![]() |
Citiraj:
Dolazi sutra kod buraza u njemacku, a meni stigne oko 09.09 ili 10.09 javim vam sve kako je proslo i nabacim neki mini review. |
Citiraj:
koliko čitam po recenzijama, kamera bi trebala biti solidne kvalitete vs 820: ekran je veći i bolje rezolucije lakši je baterija je 2,300mAh microSD ide do 64GB ludnica za te pare treba provjeriti s garancijom - trebala bi vrijediti u cijeloj EU, pa se valjda može našima slati? jedino mi smeta što nije nokia pa se ove specijalne aplikacije trebaju ekstra platiti (ako se ne roota, ili što već) vrlo sam blizu da i sebi jednog naručim, samo čekam vezu u njemačkoj :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
ima tko info oko servisiranja? jel priznaju naši (europatrade valjda?) normalno garanciju? |
evo updejtao sam display+touch i sad otvorim store i updejtao mi je jos 11 sistemskih appove medu njima i nokia maps koja se sad zove here maps.
|
Hmm jel nekom od vas počeo mob čudno drainati bateriju?
N520/620? |
reko je ivan da ce vidjeti sto je . Jesi probao factory reset?
|
Upravo ubio 2 sata na 520. Sve je ok podešeno, a jedina pozadinska aplikacija joj je Battery. Bez obzira na sve, statistika kaže da guta skoro 10% na sat.
Skinuo sam čisti fw i pokušao ga ubaciti, ali je telefon zaključan na vip i ima jednu caku. Držanje power i vol down tipke ne rezultira resetom sve dok se tipke ne otpuste, što odmah onemogućava flashanje jer se mobitel u tom trenutku pali i program baca grešku. Dobra vijest je što za 520 vidim već nekoliko verzija 3046.xxxx... dakle GDR2/Amber, ali zasad nijednu za naše providere. Usput, primijetio sam da ta 520 ne hvata 3G. Samo H, H+ i E u strogom centru grada, ispred samog VIP centra. Očito su zajebali fw žešće. Usput, Tapatalk za WP8 je postao free, a zasad ne mogu reći ništa pozitivno jer se srušio nakon pisanja ovog posta :lol2: |
Evo ja svoju N620 "updateam" preko "Multi Software Updatear-a",
jer mi je javio da postoji nova verzija - ne znam dali će sve obrisati s moba, nadam se da neće, a ako i zbriše, nije greda, lako vratim sve appove, zapisao sam si šta mi je bitno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Također, nemam takav problem ni sa signalom. Moguće da jedan obični reset riješi takve probleme, makar može biti i hardwerski problem s baterijom i signalom. |
Mislim da će ga odnijeti na servis prvom prilikom. Takav battery drain nije normalan, a nefunkcioniranje 3G veze još manje. Da je moj mobitel, prčkao bi po njemu dok ne skužim di me zaje...., ovako idemo službenim putevima :)
Kužim ja da su se zaštitili od flešanja fw-a koji nema simlock :D Ivo, Ako imaš kakav trik, slobodno reci :) |
Citiraj:
|
Ok, sve mi je zbrisano s moba - tako da moram sve appove staviti gore,
ali barem mi je novi svježi OS gore, i nadam se da je problem sa drainom prošlost. E sada, nadam se da će onaj "hack" sa proxijima i dalje raditi, jer baš sam se navukao na Samsungovu aplikaciju za slikanje u stilu comic-a :D |
Citiraj:
Stisnija bi da počne sa flešanjem, pa bi on reka da ne detektira mobitel, na što bi stisnio retry i odmah nakon retry-a bi držao volume down i power tipku. Mobitel bi se počeo bootati, a Nokia Care Suite bi ga onda automatski ubacija u recovery mod i počeja flešati. Tako je meni uspilo. |
Citiraj:
Citiraj:
|
naravno, imajte na umu da, čim ga uštekate u usb, on se odma počne paliti, tako da nakon retry-a morate držati te dvije tipke i uštekati ga u usb.
@don kihoty: imaš taj filter u camera360 aplikaciji, pa isprobaj, možda ti bude i bolja. Upravo sam išao isprobati taj hack sa proxy-jem. Ispiše mi sve aplikacije, no kad je idem instalirati (samsung aplikacije), kaže mi da nije aplikacija kompatibilna sa mojim uređajem. Ima li kakvo riješenje za to? |
Citiraj:
Što se tiče hacka - bitno je da ti je regija na mobu USA, i sve drugo na USA, staviš flight mode - reboot telefona - i onda bi trebalo raditi. Nekada treba par puta stisnuti na install da bi krenulo, ali kada krene, ide polako - ali ide. I ne zaboravi kada sve instaliraš, da makneš proksije, isključiš flight mode, te svakako vidiš dali ti sve ponovno updatea i ažuira mailove, jer dok je proksi uključen, ne dobijaš mailove niti ti radi upload slika i ičega na Sky(Net)Drive. :fiju: |
Citiraj:
Da, jedino isključi proxy kad si gotov s instalacijama i prati preko SysApp Pushera kad će izletit koji update. Onda opet upališ proxy, napraviš update i vozi dalje. |
Nebum flešal prek NSU, sad skidam firmware, al kolko vidim isti je koji u mobu imam..
3047.0000.1326.2001 RM821.. Znači ovaj od Vipa, kaje u mobu, i ovaj kaj se skida prek NSU, su isti... |
Pa skini si nekakav otvoreni pa probaj. Nađi nekakav "Mađarski" koji distributira
Mobis - jer ti su ugl. otključani. |
Citiraj:
Jedva čekam da dođe pa da vidim :-) S3 će dobit blizanca :-D |
Mogli bi uskoro kupovati Microsoft Lumia mobitele.
http://www.microsoft.com/en-us/news/...9-02email.aspx |
Znači sad će bit nacrtan samo veliki MS logo na telefonu :-D
|
Citiraj:
|
Obavezno ;-) Skoro sam kliknuo na Express versand, al ne stancam lovu pa ću se morati malo strpiti. :-) Tješim se da će dojčeri bit ekspeditivni :-D
|
|
Citiraj:
Osim kaj su otključani.. |
Citiraj:
Usput, curina 520 kojom se bavim... jučer resetirana na tvorničke postavke. Napunjena oko 2 ujutro, stavljena u airplane mode...u 10 ujutro na 70%. |
Cek jel to vrijedi samo za vipovu 520ku ili ? uzeo bi curi u se-marku cistu 520ku bijelu otkljucanu za 1499 kn al necu ako ima problema s baterijom.
|
Moja s upaljenim 3G-om i syncom svega od 1 do 10 ujutro izgubi do 5% baterije. Nosi to na reklamaciju.
@xulos Imam je baš iz Vipa i radi bez navedenih problema. Slobodno uzmi, fora mobitel. |
Pa u extreme digital je 1199 kn. http://www.edigital.hr/Mobilni_ureda...29-p41173.html
|
Uočil sam na slikama, ko neka fleka crvenkaste boje, u centru...
Jel ovo za reklamaciju? Koristil sam i Pro Cam, i isti slučaj.. Lumia 920 http://www.pohrani.com/t/3B/7z/aVKZu...0130903012.jpg http://www.pohrani.com/t/s/K7/4T8aTQ...0130903009.jpg |
To je problem koji se često javlja na "mobilnim" kamerama više manje svih marki. Meni se malo vidi na HTC HD2. Jako se vidjelo na SGS2 i SE X1. Jedva primjetno na SGN2. Na SE X10 nije bilo ništa. Guglao sam više puta o tome i nikad nisam našao pravo tehničko objašnjenje problema koje bi meni imalo smisla. Ni soluciju. U svakom slučaju bih rado čuo, ako netko zna.
S obzirom da je kod tebe jako izraženo, ja bi svakako probao reklamirati. Naročito zato jer to Lumia "PureView". Navodno. :) |
A dali je ta vipova zakljucana na vip ?
|
Baš se spominjalo to već, zaključana je preko firmwera i ima Vipov logo kod paljenja, fora kod WP-a je da MS neda operaterima da naseru svoje stvari, tj. da ali se kao i sve druge aplikacije jednostavno uninstalliraju. Nisam isprobavao no vjerojatno kad bi se puko neki regionalni firmware nebi više bio zaključan.
|
A da imam drugu karticu bi isprobal, tak da ne znam. Ma ova pojava se dogodi tu i tam, imal sam isti slucaj na SGS3. I to je kao uobicajeno..
Uff, nakon duzeg vremena koristenja, ergonomija mi nikak ne pase, pogotvo dok je u vodoravnom polozaju, kod surfanja. |
Flashanje 520 prošlo na Windowsima 8 bez ikakvih problema, na živo, standardnim postupkom :)
Win7 iz nepoznatih razloga rade probleme. Javim je li pomoglo. Zasad telefon radi uredno, nema vipovog boot loga i sve izgleda ok. Nokia Xpress browser je izašao van iz bete i dostupan je na storeu. Vrijedi isprobati. |
Meni sa Amber updateom nikako ne želi skinuti ništa sa proksija.
A samo želim MangaCamera. |
Update:
520 je prenoćila na 100% pod airplane modom. Očito je u vipovom firmwareu neka caka. Eto, ako netko bude imao sličnih problema, zna što mu je činiti. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:58. |