![]() |
Vjerujem da ce Universal apps for Windows 10 na tim mobitelima zaista radit i podrzavat sve opcije kao i na tabletu ili PC-u.
|
Citiraj:
No nedavno sam piknul Asus Vivotab note 8 za soma i savrsena je stvar, full win 8.1 te imam i upgrade na cenera, dodao koznu futrolu i bluetoth mis jednostavno fantasticna stvar, baterija traje i traje, cisti primjer eto put do osijeka vlakom neka 4,5h pogledao dva i pol filma 720p baterija pala na 75% idealno.. A opet punokrvni win na njemu se vrte ujedno glatko rade igre tipa Company of heroes, fallout 3 i sve malo starije igre... http://www.pohrani.com/t/29/RK/1BV6s1UV/2015-07-19.jpg http://www.pohrani.com/t/1y/q9/19esouUT/2015-08-12.jpg :D E sad u tome asusu je Atom Z3740 aka bay trail (quad core 1.33ghz do 1.86ghz sa 2mb L2 cachea te Intelova grafa sa 4 execution unitsa dok pravi punokrvni ivy bridge ima 12 execution unitsa ili 16 nisam sad siguran).... Ono sto cherry trail donosi tj tzv Intel atom: X3, X5 i X7 je samo booost u gpu segmentu i nizi proizvodni proces... Za mobitele planiraju taj tzv X3 dok X5 i X7 inacice u tablete i ostale gadgete te da se dovezem na onaj tvoj link odozgora tj glasine: po tome taj surface telefon ce koristiti X3 Sofia SoC detaljnije Intel’s Atom X3-C3130 a nazalost ja tu nevidim napredak naspram ovoga recimo gore Atoma z3740 nego samo okrljastena verzija i to dual core na 1ghz te mali grafa umjesto intelove itd itd... http://www.pohrani.com/t/g/nk/2ZbhxDtR/crap.jpg Uglavnome na mome asusu je taj Intel atom Z3740 soc koji realno solidno vrti full win na 1280x720 rezi no u ovim rumorima ovaj x3 sofija je okrljasteno govance naspram Z3740 a treba bi gurati koju rezu ono? Zaslon: 1440 x 2560 16: 9 AMOLED 5.5 “ClearBlack Gorilla Glass 4 Tako da mislim da nista od punokrvnih win na surfacephoneu, mislim da ce to biti samo neki prototip za early adoptere i nestat lagano... Ja bi bio najsretniji kad bi ovaj SOC tocnije Intel atom z3740 bacili u 14nm te strpali u mob te napravili dock kao lap, nitko sretniji od mene :) BTW: Dugo sa odgadao WP eto rijesio neki dan svoj G2 i uzeo da bas vidim lumiu 630 za 400kn :D za tu lovu mob je mrak :) |
Ja sam Lumiu 630 za 500kn kupio otkljucanu :D
Fali ta vražja bljeskalica najviše, sve ostalo 5... |
Tak i meni, nije da je kamera nes ekstra ali taman bi dobro dosla na malo slabijem osvjetljenju da nemoras fokusirat 20sekundi a da neispadne muljava slika...
|
Kako radi whats app sa zadnjim updateom?vuce me lumia 640, pregrmio bi sve nedostatke ako whats app radi kako spada
|
Citiraj:
|
Pa dobro, čovjek samo pita neš ti. Uostalom, pita da li se šta promijenilo povodom toga, a ne općenito. Lakše je bilo ne odgovoriti nego se nervirati bzvz šta ne?
Inače, meni je wa radio najnormalnije još na 925 pred više od godinu dana, nikad nikakvih problema i kašnjenja, a prijatelj ima 625 i vidim da redovno prima poruke, isto dakle bez problema. |
Eto sad si me bacio u dilemu :D
|
Radi ok, ja ga koristim svaki dan za razgovor s curom, par frendova i imam grupu s ljudima na poslu, min 30ak poruka dnevno primim i pošaljem, još nekako jabučari imaju najviše problema u cijeloj priči oko WAP-a koliko mi se čini... Jedino za pozive ne znam, zvao me frend par puta i sve normalno bilo ali dalje od toga nisam isprobavao.
|
nakon zadnjeg update je opet nekako "brži"
a emoticoni su postali gay- i race-friendly :D :D :D |
Jeftini QI Charger EP-PG9201 (za Samsung)
Ako nekog zanima jeftini QI punjac koji uredno radi sa Nokia L830 neka pogleda OVAJ koji se prodaje (kao) za Samsung Galaxy S6, za svega 10ak US$. Stigao avionskom postom za tjedan dana!
Radi uredno sa originalnim Nokia punjacem AC-60E 5V 1,5A, kao i sa 2,1A punjacem za tablet. Za L830 i originalni punjac sam izmjerio sljedece vrijednosti: Struja iz punjaca 1500mA (baterija moba na 10%) Kad je punjac ukljucen direktno u mob struja je tad 960mA. Struja iz punjaca 450mA (baterija moba na 99%) Kad je punjac ukljucen direktno u mob struja je tad 220mA. Temperatura ekrana na pocetku QI punjenja (10% baterija) = 35°C. Temperatura ekrana pri kraju QI punjenja (99% baterija) = 30°C. Temperatura straznjeg poklopca na kraju punjenja = 33°C. Temperatura QI punjaca na kraju punjenja = 35°C Temperatura Nokia punjaca na pocetku i kraju punjenja = 48-38°C. Kako su sve temperature u granicama normale, a mob se malo brze napuni sa QI punjacem, mogu preporucit tu jeftinjaru :) |
Ima netko da prodaje Lumiu 640 (DS) bijelu, cyan? Tražim nešto očuvano ili novo
|
Jel to sve Lumije imaju power button ispod volume+- na sredini?
Kod svih mobitela koje sam imao bila je obratna situacija (pwr pa vol+-) i po mojem misljenju puno bolja. Ovo nervira do kraja, svaki put kad primim mobitel moram savinut prst dole a lijencina sam samo takva da mi i to teško:D |
Citiraj:
https://neutrinomobile.hr/microsoft-...sim-white.html |
Evo i ja jucer ponovno instalirao Whatsapp i s obzirom na do prije pola godine ima puno vise funkcija i radi dosta brze. Notifikacije do sad nijednom nisu stvarale problem.
Nego, sestra je kupila Lumiu 640 i svakim sam danom sve vise impresioniran mobitelom, toliko da se ne bih bunio da zamijenim svoju L920 za njega. Za tu cijenu nema teorije da se moze naci bolji uredjaj. |
Jučer sam se igrao sam L930 i zbilja lijepo taj WP radi i fakat sam ozbiljan da ću nakon S5 ići na WP. A kao bit će još bolje sa W10 jel :) Sviđa mi se mob i to sve ali nakon mog igranja, za sat vremena je on pocuclao 36% baterije. Za moje pojmove je to kriminal. Gore od G3.
Jel ima koja Lumia malo više klase tipa L830 a da je baterija po izdržljivosti negdje sa S5? Ili da čekam neki noviji model tipa L940 ili tako nešto? |
1520 ima najjaču bateriju među WP, ali teško ju je nać rabljenu i tacna veličine je.
830 mi skoro dan i pol izdrži, dok G3 paralelno umre pred kraj dana. |
Da,snimio sam L1520 ali brate preveliko. To je odlično imat doma na noćnom ormariću za net :) mobilnost nula bodova.
Znači cca 50% bolja baterija na L830 od G3? To mi se čini OK. |
Kakva je baterija na lumiji 640?
|
Citiraj:
G3 ima 3000 mAh i 63h endurance 830 ima 2200 mAh i 68h endurance Nasjeo sam na te podatke kad sam birao G3 :D Uglavnom, izvukao sam graf iz aplikacije na 830, pa vidi. Navikao sam ga puniti kroz noć, ali morat ću se odviknuti od toga očito :) http://s26.postimg.org/9bwwq6zb9/wp_...50823_0001.jpg |
Citiraj:
Sada imam Lumiu 640, baterija traje duže nego na 520-ki. Uz još jače korištenje mobitela, navečer sam na nekih 20-30% baterije. Uz normalno korištenje sigurno može izdržati 1,5 dana, a nekima sigurno i puna dva dana... |
To mi se svidja. Bitno mi je da izdrzi od jutra do navecer, a navecer ionako ide na punjac
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Low light i video je druga stvar, tu L920 rastura i L930 a kamoli ne L640 :) |
L940/XL bi se trebale pojaviti na tržištu u 10. mjesecu
http://www.nokiapoweruser.com/micros...-release-date/ |
Jedno off topic pitanjce. Otkljucao bi Lumiju 625 koja je zakljucana na teletinu.
Moze li preporuka stranice di je mogu otkljucati preko IMEI koda najjeftinije. Hvala. |
Po zakonu svi mobiteli ti moraju biti otključani tako da bi od tele2 mora biti u mogućnosti zatražiti otključavanje.
|
Osim ako nije na neki ugovor za bonove ;)
|
Ja sam toliko ispao iz toga jer sve slabo pratim u zadnje vrijeme. Nesto sam bio cuo o tome, ali pojma nemam :D
Ugl to je stari dobio jer je bio dvije godine u Tele 2 i sad je produzio ugovor i tu Nokiju dobio za 100 kn. Potrazit cu malo po netu o tim stvarima da ne zatrpavam forum. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:47. |