PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kupnja bijele tehnike (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284898)

c-shadow 23.06.2024. 16:12

Na novijim mašinama unatrag10g nisam imao slučaj da bi predmeti izašli iz bubnja i otišli dalje prema pumpi. Obično nema kuda izaći iz bubnja: sitne rupice + male tolerancije oko gume na ulazu. Niti ne pomaže taj filter puno, može se zaglaviti u gumenom odvodu prije filtera, a ako već i mašina je tako sfušana da prođe nekuda oko bubnja, obično ostane u kadi/koritu otraga i tamo zapinje, npr. oko grijača koji je uvijek dolje. Imam frendova i frendica kod kojih smo vadili čarape, žice od grudnjaka,....
Uvijek je bila neka stara mašina :)

damba_ 25.06.2024. 17:29

Trebao bih preporuku hladnjaka visine 185 cm cijene do 600€, a može i manje.
Ne trebam ništa specijalno, samo ne znam na što obratiti pozornost.
Bitna mi je dostupnost servisa, da u slučaju kvara ne moram slati hladnjak na servis.

Kakvi su se pokazali Hisense/Gorenje?

Ovo su neki koje sam gledao:
Hisense RB390N4BF20 - 399€
Hisense RB390N4CCD - 432,2€ s popustom
Samsung RB33B612ESA/EF - 498,42€ s popustom
Bosch KGN36NLEA - 589€

Je li nešto od toga ok ili imate neku drugu preporuku?

Trenutno koristim Candy koji je oko 15 godina radio bez problema.

tomislav10 28.06.2024. 08:43

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3748641)
Hmm nakon danasnjeg nestanka struje, liebherr se nije ukljucio sam od sebe,

Svašta, takav frižider a ne uključuje se po povratku struje?!
Odeš na godišnji i sve ti se u njemu otopi... u ZGB struje zna relativno često nestajati, istina, uglavnom na kratko ...
A bio mi je jedan od favorita ...

tomislav10 28.06.2024. 08:48

Citiraj:

Autor damba_ (Post 3749259)
Bitna mi je dostupnost servisa, da u slučaju kvara ne moram slati hladnjak na servis.

Bosch KGN36NLEA - 589€

Samsung, zbog okomitih utora za prste na vratima

jp_rv 02.07.2024. 11:03

Citiraj:

Autor damba_ (Post 3749259)

Bosch KGN36NLEA - 589€

itprilike ovo i mene zanima.

da li su ti hisens ok?

gledam do kojih 400njak eura, končar mi je crko ne hladi više a servis ću čekat 3 mjeseca, treba mi drugi.

svi su mi rekli NEMOJ KONČAR, GORENJE, BEKO.

ostaje samsung, hisens i whirlpool.

tko je uopće originalni proizvođač hisens uređaja?

OuttaControl 02.07.2024. 11:46

Gorenje :D

jp_rv 02.07.2024. 12:43

:lol2:
naručio sam wirlpool. jedini koji i dalje koristi klasičan plin a ne one nove.
zazvao svog servisera iz firme, posro je ove nove frižidere koji imaju r600 plin, i da zbog eksplozivne prirode tog plina je teško nać i servisera za njih.

to mi je sad potvrdio i lokalni končar servis koji kaže da ne rade zamjene plina i kompresora.

otvorio sam nalog u centralnom končar centru pa nek rade šta hoće samo nek mi poprave friđ.

Nikky 02.07.2024. 14:53

Kamo to ide, lakše ćeš dobiti novi šroteks nego popravljen 😀

chief_wolfinjo 07.07.2024. 17:33

pozdrav

dali uopće postoji u današnje vrijeme štednjak 3 plina i jedna struja
da je cijeli napravljen od inoxa ?

jer nemrem naći, samo sam pronašao koji su kombinirano napravljeni

od inoxa i lima....

primjer: https://www.centar-tehnike.hr/stednj...proizvod-2092/

prije 18 godina smo normalno kupili za nekih 3000kn gorenje od inoxa

ali očigledno da ne...

Amdejac 08.07.2024. 21:39

Jel ima netko kombinirku vešmašina/sušilica da vodu i kondenzat baca u istu cijev u odvod.
Imam od whirpoola i nema nikakvog filtra osim onog donjeg kakvog imaju i vešmašine. Jer bi se trebala očistiti od mucica prilikom sljedećeg pranja.
E sad imam problem. Negdje su se nakupile mucice koje drže vlagu. Suši unedogled. Veš je suh, ali ona nastavlja sušiti jer senzor registrira nekakvu vlagu. Ako ju ostavi onda izbaci grešku F13. U našim uputama kažu da je to greška zaključavanja vrata :D, a u engleskim greška senzora. Jel imao tko sličan slučaj i di da pogledam da očistim.

Ag008 08.07.2024. 22:29

Ja imam Midea perilicu/sušilicu i ja nakon programa sušenja upalim program od 15min sa praznom mašinom da izađu sve mrvice. U suprotnom bi nakon sušenja sljedeće pranje imalo hrpu mucica. Probaj i program čišćenja perilice ako imaš.
Šteta da te kombinirane nemaju nekakav filter kao što imaju samo sušilice.

Chandler 09.07.2024. 07:32

Jel je netko kupio Hisense hladnjak nedavno, pa da je ostvario poklon bon u Plodinama ? (imaju nekakavu akciju).

Ispunio sve, poslao, ali nikakvu potvrdu na mail nisam dobio niti me je itko kontaktirao.

nick praskaton 09.07.2024. 07:41

Citiraj:

Autor Chandler (Post 3751273)
Jel je netko kupio Hisense hladnjak nedavno, pa da je ostvario poklon bon u Plodinama ? (imaju nekakavu akciju).

Ispunio sve, poslao, ali nikakvu potvrdu na mail nisam dobio niti me je itko kontaktirao.

jesi samo registrirao uređaj ili si popunio ovaj obrazac s linka. evo ti dolje odgovor od Jovane iz Hisensa/gorenja od neki dan...
-----------------------------------
Poštovani,

Pravo ostvarujete ukoliko ispunite obrazac, šaljemo Vam poveznicu.

https://hr.gorenje.com/akcije-i-pose.../pravi-za-tebe

Poklon bon se šalje putem pošte.

Hvala lijepa.

Lijep pozdrav,

Jovana
--------------------------------------
:)

Chandler 09.07.2024. 10:23

Kod mene je bila akcija u kombinaciji sa Plodinama...
Link je vodio na obrazac sa svim potrebnim informacijama o uređaju i sl..
I nakon toga, ništa

tomislav10 11.07.2024. 14:16

Kuju plitku ili perilicu s gornjim punjenjem preporučate?
Uvjet je da ima brze programe (Hisense nema), min 7kg i 1000 okretaja

bixsy the king 16.07.2024. 14:33

Dakle..drapila mi prije 35 dana perilica posuđa. Danas javlja lik iz servisa ( dakle nakon 35 dana od kad je izdan nalog za popravak uređaja ) da je ušla voda do elektronike unutar perilice i skurila uređaj. Po njemu se ne isplati mijenjati elektroniku jer smatra da će se ponoviti isti scenarij te predlaže zamjenu uređaja za nov. Samo da se pripremim na mogući scenarij...ukoliko dobijemo nov uređaj vrijedi full jamstvo od 5 godina kao i za prethodni ? Riječ je o KINESKOJ perilici marke Gorenje...

mamutarka 16.07.2024. 14:43

ako dobivaš novu, ide novo jamstvo, skroz novo ispočetka ko da si ju kupio

bixsy the king 16.07.2024. 14:49

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3752434)

Thnx.

mamutarka 16.07.2024. 14:54

nekad naravno APP metodom probaju bez da izdaju novo, ali u zadnjih par godina nisam naletio na to, links i ostali su uredno izdali novo jamstvo bez ikakvog natezanja, ali eto da znaš

Juice 16.07.2024. 15:10

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3752434)

Ali samo ono zakonsko (2 godine) zar ne?
5 godina teško da će dobit, to je vjerojatno bila akcija 2+3

mamutarka 16.07.2024. 15:55

e to vidiš neznam, nekak sumnjam da će dobit ove 3

tiki66 16.07.2024. 18:48

Zakonski mora dobiti samo ovo od 2, ove dodatne 3 su dobra volja proizvodjaca...

buljaka 16.07.2024. 19:50

Gorenje ima 5 godina čistih. Nema te fore 2+3

Poslano sa mog

bixsy the king 17.07.2024. 10:11

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3752482)
Gorenje ima 5 godina čistih. Nema te fore 2+3

Poslano sa mog

Tako je...gorenje daje full 5 godina garancije na svoje kineske uređaje...upravo zbog toga sam ih objeručke prigrlio u svoje kućanstvo.

Igorr 17.07.2024. 10:51

Citiraj:

Autor bixsy the king (Post 3752568)
Tako je...gorenje daje full 5 godina garancije na svoje kineske uređaje...upravo zbog toga sam ih objeručke prigrlio u svoje kućanstvo.

Ne znam kako to točno ide sa Gorenjem, ali ja sam prije 5 godina kupio perilicu suđa na kojoj piše "Made in Slovenia".
E sad, da li dobiju sve dijelove iz Kine pa ih tu samo sastave ili stvarno nekog vraga tu i proizvedu "iz nule" - nemam pojma.

U svakom slučaju su joj krenuli problemi (neke errore je bacala na random) taman pred istek garancije pa je išla u servis.
Sad radi ok, ali sam rekao da ako si mogu priuštiti - to će mi biti zadnji izlet u te jeftinije marke.

Probat ću se za većinu stvari i dalje držati skupljih serija iz Boscha i AEGa.
Kroz 30tak godina korištenja raznih uređaja - doslovno sam popravljao samo Gorenje, Electrolux, Candy, Whirlpool... Niti jedan uređaj od Boscha ili AEGa mi zasad nije radio probleme.
A da ne kažem da mi Bosch i AEG uređaji općenito uvijek bolje rade, em bolje peru em su manje bučni em stvarno djeluju solidnije sastavljeno.

Moguće da je samo stvar sreće/nesreće, ali statistika je u mom slučaju poprilično jasna.
I znam da bi kao AEG i Electrolux trebali biti više manje ista stvar ali kažem, meni se u praksi jednostavno nije tako pokazalo.

bixsy the king 17.07.2024. 11:08

Koliko para toliko muzike, ali ima jedna stara narodna koja kaže - bolje se rodit bez k....a nego bez sreće. Ja sam za kuhinju uzeo sve uređaje gorenje zbog 5 godina jamstva. Ova nije odradila pune 3 godine, a već je odapela elektronika. Kompić sa posla kupio bosh perilicu rublja sa 2 godine garancije i umrla je nakon 2 godine i 2 mjeseca...uglavnom kupio je najjeftiniji model koji je bio na nekom popustu. Da znam da će mi bilo koji uređaj u kuhinji odradit 10 godina bez greške ne bih puno razmišljao. Danas je to tako...ni mercedes više nije što je nekad bio.

Igorr 17.07.2024. 11:46

A to da, jeftine serije skupljih marki su najčešće ista stvar kao i uređaji jeftinih marki.
Dosta toga i nema veze sa matičnom firmom.

Bosch treba gledati od serije 6 pa gore, po mogućnosti 8.
Slično i sa AEGom, gledati od serije 8000, po mogućnosti 9000.

Naravno, ako to financije ikako dopuštaju.

Moje iskustvo sa Boschom i AEGom je za sad 8 godina rada bez da je išta krepalo (jedna kompletna kuhinja i 2 kupaone).
Nek se samo oni meni drže još dugo :)

OuttaControl 17.07.2024. 17:01

pa nezz imam perilicu bosch 4 i susilicu bosch 6, osim sto 6 ima malo kroma, ledicu i nježniji zvuk beepanja, nema neke razlike.

Na perili mi se pokvario dovod vode za omeksivac, ali istu kutiju koirsti i serija 6 osim ako nije onaj idose neki pametni ali i taj se zna zacepit, jer sam vidio na youtubeu dok sam trazio kako ocistit.

bixsy the king 18.07.2024. 10:13

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3752677)
pa nezz imam perilicu bosch 4 i susilicu bosch 6, osim sto 6 ima malo kroma, ledicu i nježniji zvuk beepanja, nema neke razlike.

Na perili mi se pokvario dovod vode za omeksivac, ali istu kutiju koirsti i serija 6 osim ako nije onaj idose neki pametni ali i taj se zna zacepit, jer sam vidio na youtubeu dok sam trazio kako ocistit.

Eto ti ga na...svako ima neka svoja iskustva pa ti sad budi pametan i uzmi za više novaca ili kraćom garancijom Bosh ili Aeg.

Igorr 18.07.2024. 14:58

Citiraj:

Ma ok, nitko ne tvrdi da će serija 4 krepati čim je ružno pogledaš :)
Može ona tebi trajati i 20 godina, samo kažem da moje osobno iskustvo (a i od nekih ljudi koje poznam) govori da je statistički dosta veća šansa da će krepati jeftinija marka u odnosu na skuplju parku, te jeftinija serija u odnosu na skuplju seriju, te da se što se tiče kvalitete pranja/sušenja također vide razlike.

Citiraj:

Autor bixsy the king (Post 3752758)
Eto ti ga na...svako ima neka svoja iskustva pa ti sad budi pametan i uzmi za više novaca ili kraćom garancijom Bosh ili Aeg.

AEG jako često ima 5 godina garancije, Bosch nešto rijeđe ali se svejedno da nabasati.
Osobno sam AEG sve uspio dobiti na 5 godina a od Boscha na žalost samo makinu za robu. No kažem, evo u 8 godina mi još nije trebalo, a upravo ušao u 9. godinu.

Ag008 23.07.2024. 22:40

Gorenje pećnica za 335 eura (kupon+diners), gratis usisavač
GBFP23ILX
https://www.ekupi.hr/hr/Ku%C4%87ansk.../p/EK000566325

Ili beko 265 eura
https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...KO-BIE22400XP/

Tražim pirolitičku, još mi ukućani prigovaraju da sadašnja gorenje radi dobro (ali nema pirolizu a neda mi se više strugati)

OuttaControl 23.07.2024. 22:49

Citiraj:

Nije mi se pokvario dovod vode za omeksivac, nego se filter na dovodnom crijevu blago zacepio, a zbog turista pritisak vode drasticno pao, te nije bilo dovoljno snage za progurat kroz reduktor.

Exy 23.07.2024. 23:07

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3753668)
Tražim pirolitičku, još mi ukućani prigovaraju da sadašnja gorenje radi dobro (ali nema pirolizu a neda mi se više strugati)

Piroliza se čini fora, što samo ugradbeni modeli to imaju?

Chandler 24.07.2024. 07:38

Više manje da, mislim da i neki samostojeći imaju tu opciju ali su jako rijetki i nešto skuplji

telefunken 24.07.2024. 11:08

1. Jel ima tko iskustva s Tesla bijelom tehnikom? Ne uspijevam naći ništa konkretno o njima...

2. Jel ima tko iskustva s perilicama veša s gornjim punjenjem? Znam da su manji kapacitet, no jel imaju neku bitnu manu naspram običnih? Vidim da imaju bolje performanse i potrošnju neg klasične

Ico_Zg 24.07.2024. 11:31

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3753668)
Gorenje pećnica za 335 eura (kupon+diners), gratis usisavač
GBFP23ILX
https://www.ekupi.hr/hr/Ku%C4%87ansk.../p/EK000566325

Ili beko 265 eura
https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...KO-BIE22400XP/

Ja samo gledao ovu Beko i baš je nekako loše kvalitete izrade...
Kupon koji imaš za ekupi, kak ga dobiješ, ima gdje javno taj kod?

Ag008 24.07.2024. 11:36

BON15
Umanji 15 eura iznad 250 eura

Kupio na kraju Gorenje, navodno je proizvedena u Sloveniji, temperatura max je do 300c a dobiješ i utikač.
Ima i funkciju pare te veći obujam od Beka, šteta da nema teleskopske vodilice.
Čudno da je nema na Gorenje webu.
Kupio je, 336 eura s dostavom, a usisavač od 100 eura gratis

https://i.ibb.co/pRXDFdZ/Screenshot-...android-gm.jpg
image hosting

webstartm 24.07.2024. 12:53

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3753762)
1. Jel ima tko iskustva s Tesla bijelom tehnikom? Ne uspijevam naći ništa konkretno o njima...

2. Jel ima tko iskustva s perilicama veša s gornjim punjenjem? Znam da su manji kapacitet, no jel imaju neku bitnu manu naspram običnih? Vidim da imaju bolje performanse i potrošnju neg klasične

1. Od tesle imam indukciju i masinu sudja u jednom stanu, godinu dana zasad, sve radi uredno. Daju 5 godina garancije. Oboje je bilo najjeftinije u datom trenutku na webshopu. Imam i dosta toga Vox okolo, takodjer sve uredno zasad.

2. Gornje punjenje imam neki whirpool jeftiniju, zna dosta plesat premda ju stavim u livel/vagu, al u drugu ruku i obična mi zna plesat :D . Mana je sta ne mozes koristit gornji dio perilice kao mjesto za stavit stvari/prašak/ručnike itd,jer vrata otvaraš put gore.

telefunken 24.07.2024. 13:04

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3753783)
al u drugu ruku i obična mi zna plesat :D .

uf...moram priznat da već dugo nisam imao problema s plesanjem perilica, s time da sam imao jeftiniju Zanussi i skupu Samsung (obje 1200 okretaja), te dvije Bosch srednji segment (obje 1000 okretaja). Zadnja koja je plesal je bila prastara Končareva od staraca koju sam prestao koristiti prije 20 godina i ona je imala mislim 800 okretaja ali je skakala ko sumanuta, te Candy isto 800 okretaja i ona je isto bila divlja

Ag008 24.07.2024. 13:44

Meni ni Midea na 1400 okretaja ne pleše.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:31.