. nisam nasla. U tom mail klijentu nema nikakvih opcija da mi se to makne. Molim vas..ako tko ima kakvu ideju.. Jer ovo je iritantno..previse.. Unaprijed vam hvala.. |
CTRL+F12 - Advanced - Programs - Check if Opera is default browser at startup - Details
http://www.pohrani.com/f/b/9V/4b6TQTQE/opera.png |
Hvala..rijeseno. Nisam tu uspijela micanjem...al si me odlicno usmjerila..
Ovako sam rijesila: http://s1.directupload.net/images/121029/4konut4e.jpg Prebacila kvacicu na Operu. Hvala..hvala..hvala.. |
|
Instalirana 12.10
Nadam se da mi neće crashat svako toliko kao 12.01 |
jel ova 12.10 ima fixan plugin wrapper memory usage ?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:01. |