PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Nik 09.02.2012. 18:40

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2096828)
Onda po tom bi trebao vozit Puxovog Glorya jer je on najudobniji , zabavniji i najbrži nizbrdo.

S mojeg gledista meni je to skroz neupotrebljiv bajk, mislim, koliko je zabavan uzbrdo i po ravnome? Jako zabavan, da :fiju:
... k tome to je ladja koja se njise toliko da bi morsku bolest dobio na bajku...a za nizbrdo mi je takav bajk previse.

IMHO, vecina forumasa s kojima se vozim si je sklepala bajkove koji spadaju u moju kategoriju udaban-zabavan-brz nizbrdo, ostalo je na vozacu, ne na bajku.

Lovrix 09.02.2012. 19:22

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2096902)
Priznam računicu.
Ali kaj si ti napravio, realno gledano.
Uzeo si kotače koji se spigaju na vjetru.
Prešo si na SPD (zaboravljaš da ti trebaju patike za to).
Osakatio si pogon, SLX ćeš dobit za 500kn ne, plus treba ti chainguide.
Režeš stirer bezveze i smanjuješ si šansu za daljnju preprodaju vilice.
Uzo si gume koje se buše na tepihu valjda.

Dao si 2200kn a gore ti je nego prije. Plus, stavi nazad bolt-on seatclamp i noge ću ti polomit.

1. Nisu ni Fulcrumi čvrši puno sigurno ( to si i ti pokazao , a i ja koji sam sa 50kg malo udubio z.kotač )
2. Patike zemem neke rabljene il kod Aleša za 200kn.
3. Sječam se prije jedno 3mj. da su u tjedan dana bila 3 XT pogona za 500-600kn , ja sam trebao od Puxa uzet al nisam love imao , tak ak se čeka uvijek uleti...

edit : http://www.youtube.com/watch?v=GLa6L7rXt2o

2 die 4 09.02.2012. 19:50

Ja se samo nadam da se ovakve situacije nebudu vidjele kod nas, jer ovo je moglo biti i smrtonosno! :fuming:

riceburner 09.02.2012. 20:02

samo stavljate neke divljake, AM i DH, nitko ne bi za dedu stavio neki XC video, sram vas bilo :P

http://www.youtube.com/watch?v=hD4hdrB3oZI

SileTzar 09.02.2012. 20:17

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2096979)
1. Nisu ni Fulcrumi čvrši puno sigurno ( to si i ti pokazao , a i ja koji sam sa 50kg malo udubio z.kotač )
2. Patike zemem neke rabljene il kod Aleša za 200kn.
3. Sječam se prije jedno 3mj. da su u tjedan dana bila 3 XT pogona za 500-600kn , ja sam trebao od Puxa uzet al nisam love imao , tak ak se čeka uvijek uleti...

edit : http://www.youtube.com/watch?v=GLa6L7rXt2o

Pa nisu, i baš zato kad ću uzimat novi kotač idem na nešto bomb-proof.
Ali vidim da ti više naginješ XC-u, i to je skroz ok, budi strpljiv i prilika će se ukazat već.
A kaj ti je s ramom? si uzo već?

Cuky 09.02.2012. 20:22

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2096993)
Ja se samo nadam da se ovakve situacije nebudu vidjele kod nas, jer ovo je moglo biti i smrtonosno! :fuming:

Kad netko pogine onda ce se nesto poduzet, nazalost.

Ljudi nisu svjesni svojih postupaka. To nitko normalan nebi napravio.

Lovrix 09.02.2012. 20:25

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2097022)
Pa nisu, i baš zato kad ću uzimat novi kotač idem na nešto bomb-proof.
Ali vidim da ti više naginješ XC-u, i to je skroz ok, budi strpljiv i prilika će se ukazat već.
A kaj ti je s ramom? si uzo već?

Ma čekam da mi slike pošalje jer mu je rama kod frenda , al nadam se da bu u ponedeljak ili utorak kod mene.
Kad već gledaš nekaj čvrsto probaj MTX-a uzet , njih Pux vozi , a ak su njemu čvrsti bi trebalo to bit to.

riceburner 09.02.2012. 20:40

ja za teske terene imam rhyno lite, napred 32 otraga 36 rupa...
do sada su pojele 2x XTR nabe, jedne XT i sada sam opet na XT slozio diskove :)
ako se to jos radi razmislit o tim obrucima....

De5tr0yer 09.02.2012. 21:28

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2096993)

Nažalost, već se događalo, na razne načine. Jednom sam na devetki naletio na flaks za ribičiju razapet ko lasere među nekolicinom drveća, sva sreća pa je netko baš napravio mrežu pa se mogla vidjeti i nisam išao brzo.

Isto tako je jednom bilo, sjeća se ekipa, deblo točno na početku staze nakon ceste kad skrenemo odmah sa 57 na 55, ono gdje su stepenice i počinje onaj dernek di je sile skočio. Na samom početku, nakon prve ceste, deblo baš postavljeno, nije palo da se netko od nas sjebe. Ne znam kakvi mamlazi to rade, ali da nekog vidim da to radi zalijepio bi mu šamar. U najmanju ruku...

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2097031)
Ma čekam da mi slike pošalje jer mu je rama kod frenda , al nadam se da bu u ponedeljak ili utorak kod mene.
Kad već gledaš nekaj čvrsto probaj MTX-a uzet , njih Pux vozi , a ak su njemu čvrsti bi trebalo to bit to.

Potvrđujem MTX, vrlo dobar obruč a nije pretežak, najbolji omjer uloženo/dobiveno ;)

Quick22 10.02.2012. 01:01

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2096936)
Neisplativo je rekreativcu, ali ga veseli. Isto ko bilo šta drugo, tjuniranje auta, kompa, bilo šta.
Isplativo je sportašu, jer je to njegovo oružje.

Što se tiče drugog pitanja, previše je varijabli. Ako pitaš onak bezveze, soma kuna.
Ako pitaš specifično za sebe, reci koji bike, koja vilica, diskovi ili v-brake, gdje se voziš i koliko agresivno.

Pa da zapravo i pitam tak budući da nebi trenutno tak nešto kupoval, mada mi je još prošle godine bilo na pameti možda kupiti kad sam kupoval nove gume. Ali odustal budući da i općenito nije baš nešto bicikl koji imam (v-brake, rigid vilica, neke no name aluminijske felge), ali eto unatoč tome kaj je i star još uvjek se kotrlja povremeno po svakakvim puteljcima i cestama :D

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2096929)
Set double track obruča i pripadnih 2.0 žbica i neka ok naba set 1000kn, čak i manje jer su ti kotači jeftini baš zato jer su teški. :)

I kolko bi bil težak takv kotač, tj kolko su lakši neki skuplji?

Kakvi su po kvaliteti recimo kotači na ovom biciklu ili općenito na biciklima slične cijene?

Željac 10.02.2012. 01:08

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2097077)
zalijepio bi mu šamar. U najmanju ruku...

a, izbio oči ?!

hahahah

:beer:

jed2i 10.02.2012. 08:45

Ma ne treba šamarat, evo ja dobrovoljno posudim bajk pa nek se taj spusti kroz tu špagu :)
Ak je drvo postavljao onda ne dam bajk da ide kroz drvo, nek uzme Siletov, njegov ima iskustva u prolaženju kroz drva :)

De5tr0yer 10.02.2012. 10:03

Citiraj:

Autor Quick22 (Post 2097259)
I kolko bi bil težak takv kotač, tj kolko su lakši neki skuplji?

Kakvi su po kvaliteti recimo kotači na ovom biciklu ili općenito na biciklima slične cijene?

Jako težak, obruč je oko 1kg. Ovisi kak se voziš, ali ja naprijed MTX a nazad doubletrack nisam uspio niti mrvicu spigati, a radio sam svašta s bajkom :D

Ukratko: čak bicikli i od 15k pa čak i više kuna dolaze sa prilično lošim kotačima, npr. Trekovi modeli fuel i remedy.

Ako ne skačeš i ne udaraš u rubnike na cesti ko manijak, onda će te svaki kotač izdržati. Ako misliš skakutati tu i tamo MTX obruč, ponavljam, je najbolji omjer uloženo/dobiveno. Da, težak je, ali ne pretežak, a pošto si reko da te težina ne brine, way to go.

Citiraj:

Autor Željac (Post 2097261)
a, izbio oči ?!

hahahah

:D:D

Zaboravio sam već na taj incident :D

riceburner 10.02.2012. 10:08

deda danas ima auto :) vec sam dosao doma doma, trazim ski googlese i idem na voznju, dosta je bilo zatvora u stanu :D 2tjedna nisam bil na bajku :) a tu na selu je mecava da se nis ne vidi, idealno za voznju...

Cuky 10.02.2012. 10:17

Meni su stigle goggle sa CR-a. Bez carine :)

Poslano Royal Mailom.

Sutra pofotkam.

Željac 10.02.2012. 10:18

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2097356)
:D:D

Zaboravio sam već na taj incident :D

Hahha legendarno :D to se ne zaboravlja :D
Tko jos bio onda s nama ?!

riceburner 10.02.2012. 13:51

evo vratio se ja :)

bilo odlicno, malo se previse oblekel, al nema veze :beer:

deda ninja :lol2:

Pohrani.com

vlak(bajk) u snegu :kafa:

Pohrani.com

Cuky 10.02.2012. 14:05

Pravi si ninja :D

Dobre ocale :)

murina 10.02.2012. 15:13

To deda :D

De5tr0yer 10.02.2012. 17:29

Citiraj:

Autor Željac (Post 2097365)
Hahha legendarno :D to se ne zaboravlja :D
Tko jos bio onda s nama ?!

Ne sjećam se stvarno... Ajd nek se javi taj netko ako prati temu uopće :D

Možda max ili hash...

zgmmax 10.02.2012. 17:37

Nisam ja bio tam kada si skoro naletio na to deblo ak mislite na to, a ak je nes drugo onda nemam pojma o cem pricate :D

jel netko za voznju u nedjelju po dotki? Nes Sile i ja planiramo u zavisnosti o tome koliko ce snijega past veceras/sutra :D

De5tr0yer 10.02.2012. 17:50

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2097717)
Nisam ja bio tam kada si skoro naletio na to deblo ak mislite na to, a ak je nes drugo onda nemam pojma o cem pricate :DD

Ne, nije to to, sjetio bi se da si bio :D

murina 10.02.2012. 17:56

Ja možda i nebi :D

De5tr0yer 10.02.2012. 18:07

Citiraj:

Autor murina (Post 2097729)
Ja možda i nebi :D

Ovisi kolki si sendvič pojeo :D

--

Nego, ima li netko probušenu zračnicu sa autoventilom koji ima navoj? Continentalke imaju takav autoventil, imam jednu doma, treba mi još jedna pa da se bacim u TL vode. Nudim dvije sa onim "normalnim" ventilom za takvu jednu, odabrat ću one koje se mogu pokrpati bez problema i nisu snakebiteane, imam ih doma 5-6 komada :)

Lovrix 10.02.2012. 18:16

Ja ti imam , al je 2 puta krpana pa ne znam da ti to paše... Ak očeš dam ti je.

De5tr0yer 10.02.2012. 18:20

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2097744)
Ja ti imam , al je 2 puta krpana pa ne znam da ti to paše... Ak očeš dam ti je.

Može, treba mi zapravo samo ventil, ali nemoj mi rezat ništa, samo pričuvaj gumu, budemo se valjda sljedeći tjedan našli ili nešto :D

Valjda imaš i onu maticu koja ide na ventil, ak ne, snaći ću se dalje ;)

Lovrix 10.02.2012. 18:38

Mislim da imam i maticu , ak mislimo na istu stvar? Meni popodne škola next week , smsaj me kad buš mogao pa se zaletim bajkom.

srale7 10.02.2012. 18:48

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2097759)
Mislim da imam i maticu , ak mislimo na istu stvar? Meni popodne škola next week , smsaj me kad buš mogao pa se zaletim bajkom.

Lovrix, pa tko jos ide u školu?:D

SileTzar 10.02.2012. 19:16

Samo nek ide u školu, da ne završi ko ti :D

E Lovro pazi kaj radiš jer ak ja diplomiram uskoro (a budem) doći ću ti u školu radit e onda si fasovo :D

Lovrix 10.02.2012. 19:43

Kaj se zajebavaš il bi fakat mogao doć kod mene u šk? Kaj bi predavao , pretpostavljam povijest (čini mi se da si tak neš govorio).

Srale ni ja najradije nebi išao , al jebiga kaj se mora mora se :D Tj. ne mora jer još srednja nije obavezna :D

Vuco 10.02.2012. 19:47

Fora video. Kul cucak :)

Timmy & the Entourage from Brad Walton on Vimeo.

adaksinjo 10.02.2012. 20:01

bas je kul cucak :D al cijelim putem cvili i stenje, bas ko sile :D

the55mic 10.02.2012. 20:23

Ja sam mislio da mu to cijelo vrijeme cvile capice u dodiru s podlogom kad trči na NN :D

danielzg 10.02.2012. 21:23

tnx Vuco za kljuc:)..vratio se ja opet na muski biciklizam.. http://img513.imageshack.us/img513/9080/bcl.jpg jbg,moro sam se prilagodit nekak jer neki imaju fulke koje se penju cak i bolje od ht-a pa da vas barem nekak mogu pratit....

Lovrix 10.02.2012. 21:34

Fino Daniel , kaj si riješio Comencala ili si ga zadržao? Ja sam mislio da si nekog tventinajnera zeo , brijem da bi se s tim penjao ko blesav... Kolko je težak Wheeler?

I daj pogledajte na DB kolko onaj jackdaniels ima love ! Frajer ima 3 bajka , od tog 2 full karbonska. I slika bajkove, a u pozadini bazen ogromni , baš mi je fora vidjet nekog sa brdom love a da u bajkove troši.

danielzg 10.02.2012. 21:40

commencal doma ceka ispod kreveta neko drugo vrijeme..vozit cu se na ovom jednu sezonu za pocetak(ako nepukne)...ovu ramu imam vec doma neko vrijeme..ima 1450g..S velicina..

Nik 10.02.2012. 23:24

Sad ces se lakse voziti u krug oko ekipe dok pauzira ;)

Inace, sve si vise razmisljam kao drugi bajk uzeti jedan HT 29r.

Svidja mi se Focus BLACK FOREST 29r 2.0...ne svidja mi se cijena...da je 20-30% dole, dalo bi se razmisliti :)

(bio bi za grad/posao, nasipe, sumarke i makadamcice kad se idem kulturno voziti s boljom polovicom te kao rezerva Jekyllu ako ispadne iz stroja, iz nekog razloga)...za to je dovoljna i Acera razina opreme, recimo Haro Flirhtline 29 Trail.

Malo su popizdili trgovci s cijenama, vise od 5k kn mi se ne daje za drugi bajk, a ono kaj mi se svidja je cca somica €...kad napune ducane idem isprobavati geometrije da vidim sto mi pase i onda hvatam popuste na kraju godine...uz uvijet da imam pare u dzepu :D.
...zamislite da mi se svidi HT pa se otarasim fulke i odem u tabor tvrdorepasa :D

the55mic 10.02.2012. 23:31

Citiraj:

Autor Nik (Post 2097923)
...zamislite da mi se svidi HT pa se otarasim fulke i odem u tabor tvrdorepasa :D

Nik ne pricaj gluposti.... -_-

SileTzar 11.02.2012. 00:31

To je to Daniel, welcome back!

Fulke su za picice, kad tad ekipa napravi puni krug i vrati se na hardcore hardtail.

Samo na najjače!

De5tr0yer 11.02.2012. 00:57

Citiraj:

Autor danielzg (Post 2097876)
tnx Vuco za kljuc:)..vratio se ja opet na muski biciklizam.. http://img513.imageshack.us/img513/9080/bcl.jpg jbg,moro sam se prilagodit nekak jer neki imaju fulke koje se penju cak i bolje od ht-a pa da vas barem nekak mogu pratit....

Jao osjećam se kao da mi je netko šamarčinu zakeljio, ja tu pitcha 36icu, kurac-palac, ti HTa... Sad ak se neću voziti koliko planiram slobodno me odalami :D

Svaka čast daniel!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:19.