![]() |
Citiraj:
Pa naravno da ti radi,radi i na One UI 7. Ja sam na Android 16 a ti na 12 ili ? Nema to veze s vezom. Problem je u One UI 8 |
Citiraj:
ja sam ga kupio, ako se dobro sjećam, jer je bio najsličniji S7, koji mi se bio jako svidio, najviše gabariti. bateriju sam zamjenio, kupio zamjensku na iFixitu. Citiraj:
nije sigurno isto brz kolko je bio sa svježim softverom, al gledo sam nedavno u tramvaju, neka cura na nekom samsungu, otvarala mail... od "klika" na notifikaciju do otvaranja gmail aplikacije je prošlo 20-30 sekundi.. nisam gledo šta piše naravno :) al sam pomislio "my phone is still fine". i dalje radi dovoljno brzo, nema čekanja. Citiraj:
čuo sam bio na par mjesta da ako root-am mobitel, nešto se kao sprži u mobitelu, a koristim e-banking aplikaciju, pa nisam htio riskirat. šta je sa One UI osmicom? |
Citiraj:
Ja ne bi bas koristio kao primarni mobitel nesto sto vise nema ni sigurnosnih updatova, po meni je bolje onda instalirati ona Lineage OS koji ima i Android 16 za S10e. |
Citiraj:
ne znam, ja sam se odmaknuo ponešto od tehnologije. sad, jel to dobro il je loše - nisam pametan :stoopid: rispekt za dedikejnš, što se tiče imanja tri mobitela, rada, testiranja i svega toga. a što se tiče sigurnosnih updateova, jel možeš nešto više reć o tome, koliko je opasno? svjestan sam da neki rizici postoje, al ne znam puno o tome. |
Citiraj:
Ti trebas ocijeniti koliko vaznih stvari imas na mobitelu, sigurno je bilo kriticnih fixeva od zadnjeg security updata. Ako te ne smeta prilikom boota upozorenje nesluzbenog roma, mozes koristiti i dalje mobitel sa zadnjim updatovima. S10e dovoljno dobro radi sa Android 15 romom, cak bi rekao i bolje nego sa originalnim jer je bazican skin. Nije bas bezazleno: One of the most severe vulnerabilities mentioned is a remote code execution defect in the System component, tracked as CVE-2025-48539, which can be exploited without requiring additional privileges 1,2. This type of vulnerability is particularly dangerous because it allows attackers to execute arbitrary code on the device remotely, potentially leading to full control of the device. Another critical exploit is CVE-2025-21043, an out-of-bounds write vulnerability in libimagecodec.quram.so, which was exploited in zero-day attacks against Android users 3. This vulnerability allows for remote code execution and was reported by the security teams of Meta and WhatsApp. Additionally, the search results mention a vulnerability in Samsung MagicINFO that was exploited by a botnet, highlighting the broader issue of improperly patched vulnerabilities in Samsung's ecosystem Sent from my SM-S931B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
tenks za info, nisam bio upućen. istražiću malo o ovom što si napiso i vidit sam sasobom koliko mi je bitno. oće mi radit bankovna aplikacija ako maknem tvornički rom, jel znaš to? |
Nisam probao, ali vrlo vjerojatno hoce, jer ne rootas uredaj. Cudno da banking app radi na tako starom osu bez updatova.
Sent from my SM-S931B using Tapatalk |
Citiraj:
Ali isto tako, iz security razloga znaju imati zaštite od toga da se vrte na rootanim uređajima... pa eto, prije će se tu prepoznati neki issue i app neće raditi, ali neće biti zbog starijeg OS-a :) |
Bas gledam rba minimum je android 8, samo ga nisam probao na s10e instalirati sa novim romom, na graphene osu sam vidio da je proslo.
Sent from my SM-S931B using Tapatalk |
Hvala za info, momci. Na pc-u se mičem od nekih servisa, securityja radi, pa možda follow-upam sad i na mobitelu. Vidićemo.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:35. |