PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

JuiceBox 01.11.2025. 00:30

Citiraj:

Autor pyro (Post 3828348)
Imam S10e. Six years and still going strong :fala:

Pa naravno da ti radi,radi i na One UI 7. Ja sam na Android 16 a ti na 12 ili ? Nema to veze s vezom. Problem je u One UI 8

pyro 01.11.2025. 11:27

Citiraj:

Autor Bono (Post 3828500)
Ja ga vrtim na Androidu 15, dosta dobro radi, ali nije fluidan kao recimo s22, od s20 je puno bolji rad, a inace opak mobitel, kapacitet baterije mu se drzi na 75%.

ma da? ja sam na 12ici i dalje, standardno.
ja sam ga kupio, ako se dobro sjećam, jer je bio najsličniji S7, koji mi se bio jako svidio, najviše gabariti.
bateriju sam zamjenio, kupio zamjensku na iFixitu.

Citiraj:

Autor DiRT (Post 3828520)
Ja isto imam S10e od 6. mj 2019. i dalje se drži, jedino što me živcira unazad nekoliko mjeseci kad mob stoji i upališ ekran sve ok, čim ugasiš ekran i ponovo upališ dobije zelenu nijansu i kvaliteta prikaza na ekranu je loša kao kroz neki filter. Neki kažu da ekran odlazi, neki da je bug. Nekad kad pojačaš svjetlinu npr na max se popravi, nekad ne. Kad stoji neko vrijeme ekran ugašen opet se popravi taj prvi put samo. Ne mislim ga vraćat na tvorničke zbog sveg što imam posloženo na njemu, ako nema rješenja ništa, uskoro ide nešto drugo kompaktno.

žao mi je čut :stoopid: kod mene sve radi okej - da čuknem u drvo.
nije sigurno isto brz kolko je bio sa svježim softverom, al gledo sam nedavno u tramvaju, neka cura na nekom samsungu, otvarala mail... od "klika" na notifikaciju do otvaranja gmail aplikacije je prošlo 20-30 sekundi.. nisam gledo šta piše naravno :) al sam pomislio "my phone is still fine". i dalje radi dovoljno brzo, nema čekanja.

Citiraj:

Autor JuiceBox (Post 3828525)
Pa naravno da ti radi,radi i na One UI 7. Ja sam na Android 16 a ti na 12 ili ? Nema to veze s vezom. Problem je u One UI 8

:) dvanaestica, da.. One UI 4.1. moro sam ić pogledat, zaboravio sam već :D
čuo sam bio na par mjesta da ako root-am mobitel, nešto se kao sprži u mobitelu, a koristim e-banking aplikaciju, pa nisam htio riskirat.
šta je sa One UI osmicom?

Bono 01.11.2025. 12:46

Citiraj:

Autor pyro (Post 3828541)
ma da? ja sam na 12ici i dalje, standardno.
ja sam ga kupio, ako se dobro sjećam, jer je bio najsličniji S7, koji mi se bio jako svidio, najviše gabariti.
bateriju sam zamjenio, kupio zamjensku na iFixitu.

To mi je treci mobitel samo za clash royale, stavio sam custom rom: Lineage OS na njega, tako da baterija ne smeta sto je na 75% i dalje radi nakon toliko puno godina. Drugi mi je Pixel 7 sa Graphene OS-om za testiranje kako bi u buducnosti presao na taj firmware i primarni S25 koji mi se cini kako najbolje radi od svih S generacija Samsunga.

Ja ne bi bas koristio kao primarni mobitel nesto sto vise nema ni sigurnosnih updatova, po meni je bolje onda instalirati ona Lineage OS koji ima i Android 16 za S10e.

pyro 01.11.2025. 15:56

Citiraj:

Autor Bono (Post 3828547)
To mi je treci mobitel samo za clash royale, stavio sam custom rom: Lineage OS na njega, tako da baterija ne smeta sto je na 75% i dalje radi nakon toliko puno godina. Drugi mi je Pixel 7 sa Graphene OS-om za testiranje kako bi u buducnosti presao na taj firmware i primarni S25 koji mi se cini kako najbolje radi od svih S generacija Samsunga.

Ja ne bi bas koristio kao primarni mobitel nesto sto vise nema ni sigurnosnih updatova, po meni je bolje onda instalirati ona Lineage OS koji ima i Android 16 za S10e.

Impresivno :D tri mobitela čovek ima..
ne znam, ja sam se odmaknuo ponešto od tehnologije. sad, jel to dobro il je loše - nisam pametan :stoopid:

rispekt za dedikejnš, što se tiče imanja tri mobitela, rada, testiranja i svega toga.
a što se tiče sigurnosnih updateova, jel možeš nešto više reć o tome, koliko je opasno?
svjestan sam da neki rizici postoje, al ne znam puno o tome.

Bono 01.11.2025. 16:37

Citiraj:

Autor pyro (Post 3828566)
Impresivno :D tri mobitela čovek ima..

ne znam, ja sam se odmaknuo ponešto od tehnologije. sad, jel to dobro il je loše - nisam pametan :stoopid:

rispekt za dedikejnš, što se tiče imanja tri mobitela, rada, testiranja i svega toga.

a što se tiče sigurnosnih updateova, jel možeš nešto više reć o tome, koliko je opasno?

svjestan sam da neki rizici postoje, al ne znam puno o tome.

Realno samo jedan telefon, ostala dva testiram romove.
Ti trebas ocijeniti koliko vaznih stvari imas na mobitelu, sigurno je bilo kriticnih fixeva od zadnjeg security updata. Ako te ne smeta prilikom boota upozorenje nesluzbenog roma, mozes koristiti i dalje mobitel sa zadnjim updatovima. S10e dovoljno dobro radi sa Android 15 romom, cak bi rekao i bolje nego sa originalnim jer je bazican skin.

Nije bas bezazleno:

One of the most severe vulnerabilities mentioned is a remote code execution defect in the System component, tracked as CVE-2025-48539, which can be exploited without requiring additional privileges 1,2. This type of vulnerability is particularly dangerous because it allows attackers to execute arbitrary code on the device remotely, potentially leading to full control of the device.

Another critical exploit is CVE-2025-21043, an out-of-bounds write vulnerability in libimagecodec.quram.so, which was exploited in zero-day attacks against Android users 3. This vulnerability allows for remote code execution and was reported by the security teams of Meta and WhatsApp.

Additionally, the search results mention a vulnerability in Samsung MagicINFO that was exploited by a botnet, highlighting the broader issue of improperly patched vulnerabilities in Samsung's ecosystem

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Libertus 01.11.2025. 16:52

Citiraj:

Autor Bono (Post 3828547)

Isto S25 vozim, a uzeo neki dan pixel 9 pro na kojem testiram Grapheneos. Preći ću sljedeći tjedan vjerojatno. Prebaciti ću sve bankarskih appova za koje trebam u banku pa će mi to biti glavni telefon par tjedana. Ukoliko bude sve ok, šaljem S25 dalje.

Bono 01.11.2025. 17:09

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3828569)
Isto S25 vozim, a uzeo neki dan pixel 9 pro na kojem testiram Grapheneos. Preći ću sljedeći tjedan vjerojatno. Prebaciti ću sve bankarskih appova za koje trebam u banku pa će mi to biti glavni telefon par tjedana. Ukoliko bude sve ok, šaljem S25 dalje.

Ja sam testirao sve osim bankarskih appova, koji bi vjerojatno isto mogli raditi u nekom izoliranom dijelu mobitela. A odlazem migraciju jer se nadam da ce uskoro predstaviti novog OEM partnera, malo mi je prelazak sa S25 na Pixel 9/10 kao sa konja na magarca.

xlr 01.11.2025. 17:35

Citiraj:

Autor Bono (Post 3828572)
malo mi je prelazak sa S25 na Pixel 9/10 kao sa konja na magarca.

Softverski gledano, ovo je i meni bio slucaj kad sam prelazio sa OneUI2.1 (Note9) na Pixel 7. I mogao bi te nazivcirati kad pocnes brojati manjkavosti i nedostatke ako si se dosta naviknuo na OneUI i budes vukao paralele. Ja sam presao samo zbog kamere, odlucio sam softver trpiti i zmiriti na jedno oko.

pyro 01.11.2025. 18:25

Citiraj:

Autor Bono (Post 3828567)
Realno samo jedan telefon, ostala dva testiram romove.
Ti trebas ocijeniti koliko vaznih stvari imas na mobitelu, sigurno je bilo kriticnih fixeva od zadnjeg security updata. Ako te ne smeta prilikom boota upozorenje nesluzbenog roma, mozes koristiti i dalje mobitel sa zadnjim updatovima. S10e dovoljno dobro radi sa Android 15 romom, cak bi rekao i bolje nego sa originalnim jer je bazican skin.

Nije bas bezazleno:

One of the most severe vulnerabilities mentioned is a remote code execution defect in the System component, tracked as CVE-2025-48539, which can be exploited without requiring additional privileges 1,2. This type of vulnerability is particularly dangerous because it allows attackers to execute arbitrary code on the device remotely, potentially leading to full control of the device.

Another critical exploit is CVE-2025-21043, an out-of-bounds write vulnerability in libimagecodec.quram.so, which was exploited in zero-day attacks against Android users 3. This vulnerability allows for remote code execution and was reported by the security teams of Meta and WhatsApp.

Additionally, the search results mention a vulnerability in Samsung MagicINFO that was exploited by a botnet, highlighting the broader issue of improperly patched vulnerabilities in Samsung's ecosystem

ma dobro, znaš šta sam mislio.
tenks za info, nisam bio upućen. istražiću malo o ovom što si napiso i vidit sam sasobom koliko mi je bitno.

oće mi radit bankovna aplikacija ako maknem tvornički rom, jel znaš to?

Bono 01.11.2025. 18:32

Nisam probao, ali vrlo vjerojatno hoce, jer ne rootas uredaj. Cudno da banking app radi na tako starom osu bez updatova.

blackshtef 01.11.2025. 21:47

Citiraj:

Autor Bono (Post 3828585)
Cudno da banking app radi na tako starom osu bez updatova.

Dosta njih preporučuje višu verziju, ali službeno podržavaju i puno puno niže. Primjerice, Zabin min.requirement je Android 7.0
Ali isto tako, iz security razloga znaju imati zaštite od toga da se vrte na rootanim uređajima... pa eto, prije će se tu prepoznati neki issue i app neće raditi, ali neće biti zbog starijeg OS-a :)

Bono 01.11.2025. 22:26

Bas gledam rba minimum je android 8, samo ga nisam probao na s10e instalirati sa novim romom, na graphene osu sam vidio da je proslo.

pyro 02.11.2025. 16:45

Hvala za info, momci. Na pc-u se mičem od nekih servisa, securityja radi, pa možda follow-upam sad i na mobitelu. Vidićemo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:35.