![]() |
Od te četr ja bi evo asusicu
|
Citiraj:
|
Msi matične i AMD nisu par.
Taj Asus je najbolji izbor u mid-range. |
Predložim mu tu Asusicu sutra ako komp nekim čudom ne proradi kad ga sastavim :)
Hvala na brzom odgovoru! |
Hvala Microlineu !
Uspili smo dobit i mi hrvatsi giga 970 gaming http://www.centro.hr/gigabyte-ga-970...3-s3-u3-a.aspx |
Ne kužim tvoje uzbuđenje zbog tog precijenjenog Điđibajt odrona s 4+1 regulacijom? :stoopid:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Realno nekih 650-700kn bi trebali bit cijena. |
Citiraj:
btw.. isplati li se davati više para za one asusice m5a97, ali za EVO model i one skuplje? |
Citiraj:
|
šta diže cijenu ploči toj
USB 3.1 kontroler m.2 ssd slot alc1150 killer e2201 možda tebi to ne znači al nekom da |
Također lajkam Asus M5A97 R2.0 kao bivši vlasnik (na njoj bija FX6300)
Minvajl večeras kupija kolegi istu ploču za FX8300 + LC-CC-120 kuler, srićom je odusta od skupljeg i5 Intela za geymanje :p Kartica je ono zeleno GTX 970 zlo :D (Gigabyte windforce 3 model) Da sam mu ultimatum, ili i5 + gtx 960, il ovo gore bikoz of stisnuti buđet... |
Ta giga je koliko vidim najobičnija 4+1 (a na službenom siteu ne piše ništa)
|
Citiraj:
Meni je veća mana što ima M2 podršku samo do x2, a ne x4 što nije neki napredak u odnosu na SATA |
ta ploča nije za fx 83xx OC. točka. ;)
UD3P je još uvijek najbolji midrange izbor (po ovim naškim cijenama) https://www.uzishop.hr/amd-maticne-p...d3p&results=11 R2.0 EVO po 900 Kn... pfft... nope. Evo ti je za 700 Kn ;) http://edigital.hr/amd/asus-sam3+-m5...0-p345892.html je u edigitalu, ali 200 Kn razlike... |
Ima i na tržnici jednu ud3p s garancijom, razliku uloži u ssd. Ja svoju ud3 imam otkad je izašla prva revizija i radi bez problema godinama samo me brine drugačiji layout npr sata konektora i ova smeđa boja pcba, nije gigabyte modra.:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Veliki problem AMDa je što dopustaju drljavim proizvođačima ploča da se kurče u vezi podržavanja 125w osamjezgrenih proceva na svojim 4+1 poluproizvodima.
4+1 power phase je nedostatan za takav proc. Jedini proizvođač koji radi ploče baš namijenjene osmojezgrenim 125w procevima je ASUS. Velika većina AM3+ ploča je poluproizvod. |
Ili držiš proc na manjoj frekvenciji (ko ja na 4GHZ) i undervoltaš tak da je potrošnja jednaka, ako ne i manja i ne brineš toliko o ploči a opet dobiješ performanse bolje nego na stock.
|
Citiraj:
Ima li neki razlog zašto se Gigabajtice za Intela sa 4+1 PowIRstageima bolje OC-aju nego Asrokice 8+2 sa D-PAKima? |
Citiraj:
Problem je što povećanjem temperature gube učinkovitost jako brzo i tada je stabilnost sustava u pitanju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali,u tom segmentu je drljavost AMDa bezgranična. |
Citiraj:
Tak da nemoj brijati. jedina prednost evo r2.0 su nešto bolji hladnjaci, i te ploče su podjednake. Jedino što je asus standardno skuplji (kao i u svemu ostalome) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam rekao ni riječi protiv te ploče tako da ne znam zašto me quotas u tom kontekstu. |
Citiraj:
Nije. A još ako se malo poigraš i moddaš hladnjake na UD3P imat ćeš daleko najbolju 970 ploču. |
Citiraj:
Nemoj me krivo shvatit,ja ne kažem da je ta giga loša.. A u high end AM3 segmentu I ne postoje. |
Citiraj:
Ta asusica vrijedi <700 Kn pored UD3P za 716 Kn. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja neznam zasto bi uopce i davao neku ogromnu lovu za maticnu kad tog FX-a i na plocama od 700-800kn moze naklokat na 4.5GHz bez beda...
|
Citiraj:
UD3P i vozi. Citiraj:
|
Citiraj:
Eto ja sam imao obje i nijedna nije nešto specijalno. Midrange klasika. Razlika je u tome što taj Asus ima bolje vrmove, ima identične vrmove kao i Sabertooth koji je miljama iznad gige. A da ne spominjem žalosni BIOS kod gige. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:53. |