PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Rista 17.05.2016. 19:22

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2926741)
Meni je sasvim dobra zadnja scena upravo zbog toga jer :

Ovo je film o tipičnom zlostavljanju i mučenju žene, šta kroz film dolazi sve više i više do izražaja, a kraj je tipično metaforski, bar ga tako vidim, jer mučenje ne prestaje čim se osoba spasi od takvih ljudi, jer ostaje ona psihička bol, a to je po meni prikazano zadnjom scenom, gdje se ona bori sa time, katkad bude previše (kao ono čudovište), ali se ipak nekako snađe i smogne snage za nastaviti dalje.

Po meni odlično složeno.

ILI se ne radi o nikakvoj metafori nego je film jednostavno morao imati scene sa alienima da bi imao ikakvu poveznicu sa prvim filmom. "Borba" na kraju je ionako previse smijesna i glupa da bi proslo pod ijedno od toga imho. Sve sto se dogadja prije aliena cini se kao potpuno drugi film.

Trbonja 18.05.2016. 13:18

Pogledao Misconduct i Triple 9. Preporučujem. :chears:
http://www.imdb.com/title/tt3658772/?ref_=nm_flmg_act_2

http://www.imdb.com/title/tt1712261/?ref_=nv_sr_1

Alph4Dawg 18.05.2016. 17:54

Citiraj:

Autor Trbonja (Post 2927235)

Triple 9, eww.

mamutarka 20.05.2016. 00:19

Čovjek koji je spoznao beskonačnost - super biografija, lagan film, preporuka

KhongLo 20.05.2016. 00:32

Of course you can pre-order a special edition Assassin’s Creed movie ticket :roller:

gin.tonic 20.05.2016. 14:26

To neka zezancija ha? :D

HumWeed 21.05.2016. 04:52

Kapetan amerika - civilni rat - 2/9 - i to samo zbog zenski u filmu :P inace ide 1/9
Betmen v Supermen - 1/9
Ded pul - neznam sta rec... 1/9

emilblomsky 21.05.2016. 08:46

Citiraj:

Autor HumWeed (Post 2928049)
Kapetan amerika - civilni rat - 2/9 - i to samo zbog zenski u filmu :P inace ide 1/9
Betmen v Supermen - 1/9
Ded pul - neznam sta rec... 1/9

Slažem se manje više s tvojim ocjenama.Ajd, Deadpool ide više na neku komediju,pa mi je razumljivo loš,jer ne volim komedije,ali ova dva?Katastrofa!
Šteta za Civil War,mislio sam da bude puno bolji.
Od svih tih superhero sranjola zadnjih par godina ,jedino mi je Winter soldier bio dobar film.Imao je dobru priču,ovo je sve tragedija.
sad čekam Apocalipse!

vedran031 21.05.2016. 11:16

Da je BvS toliki odron? Skinit cu ga i pogledat 100% ali me strah :D

Kako sa buđetom od 250 miliona dolara ili kolika vec cifra jer su to ogromni novci, naprave toliko los film, meni to nije jasno

RascaL 21.05.2016. 11:39

BVS je definitivno govance (kao što sam predvidio). Jedino što je dobro je jedna akcijska sekvenca s Batmanom. Netko tko nije upoznat s materijalom iz stripova bi mogao reći da je dobar kao akcijska drama, ali sumnjam da ima i takvih.

S druge strane, Civil War je u potpunosti glediv i tematski povezan s ostalim Marvelovim filmovima (što je i bilo za očekivat). Za razliku od BVS, znaju kako zadržat pažnju gledatelja.

emilblomsky 21.05.2016. 11:55

Citiraj:

Autor RascaL (Post 2928085)
BVS je definitivno govance (kao što sam predvidio). Jedino što je dobro je jedna akcijska sekvenca s Batmanom. Netko tko nije upoznat s materijalom iz stripova bi mogao reći da je dobar kao akcijska drama, ali sumnjam da ima i takvih.

S druge strane, Civil War je u potpunosti glediv i tematski povezan s ostalim Marvelovim filmovima (što je i bilo za očekivat). Za razliku od BVS, znaju kako zadržat pažnju gledatelja.

Ma BvS je ok za nekog klinca.Da sam klinac bio bi mi odličan.
A Civil War je nekako premlak.Čini mi se da redatelj ni sam nije znao kaj bi stavio u film,pa je ispao predug,previše dijaloga,akcija ništa posebno.
Ne znam.Nije mi sjeo kao Winter S.

Jedino me smeta kod tih filmova što negativci recimo prebrzo odapnu.Recimo Crossbones(Rumlow),je jedan od većih neprijatelja C. Amerike,a ovdje umire nakon prve šore.I to je to kaj se tiće Rumlowa?

RascaL 21.05.2016. 14:56

Citiraj:

Autor emilblomsky (Post 2928088)
Ma BvS je ok za nekog klinca.Da sam klinac bio bi mi odličan.
A Civil War je nekako premlak.Čini mi se da redatelj ni sam nije znao kaj bi stavio u film,pa je ispao predug,previše dijaloga,akcija ništa posebno.
Ne znam.Nije mi sjeo kao Winter S.

Jedino me smeta kod tih filmova što negativci recimo prebrzo odapnu.Recimo Crossbones(Rumlow),je jedan od većih neprijatelja C. Amerike,a ovdje umire nakon prve šore.I to je to kaj se tiće Rumlowa?

S obzirom da je u vlasništvu Disneya ovo je najbolje što možemo dobit.

Crossbones se može jedino vratit ako krenu Secret Wars putem pa ga reanimiraju u Skrull formi, ali malo vjerojatno s obzirom da ga nisu predstavili kao nekog značajnog lika.

1v@n 21.05.2016. 15:15

Citiraj:

Autor RascaL (Post 2928112)
S obzirom da je u vlasništvu Disneya ovo je najbolje što možemo dobit.

Ne kužim, pričaš o Batman vs Superman ili?

Marvel je u vlasništvu Disneya, DC je u vlasništu Warner Bros.

panda505 21.05.2016. 15:25

Citiraj:

Postoji jedan bitan koncept u filmovima koji se zove (psihološki) razvoj likova. Dijalozi služe baš tome.

Citiraj:

Nije Crossbones jedan od većih neprijatelja CA u stripovima. Većinom dolazi kao sidekick od Red Skulla.

No, nije mi ni jasno zašto te to toliko smeta sad.
Kažeš da ti je Winter Soldier bolje sjeo, a tam je isto poprilična razlika od priče u stripu.
Počevši sa time da su dva glavna negativca, a ne jedan (Pierce & Red Skull), pa onda da se Hydra u stripu uopće ne spominje, Black Widow se u Winter Soldier stripu uopće ne pojavljuje i sl.

RascaL 21.05.2016. 16:00

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2928120)
Ne kužim, pričaš o Batman vs Superman ili?

Marvel je u vlasništvu Disneya, DC je u vlasništu Warner Bros.

Govorim isključivo za Marvel.

emilblomsky 21.05.2016. 16:44

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2928124)
Postoji jedan bitan koncept u filmovima koji se zove (psihološki) razvoj likova. Dijalozi služe baš tome.

Nije Crossbones jedan od većih neprijatelja CA u stripovima. Većinom dolazi kao sidekick od Red Skulla.

No, nije mi ni jasno zašto te to toliko smeta sad.
Kažeš da ti je Winter Soldier bolje sjeo, a tam je isto poprilična razlika od priče u stripu.
Počevši sa time da su dva glavna negativca, a ne jedan (Pierce & Red Skull), pa onda da se Hydra u stripu uopće ne spominje, Black Widow se u Winter Soldier stripu uopće ne pojavljuje i sl.

Ma ne drže se oni stripa.To mi je jasno.Samo mi je žao Rumlowa,bio je bad ass!

HumWeed 21.05.2016. 17:40

BvS je toliko toga usrao da se covjek pogubi

za pocetak, pocetak filma, upoznavanje Ass-mena ljudima, vidimo mlati se u zraku s nekime
taj netko ispadne da je gen.Zod, na kraju ispadne da je samo on bio i da je umro
e sad lamataj me sibom al kolko ja znam bili su Zod, Ursa i Non, i nisu umrli u kvazi gradskoj borbi
vec na ledenjarima jer su samo tamo i bili ranjivi

zatim kakav je ono glupi svemirski brod koji izgleda ko gusjenica ?
i jos najbolje stoji u centru grada ko restoran, nit ikakve vojne zastite nit sigurnosna zona
NULA

i da neidem u sitnice jer ih ima mnooogo, kao npr Šišmiš postaje Iron man :D
no otkada su Metropolis i Gotham susjedi ? :D
i to jos tako blizu da ih djeli rijeka...

mislim ocaj oooocaj
jedino mi je bilo ok najava Doomsday-a, e sad ce nastavit pricu s njime
ili neku rekreaciju njega gdje Ass-man umire pa se pocjepa na... kolko je ono bilo 5 njih ?
-------

a ovaj kapetan dosadnjakovic i njegov dosadan baki, uhhh
tim gore sto Vision ima tak glupu ulogu u filmu... sve se svelo na melodramu
a pauka i mrava necu ni komentirat...
samo znam da sam najvise gledao Skarletu i onu Olsen ce joj kad pod suknju kamera dati bolji detalj :D

gin.tonic 21.05.2016. 22:02

Pogledao sam Sicario, dosadan i predvidljiv film, ne znam zašto su ga ovdje ljudi hvalili :D

intel freak 21.05.2016. 23:07

izgleda sve što zadnjih 12 mjeseci izašlo smeće

pogledao

ride along te 2 solidna komedija kevin hart jedan od rijetkih današnjih glumaca koji može nasmijati
the intern - dosadan film sa velikom dozom američkom pretjerivanja
the trust - ništa posebno nicolas cage neuvjerljivi dok elijah wood iritantan
the 33 - malo prespora radnja zanimljivi ako tražite nešto drugačije za promjenu
the 5th wave - smeće
the hunder games part 2 - najlošiji u serijalu
spitlight - odličan film jedino malo prespora radnja
daddy's home - mark wahlberg te will ferrell iritantni glumci sa ispranim forama, marka ne mogu smisliti u komedijama
forsaken - solidan
the salvation - iznenađujuće dobar film mads mikkelsen ovako i onako od james bonda među top glumcima
the immigrant - dobar film ali previše patetike
victor frankenstein - ništa posebno
dirty grandpa - 3 fore
man in black 2 - možda najbolji u serijalu
daydream nation - očekivao neku malo odrasliju dramu romantiku spalo na teen dosadu
black death - solidan film za pogledati
the fifth estate - iza heroja krivu se mračne sile, vrti se film oko wikileaks-a, Julian Assange makar bio heroj u razotkrivanju cenzure ipak samo čovjek nezasitnim egom ne mari za nevine ljude itd...
bone tomahawk - dobar film preporuka samo spora radnja traje preko 2 sata
tpb afk the pirate bay afk - kako ego može pokoriti čovjeka, djeca u borbi za slobodu
going clear scientology and the prison of belief - pranje mozgova
concussion - dobar film jedino iritantnim naglaskom will smitha koji je po meni nepotreban
deadpool - jedna fora manje od dirty grandpa znači 2
deep web - dobar dokumentarac koji se vrti oko slik road, njegovog navodnog vlasnika do politike koja prljavo igra da se domogne cilja koji nije nužno pravedan i istinit

HumWeed 22.05.2016. 00:07

12mj ?
Probaj 10 godina ak ne i vise

Wozniak jR. 22.05.2016. 00:19

Ok, sad ga serete previse ;D

kvaju 22.05.2016. 00:29

Black mass 5/10, predvidljivo dosadan mafijaški film.

Sent from my A0001 using Tapatalk

emilblomsky 22.05.2016. 10:30

Humweed!
Sorry ljudi,nešto sam zeznuo pa budem dolje!

emilblomsky 22.05.2016. 10:32

Humweed!
Misliš na Dark Sidea?To budu po meni garant prvi Justice League,jer je on malo prejak samo za Supermana.
I o tome upravo govorim.Sada budu riješili njega u prvom filmu,i što onda ostane?
Justice League vs Justice League,pa da konačno okončaju to mučenje gledatelja.I Avengers vs Avengers!
Ponestaje im negativaca!

mamutarka 22.05.2016. 17:04

pogledo Moneyball

skroz dobar, nisam neki fan bejzbola nit baš i znam pravila iskreno al nema veze, priča je bitna

Mario92 22.05.2016. 19:45

X-men: Apocalypse

Kao netko tko je išao gledati film bez nekog prevelikog znanja o priči bio mi je zabavan. Efekti su jako dobri, humor nepretjeran, najviše mi se svidjela scena

dok je Quicksilver izvlačio učenike iz Xavierove škole

koja mi je bila legitimni wow.

Ovako je dobra zabava za odmorit se i zafrkavati s društvom.

Ocjena 7/10

HumWeed 22.05.2016. 22:14

Citiraj:

Autor emilblomsky (Post 2928291)
Humweed!
Misliš na Dark Sidea?To budu po meni garant prvi Justice League,jer je on malo prejak samo za Supermana.
I o tome upravo govorim.Sada budu riješili njega u prvom filmu,i što onda ostane?
Justice League vs Justice League,pa da konačno okončaju to mučenje gledatelja.I Avengers vs Avengers!
Ponestaje im negativaca!

Sad sam malo zbunjen
Ima prica i igra po njoj Death and return of Superman
Ima i crtic iliti animirani film Sman Doomsday

Na to sam mislio, a to mi se cinilo dio ovog filma samo film je pre zasran da vise
nist nema smisla, jer doomsday treba ubit smena i rascjepat mu "licnost/bice" na
vise razlicitih "super bica" dok se pravi crni smen na kraju ne vrati i "spoji" u originalnog

emilblomsky 22.05.2016. 22:22

Citiraj:

Autor HumWeed (Post 2928450)
Sad sam malo zbunjen
Ima prica i igra po njoj Death and return of Superman
Ima i crtic iliti animirani film Sman Doomsday

Na to sam mislio, a to mi se cinilo dio ovog filma samo film je pre zasran da vise
nist nema smisla, jer doomsday treba ubit smena i rascjepat mu "licnost/bice" na
vise razlicitih "super bica" dok se pravi crni smen na kraju ne vrati i "spoji" u originalnog

Ja aludiram na kraj BvS kada Luthor kaže Batmanu da nešto dolazi!
To je Dark Side,garant!
Doomsday je gotov,mislim.Ali ovaj Doomsday je neka jad i bijeda.Mislim u crtiću je Doomsday zatvoren u brodu pod zemljom jer ga je tu ostavila neka napredna civilizacija koja ga nije mogla uništiti,ali naravno Superman ga riješi.Samo mi nije jasna ta napredna civilizacija koja ga ostavi na planetu pogodnom za život, umjesto da ga zakopaju na neku pustaru.

HumWeed 22.05.2016. 23:15

Pa kazem film je mnogo tog izmjenio
Imas Zod-a a nema Urse ni Nona
Imas njegov brod wtf pa oni su pobjegli iz fantomske zone
Imas Doomsdaya koji nije uopce nastao ovako
Imas Gotham u susjedstvu Metropolisa

Mislim retardiran film do jaja

Trbonja 23.05.2016. 09:00

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2928220)
Pogledao sam Sicario, dosadan i predvidljiv film, ne znam zašto su ga ovdje ljudi hvalili :D

Jesi li fan The Angry Birds Movie? :D
Ni trolovi nisu ono što su nekad bili. :kafa:

emilblomsky 23.05.2016. 16:04

Citiraj:

Autor HumWeed (Post 2928482)
Pa kazem film je mnogo tog izmjenio
Imas Zod-a a nema Urse ni Nona
Imas njegov brod wtf pa oni su pobjegli iz fantomske zone
Imas Doomsdaya koji nije uopce nastao ovako
Imas Gotham u susjedstvu Metropolisa

Mislim retardiran film do jaja

A kaj očekuješ? Od 2000. godine do danas 50% skupih filmova iz Hollywooda je o superjunacima.Više ni oni ne znaju kaj napraviti.

Trbonja 28.05.2016. 11:20

Malo osvježenja iz "mač i sandala" žanra. :D

https://youtu.be/I3czCEgxDDM

https://youtu.be/M5hIAjrG8l8

Mommistake 28.05.2016. 14:03

Pogledao 10 Cloverfield Lane...

Moglo se to puno bolje napraviti, misterioznije i nabrijanije, kraj mi je totalno bezveze.

Alph4Dawg 28.05.2016. 16:17

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2930023)
Pogledao 10 Cloverfield Lane...

Moglo se to puno bolje napraviti, misterioznije i nabrijanije, kraj mi je totalno bezveze.

Meni je film bio full napet, podosta mracan i zanimljiv.Medutim, slazem se u vezi raspleta.
Zato sam si napravio 'Directors Cut' verziju filma, odnosno - isjekao sam zadnjih desetak minuta filma i film je sad 9/10 thriller/mystery. :D :D

EDIT: Mislim, razumijem zasto je rasplet takav kakav je, ali mislim da su ipak pretjerali na kraju.

Sto se mene tice, film je trebao zavrsiti kada je izasla van i sjela u auto, pa vidjela svemirski brod.

Rista 28.05.2016. 16:27

Yep, doslovno u odredjenom trenutku mozes odsjeci film i postane odlican :D

driftwood 29.05.2016. 00:51

Where to invade next - Michael Moore, još jedan tipičan njegov dokumentarac. Meni dobar.
Hail, Caesar! - ja ne znam o čemu je ovaj film. Sve nešto, a ništa. Uglavnom jedan bezvezan film, da sam znao nema šanse da bih ga gledao.
The Secret in Their Eyes - ne loše, ali možda ipak malo predvidljivo 6,5-7/10

HumWeed 30.05.2016. 00:50

Kill command - koma

Mommistake 30.05.2016. 08:50

The Nice Guys - meni jedan od najboljih filmova koje sam gledao u zadnje vrijeme, smijeha do suza, gluma izvrsna. Preporuka ko kuća :D

fanATIk 30.05.2016. 23:23

Hardcore Henry je vani. :D

https://www.youtube.com/watch?v=96EChBYVFhU

t3chno b0y 31.05.2016. 13:42

Pogledan Henry, film je loš, jedino je nacin snimanja drugaciji nego inace i to je to. Zaobiđite.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:22.