![]() |
ne bih znao gabre pošto nisam takve probleme imao ni sa jednim, ni sa drugim taborom, a ti se bori i dalje na prvim frontama ramdac-a :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo sto ti ne znas su osnove postavki grafe, a ako do sada furas limited, onda pocinjem sumnjati i u tvoj vid. Odatle objasnjenje zasto nisi imao problema sa nijednim taborom. |
osnove postavki grafe :D :D :D
druže moj ja sam radio registry keyeve za 0-255 rgb range tamo negdje 2008-9 kad sam slagao media centar na visti tako da mi ne treba tvoje pismeno objašnjenje, a kamoli vizualna potvrda. |
Citiraj:
:D :p |
pa kad nemereš na finjaka :D
|
syss, ovo ti treba biti odgovor na apsolutno sve na ovom forumu :D
Od rivjuova za miševe preko mišljenja o filmovima pa sve do teme o cvijeću :D Osoba A: "Ovo moje cvijeće je baš bolje od tvog. Tratinčice ti nisu ni približno febjulus kao meni!" syss: "Druže moj..." |
stigle referentne: http://www.supernet.hr/graficke-kart...A_11256-00-20G
|
Tko to još teži kupiti referentnu grafu:):fiju:
Već par dana ima nereferentnih u prodaji, barem po nabava.net glede 470-ki. kod nas, a vani su dostupne malo duže(alza,caseking). |
Pa 1720 Kn za 470 ;P je referentna ali nadji bolju grafu za 1700 Kn ;)
Čini se da su one XFXice planule :D čak sam se i ja nećkao, sad su još i poskupile! |
Imaš MSI RX480 za 2750 :)
|
Citiraj:
Da,Mamu ti koja je to cijena.Strašno. 470ke me sve više vuku Posebno onaj Nitrić:D |
Citiraj:
mogao si raditi i carobne napitke, ali i dalje ostaje cinjenica da ne znas da Limited i FULL rgb range se odnosi na sve, 2D i 3D prikaz. samo me cudi da jedan drugar audio video iskusnjara to ne zna :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
hebes asusovih 0 db, a cim se ventilatori upale glasnijij od vanjske jedinice klime, moja gainward phantom iako bentovi rade na 30%, cuju se , sigurno preko 40 db, gigabajtove cvrče ko svinje na kolinju, a o blowerima necu ni pricat |
Nisu kartice ništa hladnije, površina čipa je manja pa je teže odvesti toplinu. Dizajn hladnjaka treba mjenjati, napraviti da toplina brže struji preko toplovodnih cijevi ili smisliti nešto učinkovitije i bolje od današnji toplovodnih cijevi koje su predebele da bi ih stalo što više na sam gpu čip.
|
Safirka je tiha do 25% fan speed , kad metnem iznad 70 ko da mig polijece :D
|
Citiraj:
Citiraj:
BTW frendu je sestra uzela u saturnu (švabija) xfx 480 gtr 8gb za 320 eura. Ovdje je htio uzeti msi 480 4gb (jer mu kaže za esports neće trebat više od 4gb vram sljedeće 3 god.), ali ih nikako nije mogao dočekati, te su 470-tke 4gb bile rezervne opcije, ali je čuo za ovo i reko yolo. Boji se da će i tamo nestati (kao nema velike količine) Sad mora čekati kraj 8. mjeseca da mu sestra dođe :roller: Inače garancija im je prema official webu 3+2 godine, zadnje 2 god. se odnosi na ventove |
Ima li gdje review od referentne rx 470? Specifično me zanima buka ventilatora.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
kako radi na stocku? |
Citiraj:
Pali iznad 50 al mi to ne pase kad ju na 25% ne cujes svejedno. Pa stelam sam Sent from my NOA_VIVOse using Tapatalk |
Pa to je bitno. Jer me strašno zabavljalo kad se ekipa žalila da na MSI 270x gaming 100% fan je užasno glasno, a meni grafa radila na maksimalno 38% :chears:
Imam u narudžbi 480 4GB a još stignem odustati ako zatreba ;P |
Citiraj:
A 38 je recimo premalo za gaming, ja volim da se hladi sve fino , ne smeta u gameu kroz sluske. A u idleu sve spustim na min Sent from my NOA_VIVOse using Tapatalk |
270x je bila na ~60c na 35-38% fan ;P A sada 970 je poštelana da ide do 83c na stocku i 55% fan. Onda počinje throttlanje.
Tak da 80-tak nije niš strašno. |
Izgleda da ce iduci tjedan poceti dolaziti 480 sapphirke, dobio sam mail da mi je jedna na stanju, kod nas. A 470 na stanju koliko hoces, stvarno su lijepo zeznuli.
|
Pa kaj su prije izbacili 470 nereferentne nego 480?
pa ko tu koga hebe Buraz oce uzet novu grafu do 3000 kn i vidim na nabavi da ih nemaaaaaaa Uzeo bi fury nitro iz svabije al mu ne stane u kuciste |
Na papiru su prije izbacili custom 480-tke nego 470-tke, ali su navodno proizvodili mnogo više referentnih 480-tki nego što su planirali (prema UK retaileru, imali su kao puno preordera za ispuniti), pa je zato pušiona s dostupnošću dotičnih. Zvuči legit jer kad je amd brijao na referentne coolere? Nikad (ako ne računamo posebne gpu poput fury x i nano)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ako stane onda ce nju uzet |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ok ide fury iz svabije za 370 eura
|
Ima li tko referentnu? Jel tiha barem kod surfanja netom, odnosno jednostavnim zadacama?
|
Ima, prelistaj malo.
Koliko sam čitao od dvojice naših sa ref. subjektivno im je obojici tiha out of the box (očito su očekivali gore), ali su temp više. Ako odvrneš vent temp će se sniziti, ali se onda čuje (pričam o 480-tkama) Zašto uopće gledaš referentne? Uzmi ovo, iskoristi pce popust i izađe te ispod 1900kn i sa dostavom |
Citiraj:
Citiraj:
http://www.zalman.com/images/product...e/z1/Z1_19.jpg Z1 grafe do 36cm kolko kažu na ofišl stranici tak da je 30cm čist OK :) |
Puno mi je i 1700kn. Hoce li cijene jos padati ovih 2-3 tjedna ili je to to?
|
Možda nešto sitno, ali ne očekuj da gpu od 1700 (ref), odnosno 1900 (custom) padaju za stotine kn tako brzo
Izuzev overpriceane msi 480 8gb gaming x iz future :D (u centru je u najavi za 2490kn) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:23. |