![]() |
Brown je tiši, osjeti se (i čuje) lagani klik ali ništa u odnosu na blue koja je baš klikerica, čuje se u susjednoj sobi :D
Na YT ima hrpa videa koji odlično dočaravaju razlike u switchevima, ne treba ti isprobavanje uživo. Romer-G mi se ne sviđaju jer opruga nije u sredini, kao kod Cherrya, već je u sredini led-ica, a oko nje, po obodu, je opruga. Zato se ljudi znaju žaliti da se prilikom vraćanja tipke u početni položaj čuje opruga kako "rezonira". Po meni je to dizajnerski fail pa sam odustao od Logitecha. |
Bolji su MX i TTC brown od Roamera. To rezoniranje sam primjetio, ali niti približno kao trenje, kao da laaagano struže plastika o plastiku.
Da mi ne treba wireless zbog prebacivanja na tipku između 2 kompa, isti tren bi vratio Suoru na stol. |
Da pitam jedno relativno glupo pitanje. Imam Logi g413 sa Romer G tipkama i sada gledam možda promijenit tipkovnicu.
E pa pitanje je koja je upoče razlika između tipkovnica osim izgleda kod ovih mehaničkih? Pa svi koriste iste tipke MX. Znam da postoji više marki tipki ali na trenutak se uhvatimo samo MX da bude jednostavnije. Recimo Logi sa MX brown, Razer sa MX brown ili HyperX sa MX brown tipkama itd. koji sve brendovi postoje. Jedina razlika ostaje izgled tipkovnice i to "diktira" cijenu od cca 400 na više. Neka me netko ispravi ako griješim, ali neka noname sa MX i recimo Logi sa MX razlika više od duplo a ista tipka. |
Cuj sve je made in china bija on kailh ,gateron,outemu ...cherry je eto njemacki koliko znam jos ih tamo proizvode .
A sta se tice brenda tipkuse to ti je sta jaci brend jaca cijena, iskreno ja vise pucam na ove "kineske" koje su koliko toliko provjerene jer su dosta i jeftinije a meni zvuk i osjecaj isti, primjera radi - cm tk brown cherry vs RK kaih brown- iako je actuation point drukciji minimalne razlike. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
Možeš li reči još koju lipu rič o tastaturi i jesi li proba RomerG tipke da moš usporedit? Edit: sada sam bio do dućana. MX Red je linearan i nesviđa mi se uopče sam osječaj tipke, MX Brown mi je ok ali nekako kao da bi volio malo veču "skalu, tactile", MX Blue mi izleda super ali stvarno previše klika. Tako da sve u svemu nekako mi je Romer G Tactile draži, nekako je bolji osječaj čvrššči i stabilniji nazovimo to tako ili san ja samo navika na Romer G, a MX sam koristio svega 10sec svaku pa nisan baš kopetentan što je isto lako moguče :D |
Tražim mehaničku full size (nikakav TKL ne dolazi u obzir) tipkovnicu da ima veliki enter, hrvatska slova, MX brown ili slične tiše switcheve i da je RGB (po mogućnosti samo da svjetlo izbija iz vrha keycapa, ne okolo). Ideje? :)
|
Ekipa je li netko zainteresiran za KBP V60 mini?
Prodajem svoju, ja sam uzeo AKKO 3068. |
Pozdrav ekipa, uzeo sam hyperx alloy fps sa mx brown tipkama i mogu van rec da je skroz ok.
Ali boli me jedna stvar jako a to je us layout nema drugog. Zaminija san tipke fizicki z i y je da su drugacije ali tipkovnica je crna tako da se ne vidi puno :) Ali imam 2 pitanja, gdje nabaviti hr slova bijele boje? Ali mislim bas samo slova ne slicicu preko cijele tipke. I drugo pitanje koje vijerovatno nije za ovu temu ali ne znam gdje pitat. Kad je komp ugasen i kad taknem tipkovnicu ona se upali (svaka), na drugin kompovima se to ne dogadja. Do cega bi to moglo bit? Hvala Sent from my MI 8 SE using Tapatalk |
Citiraj:
|
Nikad nisam mislio da ću ovakve stvari radit ali eto, mijenjanje keycapsa na Redragonu :
https://i.imgur.com/himztnV.jpg https://i.imgur.com/dhu01Jz.jpg Mislim da ću zadržati gornje (pudding), iako su mi i ove druge fora. Multicolor je samo radi efektnosti slike, inače je jedna boja :) |
I ja sam si naručio sa ali expressa puding, jedino mi je space malo štekav i opcenito tipke koje imaju oprugu ne mogu dobro namontirati, ali je jako fora da :)
|
Citiraj:
Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Full hr layout.
Ako treba tko ja prodajem jednu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Odmah bi ti platio da je HR layout |
Kakva je razlika između UK i HR layouta?
|
Nikakva, oba su ISO (veliki Enter). Mislio je valjda na US, koji je ANSI (mali enter).
|
Fizičke razlike nema, isti broj tipki je, oba su ISO layout. Razlika je u znakovima. HR layout ima samo hrvatske znakove i to je poprilično rijetko na meh tipkovnicama kod nas (ako opće i postoji). Češće se naiđe na UK layout na koji doštampaju još hrvatske znakove pa imaš i jedne i druge, po par znakova po tipki.
Obično nije niti isti font tih doštampanih znakova i slova, pa je po meni to malo nakaradno i rađe bih stavio blank nego to gledao.. Al eto kom trebaju znakovi često nema izbora. Ili naručit full custom kapice samo s hrvatskim znakovima. |
Citiraj:
Layout je pojam kojim se opisuje koji znak će se ispisati pritiskom na koju tipku, a ne označava fizičke karakteristike tipkovnice poput veličine entera i duljine space tipke. UK layout nije isti kao US layout Nakaradno mi je vidjeti na jednoj tipki nacrtana 3 znaka od kojih su 2 'kriva', na tipkovnici za koju bih dao 500 ili soma kuna. |
Ima više vrsti layouta, najbitniji je ovaj mehanički.
Mehanički layout - 101/102/103/104/106 tipki https://i.ibb.co/yFg0mCV/1200px-Phys...S-ABNT-JIS.png ANSI variant isto dolazi s velikim enterom, upravo pišem s jedne takve. Vizualni layout su isprintane oznake, što si svatko lako promijeni s novim naljepnicama ili posjetom sitotisku Funkcionalni layout je ovo o čemu trex priča, a to se rješava softverski promjenom jezika tipkovnice u OS-u. |
Citiraj:
Zamisli da imaš ANSI layout sa full HR lokalizacijom (bez recimo naštampanih i US znakova prema njihovom rasporedu) - to i dalje ne može biti HR layout. Ovo za doštampavanje HR lokalizacije na ANSI layoutu se slažem, meni je to isto nakaradno. Citiraj:
"Ž" ti je kraj backspacea? |
Citiraj:
Ansi s velikim enterom isto nije česta stvar i i dalje fali bar jedna tipka u odnosu na ISO. Tipka (><) u svakom slučaju i (ž) ako ima bigass enter Isto tako postoji milijardu drugih varijanti (winkeyless, manji formati koji imaju netipični raspored tipki itd). Uglavnom se ovdje sve svodi na osnovnu razliku običan ISO vs običan ANSI. |
Citiraj:
Pa ti povjeri ženskoj osobi tako jednostavnu zadaću kao "odi do Elipsa i kupi tipkovnicu" Gigabyte Force K3 Nit naših znakova, nit tipičan layout. Ne znam kak je to uopće završilo kod nas u prodaji. https://i.ibb.co/mbkT9Bd/20190802-112252.jpg |
Citiraj:
Osobno koristim ISO s hrvatskom lokalizacijom i ANSI s malim enterom (bez lokalizacija) i nemam nikakvih problema. Ali mislim da bi s ovom itekako imao :D |
Na kraju naručio Asus Strix Flare sa brown switchevima, izgleda da je neka dobra akcija na Mall.hr : https://www.mall.hr/zicne-tipkovnice...rc=sug&s=flare
Javim kakva je kad stigne, ako ne bude valjala, imam dva tjedna da je vratim. :) |
Ja kupio polovnu tu na forumu s red switchevima i baš mi pase. Mislio sam da ce mi mozda buka biti prevelika, ali bas imaju opustajuci zvuk.
Poslano sa mog ONEPLUS A6003 koristeći Tapatalk |
Ma kakva buka to su najtisi uz brown
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedna mudra : 4 milijuna ljudi ima sreću živjeti u hrvatskoj, ostali ljudi nemaju tu sreću, ali imaju sve ostalo. Za sad jedino logi i eventualno corsair/roccat imaju polurijesenja, za nas parsto drkavaca se njima neisplati tiskati keycapse.ili kupite na Aliji blank tipke i date ih tiskati u onu našu firmu puno puta spominjanu. |
@Trex i @Redline, pa onda uzmete skoro bilokoju mehanicku i narucite keycapse kako je kolega rekao blank ili sa wsad custom i 10togodisnji problem riješen,
ako vam je to tesko napravit prodat cu vam ja tipkuse sa full čistim cro layoutom za 1500 kn, samo pričekajte da narucim i da dodje. |
Dečkovi, da ne otvaram novu temu. Zanima me ako postoji negdje za kupiti wireless mehanička tipkovnica da nisu blue switchevi te da ima rgb osvjetljenje?
Cijena bi bilo poželjno da je što manja naravno, kažem jedini uvjet je da u tihi switchevi, da im rgb te naravno da je wireless. Također ako postoji i tkl odlično. Unaprijed hvala :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Imaju također sve što tražim? |
Drevo calibur,rk61,gk61 imam sve tri vec neko vrime bez problema , biraj na alie switch i vozi .
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Logitech G413 Silver - Radi ka urica
|
wajrles gejming tipkalo, bome će i koštat https://www.logitechg.com/en-us/prod...-keyboard.html
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:40. |