PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=145744)

demetrius 26.11.2014. 18:04

danas spojen

http://www.pohrani.com/f/40/H/2iL7fm...5-nov-26-1.jpg

http://www.pohrani.com/f/41/e4/4VuUi...3-nov-26-1.jpg

viper 26.11.2014. 18:37

Citiraj:

Autor jopps (Post 2696398)

Meni je dostupna T-com optika na mojoj adresi, dakle teoretski bilo koji operator koji već nudi optiku bi mogao meni ponuditi uslugu preko T-com optičkih žica.

Amis je što se tiče optike 10 puta bolji i jeftiniji od T-coma.

To vrijedi za nove mreze, ne za već izgradjene.

jopps 26.11.2014. 19:30

Citiraj:

Autor viper (Post 2696454)
To vrijedi za nove mreze, ne za već izgradjene.

Ne kužim o čemu pričaš, svaka nova mreža mora nekad biti izgrađena. A ova na knežiji ako ćemo baš ići tom logikom je onda nova mreža, jer je ona izgrađena zadnjih nekoliko godina.

Molim da pojasniš.

acer 26.11.2014. 21:29

@Demetrius
Gdje si u Rijeci?
Ja se prijavio na listu zainteresiranih.

viper 26.11.2014. 21:49

Citiraj:

Autor jopps (Post 2696482)
Ne kužim o čemu pričaš, svaka nova mreža mora nekad biti izgrađena. A ova na knežiji ako ćemo baš ići tom logikom je onda nova mreža, jer je ona izgrađena zadnjih nekoliko godina.

Molim da pojasniš.

:stoopid:Nove mreže su one koje se tek grade ili su u planu. Drugi pojam netrebam puno objašnjavat:D

Inace to također ovisi o datumu odluke Hakoma o novim FTTH mrežama a to je 6-7mjesec 2014

demetrius 26.11.2014. 22:24

Citiraj:

Autor acer (Post 2696549)
@Demetrius
Gdje si u Rijeci?
Ja se prijavio na listu zainteresiranih.

kantrida,optika je prije par godina dovedena do ulaza u stan i ja se pitam zašto su opće doveli optiku u zgradu sa 5 stanova a okolnji neboderi nemaju optiku,ali super za mene da jesu.

Mogy 28.11.2014. 09:58

Citiraj:

Autor demetrius (Post 2696571)
kantrida,optika je prije par godina dovedena do ulaza u stan i ja se pitam zašto su opće doveli optiku u zgradu sa 5 stanova a okolnji neboderi nemaju optiku,ali super za mene da jesu.

Ja isto kantrida blizu vive :eek: Ja kad odem provjeriti telefonski priključak piše mi da je dostupno, a kad idem provjeriti preko adrese piše da nije... :rolleyes: Još sam u trokatnici. Jesi i ti negdje blizu vive?

Ako su tebi napravili to, nadam se da će uskoro i meni (iako znam da to u slučaju t-coma ne mora značit -.-'). Jedini ajmo reć problem je šta je optika meni dovučena ispred zgrade ali nije provučena po zgradi tako da ne znam koliko će to trajati? :(

Čak mislim da smo ja i ti već se čuli preko pm-a što se tiče ove optike. Morat ču malo čekirati poruke :goood:

edit: nope, nismo :D

demetrius 28.11.2014. 17:54

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2697127)
Ja isto kantrida blizu vive :eek: Ja kad odem provjeriti telefonski priključak piše mi da je dostupno, a kad idem provjeriti preko adrese piše da nije... :rolleyes: Još sam u trokatnici. Jesi i ti negdje blizu vive?

Ako su tebi napravili to, nadam se da će uskoro i meni (iako znam da to u slučaju t-coma ne mora značit -.-'). Jedini ajmo reć problem je šta je optika meni dovučena ispred zgrade ali nije provučena po zgradi tako da ne znam koliko će to trajati? :(

Čak mislim da smo ja i ti već se čuli preko pm-a što se tiče ove optike. Morat ču malo čekirati poruke :goood:

edit: nope, nismo :D

iznad hada.

bokinho 02.12.2014. 23:06

ima dosta zgrada,nebodera u rijeci gdje predstavnici stanara ne zele da im se optika postavi u zgrade, dosta njih uopce ne obavijesti stanare nego odluce sami sto je zalosno, ja bi bio lud da sam zatrazio optiku a da mi neki deda od 70 godina sam odluci da se nece busiti po zgradi.to se nazalost desava.

zak75 03.12.2014. 18:49

ako moze pomoc :)
TP-link wdr 4300 stigo, ako netko ima kakvu pomoc u par slika sta gdje i kako treba podesit da bacim ZTE van :)

znaci net radi, ali telefon nikako dobit :)

http://s8.postimg.org/s0fk1d53p/tp2.png

Mogy 10.12.2014. 12:10

Konačno odobren zahtjev za optiku :D U roku 30 dana javiti će mi se tehničar da spoji sve u stanu tj prvo moraju provući po zgradi žice (ne znam postupak) pa će nakon toga u stanu, pretpostavljam da je sličan princip ko na bakru, isto se stavljaju one razvodne kutije(van zgrade)?,. Btw, da li neko zna koji ruteri se sada dobivaju? :)

trouble 10.12.2014. 17:01

Isključivo ZTE

zak75 10.12.2014. 19:05

Citiraj:

Autor beroland (Post 2677029)
Je, potvrđujem. Puno hvača Jaye!
Pogledao sam i u ZTE-u te je u njemu također podešeno sa VID 1500 na optici (ETH_IPTV), a onda sam probao sa vid 1500 konfigurirati svoj router te potom iza njega staviti ZTE-a, te je sve uredno radilo, i telefon (VID 101) i maxtv (vid 1500). testirano u praksi.
Hvala još jednom

bero koji router imas ?

vedran031 14.12.2014. 21:45

http://www.24sata.hr/internet/intern...i-lakse-397587

Internet u "šestoj brzini": Uz optičku vezu sve se čini lakše

kopija 15.12.2014. 07:19

Eh kad bi bilo malo lakše dobiti tu optičku vezu....

acer 16.12.2014. 10:47

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2702820)
Konačno odobren zahtjev za optiku :D U roku 30 dana javiti će mi se tehničar da spoji sve u stanu tj prvo moraju provući po zgradi žice (ne znam postupak) pa će nakon toga u stanu, pretpostavljam da je sličan princip ko na bakru, isto se stavljaju one razvodne kutije(van zgrade)?,. Btw, da li neko zna koji ruteri se sada dobivaju? :)

Lokacija?

trouble 16.12.2014. 11:04

Citiraj:

Autor kopija (Post 2705121)
Eh kad bi bilo malo lakše dobiti tu optičku vezu....

Optiku je izuzetno lagano dobit ako živiš na pravoj lokaciji,čak te i maltretiraju dok ju ne uzmeš :)

Teško je preseliti na lokaciju gdje ima optike :)

Mogy 17.12.2014. 10:10

Citiraj:

Autor acer (Post 2705777)
Lokacija?

Kantrida, blizu Vive ;)

Ali niš ja ne vjerujem dok ne vidim ispred kuće majstora. Svašta oni obećavaju tako da se ne bi začudio da mi opet prodavaju maglu. Javim ako budu stvarno došli ;) :D

NTN 23.12.2014. 02:52

Citiraj:

Autor bokinho (Post 2699159)
ima dosta zgrada,nebodera u rijeci gdje predstavnici stanara ne zele da im se optika postavi u zgrade, dosta njih uopce ne obavijesti stanare nego odluce sami sto je zalosno, ja bi bio lud da sam zatrazio optiku a da mi neki deda od 70 godina sam odluci da se nece busiti po zgradi.to se nazalost desava.

Znaci nije moguce zaobici predstavnika stanara(s kojim nisi u dobrim odnosima, nebitno) u slucaju uvodjenja optike u samu zgradu?

Kod SZK je provjereno da je moguce zatrazit optiku.

.Delboy 23.12.2014. 16:45

Treba predstavnik stanara dati suglasnost za radove.

Probaj preko upravitelja zgrade riješiti, možda su imali već takvih slučajeva.

von Schultz 30.12.2014. 17:45

Zbog prevelike udaljenosti od preko 1,5km ne mogu uvesti VDSL. Lokacija je Zabok.

Pouzdano znam da mi blizu kuće prolazi optički kabel - jel znate kome bi se ja recimo mogao obratiti i reći da želim sam podmiriti troškove kopanja kanala da mi provedu optiku do kuće?

Znači da ništa ne financiraju oni te da ih ne moram čekati, već da sve isfinanciram iz svojeg džepa, a oni mi samo prištekaju sve?

Jel to uopće teoretski moguće u ovakvoj banana državi?

partwish 30.12.2014. 17:49

Citiraj:

Autor von Schultz (Post 2712119)
Zbog prevelike udaljenosti od preko 1,5km ne mogu uvesti VDSL. Lokacija je Zabok.

Pouzdano znam da mi blizu kuće prolazi optički kabel - jel znate kome bi se ja recimo mogao obratiti i reći da želim sam podmiriti troškove kopanja kanala da mi provedu optiku do kuće?

Znači da ništa ne financiraju oni te da ih ne moram čekati, već da sve isfinanciram iz svojeg džepa, a oni mi samo prištekaju sve?

HAKOM HT-u dopušta 1000 novih korisnika na optici godišnje po svakoj Županiji. E sad, hoće li tebi kopati da bi ti to imao, sumnjam.

kopija 30.12.2014. 18:50

Citiraj:

Autor partwish (Post 2712123)
HAKOM HT-u dopušta 1000 novih korisnika na optici godišnje po svakoj Županiji. E sad, hoće li tebi kopati da bi ti to imao, sumnjam.

Izvor te informacije je?
Ne čini mi se vjerodostojnom s obzirom da su pristali djeliti optiku s konkurencijom:
http://www.hakom.hr/UserDocsImages/2...H-20141217.pdf

von Schultz 30.12.2014. 18:56

Citiraj:

Autor partwish (Post 2712123)

Zato i velim da bi ja to platio samoincijativno. Eventualno da i sam platim da negdje naprave kabinet blizu mene pa da imam žicu 100-200 metara.

colonelf 30.12.2014. 19:43

Citiraj:

Autor von Schultz (Post 2712174)
Zato i velim da bi ja to platio samoincijativno. Eventualno da i sam platim da negdje naprave kabinet blizu mene pa da imam žicu 100-200 metara.

Gle, to što ti "pored kuće prolazi optički kabel" ne znači puno, jer 90% optike je povučeno za sasvim druge svrhe od ove za koju tebi treba, a to je FTTH.

A plaćanje projektne dokumentacije, dozvola, naknada, samog iskopa, materijala i splajsanja,,,fijuuu treba dobra kesa :)

Old Iggy 31.12.2014. 00:42

Citiraj:

Srećom, nismo tolika banana država da bi se moglo.
Zaboravi na to.

Kreseks 31.12.2014. 15:40

Citiraj:

Da li kraj tvoje kuće prolazi "OPK" ili "SVK" kabel?
Ako je "SVK" kabel;
da bi tebe spojili mora se ići od razvodnog ormarića "OPK" kabelom.
E, sad za tebe netko treba stavljati razvodni ormarić, i kanal od ormarića do zdenca u kojem će biti spojnica iz koje će se odvojiti vod do ormarića, pa onda od ormarića do tebe.
Tako da ako imaš gore navedenu situaciju, trošak je ogroman.

OPK kabeli vjerovatno ne prolazi kraj tvoje kuće jer bi onda kad su ga postavljali došli sa jednim 12 nitnim i do tvoga posjeda i do susjednih kuća.

OPK - optika za korisnike
SVK - svjetlovodni kabel

von Schultz 31.12.2014. 19:30

Da, vjerojatno je SVK. Samo je pitanje gdje je najbliži ormarić do kojeg ide optika i koliko bi to koštalo da ja platim sve radove.

Najveća enigma je koga da kontaktiram u vezi toga.

trouble 31.12.2014. 19:33

To buš auto nekom moral kupit da izvede i makne sve komponente s lagera :) govorimo o Mercedesu,bar C klasa :) moraju centralu zbog tebe dizat maltene :D

Ijo,kopanje kanala,tj iskop? Jel javna(pločnik/ulica) površina? Ako je onda računaj 1 C klasu za Tcomov mito,jednu A klasu za izvođaća radova iskopa i zakopa(to mogu i ja odigrat,ljudi smo,dogovorićemo se :D) i B klasu za nekog u općini ko će potpisat radove na javnom mjestu mimo odredbe općine/županije. Uglavnom svi se daju izkorumpirat samo je pitanje moš li ti to platit :)

colonelf 31.12.2014. 20:00

Ja sve u kompletu odradim za jednu E-klasu coupe, moj materijal i rad! :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:30.