PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Iskon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64358)

Cuky 27.02.2015. 22:01

Meni je evo vec u startu poceo link kenjat. Malo zesci gubitak paketa.

Prijavio kvar pa cemo vidjeti dal ce sredit problem.

Manwex 02.03.2015. 09:59

Baš malo gledam kod frenda, on je na t-comu i jučer je dobio onaj turbo 30 paket i na speedtestu mu ide 31/5.6 mbps.

Zašto Iskon sreže brzinu na točno 20.479, bilo bi super kada bi dali malo lufta kao i t-com da na speedtestu prelazi 20mbps

tiki66 02.03.2015. 10:21

Zar je zbilja bitno za speedtest? :D

Ja sam zatražio 50/10, nije mi vrag dao mira za tih 20kn mjesečno

Manwex 02.03.2015. 10:52

Čuj prije sam imao 21.78/5.62 ali su malo srezali brzinu nekim čudom :D
Nije isto upload 580 i 703 kb/sec. Poslao sam im mail pa neka malo misle na mene dok sam u školi.

hylem 02.03.2015. 20:20

Citiraj:

Autor Manwex (Post 2744373)
Čuj prije sam imao 21.78/5.62 ali su malo srezali brzinu nekim čudom :D
Nije isto upload 580 i 703 kb/sec. Poslao sam im mail pa neka malo misle na mene dok sam u školi.

Drugi put prije nego napišeš glupost pogledaj što ti u ugovoru piše ... oni garantiraju minimalnu brzinu od 14 Mbps na tvojih 20 ... boli ih dupe za tebe, za tvoj pad brzine od 5% i da li u školi dobivaš 5-ice ili nemaš za burek. Ja osobno ti ni nebi odgovorio na mail, jer ovo je već bezobrazluk što si neki korisnici dopuštaju, dok drugi sa stvarnim problemima s netom moraju čekati na red.

Froxie24 02.03.2015. 20:29

U nedjelju prijepodne podnio zahtjev preko maila za VDSL-om, isti dan popodne me nazvali i dogovorili za sutra da dolazi dostavljač sa ruterom i ugovorom za potpisati. Do kraja tjedna vjerojatno ce mi i aktivirati paket.
Brzo to ide nekako na moje iznenađenje... :goood:

Rino 03.03.2015. 09:21

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 2744681)

Imaš sreće jer je došao kontejner rutera iz Kine pa ide brzo!

Ja sam se malo načekao! :D

Froxie24 03.03.2015. 18:00

Citiraj:

Autor Rino (Post 2744801)
Imaš sreće jer je došao kontejner rutera iz Kine pa ide brzo!

Ja sam se malo načekao! :D

Je al zato se izgleda Overseas dostavljač negdje izgubio... :beer:

EDIT: Dan 2, dostavljač i dalje izgubljen... :lol2:

Core2Duo22 04.03.2015. 21:11

Znači još ni traga onom novom Zyxel firmwareu koji navodno treba riješit problem pucanja telefona i interneta...:nono:

Ag008 04.03.2015. 22:13

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 2744681)
U nedjelju prijepodne podnio zahtjev preko maila za VDSL-om, isti dan popodne me nazvali i dogovorili za sutra da dolazi dostavljač sa ruterom i ugovorom za potpisati. Do kraja tjedna vjerojatno ce mi i aktivirati paket.

Lijepo da tebi ide brže. Jesi na kraju dobio router?
Danas (nakon moje poruke) po glasu mi se javila ista cura od jučer koja mi je jučer rekla da će doći u roku tjedan-dva vdsl router i da su baš dobili novu pošiljku routera.

I sada (danas) kaže da će mi novi router doći tek sljedeći petak a da će mi se prebaciti linija/tarifa u srijedu?
Malo zbunjenosti s moje strane, ne znam kako reagirati, pitam, ali to je za više od tjedan dana od danas i kako možete aktivirati ako mi neće doći router.
Na to ona da to nije više od tjedan dana već je to 5 radnih dana (???) i da mi router ne može doći prije 15 dana- to je i rok, da sam podnio zahtjev 26.2. a zbog opsežnosti i puno posla to ne ide prije 15 dana.
Ne želim se raspravljati s takvim osobama jer nema smisla ali kako oni kažu "ovaj razgovor može biti sniman" ja isto s moje strane uvijek snimam sve razgovore.

Više im neću slati poruku preko fejsa već ću čekati pa ako do sljedeće srijede ne dođe šaljem email/prigovor sa snimkama razgovora agenata njima ne email.
U svakom slučaju jako zbunjujuće.
Volio bi i da dobiju još koji VDSL router i neki koji bi imao bolji wi-fi signal tj. vanjsku antenu.

A na moj prigovor mi od 28.1. nisu još odgovorili.
Uploadao sam preko ftp-a 100mb i u sat vremena linija je pukla 17 puta.
U njemu sam se uglavnom žalio kako mi veza puca prilikom uploada već 2g., parica/linija je dobra, da to nisu riješili i da mi opet ne šalju router već da riješe problem. Usput predložio da me za 170kn koliko plaćam Duo.S 8mbps prebace na VDSL uz istu cijenu (ne 10kn skuplje) zbog svega navedenog i činjenice da tamo nema problema s uploadom. Usput sam naveo još par prigovora no do dan danas osim automatskog odgovora da je zaprimljeno odgovor nisam dobio. Podnio sam zahtjev za VDSL-om ali tih +10kn ne bi htio plaćati, imam još 6 mjeseci ugovorne obveze, nikada nisam dobio nikakav poklon ni pogodnost od njih.

JuXo 04.03.2015. 22:35

moje iskustvo sa iskonom a tek su me jučer uključili

znači jučer ujutro se ustao bla bla, vidim router se pokušava spojiti, rekao isključili optimu, i počnem pripremati iskonov router, stiže sms da sam prebačen na iskon
i resetiram router, gledam malo po opcijama, i ne spaja se na net uopće, a ni telefon ne radi, i nazovem 0800, javi se neka gospođica, objasnim šta je, i nakon jedno 5 resetiranja i sa čačkalicom i sa 5-6 puta on off router proradi internet

i rekao odlično, probam sad telefon, ne radi, u međuvremenu sam morao otići, i popodne se vratim kući i vidim telefon još ne radi, nazovem opet 0800, javi se sad neki lik, kaže ajmo opet reset bla bla, i kaže vidim grešku koju je napravila gospođica i eto proradi telefon

prije toga sam ja već skužio da je signal wifija katafakingstrofa, znači ni 5 metara i 2 zida i no signal i usput pitam lika i za to, kaže probat će nešto pojačati, i naravno vidim ja da nema kruha od toga

i opet mi vrag nije dao mira, i nazovem i pitam šta bi ja trebao sa tim wifijem, kaže mi garantiramo 15 metara vidljive udaljenosti, i kao javit će ekipi za pojačati signal pa će se oni javiti
i znajući sklonosti rvackih korisničkih službi, znao sam da ću čekati sigurno jedno 10 dana

i nakon jedno skinutih 100 bogova, odem u trgovinu po novi kabel za provući od tavana do utičnice, novu utičnicu i štemaj miško novu utičnicu na drugom kraju kuće, da približim router i nakon malo cirkusa po kući sad sam dovukao router bliže
inače sam prošli tjedan promijenio ovu staru instalaciju, stavio nove kablove, utičnicu itd itd da ne bi bilo da se ograde to je do vas

to je moj početak sa iskonom, jedan vrlo zadovoljni korisnik od početka

tiki66 05.03.2015. 08:38

Kakvi likovi, kao javit će ekipi da ti pojača signal jer to tako ide, nema veze što ruter unutra ima antenicu od 2cm

ojpi 05.03.2015. 12:55

Umjesto da se mučite sa signalom, kupite si neki router sa min. 5db antenicom, i onda vam je svejedno kakav god dobijete od kojeg god operatera.

Ag008 05.03.2015. 13:23

Lako je to ako imaš ADSL međutim za novi VDSL dolazi poseban router za tu tehnologiju.
Eventualno dodati još jedan router kao repetitor signala ali nije to to.
Kada Iskon nabavi najjeftiniji router koji ima unutarnju antenu i hrpu drugih bugova.

coconut 05.03.2015. 13:29

Signal je još uvijek bolji nego kod SpeedToucha. On je imao jednu antenu od 2dB, a ovaj ima 2 i jačinu od 3dB.

trouble 05.03.2015. 15:20

Bože mili stavili kolegi sa posla neko čudo od zyxella doma. Airlive Api se više ne žele automatski spajati na njega i izbacuje ih svako malo. Se da staviti SX763 nazad? P-2601HN-F3 je u pitanju,nema vidljivh antena i signali su mi koma.

Ag008 05.03.2015. 17:01

Citiraj:

Autor coconut (Post 2745888)
Signal je još uvijek bolji nego kod SpeedToucha. On je imao jednu antenu od 2dB, a ovaj ima 2 i jačinu od 3dB.

Frend je u susjednoj šestici dobio novi vdsl router ZyXEL VMG5313, išao sam danas kod njega sa svojim SX763. Router mu se nalazi u sobi.
Kuhinja, jedva jedna točkica signala i s tabletom i s mobitelom, gubi signal.
Na balkonu nema signala, wc jedva uz pucanja.
Dok signal SX-a 763 ide puno dalje. Čak i na balkonu ima jednu točkicu i cijeli stan je pokriven a i nešto izvan stana. ZyXELu 5313 nije problem ni pozicija, kanal wi-fija već jednostavno ima slabiji signal, antenu.
Možda ima bolji signal od SpeedToucha ali nema od SX-a 763.

Btw može mi netko pametan interpretirati ovaj odgovor Iskona;
Poštovani,
promjena za uslugu Iskon DUO Hit 20 je zatražena 26.2.2015 s obzirom da centrala KOZALA je 20.2.2015 postala dostupna za isporuku usluga većih brzina.
Rok za promjenu paketa na uslugu veće brzine je 15 radnih dana i isti će završiti 19.3.2015.
Prema centrali je poslan zahtjev za osposobljavanje Vašeg telefonskog priključka za isporuku usluge većih brzina, nakon što dobijemo odgovor da je isto učinjeno, prema Vama će putem dostavne službe Overseas biti poslana oprema. Oprema je konfigurirana tako da podržava rad usluga većih brzina. Navedena procedura ista je za sve korisnike.

Ja opet ne shvaćam. Možda sam glup ali ne shvaćam.
Znači mene netko na centrali Kozala mora "osposobiti" (što to znači- aktivirati vdsl?) pa tek nakon toga meni dolazi router?

tiki66 05.03.2015. 17:17

Vjerojatno mora barba tehničar doći i ukopčati te u centrali

spawn 05.03.2015. 17:30

Citiraj:

Autor trouble (Post 2745965)
Bože mili stavili kolegi sa posla neko čudo od zyxella doma. Airlive Api se više ne žele automatski spajati na njega i izbacuje ih svako malo. Se da staviti SX763 nazad? P-2601HN-F3 je u pitanju,nema vidljivh antena i signali su mi koma.

Imam taj router i 20 dana sam se zajebavao s njim. Malo hoce malo nece. Mijenjao wpa,wep,wpa2 blablabla i nakon 20 dana stavim wpa2 ponovo s wpa i otad se prikljucuju svi uredjaji. 20 dana mi se telefon nije zelio spojiti

ojpi 05.03.2015. 19:05

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2745879)
Lako je to ako imaš ADSL međutim za novi VDSL dolazi poseban router za tu tehnologiju.
Eventualno dodati još jedan router kao repetitor signala ali nije to to.
Kada Iskon nabavi najjeftiniji router koji ima unutarnju antenu i hrpu drugih bugova.

Kakve veze ima da li je adsl ili vdsl? Upikneš bilo koji router s antenom u mrežni port i koristiš njega za wireless.

Froxie24 05.03.2015. 19:58

I danas ništa od dostave ugovora. Stari zahtjeva da pročita ugovor, overseas dostavljač kaže da samo 3 min može čekati. A lijepo sam joj rekao još u nedjelju da mi poštalje mailom ugovor i stari pročita i pošalje poštom nazad.
Jbg sad neznaš tko tu šta i kako... :hitthewal:

.Delboy 05.03.2015. 21:17

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2746002)
Ja opet ne shvaćam. Možda sam glup ali ne shvaćam.
Znači mene netko na centrali Kozala mora "osposobiti" (što to znači- aktivirati vdsl?) pa tek nakon toga meni dolazi router?

Znači da mora tehničar dobiti radni nalog, otići do mdf-a u centrali i prespojiti tvoju paricu sa adsl dslam-a na vdsl dslam.

Ag008 05.03.2015. 21:34

Okej, ali ne bi li ja prvo morao dobiti VDSL router (koji podržava i trenutni ADSL), koristiti ga cijelo vrijeme pa da tek onda tehničar mijenja paricu s dslam-a na centrali?
Po meni;
1. Novi (vdsl) router
2. tehničar u centrali me prespaja

Jer na T-com temi je netko pričao da su ga prebacili na vdsl, nije imao ni internet ni telefon a novi router mu još nije došao.

.Delboy 05.03.2015. 23:53

Na t-comu se šalje ruter i u isto vrijeme ide nalog za promjenu na vdsl port, a tek kada dođe potvrda da je novi modem isporučen korisniku od distributera, onda se promijeni profil automatski sa adsl moda na vdsl mod i na veću brzinu.

To je idealni slučaj, ali kod t-coma ima svega i svačega, tako da je moguće da je netko odmah prebacio greškom u vdsl mod.

Pogledaj tablicu iz ovog posta, pa ćeš vidjeti da postoje profili adsl na vdsl portu i sl.

subixonfire 06.03.2015. 17:32

To je sad neka nova iskonova fora, meni su u utorak rekli da je poslan nalog za prebacivanje t-comu. Preko veze sam isti dan saznao da tcom nije dobio nikakav zahtjev za moju paricu! Pa sam zvao 0800 1000 i suocio ih sa tim. Danas su me opet zvali da je poslan zahtjev za prebacivanje tcom-u ali nemogu provjeriti nis do ponedjeljka.

Inace kao sto kolega delboy kaze vdsl dslam moze raditi u adsl i vdsl modu ali koliko sam ja upoznat dosada je kod iskona bila praxa prvo slanje modema pa prebacivanje na vdsl.

spawn 06.03.2015. 17:46

Ja sam dobio danas vdsl router a jos sam na adslu.

jp_rv 06.03.2015. 18:49

i ja dobio vdsl router ali ne radi još.

pokaže on da je spojen na net, ali ni telefon ni net ne rade.
statistika dsl linije mi djeluje puno bolja nego prije (imao sam 7-8dB SNR, a sad imam 14 s ovim routerom) pa bi moglo bit da su me već na centrali prebacili, jer mi ni upload ne puca kad pustim full speed više od 2 minute.

i dal ih sad trebam zvat ili?

Ag008 06.03.2015. 20:09

@jp_rv, vjerojatno ti router nije povukao dobre postavke.
Resetiraj ga na tvorničke vrijednosti da ih pokupi a možda povuče nešto krivo pa nazovi tehničku podršku.

Meni samo nije jasno zašto barba tehničar mora na centrali prvo prebaciti pa tek onda da mi pošalju router.
Trebao bi ići ovih dana do centrale i potplatiti nekog tehničara kada ulazi u zgradu sa 100 komada RJ45 (naručio s ebaya) da vidim kako to prebacivanje izgleda jer sam ful znatiželjan kako to funkcionira.

Exy 06.03.2015. 20:15

Danas dobio Iskonov zyxel, uzeo sam 30/5.
Problem je njihov telefonski kabel rj11-rj45 od pola metra, meni treba 10m :)
Na starom kablu (rj11-rj11) uopće ne radi DSL.

Gdje nabaviti rj11-rj45 od 10 metara u ZG? Chipoteka možda? Jel se može uzeti taj telefonski kabel i na njega staviti konektore sa Iskonovog mini kabla, da li bi tako radilo? hvala!

p.s. zasad sve radi na starom modemu (speedtouch) ali na starim brzinama naravno, nadam se da to mogu koristiti dok ne nabavim kabel

spawn 06.03.2015. 20:23

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 2746540)
i ja dobio vdsl router ali ne radi još.

pokaže on da je spojen na net, ali ni telefon ni net ne rade.
statistika dsl linije mi djeluje puno bolja nego prije (imao sam 7-8dB SNR, a sad imam 14 s ovim routerom) pa bi moglo bit da su me već na centrali prebacili, jer mi ni upload ne puca kad pustim full speed više od 2 minute.

i dal ih sad trebam zvat ili?

Meni normalno radi adsl. Treba mu 5 minuta da pocne radit ali radi isto kao prije 10/512

the_ghost 06.03.2015. 20:32

Citiraj:

Autor Exy (Post 2746580)
Danas dobio Iskonov zyxel, uzeo sam 30/5.
Problem je njihov telefonski kabel rj11-rj45 od pola metra, meni treba 10m :)
Na starom kablu (rj11-rj11) uopće ne radi DSL.

Gdje nabaviti rj11-rj45 od 10 metara u ZG? Chipoteka možda? Jel se može uzeti taj telefonski kabel i na njega staviti konektore sa Iskonovog mini kabla, da li bi tako radilo? hvala!

p.s. zasad sve radi na starom modemu (speedtouch) ali na starim brzinama naravno, nadam se da to mogu koristiti dok ne nabavim kabel

Ne mozes reusati konektore te, ali da, odrzes rj11 sa jedne strane svog kabela i zakrimpas rj45 na njega i to je to.

jp_rv 06.03.2015. 21:05

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2746584)
Meni normalno radi adsl. Treba mu 5 minuta da pocne radit ali radi isto kao prije 10/512

pustio sam ga oko sat vremena, ništa. ni net ni telefon. i poveže se na adsl, a ne na vdsl. probat ću za vikend ili u pon.

(i da , moj primjerak se resetira ako pretisnem wi-fi button, umjesto da se ugasi wifi. moram ga ugasit u settingsima).

ps - čemu onaj usb služi? nisam nigdje u opcijama našao išta vezano za usb. bilo bi super da mogu spojit printer.

spawn 06.03.2015. 21:10

U konfiguraciji uredjaja pise 3g modem. Nisam probao. Nisi li ti imao problema i s prijasnjim routerom? :)

jp_rv 06.03.2015. 21:13

jesam, ne podsjećaj me -.- ali ovaj barem radi. i spoji se na adsl. samo ne pokupi username.

sharkri 07.03.2015. 19:02

Vi koji ste na VDSL-u dali vam dl brzina opada kada ide max up brzina ili je simetrična?

jp_rv 07.03.2015. 21:22

nakon poziva službi je dio rješen. internet radi ali na adsl-u, ipak me nisu prebacili na vdsl još, ali ne radi telefon, kaže da će se rješit sutra prekosutra.

subixonfire 07.03.2015. 22:21

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2746577)
Meni samo nije jasno zašto barba tehničar mora na centrali prvo prebaciti pa tek onda da mi pošalju router.
Trebao bi ići ovih dana do centrale i potplatiti nekog tehničara kada ulazi u zgradu sa 100 komada RJ45 (naručio s ebaya) da vidim kako to prebacivanje izgleda jer sam ful znatiželjan kako to funkcionira.

Malo pojednostavljeno al bit ce ti jasno:

Fino u centrali imas dslamove od tcoma, iskona, neki nekuze vdsl vjerovatno... e sad je tvoja parica spojena na neki port na nekom dslamu i tehnicar je po nalogu fizicki prebaci na neki drugi port na istom ili drugom dslamu u samoj centrali...

Exy 09.03.2015. 00:45

Trebali bi sutra uključiti VDSL, modem je VMG5313-B30A i javlja ovako:

ADSL Training Status: Showtime
Mode: ADSL2+
Traffic Type: ATM Mode
Link Uptime: 1 day: 11 hours: 15 minutes
============================================================================
ADSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 0.645 Mbps 9.598 Mbps
Actual Net Data Rate: 0.637 Mbps 9.599 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 28.0 dB 29.6 dB
Actual Delay: 4 ms 0 ms
Transmit Power: 12.3 dBm 19.6 dBm
Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
Actual INP: 1.5 symbols 25.0 symbols
Total Attenuation: 0.0 dB 0.0 dB
Attainable Net Data Rate: 1.511 Mbps 22.872 Mbps

kako dobiti ispravne podatke za Total Attenuation?

Ag008 09.03.2015. 09:50

Danas ujutro oko 8:20 sam ostao oko pola sata bez interneta i telefona.
Taman kada sam ih mislio zvati da pitam što je dobio sam internet i imam puno bolju paricu.
Vjerojatno sam prebačen na drugi dslam u centrali.
http://i.imgur.com/8o02ut6.png
(prije mi je max. bio 15000-16000)

Možda mi sada napokon pošalju vdsl router ako sam prebačen na vdsl dlsam s adsl profilom.

Redline 09.03.2015. 14:11

Poslali mi poruku u 11h da sam prebačen na iskon. Ja sad došel doma, vidim da još radi internet od optime sa optima ruterom. Nebi njihov internet trebal prestat radit? Telefon radi odlazni pozivi, za dolazne javi da broj nije u upotrebi. Pitam čist informativno, da ne zamjenim opremu, a tam još nisam prebačen do kraja.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:52.