![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ono o čemu se šuškalo je potvrdio David Hill - za 25. godišnjicu ThinkPada dolazi Retro ThinkPad! :)
Link |
Citiraj:
... u svakom slučaju, tnx za info :chears: |
prerano sam kupio thinkpad :( :D
|
:)
Sent from my Htc U11 |
Jao, da bude ono sto su ankete zahtjevale... jos kad bi sjeo neki Zen u njega, pa do 2k EUR bi se isplatilo rastegnuti :D
|
Citiraj:
Vidjet ćemo. Mislim da bi možda čak mogla biti neka limitirana serija s 4:3 omjerom za entuzijaste, ali u tom slučaju će netko samo za njih raditi seriju takvih ekrana. Izglednije je da će bit 16:10, što također uopće nije loše, dapače (puno bolje od 16:9). Cijena, ak se uopće pojavi kod nas, bez beda 20k kuna :) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
16:10 ili 3:2 bi bili ok. I neka bude neka lowend opcija s normalnim ekranom eventualo ts.
|
Kupiti dva komada - jedan za korištenje, drugi za nekoliko godina za višu cijenu :D
|
|
Ehem. :)
Work hard, play hard... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...04239ad0ed.jpg Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk |
Strašno, izgurali te s trosjeda :D
|
Koja crna banda razbojnika
|
Poštovanje
Javlja se budući član thinkpad obitelji, na ebayu sam uzea jednog t 430 za 1100 kn, klasična konfiguracija s 4 gb rama i hard diskom. Pa me zanima ima li ikakvih caka, tajni za dobar rad? Mislim stavit win 7, a u skorasnjoj budućnosti jos uzet 4 gige rama i ssd. Imaju li kakvi programi koje bi bilo dobro instalirat? Zahvaljujem |
Citiraj:
Personal flavour je Mint ako je za po doma i za dokoličarsko surfanje i w10 ako trebaš na njemu actually raditi... |
Citiraj:
Yoga 11e / Mint X1 Carbon / Mint X270 / W10 11e / Chromebook Još je jedan T550 u radnoj sobi i thinkcentre radna stanica. Žena koristi Lenovo P2 Vibe, a moj Lenovo Phab 2 Pro je na servisu (kamera ja prestala raditi)... Dodat ću si prezime... |
Citiraj:
Ako baš moraš (želiš) koristiti Win, skineš Lenovo System Update i on će sam pronaći i ponuditi sve potrebno... uostalom, dok čekaš da stigne taman imaš vremena polako pročitati cijelu temu o ThinkPad laptopima :D Citiraj:
Također, danas sutra za siću ubodeš dock na koji spojiš periferiju i koristiš laptop kao desktop kad si doma/na poslu. |
Citiraj:
|
Pošto sam već dugo pikirao na X230 kao mogućnost nadogradnje jednako kao brat T430 (isti i5 3320M i 16Gb) , na kraju sam uzeo X240. Isprva sam bojao zbog limita 8Gb i jedan USB manje. Ali, prevario sam se i teško ću preći preko 3Gb u radu sa browserom sa 10 tabova.
Moram priznati da sam prilično jako oduševljen sa x240, funkcionalan ,mobilan i prelagan s obzirom da ima samo jednu vanjsku 6 cell bateriju (može nadodati još u unutarnju) Jedini minus je clickpad koju ne prepoznaje učinke lijeve i desne tipke. Ponekad malo živcira pa ću naručiti od modela x250. A sad ukratko o bateriji (već sam napomenuo o vanjskom 6 cell i nema dodatni unutarnji), jučer sam istestirao. Browsanje i prebacivanje sa USB3.0 2 puta po 50Gb na prijenosni disk (mehanički) i nešto sam sitno dogurao namjanje 4 sat. Bateriji je ostalo još 67%. Najsmiješnjiji je mali punjač 45w i manji je od 65w. Mali buco od punjača :) Na struji odnosno ne puni bateriju i glumi mrtav hladan. U radu (stuja i punjenje) i zna jače zagrijati kao stari 90w punjač. U planu mi je, dodatna interna baterija, m.2 2242 SSD 256Gb. Za sad prioritet touchpad od X250. |
Bok društvo :)
Koja Linux distribucija bi najbolje legla na T60 (3GB RAM)? |
Mislim Mint bi legao.
|
Radit će svaki, a najmanje resursa će trošiti Arch u kombinaciji sa Xfce DE.
|
Debian s XFCE ne bi trebao trošiti puno više, čisto ako je nekome ta instalacija više friendly ..
https://www.reddit.com/r/linux/comme...rison_updated/ U principu koliko čitam, Thinkpad i Linux su divna kombinacija, tako da ne bi trebalo biti problema ni sa čim. |
Ok. Hvala na odgovorima
|
Citiraj:
|
Shvatio :)
Hvala |
Ubuntu server minimal install s xfce :)
|
eGPU using an x1 Carbon 5th gen
|
FYI, u pawn shopu u Importanneu imaju T540P s i7, 250GB SSD, IPS 2880x1620, 8/12 GB memorije za cca 2700-3000 Kn.
Stanje 9/10. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:48. |