![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo kod nove instalacije i ako koristis MS Account za prijavu. Ne vidim iskreno nista lose u tome, dodatni sigurnosni Feature. Korisnik uvijek moze sa MS365 Accounta iscitati svoj recovery key. Osim ako nekaj zbilja ne pode po zlu kao kad korisnici prckaju u registry-u po onome sto ne razumiju u time potrgaju funkcionalnost OS-a. Ili MS nekim Updejtom nekaj ne ukenja :goood:. |
išo sam gledat na ms sajt, ''you dont have any bitlocker keys uploaded to microsoft account''
imam win11 home, ako sutra radim clean install iso 24H2 i ako pita za bitlocker, što onda? |
Citiraj:
Bitlocker je podrzan od Pro na dalje, bar kolko je meni poznato. Home dolazi sa nekim drugim rijesenjem. Bitlocker kad kriptira disk uploada kljuc na MS Cloud. https://support.microsoft.com/en-us/...2-18633605b7df E sad se postavlja pitanje za koje verzije OS-a vrijedi navod automatske enkripcije i sto je sa recovery kljucem sa ovim "Light" rijesenjem. |
da, tako je i meni poznato
no tu je netko napiso da 24H2 ga pali automatski pa nadam se da zaobilazi home i dalje |
I ma home i na pro je to jedan te isti bitlocker. Samo na home korisnici imaju manje kontrole nad njime.
Ako napravite lokalni račun Bitlocker se ne pali. |
ja uvijek kod clean installa se logiram pri instalaciji na ms account, nemam problem s time, valjda neće zezat bitlocker jer ga nigdje trenutno nemam za vidjet, valjda ne postoji na home kako je napisano iznad, ili ako postoji nije ga lako nać
|
Probaj kroz cmd kao admin...
Code:
manage-bde –status C: Prema tome, ne vjerujem im baš, najbolje usporediti lokalni recovery key s tim na cloudu i imati neki offline backup. |
Postoji ali se aktivira samo kada su neki hardverski zahtjevi ispunjeni uglavnom na laptopima.
Nakon instalacije windowsa pukni u powershell manage-bde -status pa ćeš vidjeti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Odes na https://www.microsoft.com/en-us/soft...load/windows11, kliknes Download kod 'Create Windows 11 Installation Media'... Skines to, stavis USB stick, ovaj ti slozi Windows 11 instalaciju... Pokrenes, dodjes do ekrana gdje te gnjavi za mrezu, tamo Shift-F10 i onda dalje kako sam opisao na prijasnjoj stranici... |
Istu stvar radi i Rufus, s tim da ima dodatne mogućnosti isključivanja svih ovih Microsoft gluposti koje se forsiraju, pa kasnije ručno zaobilaze.:)
https://i.postimg.cc/4N0sZ1M4/Rufus.png |
Citiraj:
|
Je, vredu je i to, jer godinama nismo imali ništa od toga službeno, a Rufus je super, jer odradi sve uz skidanje ISO imagea i isključivanja nepotrebnih peripetija.:)
|
Citiraj:
Znaci i to su usrali....no krasno.... |
Headsup...
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
LTSC je zvanično vani, no to nije jedina vijest, bitnije je da se MS udostojao objaviti SHA256 hasheve na Visual Studio sajtu.
Citiraj:
Support je deset godina i nema HW limite. Mirna Bosna, nema razloga za paniku za godinu dana. |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1412 |
ja sam malo gluplji izgleda :D
znači trenutno nemam BL, odem clean install 24H2, logiram se na MS prilikom instalacije i onda ak se i aktivira mene briga, instalacija i sve bi trebala proć normalno? nemam niš protiv Bit Lokera, ali samo da prilikom instalacije ne traži nešto što nemam |
Tako je, samo provjeri je li pohranio recovery key u cloud.
|
kakav sad recovery key led te jebo :D
jel to bitloker ili neš drugo? |
Da, recovery key za BitLocker, trebat će ti u određenim situacijama kad trebaš u safe mode, ponekad upgrade BIOS-a i slično.
|
ok al velim, i gore sam napiso, provjerio sam ovaj cmd što si reko, u ms accountu kad sam se ulogiro piše da nemam bitloker, tak da valjda ga nema jebo ga :D
e sad ak se aktivira u 24H2, nek se aktivira, budem ga onda imao, bitno da mi sad ne sjebe neš i ne traži ga, a nema ga :D |
Win 11 iot ltsc 24h2 vec duze vrimena.. bitlocker nista nikad nije zakljuca a key neman pojma dije ali je bila mass aktivacija
Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
Jucer napravio upgrade na 24H2 i katastrofa. BSOD, BSOD, BSOD...
Event Viewer se crveni od Errora i Criticala. Nista, napravim bootabilno USB i puknem frisku instalaciju 24H2. Isti vrag - festival BSOD-ova. Skinem ISO 23H2, instaliram na frisko i evo radi kao bebica bez ikakve greske. Mislim da cu pricekati pokoji mjesec da napravim ponovo upgrade na 24H2. Neka oni to jos malo popeglaju. |
neću ni ja žurit, za što im onda znači taj insider program i stotine ili tisuće insajdera?
|
Citiraj:
Znaci ne Insider nego za obicnu raju. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:02. |