PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

tizhu 03.03.2021. 20:24

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3498249)
ma dovoljno je samo prvu pogledati.

ja sam iz eispekta pogledao drugu i lošija je od prve, ali mi je ipak dobra i druga.
ne znači da ako je sezona slabija da nije ok, barem meni.

hash 03.03.2021. 20:32

Zadnja sezona Expansea je "slabija", 2. sezona AC je negledljiva :D

Exomaniac 03.03.2021. 22:30

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3498423)
Osim zadnje sezone, propustio si stvarno dobru tv seriju. Ja isto nisam gledao odmah, kad su svi pricali o GoT, jer nisam bas fan phantasy, zmajevia i slicnog. Poceo sam gledati kad je 4. ili 5. sezona vec bila vani.
Kvaliteta je pocela padati kad vise nije bilo knjiga nego su snimali po natuknicama.

I predzadnja je već bila shitshow. No, to što se usralo u 7. se moglo popraviti u 8. No oni su silom htjeli manje epizoda, umjesto normalnih 10 kako je htio i HBO je sve ugurano, mnoge stvari su izbačene, onaj mitski i fantasy element je potpuno izbačen, skoro je sve uništeno.

Veliki elementi priče koji su postojali su potpuno zaboravljeni, kontinuitet unutar same serije je uništen, King's Landing je u zadnje dvije sezone klimatski i geografski preselio iz Dubrovnika negdje na područje Libije. Umjesto da su onaj Debil&Debil dali otkaz ako već nisu sami bili sposobni nekako taj kraj serije logično uglazbiti oni su seriju trajno uništili. Ima ljudi koji bi iz tih natuknica bili sposobni smisliti lijep tijek radnje i događaje prema postojećem predlošku iz knjiga.

Rewatchability serije mi je nakon onog kraja ravan 0. Preporučujem ljudima seriju i dalje samo kažem nek završe sa 6. sezonom jer je i to bolji kraj nego što su ga ovi snimili.

Nakon 7. sezone osobno nisam očekivao puno, zapravo skoro ništa, ali, oh boy, jesam li bio u krivu...

LAcy 04.03.2021. 02:57

Potpuno se slazem sto si napisao. Vec 7. je bila losa, 8. je valjda najlosiji zavrsetak neke serije ikad. Draze mi je pogledati dobre serije koje su otkazane, nego da su imale ovako zasran kraj.

Ziiky 04.03.2021. 07:56

Krenuo The walking dead ...
Ima li nade za njega ili da ga puštam jedino kad želim klince rastjerati iz sobe 😆

adaksinjo 04.03.2021. 08:13

pogledaj prve 3 sezone i tu se zaustavi jer dalje je mlaka voda.

Mirkopoter 04.03.2021. 17:40

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3498497)
Ima li nade za njega ili da ga puštam jedino kad želim klince rastjerati iz sobe 😆

Učini si uslugu i nemoj gledat. Užasan gubitak vremena. Ocjena od 8.2 na imdb nema veze sa zdravom pameti.

pci_e3x 04.03.2021. 18:07

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3498665)
Učini si uslugu i nemoj gledat. Užasan gubitak vremena. Ocjena od 8.2 na imdb nema veze sa zdravom pameti.

Kako su dosli do 8.2? Pa CGI izgleda ko da je neki klinjo na brzaka radio u Movie Makeru. One Kenijski extrem-low-budget Filmovi imaju bolji CGI
O prici i glumi necu ni govorit...

Ja poceo gledat Band of Brothers, zasada dosao do ep5. Zasada odlicna.

1v@n 05.03.2021. 09:15

Serije - dojmovi, komentari i preporuke

Točno tako, tri sezone Walking Dead i onda 3 sezone Fear the Walking Dead. U početku se radnja ftwd ne naslanja toliko na radnju wd, tako da do tad vrijedi gledati. Te prve sezone ftwd su mi daleko bolje nego wd.

Kod wd pripremi cugu i eksaj svaki put kad čuješ “Coral”. Zabava zagarantirana, pogotovo u S3 koja je valjda najveći izvor memeova u povijesti televizije :D

Mommistake 05.03.2021. 10:00

Citiraj:

Doslovce možeš gledati to ovako.
Prva sezona, čista 9/10 ocjena.
Svaka sljedeća sezona 0.5 dolje.

Tako da, pogledaj do 4. sezone, i nemoj trošiti vrijeme dalje.

messiah 05.03.2021. 11:44

Citiraj:

Walking dead ima svojih momenata, čini mi se da su opet malo digli kvalitetu, neke sezone su prilično loše i prerazvučene.
Kad sam već pogledao 10 sezona, pogledat ću i 11 koja će biti zadnja.

Expanse je meni jedna od najboljih SF ikad izdanih, rame uz rame s Battlestar Galacticom.

Altered Carbon prva sezona vrhunska, druga dosta loša, glavnog glumca nikako nisam mogao progutat.
Tribes of Europa je sranje, ne mogu vjerovat da su tvorci Darka to izbacili koja mi je omiljena time travel serija. Moram provjerit da li pod tim misle samo na producente ili na scenariste, jer scenarij je bio genijalan u Darku.

Libertus 05.03.2021. 13:38

Citiraj:

Autor messiah (Post 3498858)
Expanse je meni jedna od najboljih SF ikad izdanih, rame uz rame s Battlestar Galacticom.

Nemoj mi kvariti seriju majke ti. :D
Expanse sam pogledao prve dvije sezone kako su izlazile, i onda zaboravio na nju čekajući treću sezonu. Bila mi je super, barem te dvije sezone.

BS Galactica mi je bilo razvučeno dramsko smeće koje je super krenulo i onda su ga tako usrali da sam jedva pogledao do kraja i isključivo zato da vidim kako će završiti.

chief_wolfinjo 05.03.2021. 13:40

Meni osobno Walking dead je bio dobar do neke 7 sezone, nakon toga se je kvaliteta srozala... dok sad ove posljedne epizode su koliko toliko dobre.

Mar 05.03.2021. 14:22

Što kažete na Resident Alien?
Seriju izvlači Alan Tudyk ali brate mili ne mogu vjerovati ko radi casting ženskih likova? Pobogu ne sjećam se serije s bezveznijim glumicama. Ona Asta je doliki drop od lika/glumice da to nije moguće.
Je li to neka Woke šema ili šta, ali od stalnih 5 glumica u seriji sve su nikakve.

Je li postalo zabranjeno angažirati karizmatične, zgodne ili zanimljive glumice?

ShebY 05.03.2021. 14:29

Naravno, cuz diversity.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Old.machine 05.03.2021. 14:42

Queen of the South - U zadnjih mjesec dana pogledao ovo, serija je tak tak, toplo hladno. Prva sezone ok, pogotovo prvih par epizoda, dobar uvod u svijet i likove. Druga i pola treće sezone su teška kartel sapunjara. Protivnici malo ljubuju pa malo prijete jedni drugima, izgubi se napetost jer se svako malo puca, svaka druga riječ cabron, Teresita bi dilala kokain a usput imala veliku grižnju savjesti. Četvrta sezona potpuna suprotnost od prošlih, napokon ono što sam i očekivao od serije, borba za prevlast i širenje kokainskog biznisa u druge gradove. Peta sezona izlazi idući mjesec.

S1 - 7/10
S2 - 5/10
S3 - 6/10
S4 - 8.5/10

LAcy 05.03.2021. 17:48

Meni je Resident Alien sve bolji iako nema veze sa stripom. Mozda je tako i bolje, imamo strip sa svojom pricom (nije komedija) i seriju sa svojom (komedija).

Nisu mogli boljeg glumca odabrati. Lik je prirodan alien u ljudskoj kozi :D Ona scena kad je glumio normalno ljudsko bice je bila neuvjerljiva koliko je uvjerljiv kao alien.

Ostali likovi su osrednji do losi.

listerstorm 05.03.2021. 18:25

The walking dead sam prestao negdje krajem 6 sezone.

Ali sam početak odličan, a posebno prva epizoda...meni možda i najbolji početak neke serije uopće.

Ziiky 05.03.2021. 19:58

Clarice
https://m.imdb.com/title/tt2177268/

"Nastavak" veličanstvenog "Kad jaganjci utihnu", al odmah da vas razočaram. Ulogu clarice starlight ne glumi Judi Foster. Ova je tek njena bljeda sjena koja nema njenu karizmu i potpuni je promašaj kao i sama serija, al eto dajem joj šansu 🙄

Mirkopoter 06.03.2021. 11:23

WandaVision - https://www.imdb.com/title/tt9140560/

Na kraju ispalo stvarno dobro tako da ako mislite gledati buduće Marvel filmove svakako preporuka da pogledate. Prve epizode jesu malo wtf, ali dođe kasnije objašnjenje za to pa to sve skupa ima smisla.

messiah 06.03.2021. 12:34

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3499128)
WandaVision - https://www.imdb.com/title/tt9140560/

Na kraju ispalo stvarno dobro tako da ako mislite gledati buduće Marvel filmove svakako preporuka da pogledate. Prve epizode jesu malo wtf, ali dođe kasnije objašnjenje za to pa to sve skupa ima smisla.

Jel serija završila ili će biti još sezona?

The Exiled 06.03.2021. 13:51

To bi trebalo biti to kaj se serije tiče.:)

Mirkopoter 06.03.2021. 14:12

Citiraj:

Autor messiah (Post 3499145)
Jel serija završila ili će biti još sezona?

Kao što kolega Exiled kaže, to je to, kraj serije će se nastaviti navjerojatnije na Dr. Strange 2.

partwish 06.03.2021. 18:14

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3499007)
The walking dead sam prestao negdje krajem 6 sezone.

Ali sam početak odličan, a posebno prva epizoda...meni možda i najbolji početak neke serije uopće.

Baš to!

Mladenxy 08.03.2021. 05:36

TWD je ponovno gledljiv od zadnje sezone. Trakavica ali da vidim kako će završiti

Mommistake 10.03.2021. 07:50

Počeo gledati Pacific Rim: The Black - anime na Netlifxu. Moj prvi anime, i čisto je ok.

LAcy 10.03.2021. 09:20

Meni su Pacific Rim filmovi bili bas ok. Dobra grafika, animacija, bubnjanje, tutnjanje, radnja bez veze i mozak na pasu :D Al' te crtice, nikako ne mogu provariti. Pre lose to meni izgleda, likovi jednobojni kao da su u paintu radjeni i jos ako je i radnje losa, waste of time.

Edit: Sad pogledao trailer. Pa ovo cak i ne izgleda tako lose. Paint pro :D

Mommistake 11.03.2021. 08:06

Ja ne gledam crtiće ("animirane filmove"), nikad nisam imao volju, i koliko god oni bili ozbiljni, meni je crtić, jednostavno crtić...

Ali ovo sam krenuo iz čiste radoznalosti, bilo mi dosadno prije spavanja, a kada upalim netflix iza 23h, ne mogu si pruštiti ništa duže od 30min.

Pa sam upalio ovo, odgledao jučer i prekjučer 3 epizode i sasvim je u redu.

pci_e3x 11.03.2021. 09:07

Zavrsio s Band of Brothers, 9.5/10
Odlicna gluma, prica po istinitim dogadajima E company. S tim da, s obzirom da se radi o tv seriji, nije sve 100% kako je bilo.
Sve u svemu, preporuka za pogledat.

Sad se mislim izmedu Deadwood ili Pacific

geronimo_2 11.03.2021. 09:17

Band je vrhunska serija. Ok je pacific al nije ko band. Band sam gledao jedno 3-4 puta tokom godina, pacific 2 put.
Deadwood nisam jos.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:12.