![]() |
Ja sam opet bolestan. Ove godine me neće zdravlje :(
|
sad sam se sjetio da ima jedna fora staza koja zavrsava u sestinama a pocinje kolko se sjecam tamo di je staza 57-55..otkad se vozimo zajedno nikad nismo isli tom stazom..kolko se sjecam fora je,ima neke skokove na kraju kolko se sjecam..znam di zavrsava staza pa kad se stopi snijeg ako nis idem po njoj gore da vidim di pocinje...
|
Citiraj:
Briše oglase jer ima razloga. A kaj se tiče rame, imal sam ju i ja priliku vozit. Meni je lepa i sviđa mi se kaj se jako fleksa na headsetu. To se prije vozilo na trkama, znam da sam slinil po njoj. Nisu veliki novci, tak nešto i ja pikiram da si složim rigida za cestu. A jel ti bude veličina dobra? I moraš nekaj s ovom lulom riješit, mislim da ti je prevelika. |
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Kaj mislite o ovoj lampi ? Sljeme, noćne vožnje. Dolje ne trebam biti najbrži, ali ono, da nije ko flashlight na mobitelu :D |
Bajk je u dnevnoj sobi. Mislio sam ić s njim na posao ko inače, ali mi ga se ne da prat od soli stalno, a i morao bi ga onda nosit na balkon da se ne cijedi po parketu iz ripni. A vani bi mu bilo zima, siroče.
E, znate o čemu dugo nismo pričali? O kotačima. Brzo pitanje, ETRTO dimenzija 559x19 označava da je ovo 19mm unutarnji presjek obruča ili vanjski? Kolko sam se snašao na SheldonBrownu to je unutarnji presjek. Šta je moguće da su fakat Mavic obruči redom 19mm široki, to je fakat jadno. - Logikom sam došao do zaključka da kod Mavica npr. 719 označava seriju 7 i širinu 19. Tako je Ex521 recimo 21mm širok, wooo. I prije nego kaj kreneš plakat da te klistiram to si mi ti stavio bubu Vuco s tim širinama kod Mavica i kak guma loše sjeda. |
Za ERTRO si dobro rekao. Za Mavic i unutarnju širinu sam ti na cugi rekao, nevjerniče !
Side note - stari bajk sa starim pogonom nisam jednom oprao po zimi, a prošao je 2 zime. Apsolutno mu ništa nije bilo. Niti pogonu, niti ičemu drugome. Dok sam se pak sa pranjem opekao, tako da mi je sve počelo cviliti. Tak da sad Authora vozim najnomalnije do cure i nazad. Stoji vani pod krovom i kod mene i kod nje. Ali da mu je toplo - nije. |
moze bit da je ta 52 al nisam siguran..nesnalazim se po brojevima bas..ova zavrsava u ulici Potočani..
|
Citiraj:
Ja uvijek idem ravno na brdo umjesto desno na makadam i onda na tom makadamu (kako je tu već netko opisivao meni) ima nakon 100m odvajanje sitno na singletrack koji je ono - najjači ikada igdje na Sljemenu. Dolje se spaja opet sa stazom koju sam ja vozio. Ako se ide ravno (kako smo mi uvijek išli), onda ima ful puno razrovanog kamenja veličine glave na stazi i nije baš nešto simpatična. Donji dio je odličan, mreža singletrackova. Tako da kad se spoji prava 52ica i donji dio - to bi trebala biti uber staza. Ponavljam pitanje za lampu. Za normalni spust sa Sljemena. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kupit ću sve u paketu od jednog dečka tu sa foruma, tako da će razlika biti oko cca. 150kn od one tvoje UltraFire KF-T60. U svakom slučaju ću probati, mada bih možda mogao i do tebe doći koju večer da vidim kako tvoja lampa radi, čisto da imam pojam što i kako kod tih lampi. Ali otom-potom. Svejedno, fala na savjetu... |
Evo da ja odgovorim za lampu, ovu sam kupio prijatelju, isti je emiter i reflektor. Snop je prilično koncentriran, pa je ovo više thrower tip lampe i puno bolje bi bilo kad bi našao neku sa OP reflektorom i XMLT6 čipom. Ova koju si ti stavio ima još širu i dublju glavu lampe, pa će bacat još dalje.
Ako ne želiš ovaj iritirajući strobe mod ova ti ima samo High/Low. Mislim čak da bi low mod bio dovoljan za uzbrdo. Inače sve ove lampe koje imaju XMLT6 čipove koriste direct drive na u HI modu i za 15tak minuta budu neugodno vruće. To znači da se toplina dobro odvodi s emitera, ali tanke stijenke i mala površina tijela lampe neće dobro disipirat toplinu u okolinu. Zimi na nižim temperaturama hlađenje na spustu bi bilo solidno, ali dugoročno ovakvo zagrijavanje bi moglo ubit emiter. Idealna lampa bi bila sa Hi/Mid/Low rasporedom modova, OP reflektorom, reguliranim napajanjem i dobro izvedenim hlađenjem, za 30$ naravno. Na žalost ne živimo u idealnom svijetu :D |
sile os mavica x138? 36 rupa, 100kn :D
|
Citiraj:
Najbitnije mi je da ulje ne curi. To cemk isto vidjet. |
Citiraj:
:D |
sjecam se da sam iso na neko odvajanje negdje kod sredine staze,poslje nekog zavoja..odvajanje je islo lijevo u sumu sa makadama..mislim da je na stazi bio neki veliki pan ili tak nes pa sam jedva zaobiso..iso sam sa nekima iz ciklusa a mislim da Milo zna tu stazu pa cu rec da mi pokaze kad zatopli..najgluplje mi je sta se tog sjetim kad je najveci snijeg a kad se je moglo vozit bila mi je prazna glava..
|
Dečki jel itko probao one adaptere 15mm to 20mm? Možda bi uzeo vilicu sa 20qr a trenutno sam na 15qr, neda mi se kotač mijenjat još :)
|
koju vilicu bi uzeo?
|
Koje adaptere mili? Mislim da nemaju za svaku pojedinu nabu adapter. Ti ako imaš Formula 15mm nabu ne znam da li ju možeš konvertirat, guglaj pa pitaj.
|
Talasa 160
Sile guglal sam sve živo, niš nisam našao pa reko da pitam ako netko zna ... |
Citiraj:
Izgleda da sam ja jedini koji misli da mu ne treba 20mm osovina i vilja s 36mm nogama...mislim lijepo bi tako sto sjelo na moj bajk, ali radje spizdim pare na odlazak u Dolomite i voznju tamo. S bajkom i opremom imam 120kg+ i vilja sve zvace, od graba, korijenja do dropova...a i osovini nije nista. ...doduse meni trebaju samo cvrsci kotaci :D...to je buduca investicija. |
nukeproof da budu Nik proof :D :D :D
:beer: :D |
Nik to se stavlja da izgleda kul kad se ide doma kroz grad:)
|
Nik niš tome ne fali, ako imam priliku zamijenit floata sa talasom uz neku sitnu nadoplatu, zakaj ne?
Samo sam pitao dal je netko isprobao ili zna kako se može napravit adapter sa 15 na 20mm Budući da to nebi išlo, i da mi se neda kupovat novi kotač zbog vilice onda niš od svega Daniel, na tvoje MĐ provokacije ne odgovaram :) |
Pa vidi ak decko ima i prednji kotac pa se odmah zamijeni i za njega. Zna se naci na DBu za nekih 350kn OK 20mm kotac.
|
Citiraj:
Citiraj:
U suprotnom nije isplativo jer se bez čestih servisa talas lako pokvari i onda imaš 3500kn ceha platiti novi talas cartridge. Iz tog razloga sam i uzeo bez talasa vilju, a ako sam potrefio i dobio openbath foxa, nema sretnijeg od mene. Da, zgodno je imati podešavanje hoda, ali jedini IMHO sustav koji je dovoljno izdržljiv i relativno jeftin za održavanje je opružni uturn. |
Ne znam otkud takve cifre, na onom Rotwildu šta je kupio onaj exactMat je bio prdnuo Talas, novi cartridge je u viva-sportu 950kn.
Je, puno je, ali opet. |
Prošnjofao sam po netu teme o talasu, redovan servis nije problem, za sad neću niš mijenjati, samo zbog kotača... htio bi odmah kupit prave ust kotače a ne sad privremeno neku zamjenu pa poslije ovo ono....tako uvijek sve ispadne skuplje....zato sam i kupio odmah remedy-a, jer skuplje ispadne kupovat lošije pa nadograđivati....
Bit će vremena za nadogradnje ;) |
Duster obruci su UST ready ;)
Brijem sam da terebas piknut UST ventil i probat srediti ghetto tubeless. Ja cu si ga slozit na proljece. EDIT: Evo dobre vilje X-Fusion Vengeance, ali je ovaj jos veci seljo sa viljom nego ja :D Stavio je naljepnice od lyrika :D |
Max ja već imam tubeless složen zato sam i rekao da bi htio kad tad kupit baš prave ust obruče, a ne TL ready
Inače kad ćeš slagat mogu ti skrenut pažnju na to kaj trebaš pripazit da se ne zaje...ko ja prvih 2-3 puta I imam kompresor doma pa možeš svratit do mene, elegantnije je nego na benzinskoj vjeruj mi |
Sada sam se sjetio da si bio pricao o tome.
Dogovorimo se kad tada jer prvo trebam otic najvjerovatnije u Qatar na par tjedana za nekih mjesec dana. |
Mene isto taj Talas mami, ali mi se ne svidja redovito servisiranje i mogucnost da nekaj prdne u njemu...a kad bolje razmislim podesivi hod mi uopce nije nuzan.
Sto manje gnjavaze i podesavanja oko vilje to bolje. |
Da tak se i ja osjećam al ne znam....poprilično sam siguran da ga sad neću uzimat
Max nema frke, bolje bi bilo da to slažemo kad dođe toplije vrijeme, ja ću sebi morat promijenit mlijeko u gumama... |
@ Max
To ti je Slaven iz Protee. Vidio sam mu novog Endura. Dobra je vilica Vengeance, osim malo dužeg ATC-a za isti hod. IMHO, jedina vilica sa jačim nogama - Lyrik U-turn. Možda i onaj Dual position Coil (ako će uopće to stavljati na Lyrika). Pustite vi prelazak sa 15 na 20mm nabu. Prelazak sa 32 na 35-36mm noge se osjeća ohoho više. Pogotovo na vilicama sa 140+ hoda. Skupo je i možda neće tako mekano raditi (zračne npr.), ali na prvom spustu ćete odmah primijetiti razliku, dajem ruku u vatru. |
Sada sam malo bolje pogledo sliku i skuzio Endura i da je to slikano u Protei :)
@Nik samo za tebe Hope pro II nabe za 180€ nove :) I jos u crvenoj boji :D |
Citiraj:
sjecam se kad si to govorio, zato sam i mislio nabavit talasa ima neko preporuku za pristojnu 20mm nabu? |
Hope2 te s povratom iz SLovenije ispada 450kn. Nju ja ciljam.
|
Citiraj:
Težina i fleksibilnost što se tiče osovina utječe na cijenu. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:34. |