PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konzole (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=77)
-   -   PlayStation 5 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=305862)

Mirkopoter 27.01.2023. 13:26

Citiraj:

Autor Igor_Zg (Post 3655575)
Došao mi SSD i upario sam ga sa ovim hladnjakom:

https://www.aliexpress.com/item/1005...45e61802mtpKmv

To mi ima više smisla nego na SSD nakeljit heatsink i onda ga zatvorit sa onim limićem, ne struji nikakav zrak preko njega.

PS5 očitao ~5500 brzinu, prebacio par igri, probao, sve 5 :chears:

Stiglo i meni, jbt što je ta pločica mala. Imam osjećaj da će mi puknuti u ruci. Ja ću nakeljiti ovaj heatsink pa kako bude, ne da mi se sad naručivati još nešto dodatno.

Romano.Cule 27.01.2023. 22:40

Citiraj:

Autor devaa (Post 3655404)
Ako uhvatis vremena zanimaju me te tipke na poleđini. :D

Sta te zanima ? Joy je ok,al je baterija katastrofa. 4 čuke sa svime full, 5,5 do 6 sa smanjenim efektima

Mommistake 28.01.2023. 10:06

Citiraj:

Autor Romano.Cule (Post 3655671)
Sta te zanima ? Joy je ok,al je baterija katastrofa. 4 čuke sa svime full, 5,5 do 6 sa smanjenim efektima

Da, očekivano, pošto je baterija ista kao u običnom.

lanoki 28.01.2023. 11:27

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3655703)
Da, očekivano, pošto je baterija ista kao u običnom.

Nije, za trećinu manja 1560 na 1050 mislim.
Igrao jučer wz2 jedno 3 sata, otišlo pola baterije.

Sveukupni dojam, pakiranje, joystick, softwarske je pozitivan za sad. Kolko to opravdava tako visoku cijenu ću vidjeti kroz mjesec, dva.

Najviše se igram sa konfiguracijom gljiva za Cod i wz2 trenutno.

Mommistake 28.01.2023. 11:33

Ma ne postoji opravdanje za tako visoku cijenu, jednostavno ga nema.

Je li bolji od običnog? Sigurno je. Je li jedan gamepad vrijedi pola cijene PS5, sigurno ne. :D

LeskiRM 28.01.2023. 14:01

Pa ako uzmemo u obzir da razno razni modificirani kontroleri tipa scuf koštaju €260. Meni je osobno onda bilo iznimno lako odlučiti se za službeni Sony kontroler sa njihovim jamstvom za €180

Gemmy 28.01.2023. 14:16

Kao sta ljudi kupuje 240hz mojitore da imaju neku predost nad obicnim 60hz, tako i ovo daje neku prednost igracima na gamepadima s kracim trigerima i costumizacijama za mp pucacine.

Ja ga necu uzet jer bi ga koristio kao obicni gamepad.

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk

Mommistake 28.01.2023. 15:24

Citiraj:

Autor LeskiRM (Post 3655748)
Pa ako uzmemo u obzir da razno razni modificirani kontroleri tipa scuf koštaju €260. Meni je osobno onda bilo iznimno lako odlučiti se za službeni Sony kontroler sa njihovim jamstvom za €180

Uopće ne ulazim u to tko je kupio ili nešto slično, tebi treba, želiš to, podržavam u potpunosti. Možda i ja jednog dana kupim, nikad ne reci nikad.

Cijena od 200EUR za gamepad, jednostavno ne može biti realna.

Kao i Scuf, istraživao sam to mjesecima, na kraju skužio da im je ciljana publika 2% ljudi koji žele svoj gameplay podići na razinu više, što 98% gamera ne želi, niti treba. :)

Ovih 2% možda i nađe neki opravdani razlog za tu cijenu, no ponavljam, ne postoji gamepad koji treba koštati 200EUR i više.

Dao bi 200EUR da imam tipa doživotnu garanciju.

Vidi mišljenja struke, streamera, gamera po YT jel Scuf vrijedan te love. Svi će reći da nije niti ga preporučaju. Tako je i ovo. :)

Pričamo čisto o uloženo dobiveno, ništa drugo. Uloženo 5x više nego normalno, dogiveno možda 10% više?

Samo to pričam.

vacs 28.01.2023. 16:01

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3655761)
Cijena od 200EUR za gamepad, jednostavno ne može biti realna.

osobno smatram da i obicni dualsense ne bi smio biti preko 50 eura ali eto, trziste drugacije misli, kada ne bude kupaca ici ce i cijena dole

LeskiRM 28.01.2023. 16:06

Pričamo o luksuzu i stvari koja nije neophodna. Naravno da nije neophodno ali tom logikom onda niti sam ps5 po toj cijeni kojoj se sad prodaje nije neophodan pa niti ne opravdava cijenu. Tko ima, platit će. Ovdje se postavlja kao da se treba oduzuzimat od usta da bi se kupio ds edge, naravno da onda ne vrijedi. Današnje igre onda ne opravdavaju cijenu, ništa danas onda ne opravdava cijenu..

Romano.Cule 28.01.2023. 18:04

Ljudi, raspravljate o glupostima ”da li vrijedi” . Glupo je uopce potezati taj glupi argument. Igranje je hobi i samo osoba koja ga kupuje moze dati odgovor na to pitanje.

Da li dualsense edge vrijedi 240€ = vrijedi. Ali da moram birati izmedju joysticka ili da djeci kupim pelene ili da napunim tank goriva u auto da mogu otici na posao, onda ne vrijedi.

LeskiRM 28.01.2023. 19:01

Dodao bih samo da ove recenzije gdje se baterija spominje u negativnom kontekstu uzmete s rezervom.
To je pro kontroler, samim tim nije namijenjen za svakoga. Namijenjen je za ekipu koja sjedi u neposrednoj blizini ekrana te takvi niti ne koriste blagodati baterije i wireless veze. Što se mene tiče mogli su kompletno izbaciti bateriju i modul koji omogućuje spajanje bez žice i tako sniziti cijenu samog kontrolera.

Romano.Cule 28.01.2023. 20:41

Sony je u trigere dodao hall senzore.

https://www.youtube.com/watch?v=iqWaq7oSiGU

xGAME 29.01.2023. 02:08

Postoji neki info kad će se isprebacivat ove valute na eure da store nazad proradi normalno?
Ne kužim kako to može toliko trajati. Samo se valuta zamijeni novom

Mommistake 29.01.2023. 10:42

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3655842)
Postoji neki info kad će se isprebacivat ove valute na eure da store nazad proradi normalno?

Ne, ja sam tražio dugo, nisam našao ništa konkretno.

Kad bude, bude, kažu.

devaa 30.01.2023. 09:18

Citiraj:

Autor Romano.Cule (Post 3655671)

bezveze nisam isao gledati na yt i guglati slike, zanimalo me kak su izveli te tipke straga. to mi je osobno zgodan dodatak koji bi mi dobro dosao u nekim igrama, ali za joystick 1800kn nedam, jos ak se sjetim da je preporucena cijena za samu ps5 digital bila 3000kn pitam se kako mogu jedan joystick naplatiti 70tak% cijene cijele konzole sa joystickom u paketu. al onda opet to je sony.
U svakom slučaju zgodna igračka, ali too much money.

neumrli 30.01.2023. 10:58

Jel radio netko mozda povrat PS5 kontroler zbog driftanja na jednoj od gljiva u zadnjih par mjeseci? Uzeo sam ga prije godinu i pol na ekupi, nesto mi je ostalo u sjecanju da sam na forumu procitao da je Sancta Domenica bez previse zajebancije uzimala kontrolere jer je Sony priznao problem sa driftanjem.

Mommistake 30.01.2023. 11:11

Citiraj:

Autor neumrli (Post 3656055)
Jel radio netko mozda povrat PS5 kontroler zbog driftanja na jednoj od gljiva u zadnjih par mjeseci? Uzeo sam ga prije godinu i pol na ekupi, nesto mi je ostalo u sjecanju da sam na forumu procitao da je Sancta Domenica bez previse zajebancije uzimala kontrolere jer je Sony priznao problem sa driftanjem.

Ako je gamepad neispravan, da, SD riješi bez pitanja.

Ali moraš dokazati što je problem nekako.

neumrli 30.01.2023. 11:15

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3656059)
Ako je gamepad neispravan, da, SD riješi bez pitanja.

Ali moraš dokazati što je problem nekako.

Snimit cu im kako igram Elden Ring i kako je smjer kretanja lika svakih par sekundi - u lijevo 😁

Newmie 30.01.2023. 11:20

Ništa se nije trebalo dokazivati, samo kažeš da drifta i oni daju drugi. Tako je moje iskustvo bilo.

Mommistake 30.01.2023. 11:23

Citiraj:

Autor neumrli (Post 3656060)
Snimit cu im kako igram Elden Ring i kako je smjer kretanja lika svakih par sekundi - u lijevo 😁

Ma, da, kao što kolega kaže, to je za zamjenu.

Inače je poznat problem, mislim da SD ima već isustva s time.

devaa 30.01.2023. 12:01

Citiraj:

Autor neumrli (Post 3656060)

Samo dođeš u najbližu poslovnicu s njim, računom, objasniš situaciju.
zavedu ga u sustav i samo će te pitati koju boju želiš, jedino ih možeš probati zaj**** pa im reći da želiš novu edge boju pod garanciju. :fiju:

Gemmy 30.01.2023. 12:35

Mislim da je su ljudi poceli cekat na odgovor servisa jer je pubo ljudi islo vratit ispravan gamepad, samo da dobiju novi pod garanacijom. Nadam se da sam u krivu

Mommistake 30.01.2023. 13:10

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 3656079)
Mislim da je su ljudi poceli cekat na odgovor servisa jer je pubo ljudi islo vratit ispravan gamepad, samo da dobiju novi pod garanacijom. Nadam se da sam u krivu

A to je jednostavno do servisa koji nudi tu mogućnost.

Nisam nikad (osim ovog slučaja) čuo da ti bez pitanja zamjene stvar. Pogotovo kada se povlačiš na garanciju, sam zakon definira da oni trebaju u roku xx dana napraviti provjeru.

Ako to ne rade, dati ljudima mogućnost da iskoriste, greška, ljudi ko ljudi. :)

virty 31.01.2023. 12:18

Jednom sam u SD reklamirao PS5 gamepad radi driftanja.
Nisu me pitali ni za kakva objašnjena.
Odmah zamijenili sa novim gamepad-om.

Mirkopoter 31.01.2023. 16:44

Citiraj:

Autor virty (Post 3656356)
Jednom sam u SD reklamirao PS5 gamepad radi driftanja.
Nisu me pitali ni za kakva objašnjena.
Odmah zamijenili sa novim gamepad-om.

Kolega radi tamo pa su znali skužiti da su ljudi donosili gamepade koji nemaju veze s računom koji su donijeli (npr. od frenda uzeli račun, a donijeli svoj gamepad koji je stariji od 2 godine) i sad nije baš da svima odmah daju druge kontrolere. Nekad čak i provjeravaju serijske brojeve.

cic 31.01.2023. 17:39

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3655842)

Trebalo bi ih lagano prijavit inspekciji pa da vidimo kak će naši to odradit dok je u pitanju Sony.

U nekoj normalnijoj državi već bi popili kaznu

xGAME 01.02.2023. 01:00

Malo je smiješno da je čak i naša državna administracija bila u stanju sve prebacit na eure s 1.1., a jedan Sony nemre.

DoxyTheCroat 01.02.2023. 06:16

Primjera radi, Wargaming je to odradio bez šale.

cic 01.02.2023. 06:33

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3656515)
Malo je smiješno da je čak i naša državna administracija bila u stanju sve prebacit na eure s 1.1., a jedan Sony nemre.

Svi osim ministarstva eu fondova 😀

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:25.