![]() |
@cuky
Warranty void if removed, haha! Ispod ti je logo :) Ugl. da, fejk je. Na barkodu je 45N4796, a ASM FRU počinje za 45N10xx (ako dobro vidim). Imam istu situaciju sa svojom, ali moram priznati da jako dobro drži i sve funkcionira kak se spada. E sad, dokle će... ;) (ostavljam original 6 cell kao backup). |
da, meni se isto čini da to nije orginal... ja sam nedavno dobio novu 100% orginal i nisam imao ovakve šabanske naljepnice.
|
Slikaj da te razuvjerimo :D
|
Citiraj:
Bitno mi je da drzi. Vidjet cu kroz koji dan kako ce se ponasat, ako ne bude ok trazit cu sellera da mi refundira bar dio love. @syss - cekamo slike :D |
Ja ne znam zašto imate takav strah od zamijenskih baterija (ili punjaća). Da ne ispadne da pišem napamet, ovdje sam postao sliku zamijenske baterije u U350 (druga slika), naručio sam bio proširenu od 4800 mAh (ne sjećam se više, a isporučili su od 6900 mAh na kojoj je U350 bez problema radio 15-ak sati :) i sve to po 1/3 cijene originalne od 2400 mAh.
EDIT: našao sam podatak od naruđbe baterije pasam ispravio kapacitet. |
ma da ga ne bi sad sa docka skidao i gasio sve :D
prek firme je to išlo, nikakvi bakrači. |
Moja dosta uvjerljivo izgleda, ali podaci ne pašu :)
Svi logotipi su bili pod crnim markerom (još se vide ostaci - nisam izbrisao For use with ThinkPad), ali obratite pozornost na prored između rečenica. https://s33.postimg.org/m4dt9hg0f/Slika.jpg Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Bas to sto kazes, ako pise original onda ocekujem original pizda mu strinina. |
Citiraj:
|
Ne pratiš, to mi je za pridošlicu :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Sent from my SM-950U |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Iako se ovo tiče svih računala sa Intelovim procesorima, ipak ću postati ovdje pa da si možete provjeriti firmware vaših ThinkPada.
Dakle, 20.11.2017. je Intel napokon priznao sigurnosni propust u svojim procesorima vezan za Intel ME tehnologiju izdavanjem zakrpe i alata za provjeru sistema. Prvo, ovdje imate popis Lenovo računala i laptopa (pa i ThinkPada) koji su pogođeni problemom, a o Intel ME budalaštini (ako još niste upoznati) možete pročitati ovdje ili ovdje ili ... ma znate naći i sami ;) |
Citiraj:
Odlican update, hvala bertone!! Provjerio sam i moji W530 i X220 su unaffected... :) |
Mislim da su Intel ME stavili od SkyLake procesora.
Inače, ta priča (MINiX3) se vuče već neko vrijeme, ali je Intel šutio do sada (izdavanja zakrpe). |
Odlično :)
Sent from my SM-950U |
http://www.narucime.hr/naviatec-mini...m_medium=click
Jel bi mogao s ovime riješit problem ekrana, tj igrat CS 1.6 bez lagga, ako spojim mini DP sa HDMIijem u TV? imam T430 |
Ovisno o modelu TV-a, imat ćeš znatno veći ili malo veći input lag od bilo kojeg TN monitora.
Imaš li postojećih problema s input lagom ili te zanima samo informativno? Naslućujem nešto u smjeru internog ekrana i input laga, ali nisi jasno iznio problem, tako da odgovor na pitanje može biti i da i ne :) |
Ma pitanje je samo ako bi si mogao povećati ekran dok igram CS, znači čisto gledanje u veći ekran... Ako bi mi se lag povećao onda mi to i nema smisla nikakvog.
|
Citiraj:
Citiraj:
P.S. Nisam još instalirao. |
Ako se dobro sjećam samo su se tri CPU-a (2xi3 i 1xi5) 2. serije (Sandy Bridge) ugrađivali u T430, svi drugi modeli u T i X serijama su imali 3. generaciju, odnosno Ivy Bridge a sa njima je Intel već počeo kemijati sa BIOS-om koji se nije mogao lako modificirati.
|
Jučer mi se pojavio taj patch na X230 i X1 Carbon (1st gen).
|
Meni isto, ja sam ga instalirao.
|
Citiraj:
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Nisam ni još instalirao na T430 jer ne stignem.
|
Meni ni neće doći :D
|
@bertone
hvala ti na pomoći oko linuxa ali mi nikako ne leži, nisam se mogao naviknuti drmnio gore win10 i laptop se preporodio, doslovno leti na kraju je lenovo 3000 n500 završio kod žene, meni naletio neispravni hp compaq cq58-d51sm i popravio ga, na njega stavio win7 preko HDD-a i super radi za slabašni 1.5ghz proc, u planu je stavit neki SSD, baterija drži cca 3 sata e sad jedno pitanje, na njemu je rezolucija 1366x768, ima li ikakve šanse da preko HDMI-a dobijem 1080p kad spojim na TV? |
Ne vidim razlog zašto ne bi mogao imati 1080p na TV-u ako je HDMI izlaz ispravan.
Spoji Laptop i TV HDMI kablom digni Windowse i kombinacijom tipki WinKey+P biraš izlaz slike. Što se pak tiče Linuxa, nekome odgovara, nekome ne, netko ima prejake navike spram jednog OS-a ili prevelika očekivanja da oba OS-a trebaju raditi jednako, ali nitko nikoga ne sili na ništa ;) |
preko HDMI-a sam na 60Hz dobio 1400x1050 rezu, kad stavim na 50Hz reza je 1080p ali slika bježi preko bezela tj. slika je veća od ekrana
laptop ima radeon grafu(pretpostavljam da je isto na nvidiji) pa sam preko radeon settings-a na gpu scaling smanjio sliku od ruba do ruba sad je 1080p 60Hz eto, možda nekome pomogne :) |
Taj problem s bjezanjem slike ti je overscan i idealno je da ga zgasis na tv-u. Kod mene na grundigu ga iskljucim u opcijama pod "picture > aspect ratio > disable overscan".
Kod drugih televizora bi trebao biti takodjer u "pictures"uz podmeniju. Tako da ti je bolje da to zgasis na samom tv-u i vozis fhd rezoluciju kako i treba ;) |
Posjeduje netko p51? Razmišljam ozbiljno o kupovini, a kako je to relativno novi model pokušavam naći da li ima kakvih bugova i slično :)
|
Citiraj:
U svakom pogledu je to vrh ThinkPada. Mrvicu težak i za današnje pojmove kabast, ali kaj sad... :) d. |
Citiraj:
Dobro da je robustan, to mi i treba :) Jedino šteta što kod nas nema baš neki izbor modela (i7 7700hq i 8gb rama), planiram na rate pa ne mogu vani :( Kad vidim cijene u USA i usporedim s našim cijenama, padne mi mrak na oči. |
Evo, da se pohvalim kod mene je udomljena zvjerka zvana Carbon X1 (2016, 4.generacija).
Konfa je full oprema.. core i7, 16 GB RAM, QHD reza i 1 TB Samsung NVMe SSD. Od svega najviše me oduševljava SSD, ekran i ergonomija laptopa. Kupljen je preko eBay aukcije iz amerike za smiješnu cijenu, star 3 mjeseca, garancija do kraja 2019.g. E sad me interesira informacija što se tiče 4G LTE modema, jel on ima neki softver za handleanje sim kartice, kako to generalno funkcionira? Hvala unaprijed.. |
Četvrta generacija se i meni najviše sviđa, zbog panti :)
Jednog sam skoro prelomio jer sam mislio da su dodali Yoga feature :D BTW, o kojoj smiješnoj cijeni se radi? :) |
Hehe, pa da. 1026 dolara, cca 6500 kn. Novi iz dućana je tamo bio 2100 dolara, ovdje je ta konfa preko 20k, divna marža jelte.
|
Uh, fino. To je cifra s plaćenim porezom carini ili si imao sreću i prošao im je ispod radara? :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:12. |