![]() |
Ja sam koristio Zyxel NAS326. 700kn na edigital-u bio. Za te novce i dalje drzim da je jedan od najisplativijih kutijica. Gigabit mrezna, prebacivanje nesto tipa 200-300mbit je bilo pod normalno ali iskreno i vise nego ok. GUI tako, brzina ok ali mogucnosti i dodatne aplikacije su nepostojece skoro. Imao je orig download manager ali se mogao staviti i transmission. DLNA, samba i tako te neke obicne mogucnost.
Ono sto je po meni najveca prednost synology-a sada je aplikacija za moj smart tv s koje automatski trazim subtitlove, automatski nastavim gdje sam stao gledati film (DLNA mi ne nudio to). OK synology ima i survailance station koji isto tako korsitim. Download station je neusporedivo bolji jer iz njega mozes pretrazivati torrent trackere. Spajanje i administriranje synology-a preko androida je takodjer velika prednost. Ali i dalje sam stajalista da je za srednjeg korisnika onaj moj nas326 bio super rjesenje. |
Citiraj:
ipak, s auto (10/100/1000) sam prebacia na 1000, i opet prakticki isti rezultat. 90MB datoteka... S NAS-a na SSD: https://s1.postimg.org/4ehpkafy9r/dir-685download.jpg Sa SSD-a na NAS: https://s1.postimg.org/9tg82pvj33/dir-685upload.jpg |
a koji ti je ostatak mreze?
pc ima gigabit direkt u nas ? ili swič swič je gigabit? koji ssd .. i koji sata2 ili 3 ? moj zyxell nsa 320 sasvim zadovoljava moje potrebe samba šering ftp za wireless udrugu ekipu transsmision za zna se kodi je na rpi3 i vrti iz zxyela robu foscam kamera "nas" koristi kao disk za pohranu videa u detection modu i to je to.. da, radio sam na synology, al ovo radi sasvim ok 700 kn pred 4 godine cca i diskovi 500gb i 1000gb .. to je bilo pre ruki onda |
ISP-ev je Cisco EPC3925, na jedan gigabit port spojen je WAN portom dir685, na njegove gigabit LAN portove spajaju se racunala. Sva imaju gigabit LAN na sebi, a konkretni Asus ima 850EVO SSD u sebi.
U samom dir685 je 2.5" WD Blue od 640GB. Hard.revision: A1, FW: 2.01. Da bude jasno, ne ocekujem 100MB/s, ali 30-50MB/s bi trebalo bit realno moguce s obzirom na disk i gigabitnu mrezu. A ovih 3-5MB/s dodatno pada na xyz kB/s s hrpom manjih datoteka. |
@buljaka
Kako imaš složene te diskove od 1 i 2TB u 320L?? Kao JBOD ili RAID1 + JBOD ostatak? Imam isti NAS sa 2x4TB diska i htio bih složiti recimo 3TB RAID1 za važne stvari + ostatk JBOD, i to radi ok, ali neznam kako instalirati Transmission na JBOD volume, ili barem staviti da mi skida torrente na taj volume. Kako si ti složio kod sebe? |
Citiraj:
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Synology DS115j create administrator account problem
Imam problem s Synology DS115j i create administrator account odmah na pocetku konfiguriranja.
Kombinacija je Synology DS115j i Seagate barracuda 2 TB (2,5" disk). Kod pocetnog kreiranja administratorskog accounta bez obzira sto upisao pod server name/user name/password ne pusta me dalje. Ne javlja nikakve greske. Od pluginova u browseru je stavljen samo adblock plus, no i njega sam deaktivirao i u firefoxu i chromu, no i dalje nema nikakvog pomaka. IE je bez ikakvih pluginova i javlja se ista greska. Na Synology forumu bas i nema odgovora na ovaj problem. Isto to: https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=124562 Synology je automatski stavio zadnji DSM pri inicijalnoj instalaciji. |
resetiraj synology na gumb otraga(čačkalica ili pinkala) ,skini "Synology Assistant" kad njega pokreneš pokazat će ti adresu synologyja ,ako nije disk formatiran (mislim da ti je tu i problem) bilo bi dobro da ga na kompu na ntfs (disk ipak nešto brže radi nego na linux formatima,a i ako treba spašavat podatke jednostavnije je) formatiraš,kad uđeš u njega postavi mu čvrstu ip adresu , provjeri update instaliraj iz package centra što ti treba,trebaš imat malo strpljenja nejde ništa baš trenutno ali u roku 10-15 min bi trebalo sve biti spremno
|
Budem napravio na nacin koji si ti rekao. Izvadit cu disk i pripremit ga na PC-u. Da imam vec Synology assistant. Nema na disku niceg, potpuno novo konfiguriranje ide od.pocetka. Hvala.
|
u firewall-u oznaći vezu kao lokalnu ili trusted jer inaće nećeš vidjeti disk na računalu
|
i pripazi da kad jednom napravis shared foldere da dodjelis svima prava da nebude da ga vidi samo admin tj najbolje je napraviti drugi acc koji nije admin i onda sve ostalo :)
|
My Cloud Pro Series PR2100, pošto nema NTFS particioniranje - nema niti NTFS atributa. Kako složiti da se pojedini fajlovi označe kao Read Only? Tražim po netu da li postoji kakvo gotovo softversko rješenje jer WD nudi kao rješenje opciju da se kreira share s RO opcijama za sve korisnike osim Admina koji može imati kompletnu kontrolu. Korisniku je to rješenje WD-a neprihvatljivo jer ima hrpu pojedinačnih fajlova u pojedinačnim mapama pa bi se korisnici pogubili u praćenju koji fajl pripada kojoj mapi.
|
Koja je najjednostavnija i najjeftinija opcija za mrežni disk tj. nas, treba mi da mogu podijelit na usere pristup, te da imam gore torent klijent sa skeđulerom.
Imam jednu atom mašinu, pada mi na pamet da gore stavim neki OS i disk ili diskove pa da lagano preko toga ide. Jedino neznam šta treba gore, da mi telka može čitat filmove? To je još uvijek preko DLNA rješeno ili? |
Citiraj:
http://xpenology.me/ |
Jedva sam skinuo nekakv build, pola linkova na službenoj stranici je mrtvo, al budem svakako isprobao u virtualci za početak.
|
Najaktualnije stvari su na :
https://xpenology.com/forum/ https://xpenology.club/ Skidaju se loaderi, a sami OS direkt od synologya. |
Pozz, jedno pitanje vezano uz Synology 418Play, instalirao sam Teamspeak server za koji mi pokazuje da radi ali nemam ikonu, kako mogu otvoriti program da ga podesim ili postaviti ikonu u kontrol panelu?
|
Svaki novi app se nalazi u Main menuu.
|
Citiraj:
edit: riješeno |
Citiraj:
|
Citiraj:
e, da, TS se može instalirati samo na NAS sa intelovim procesorom. |
Pozdrav,
uzeo sam Qnap 5-bay NAS pa me zanima ako mogu napraviti RAID 1 s dva diska i RAID 5 s ostala 3 diska? Ne znam je izvedivo samo jedno ili više raid polja u istom NAS-u. Hvala! |
Jutro,
molim pomoć, radi se o dodavanju diska u Synology DS213j. Sad je u njemu 2.5 TB disk i dodao bih još jedan od 2 TB u svrhu kreiranja SHR (ili možda RADI1) polja. Nažalost, sustav to ne dozvoljava, budući da je prva pretpostavka (zahtjev) da disk koji se dodaje mora biti jednak ili veći od postojećeg. E sad, postoji li mogućost da "interno" iskopiram podatke s diska A na B (1 na 2) i onda ovaj od 2 TB proglasim primarnim, te dodajem ovaj od 2.5 TB? Cilj je da ne moram eksterno backupirati podatke (1TB). Hvala, Tomislav |
SHR ne zahtjeva iste kapacitete diska (u tome i je prednost nad standardnim RAIDom). A opet zasto tebi nedozvoljava prosirenje to nisam siguran, hmm.
|
ovako kaže na njihovim stranicama:
"Before You Start Before starting, make sure the drives that you want to add meet the following size requirements: For SHR: The capacity of the drive you wish to add must be equal to or larger than the largest drive in the volume or disk group, or be equal to any of the drives in the volume or disk group. For example, if your SHR volume is composed of three drives – 2 TB, 1.5 TB, and 1 TB respectively – then the capacity of the new drive must be at least 2 TB or equal to 1.5 TB or 1 TB." |
ehh onda si "out of luck". Jel nemozes iskopirati ovo sadasnje podatke sa NASa negdje na komp/kod prijatelja pa onda napraivti novi volume a oba diska i vratiti sve nazad na NAS ?
RAID 1 neces moci ako diskovi nisu isti tako da ostaje ti samo SHR kad napravis novi volume. |
Pozdrav,
samo da rezimiram ovi moju (gornju) situaciju. Dakle kopiranje foldera interno (s diska na disk) je trivijalno (samo primijeniti lokaciju foldera s Volume 2 na Volume 1 i to je to). Pobrisao prvi disk i kreirao new i sustav ga je sam podesio u SHR i kopirao podatke (sad kaže da imam zaštitu :). To je dosta dugotrajan proces, tako da kad sam noćas kužio da je "nekad" nestalo struje, nije mi bilo svejedno. Srećom, u log fileu jedne od zadnjih poruka (osim impropper shutdown) su bila da je proces s podacima završen OK :). t. |
'Ajde super da si rjesio, sto se tice procesa i nestanka struje to je zeznuto i bas moras biti baksuz, doduse ja vec 10ak godina nista po NASu ne radm bez UPSa ali eto imao si srece :D.
|
Citiraj:
|
Sve stoji, ups će uskoro, pa ću stavit njega i TV na ups.
TV čisto radi dodatne zaštite :) Imam par tih ups-ova s crknutim baterijama pa ću vidjet što mi se isplati uredit. Nego, kako su mi različiti diskovi u NAS-u, (2 i 2.5 TB) očekivao sam kad Synology napravi svoj raid da će višak iz većeg diska prijaviti kao dodatni disk/slobodan prostor, ali nije, ne znam zašto mi je ostalo u sjećanju da sam to odradi? |
Citiraj:
|
Nedavno sam uzeo QNAP 231P. Gušter sam u ovim vodama ali se pomalo uhodavam. S vremenom instalacija tor. kljenta, sonarr, radarr ( da vidim i čemu to služi), emby.. etc.. Duže vremena vodio borbu sa neznanjem pa na kraju skopčao frku sa SSL certifikatom (DDNS, NO-IP, NAMECHEAP).-Kako vrijeme prolazi uviđam kako je ovo jako zgodna igračka i shvačam da moram uzeti jači model. Ipak 231P ima x41 proc. pa su neke bolje stvarčice, aplikacije zapostavile navedenu verziju. Gledam sada u skorašnje vrijeme uzeti QNAP TS-253A-4G ili QNAP NAS HS-251+, oboje imaju prednosti i mane, pa me interesira vaše mišljenje. Ili uzeti Synology, koji su znatno skuplji ako gledam samo hardwer.
|
Citiraj:
Tako da je moja preporuka na Synology strani :) |
Citiraj:
Synology DS41play - Intel Celeron 1.6 (dual core) - 1GB meorije - 3700kn Qnap 253A-4G - Intel Celeron 1.6 (quad core) - 4Gb memorije - 2700kn To je impresvna razlika u hardveru a bogami i u cijeni.... |
Citiraj:
|
4 bay - way to go ;) Synology, vrijedi svake kune.
|
Citiraj:
|
Ja tako žalim što 416j ima samo 512MB RAM i što nemrem ništa povodom tog. Da je barem bio 418j onda kad sam uzimao 416j :D
Iako nije NAS uređaj, ovo mi je sljedeća kupovina: https://www.amazon.com/LaCie-STEY600...+Thunderbolt+2 = 6TB, 2k kn, brzine cca 360/360 MBs Zašto, imam 4TB audio samplova za NI Kontakt i nemam sad love za kupovat 4TB SSD, pa će mi ovo dobro doći za dodatni backupa najvažnijih fajlova koji su na Synology-u koji ima cca 1TB + Samples Library. |
Naručio ja i preuzeo preko weba QNAP 253A-4G - 2700kn
Ne znam jel su oni nešto sjebali, HG - 3450kn, ADM - 3400kn, COMEL - 3650kn, INSTAR - 3600kn, CONRAD - 4600kn, MIKRONIS - 3700kn Lijepa razlika reklo bi se. Sad je vrijeme da ga upregnem i da mališana 231p utalim nekome.... :) |
to ti je samo škola da treba dobro gledati gdje se što kupuje,razlike od dučana do dučana
znaju biti ogromne,a s druge strane nije sve najeftinije u jednom dučanu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:53. |