![]() |
Eto, upao i ja u amaterske OC vode ^^, odvrtio čmark, pa da postam.
11090 dobivam na konfi iz siga, znači: E6550 @ 3.15GHz, HD3870 PCS @ 875/1175. Sve standardno, zrakom hlađeno (ispod grafe su jedino dva 12mm venta šta pirkaju po njoj, za svaki slučaj). Prvo mi je bilo čudno, očekivao sam nešto bliže 12k, ali malo surfajući po netu, vidim da je to otprilike ok za ovu konfu. |
Ajmo Atrax mora to jos gore :)
|
Evo zahladilo malo pa da iskoristim takvo što:D
Citiraj:
Postam ovdje jer planiran još dizat ovih dana pa da ne spamam tamo svako malo, za sad toliko...CPU možda može još, grafička ne može ni MHz više pa ni ne očekujem nešto ekstra, 12k bi bilo i više nego ok s ovom konfom:) |
često se sjetim svoje stare 3850 Asusice, išla je ko blesava
bez problema na 830/1030 što je skoro pa isto ko i ova sadašnja 4870 |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_5ca9d514.jpg |
Citiraj:
Očekiva san bar nekih +300 koliko mi je otprilike do sada dizalo za svakih 100 MHz više CPU kloka. Al eto, šta je tu je. 4 GHz ne mogu postić, neovisno o voltažama i postavkama BIOSa, resetira sam PC jedno 50 puta danas, prominija 101 postavku, ništa, nema boga da se boota pri 4 GHz. Poigrat ću se još malo sa NB, HT i vidit ide li ovih 200 preko, neman pojma uopće kako memorija "diše", pošto san dosada uglavnon koristio blagodati Black serije AMD i klokao dizanjem multija:) |
Jesi razmišljao o tome da procesor više nije usko grlo nego je grafička kartica pa je zato tako mala razlika u rezultatu...?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
SM score je u mene 4839 HDR score je 5195 I to je IMHO max ili jako blizu maksimale, dakle s mojim procesorom (CPu score 3349) to je nekih ~11500 bodova. Da iman kakav quad ili da ovog svoga iman pod vodom pa razvučem kakvih 4,5 GHz i sl. vjerovatno bi dobio 12k ili možda 13k, možda i 15k sa LN2, al mislim da SM/HDR rezultate ne bi povećao previše, uglavnom bi dobio bodove na CPU scoru:) Evo recimo s ovim primjerkom bi imao skoro 20k:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam došao do 11670 i više ne ide, iako još nisam probao sve šta sma isplanirao, al ono, ne očekujem neki mega pomak, do 12k mislim da neću doć, šta god napravio:D Citiraj:
|
|
Ok, ja sam te shvatio ozbiljno :D
A ništa onda, kartica pod lemilicu i nakon toga pod LN2 :D |
Citiraj:
Citiraj:
Pukni mi na torrent onaj svoj litani windows i samo s njim skinem +500 bodova:D |
|
Citiraj:
uskoro dolazi ovo pa ce da vidimo http://www.performance-pcs.com/catal...ducts_id=23096 |
Citiraj:
jos se oboje da nafrljit, i to dobro..ajde, primi se posla Teem55 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A zašto ne probaš sa LN2 ili DICE hlađenjem? Koliko vidim, lova nije problem, a proc je vrh ponude. :)
|
Citiraj:
uzet cu vjerovatno set od Koolancea cpu block CPU-350AT a za grafu VID-AR587 pumpu dobijem uz Coolit a ovaj njihov block mi izgleda kao djecja igracka tako da ide van... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja bi reka da dobro dere grafička:D Visok takt procesora joj samo pomaže malo:)
|
Citiraj:
|
@papčić
yep, ovo je zasad najviši takt u 3d marku @Mr.Ex.President grafička se pokazala dosta solidnom, puno u tome pomaže fancy hladnjak...podsjeća me dosta na S1...ima tu još lufta za malo veći score http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...egts250/2.html @Doink the Clown Malo nas je, al nas ima :roller: Da, koristio sam Evga Presicion...imaš pravo, shaderi kenjaju za viši takt jezgre, bum se malo poigral da jezgru podignem što bliže 850, a memoriju prema 1200 Mhz. Ovo sam si dal na brzinu malo oduška jer je polako završio tjedan kolokvija na faksu :D Ima još tu mjesta za napredak, trebalo bi se igrati u biosu malo...memorija mi je trn u oku za neki veći pomak prema naprijed, odnosno da stavim što veći FSB uz manji množitelj...a pomalo i razmišljam da možda čopim neki rabljeni Intel Quad, vidjet ću još. Temp su relativno solidne, na procu manje od 70C pri full loadu, na grafi oko 60C Za 24/7 rad i za koji gaming sesion mi je dosta takt na 4,0 Ghz |
evo jedan kratki rez na windows sedmici....sad idem probat na xp i još to malo dić :D
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_6ea76249.jpg valjda bude 27k :D |
Citiraj:
Ako zatreba lako puknem xp i dignem proc na 4-4.2ghz i bit cu dugo nedostizan i onaj skor je raden na win7 bez ikakvih tweakova s aerom |
evo nas na 26.7k :D...čekam da još malo zaladi...jer sad mi više neće na BCLK 205 jer su temp vani 14° :D
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_4d6a59aa.jpg |
Citiraj:
|
Bilo to samo za bench ili ne, bolje i7 nego sporiji AMD za iste novce...
|
|
creativo91 - 19433 | HD5850@900/1250 | Q6600 @ 3.5GHz zrak
|
Citiraj:
Procesor sam napokon upogonio na 4GHz, samo k nije stabilno:( U windowsima radi ok, superPi vrti i 32M ako treba, surfat po internetu moš 5 sati, al čim se pokrene nešto složenije, puff, BSOD. Tako da ništa od 3DMarka na 4 GHz, bar za sada, pa sam se vratio na provjerenih 3,9 Ghz, samo ovaj put sa 260x15 umjesto 200x19.5. Novost je i šta san jezgru grafičke diga sa 776 na 796 MHz bez da se 3DMark pobuni, valjda joj paše malo hladnije vrijeme. Tako da sam 11670 digao na 11874 trenutno. Daleko je od vaših 27k, al čovika veseli:) |
Još da su otključane dodatne 2 kore... :D
|
Citiraj:
Al i bez toga ću se došlepat do 12k šta je i bija cilj, a onda to postam ponosno na glavnoj temi i taman mi biće do tad uleti ova zamjena koju držin u sigu, pa idemo sve iz početka:D EDIT: Povlačin prvu rečenicu, napokon sam upogonio svoj procesor da radi kao X4 na ovoj ploči s novim biosom. Koga zanimaju detalji, piše vamo. Družim ćemo se još neko vrijeme na ovoj temi:) EDIT 2: Citiraj:
13026 I ovo je dokaz da ova grafička stvarno ne može više što tvrdin već duže:D Šta se lako zaključi pogledom na trethodni SS koji je manji ~1200 bodova, al je razlika isključivo u rubrici "CPU score" SM2/HDR su ostali skoro nepromjenjeni. Mogla bi ona možda dat još koji bod da se može klokat još malo, ali ne može, danas sam baš testa radi uperio 2x120mm u nju, ohladio je do 31/55 idle/load, dok je inače 45/80 kad se kloka do kraja. Ali ništa ne pomaže, iznad 796/1017 ne ide ni uz te temperature, al dobro i ovo će bit dosta za prvo mjesto, moram navuć još malo bodova:) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:42. |