PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

geronimo_2 08.08.2014. 09:10

Citiraj:

The Untold History of the United States odličan dokumentarac Oliver Stone-a dobitnika 3 Oscara i veterana Vijetnamskog rata.
na ovaj dok, potpis ko kuca.
:chears:

karabaja 08.08.2014. 17:18

"Locke", doista sjajno ostvarenje. Ugodno me iznenadio Tom Hrady svojom izvedbom. Sad dok razmišljam, kao sporedna stvar filma, je i prikaz automobila. Mislim da sam po prvi put gledao film gdje je središte radnje automobil koji nije metafora slobode, mobilnosti i životnosti... :)

emilblomsky 08.08.2014. 18:38

Ajd,drago mi je da se puno ljudi slaže da je captain odlican,jer zbilja je,od price do glume,narocito scena kada se soldier zaustavlja na asfaltu s rukom,ma mrak!

HumWeed 08.08.2014. 18:46

nije odlican ali je bolji od jedinice i avengersa

domis 08.08.2014. 20:26

Citiraj:

Autor HumWeed (Post 2642072)
nije odlican ali je bolji od jedinice i avengersa

ma među tom avengers sagom i prequelima, winter soldier i iron man 1 su mi tu negdje, cak mi je WS nijansu bolji

HumWeed 08.08.2014. 23:55

ma meni su svi filmovi sa superherojima absurdni
ali recimo volim Batmana is 89 :D

mozda bas zato sto nema tolko cgi-a (ako uopce) vec su se oslanjali na surovo snimanje + izumi

MIK 09.08.2014. 10:56

Meni je recimo The Dark Knight odličan film, čista 9-tka. Puno bolje od starog serijala.
Heath Ledger odglumio Jokera za oscara (sasvim zasluženo RIP)

Nybelung 09.08.2014. 17:37

Ja sam ostao razočaran... nahvalili ste tog Kapetana kao da je novi Terminator. :D
Film je dobar, vrlo dobar čak ali nije bolji akcić od Avengersa ili Iron Mana. U rangu je Thora, Spidermena i Transformersa, generički Hollywood s preskupim efektima i Scarlett Johansson.

panda505 09.08.2014. 18:06

Pa vjerojatno i nije toliko dobar koliko ljudi pišu, ali nakon mnogo razočaranja u vidu zadnjih Marvelovih gluposti (IM3 i slične gluposti), ovo je napokon nešto dobro.

MAGARAC 09.08.2014. 19:57

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2642368)
Ja sam ostao razočaran... nahvalili ste tog Kapetana kao da je novi Terminator. :D
Film je dobar, vrlo dobar čak ali nije bolji akcić od Avengersa ili Iron Mana. U rangu je Thora, Spidermena i Transformersa, generički Hollywood s preskupim efektima i Scarlett Johansson.

Dobar opis, pogotovo ovaj zadnji dio al nije film tak los kad se usporedi sa vecinom konkurencije koje ne mogu ni pogledat do kraja. Ovaj sam iz drugog pokusaja.

listerstorm 09.08.2014. 20:51

Citiraj:

Autor MIK (Post 2642235)
Heath Ledger odglumio Jokera za oscara (sasvim zasluženo RIP)

Meni je dojam baš suprotan.

domis 09.08.2014. 21:57

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2642375)
Pa vjerojatno i nije toliko dobar koliko ljudi pišu, ali nakon mnogo razočaranja u vidu zadnjih Marvelovih gluposti (IM3 i slične gluposti), ovo je napokon nešto dobro.

pa da, nešto pozitivno u svijetu isprdaka stripovskih filmova :D

TheEmpress 09.08.2014. 22:03

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2642403)
Meni je dojam baš suprotan.

Šališ se? Odlično je odglumio i definitivno zaslužio Oscara. Meni je i dalje Jack Nicholson najdraži Jocker, ali Heathova izvedba je isto genijalna bila. Doduše, sasvim drugačiji pristup liku nego u Burtonovom Batmanu, tako da mislim da ih se ne može uspoređivati.

emilblomsky 09.08.2014. 22:06

dobro,kapetan je poseban po tome što je nastavak bolji od originala,a to je danas rijetko!

listerstorm 09.08.2014. 22:32

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 2642427)
Šališ se? Odlično je odglumio i definitivno zaslužio Oscara. Meni je i dalje Jack Nicholson najdraži Jocker, ali Heathova izvedba je isto genijalna bila. Doduše, sasvim drugačiji pristup liku nego u Burtonovom Batmanu, tako da mislim da ih se ne može uspoređivati.

Ne sviđa mi se ta vrst Jokera jer lik nema nimalo šarma, tako da je karakterna strana isključivo sociopatska.

Osim toga, prekomjerna šminka odigrala je prevelik dio u percepciji psihopata pa bi masa glumaca toliko naglašene šminke ostavila sličan dojam.

Vjerojatno je na kraju i tragična smrt Heatha Ledgera prije nego je film krenuo u distribuciju, zajedno sa transformacijom jokera, dosta pridonjela uvriježenom mišljenju kako se radi o legendarnom performansu.

Edit: jedan od boljih primjera kako izgleda izvedba na najvišoj razini (Klaus Kinski - Aguirre The Wrath of God):

https://www.youtube.com/watch?v=PKPJBd7gniw

panda505 09.08.2014. 23:07

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 2642427)

Dijelim mišljenje o Nicholsonu!

A i za Heatha se slažem :)

HumWeed 10.08.2014. 11:42

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2642375)

dobro receno

MuroF 10.08.2014. 14:55

meni je pojam glume hopkins kao hannibal ili pacino u mirisu žene..ili jack u starijim stvarima..

VedranO 10.08.2014. 15:46

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2642437)
Ne sviđa mi se ta vrst Jokera jer lik nema nimalo šarma, tako da je karakterna strana isključivo sociopatska.

Osim toga, prekomjerna šminka odigrala je prevelik dio u percepciji psihopata pa bi masa glumaca toliko naglašene šminke ostavila sličan dojam.

Vjerojatno je na kraju i tragična smrt Heatha Ledgera prije nego je film krenuo u distribuciju, zajedno sa transformacijom jokera, dosta pridonjela uvriježenom mišljenju kako se radi o legendarnom performansu.

Edit: jedan od boljih primjera kako izgleda izvedba na najvišoj razini (Klaus Kinski - Aguirre The Wrath of God):

https://www.youtube.com/watch?v=PKPJBd7gniw

Mjesas kruske i jabuke.
Nemojte mjesati Batmana iz stripova i Batmana iz zadnjih filmova.

Noviji Batman filmovi su inspirirani tim svijetom, nisu adaptacija stripa za razliku od prvih filmova.

Tako da uspredjivati Nicholsona i Ledgera nema nikakvog smisla.
Meni osobno su obojica bili odlicni, svaki na svoj nacin.

MIK 10.08.2014. 15:49

I Saw The Devil - odličan film, brutalan do kraja (nije za one slabog srca)

Brko 10.08.2014. 16:07

Citiraj:

Autor VedranO (Post 2642620)
Mjesas kruske i jabuke.

Noviji Batman filmovi su inspirirani tim svijetom, nisu adaptacija stripa za razliku od prvih filmova.

+1 :)

listerstorm 10.08.2014. 17:41

Citiraj:

Autor VedranO (Post 2642620)
Mjesas kruske i jabuke.

Čak i ako zanemarimo transformaciju jokera, ovaj ili onaj svijet, stripove i film, inspiraciju i adaptaciju, ledgerova izvedba je precijenjena. Već sam napisao zašto, pa da se ne ponavljam.

Da stvar bude smiješnija, dobiti oskara za glumu za akcijsku ulogu zatrpanu tonom šminke da se ostavi upečatljiviji dojam.

Netko tko je vidio kako izgleda vrhunski i nezaboravno odigrana uloga, teško će izvedbu ledgera staviti na top listu.

karabaja 10.08.2014. 18:03

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2642368)
i Scarlett Johansson.

Sasvim dovoljno, čak i za nepubertetlije. :D

kasko 10.08.2014. 21:46

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2642605)
meni je pojam glume hopkins kao hannibal ili pacino u mirisu žene..ili jack u starijim stvarima..

mads kao hannibal IMHO mogu rec rame uz rame hopkinsu
jack je kategorija za sebe :cool:

syss 11.08.2014. 09:20

bilo je tu prilično nahvaljen walk of shame... meni bezveze iskreno, 2 puta se nasmijao i to je to.

nije da ne volim roadtrip filmove, dapače, ali ovo je jednostavno razočaravajuće, predvidljivo i dosadno.

rađe pogledajte get him to greek, take me home tonight ili nekaj slično da sad spominjem superbad i ine institucije roadtrip filmovlja.

Burko 11.08.2014. 09:28

pogledao novog kapetana ameriku.......

odlican! film traje, ali ispunjen, nema dosade, akcija je vrhunska, nema ljubavnih raspleta i zapleta, nema smijesnih naivnih scena, ono....... ODLICAN!

MIK 11.08.2014. 11:23

Citiraj:

Autor Burko (Post 2642870)
pogledao novog kapetana ameriku.......

odlican! film traje, ali ispunjen, nema dosade, akcija je vrhunska, nema ljubavnih raspleta i zapleta, nema smijesnih naivnih scena, ono....... ODLICAN!

Daj razmisli još jednom:D Koja scena sa Scarlett Johansson nije naivna, pa nije ona Jean-Paul Belmondo ili Jackie Chan:beer:

Burko 11.08.2014. 12:48

?

ona je ruski agent iz KGB-a, predobro izgleda

i uopce nisam gledao na to kako si napisao. ono, to su stripovski junaci pobogu, zamisli tek onda kako je kad kapetan rokne kroz lift i - nista mu nije??

ali ustvari ima jedna scena

kada kapetana upuca bucky, pa bas u trbuh da mu malo naskodi, ali onda u posljednjoj sekundi ubaci trecu karticu, bla bla bla........

to je malo naivno. ali ono, to sto se skarlet tuce ko' velika uopce nisam lose gledao niti naivno, zasto pobogu? nebi se cudio da postoje ljudi koji sve to mogu napraviti... hell, jackie chan je jedan od njih.

Rino 11.08.2014. 14:09

Citiraj:

Autor emilblomsky (Post 2641266)
Novi spiderman je teško smeće...kako electro postane electro ,to je smijurija,a i ono na kraju kako ga unište,mislim zbilja!
Covjek je neki doktor znanosti ,i cijeli se život bavi strujom,pa sad ga sje.. na način da ga overčarđaju na kraju,kao ono ,on se ne bi znao zaštititi!

Dobro pa uopće ne planiram gledat taj šrot! :D

domis 11.08.2014. 15:03

pogledao prvi taj amejzing spajdermen i zaboravio ga slijedeci dan...drugi dio ne mislim gledati :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:03.