![]() |
Godina AMD se nastavlja, fanovi nvidie na aparatima.:beer:
|
Citiraj:
|
Da, sve su spomenuli i sve lijepo piše, a detalji oko njihovih RT + DLSS tehnologija budu uskoro dostupni. Sve u svemu, RDNA 2 izgleda jako dobro.:)
|
Drzite se konstruktivne rasprave bez fanboyizma na aparatima i sličnih izjava, brišem bez upozorenja .
Btw Odlične performanse , sto god tko rekao . Cijena konkurentna, kad izlaze prvi reviewi tj kd se diže nda ? Sutra ? |
Mislim da budu sljedeći mjesec sve to upakirali, prvo Zen 3 05.11. i onda RDNA 2 18.11., a recenzije možda koji dan prije - kak to obično ide.:)
|
Ha dbr, nije to toliko strašno jel. Pričekat ćemo. Možda do tad zeleni igrač iznenadi sa 3080 20 gb ili nekim skrivenim adutom. Iako ću svakako ići na 3080 , drago mi je da su nagazili nvidiu, možda se trgnu sad malo, bas kako su Intel nagazili. Volim ovu napetost :D
|
Meni osobno najzanimljivija je 6800 non XT, no sveukupno jako dobre performanse, i jako dobar udarac Nvidia-i. RT i DLSS performanse me ionako ne zanimaju, kupio sam trenutno nvidia-u zbog stabilnosti sa driverima, no bez obzira na budućnost amd drivera mislim da ću opet biti u all red taboru :goood:
No treba sačekati ipak službene recenzije. GG amd |
Opa miško, čini mi se da je ovo gol u penalima. Ja sam odmah odgledao i HWU video.
Napomenuo je da su cijene dobili u 5 do12, dakle odlučivalo se do zadnej sekunde. Neko reče 6800 je ista kao 3070 a skuplja 80 baksa, e nije baš, pa dobro je poderala 2080Ti koja je za cca 2% brža od 3070 i 6800 dolazi sa 16gb VRAMa. Meni osobno se jako sviđa dio gdje se RDNA 2 puno bolje skalira na nižim rezama tj na 1440p. Dok je 6800 XT tu negdje sa 3080 (trading blows u trešnjebranim igrama) na 4k, u 1440p po grafovima uvjerljivo odnosi pobjedu. ;) HWU je spomenuo i to kako se RT spomenuo samo da ga ima i to je to. Rekao je i da su ih pitali u povjerenju o nekim cca perf i da nisu dobili odg. Skrivaju to i čim skrivaju znamo rezultate. :( Jel netko skužio da se baba doslovno podrugljivo podsmjehnula kad je predstavljala 6900XT i rekla da je u 300W TBPu? Zabila ga rođotu...a možda se meni učinilo, ali nasmijala se baš u tom trenu, kao da ju je neko iz ''publike'' zabavio....a prezentacija nije išla uživo. :D Sve u svemu, ja čekam 6700 i 3060 seriju. Ovo mi je preskupo. |
Citiraj:
|
Obična RX 6800 je zapravo namijenjena za ovu fantomsku RTX 3070 Ti koja bude bazirana na istom GA102 čipu koji je korišten za RTX 3080.
Tak da u tom slučaju cijena nije loša, jer RTX 3070 Ti bude sigurno skuplji - ili ipak ne bude - nakon danas.:) Imali budu uskoro poseban RDNA 2 Architecture Day gdje budu pokrivena sva današnja otvorena pitanja. |
300 tdp hmm a vidit cemo i to recenzijama,zasad je mec zanimljiv
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
I ja sam čekao taj model i moram priznat da sam malo razočaran cijenom, očekivao sam oko 500 baksa, s obzirom na cijene jačih modela. A ništa, čekat još malo na recenzije, ali sve u svemu nije me nešto oborilo s nogu. |
Ampere Ti modeli koji su u pripremi su najbolji dokaz da je AMD pogodil s cijenom i performansama. Samo je pitanje da li bude nVidia korigirala svoje cijene i to za kartice koje još nisu vani.
|
Citiraj:
Edit: Frank Azor na stejđu, govori o kombou Ryzen 5000 + Radeon 6000, tzv. AMD smart access memory |
Citiraj:
|
Meni je od svega pokazanog, najimpresivniji Infinity Cache - stvarno su u stanju čuda složiti kad treba i kad se godinama ne miču s mjesta.
|
Ja ne znam tko je ovo očekivao npr. prije pol godine, ali AMD definitivno is back..
Meni je u svemu ovome najzanimljivije to što AMD ima lufta u klasičnom smislu napumpati ovaj čip sto je nvidia napravila, jer ovaj cache radi cuda. I još oni pak idu dalje i najavili su RDNA3 znaci planovi daljnjeg razvoja postoje. Citiraj:
Sve u svemu, kako su se izvukli iz provalije do ozbiljnog igraca to je super.. treba biti sretan jer ovo je razlog zašto su cijene 3080 "isle dole". |
ajde drago mi je da izgleda obećavajuće, nebudem kupio vjerojatno ali se nadam da će malo prodrmat retardiranu nvidiu da se poslože
|
Citiraj:
|
Video s više detalja o grafama i tehnologiji. Također malo trolanja od 11 minute :roller:
|
E da, glavno zaboravio spomenut. HWU je naglasio da AMD sprema Super Resolution (ako sam dobro zapamtio naziv), tj odgovor DLSS-u (da su rekli da nije to baš kao DLSS ali da služi poboljšanju skalirane slike) za koji ne treba posebna implementacija u igrama. ;)
|
Sa dna bunara na vrh svijeta u manje od 48 mjeseci. Stvarno, kapa dolje Baba Su. Svaka čast.
Konačno se može složiti all-AMD stroj koji je za sve normalne gaming scenarije... osim naravno za 480P gaming za koji treba 10900K i 3080 :D Osobno, 6800XT mi izgleda kao way to go, kakvu Safirkicu Pulsicu ili Nitricu, no budemo pričekali 18.11 i poštene recenzije objektivnih majstora pa se lako odluči što će se uzeti te konačno umiroviti i preseliti GTX 1080 na ormar :) |
Citiraj:
|
Pa dobro, nisam ni mislio raditi prednarudžbu na day 1. To se radi za nVidiju :D
|
Citiraj:
BTW, evo slide za ovaj Super Resolution, niš ne piše, samo je naveden u kutu: https://www.techpowerup.com/img/W3WVcTHRjR8VFr89.jpg |
Ej, na prošloj stranici sam vam linkal AnandTech članak u kojem ima dosta toga, a sve vezano uz Super Resolution bude uskoro objašnjeno na RDNA 2 Architecture Day događaju za medije.:)
IMHO, kakve god RT + DLSS ekvivalente imaju spremne, složili budu ih da idu rukom pod ruku s ostalim stvarima koje su poput npr. FreeSync implementacije - otvorene svima. |
|
Auu i nevjerni tome progledali, znao sam i pisao tu ranije da je infinity cache game changer, a najbolje od svega tek ce doc kak spada do izražaja kod mcm dizajna odnosno rdna3/4.
Ovaj smart memory acsess sam isto pisao kod prve gen ryzena(tada sam mislio da ce to biti implementirano u infinity fabric i da ce ugledati ranije svijetlo dana, tj. sa vegom), eto malo duže je potrajalo ali je došlo na red. Ugl.ubili su nvidiu, kao što je manuel napisao da sa 300W napadaju 3090. I da se nadovežem na Brku, generalno što se amd-a tice, njima kreativnosti i inovacije nikad nije falilo, uvijek im je falilo realizacije i implementacije, od kad je baba Su uzela kormilo taj problem je riješen, eto što se može u tri godine napraviti kad se stvari poslože kako treba...GG AMD. |
I prema ovom zadnjem financijskom izvješću, fine količne nofci sad uredno odlazi u R&D.:)
|
Još kad bi se Raja vratio...NOT. :D
|
Kad sad xe izade pa potuce sve 🤣🤣
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
1 privitaka
Zanimljivo je sada, kad je sve poznato, vidjeti predviđanja za big Navi.
Škot je ovaj puta ipak bio najprecizniji :), RGT je samo prenio vijest... |
Citiraj:
https://www.ft.com/content/4dbc06db-...7-ddc7846fafed https://www.marketwatch.com/story/am...al-11603828807 https://www.crn.com/slide-shows/comp...things-to-know |
Kaj nije da je enDivija cancelirala jače modele RTX 30 serije, tj sa više VRAM-a?
https://www.kitguru.net/components/g...rtx-3070-16gb/ |
Jesu, i sad idu s glavnim GA102 čipom za sve kaj nude s tim nadolazećim Ti modelima, umjesto ovih s više memorije. Prisliljeni budu razvodniti najjači desktop čip za sve segmente radi RDNA 2.
Citiraj:
|
Citiraj:
sutra očekujem najavu 5 novih oblika 3xxx kartica :D |
Citiraj:
Al da se nadovezem na temu napokon konkurencija i u tom segmentu. 6800xt cu rado udomit u kucistu bez da vadim metar i mjerim dal stane. Zanimljiv je ovaj sistem sa cpu i gpu al mjenjat plocu,cpu i gpu radi toga je skup biznis tj barem za mene trenutno. Ici ce cpu i gpu u kutiju. |
ne ne, očekujem ih sutra na policama dućana, magično se pojavile :D :D
|
Citiraj:
Možda bude i launch 17. 11. :D Trolanje na stranu, 6800 nudi 20% manje performansi za 11% manju cijenu od 6800XT. Baš te tjeraju na skuplje modele. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36. |