![]() |
Čini se da je jučer bio urnebes :D Ne znam jeli mi drago ili žao što nisam mogao s vama hehe
Žac čestitam na kupnji |
Bilo je jučer gro epic trenutaka, ali da bih htio to ubrzo ponoviti - baš i ne :D. Svake godine mi se zalomi jedna takva "kriva" procjena. Ali ajde, našli smo tu 52-cu koja ima potencijal. Kad se poveže to sa singletrackom koji je dolje (a ima ih blagi milijon) mogla bi biti super staza. Jedino kaj mi se čini da će biti dosta kratka (iako se jučer činila najdužom ikada :D).
@ Sile Pederu ! Citiraj:
|
Bome ste se lijepo klizali gore :D
Super staza, a bome i krajolik EDIT: 1000ti post u ovoj temi :banana: |
Citiraj:
Kak ti se sviđa bike? Jesi pogodio s kupovinom? Nekak kao da te zanosi u desno, to je bug ili feature? |
Citiraj:
|
inace Nameless2 tko si ti?neznam jesam/mo te upoznali..dodi na voznju sljedeci put kad se otopi snijeg..
|
Citiraj:
Ali kad se digneš na noge, znači neki tehnički djelovi ala oni na Strmopeći - e tu se vidi da je zračni shock sa nekom vrstom propedala (koji radi, jer i ja na shocku imam propedal koji niš ne dela) puno bolji, jer ne ulazi toliko hod. A problem je što uđe u hod i kao da onda na reboundu izgubim grip na gumi (kao da je rebound prespor; ali na spustu je odličan osjećaj). Istina, to sam zaključivao kad je bio snijeg na Strmopeći, ali svejedno. Tu je ovaj shock lošiji (na proljeće ili kad se posuši ću znat točno koliko i jesam li pogriješio). Sa Thunderom sam prošao cijelu Strmopeć na usponu, osim onog zavoja di je drvo. A s ovime sam zapeo na onom kamenju prvome i tako (sigurno je i snijeg imao na to utjecaja jer je bilo puno skliskije). S obzirom na to koliko me to koštalo (~800kn kad prodam preostali kotač zadnji) - jako sam zadovoljan. Dobio sam na spustu ono što sam htio (goemetrija koja za koplje bolja i taj osjećaj coil shocka), uspon normalni (Lojstek) je ostao isti, tehnički dijelovi su za sada lošiji. Izgled rame lošiji (radi proklete klackalice koju su tak mutavo napravili da je to čudo :D), ali boja je brutalna. Samo što otpada ko luda i ako ovako nastavim sa vožnjom, za godinu dana neću imat farbe na downtube-u i vjerojatno pada pjeskarenje, ali za to ću čekati da istekne garancija jasno. Coil shock sa oprugom je težak oko 750g. Pola kile ću zgubiti ako ga zamijenim za Monarcha i dobit ću floodgate podešavanje što bi moglo riješit problem tehničkih uspona (a meni je uspon jednako drag kao i spust i ne volim kad moram gurati bajk). Razmišljam i o zamjeni Fox-a za Lyrika sa U-turnom radi tih tehničkih dijelova (uspon na Strmopeć me uvijek ubije u pojam jer snage imam, a nos mi se diže radi nagiba). Daniel je još prije uspona rekao da mi je lulica na hero. Od tuga i klizanje u densno i u provaliju :D. |
Citiraj:
Si vidio kako sam ja opusteno isao prema dole, lijevo-desno-pa vrata :D |
Citiraj:
Ne znam kak bi pratio vas koji idete sat vremena po lojsteku.. Nekad sam i ja jurio po sljemenu s čuturicom vode i štopericom, međutim ti dani su davno iza mene, danas ja to onak dovoljno zaliha u ruksak i laganini :p |
Ja nemrem nikak centrirat lulu kak treba, uvijek je nahero, i sad kad produžim volan još će više dolazit do izražaja, mogu ić vozit kružne utrke po pisti.
Nego, one Specialized lule dolaze s topcapom s ekscentričnom rupom. Ali samo pojedini modeli. Naime, na njima se može podesiti kut pomoću unutarnjeg "shima", kao čašica koju ako staviš između lule i steerera s gornje strane lulica ode malo u minus, ako staviš s donje strane lulica ode u plus. I tu čep služi da usmjerava šaraf koji lovi zvijezdu, jer taj šaraf mora uvijek bit okomit, nemre se mijenjat kut ulaza u zvijezdu, pa ako lula ide u minus pomoću tih "shimova", onda je rupa na topcapu bliže vozaču, ako je u plus lula podešena onda je dalje od njega. Evo slikica Evo na e-bayu takve lule Tako da mi i ne bi pasao taj top cap, i nije samo šminka, možete si promijenit kut lule za +- 4 stupnja, na 7cm luli to je rise od pol cm :D |
Ma ima nas jos koje koljeno zeza. Uostalom, stignes dovoljno brzo gurat tako da nebi puno zaostajao ;)
|
Sile mozda je vrh te casice odrezan pod kutem tak da ponistava taj nagib i onda ti pase..
|
Ma teško da bi pasalo, jer utor na topcapu je malo proširen da se mođe šarafit malo pod kutem, ali nedovoljno da bi se moglo koristit s nekom drugom lulom, jer šaraf koji ide kroz zvijezdu bi stajao ukoso, a to ne bi bilo dobro.
Dobra im je fora, ali osim estetike mislim da je nepotrebno, tko osjeti 2 stupnja razlike u rajzu lule nek se javi. |
Citiraj:
Imam ja takvu sworks lulu doma. Citiraj:
Čuj, nije loša stvar za nekoga ko si ne može nać kak se spada položaj. |
Pa evo sad sam neš razmišljao, dobra bi fora bila ak imaš jako malo steerera vani a oćeš kombinirat s visinom volana. Inače se isti efekt može postić s spacerom ispod lule, ista stvar. Zvuči mi jednostavnije stavit/maknut spacer nego tandrčit s tim shimovima.
|
Eevo mali update
Lula - hope 50mm 25 rise - sad mi je dosta bolji osjećaj na bajku, ona stara mi je bila definitivno predugačka - 80mm i 7 rise Prednja kočnica, hope v2 sa rotorom Sljikice ![]() ![]() Kočnica sexy izgleda ovak s ovim sjajnim bužirom ![]() ![]() ![]() Malo sam se po dvorištu provozao da na brzaka isprobam kočnicu, skoro slučajno napravio stopie :) -> Unlimited powa Prvi dojam - predoba kočnica, jedva čekam da isprobam kako radi na Sljemenu Za par dana bi po zadnju trebao... |
Ovi Hope rotori toliko dobro izgledaju da je to strašno. Čim skupim neku lovu uzimam ih , ali Saw verziju isto sa plavim spiderom.
|
Y u no take Saw rotor?
|
Saw rotor nije kompatibilan sa V2 kočnicom, premala je kočiona površina na rotoru s obzirom na paknu koja je ogromna kod V2 kočnice
|
Y u no take saw rotor and cut off half of disc brake pad ftw.
Zajebavam (jer nisam znao da nisu compatible). Takva bremza ali s 203 rotorom treba Maxu za iza. |
Baš me zanima kakva je V2. M4 nije loša, ali je klasu slabija od najjačih, tipa Saint, The One i slične DH kočnice. Više spada sa onim kočnicama tipa SLX/XT/Elixir/RX po snazi.
Ali ručice od Hope-a su brutalne, baš CNC-ani aluminij super izgleda :) |
Naprijed onda 406 rotor? :)
Al zbilja, ovo brutalno koči.... |
Meni je danas stigao adapter, pa cu napokon vidjeti kako koce nove SLXice...ali prije toga kotac mora (oprt) na popravak i centriranje.
Ne mogu vjerovati da sam na onom sanjkanju sredio jednu zbicu |
To kad ti kresne jedna žbica je jeftinije kupit si žbicu sa niplom za 3kn i doma je nategnut da ne ide u stranu. Platit centriranje 40kn je fest, a najčešće se sve vrati u centar kad se samo ta jedna žbica nategne. S obzirom da je bilo onakvo stanje i da nismo jurili, očito je žbica bila na kraju. Ako krenu i ostale pucati, morat ćeš sve mijenjati.
|
Nas kaj, bas sam gledao zbicu i nije pukla nego se odsarafila, malo je ovalno povinuta tak da cu ju usarafiti nazad (trebalo bi se dati) i vidjeti koliko ce kotac felsati.
...netko je sfusario centriranje. |
Nik odnesi to Zmijoljubcu da ti pocentrira , još ti da 100 korisnih savjeta uz to :D
Evo jedan filmek , and all i have to say is : Gamad sretna presretna :D http://www.youtube.com/watch?v=trUa9...75RVAAAAAAAAAg |
mene samo zanima sta fali xt775 kocnicama i koja je fora mjenjat ispravne djelove?(nezelim ispast bezobrazan,ljubomoran li tak nes nego me samo to zanima)
|
XT775 nista ne fali, mozda malo snage.
A u čemu je fora mjenjat ispravne djelove? Pa recimo imas para, zanima te kako funkcioniraju nove stvari i onda mjenjaš :) |
Zelja za boljim ?! Kvalitetom ?! Osobnim potrebama i zeljama ?! Kupis cipele pa ti ne sjednu... Onda pop... Pa kupis hope :D
? Jesam bar blizu ??? :D :beer: |
Fora je da isprobavaš dok ne nađeš kaj ti paše, ove kočnice mi se jako sviđaju pa sam ih kupio
Ma Željac sve si pogodio :) |
onda super:) inace mi se jako svidaju kocnice samo imam misljenje da xt nisu nista losije od njih..nadam se da ti nece cvilit ko Ivanu..to mi se se nije svidilo sa obzirom da imaju reputaciju "najboljih kocnica"..
|
A gle, danas smo destro i ja pričali s Berom u bizmarku i kolko sam shvatio on je imao xt i sad vozi na V2 i zadovoljniji se s njima je tak da eto...
|
Citiraj:
EDIT: sam da se zna, moje X2 su XC kočnice, njegove su V2 FR/DH :D EDIT2: ima li netko oprugu za foxa 500 ili 550, može čak i 600 x 2.8 ili tu negdje duljine... |
Citiraj:
V2 spada u DH kočnice, koje te moraju zaustaviti sa 60kmh na 0 i to nekoliko puta za redom, bez da ti se papak umori imalo. M4 je super kočnica za nekoga tko traži odličnu modulaciju, ali po snazi se ne može mjeriti sa najboljim kočnicama - Saint, The One, Code. Tako da bi V2 trebala biti skupa na vrhu sa ovim trojcem. |
Citiraj:
Morat cu to isprobat kad budemo na Sljemenu, da vidim kako koci. I super izgledaju :) |
Vuco - znam, ovih dana sam valjda sve o hope v2 m4 i x2 pročitao na netu....siguran sam da bi meni i x2 bila sasvim dovoljna
Čuks - jedan stisak ručice ti je 10kn +pdv al ova nova stopa 25% a ne 23% :) Šalu na stranu, ovih dana idem i po drugu :) |
Bit ćeš prespor dolje.
-Zašto je steve peat bio svjetski prvak dvije godine? -Jer je vozio Hayes. |
Da to nam je Bero ispričao :)
|
evo jedan bicikl lakse kategorije :D
okvir ima cijelu 1.24kg :roller: |
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=68566
Evo za Hasha - saint wheelset za 900kn. Ti mater. Što se tiče Hope-a, ja bi ih uzeo samo na račun ručice koja je fenomenalno napravljena, i ima podešavanja koja de facto rade što bi trebala, i tako su fine pod prstom. Ali 1300kn, yebat ga sad. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:53. |