![]() |
Citiraj:
Zanima me jel ovo ista klima? https://www.ekupi.hr/Toshiba-inverte...kW-908304.aspx Inace sve pohvale.... |
Da, to je ta ista, Mirai serija, novi ulazni model Toshibe.
Ako uzimaš preko njih skupa sa montažom, to ispadne 4850 kn, a onda razmisli i o ovoj http://www.plin-klima-ventilacija.co...lccaoyg12llcc/ Mislim da je to bolji izbor za 100 kn više sa montažom, barem iz specifikacija. A i Fujitsu je isto japanska klima. EDIT: sad vidim da si iz Virovitice, a ovi nude samo Zagreb i okolicu...raspitaj se o cijeni montaže na tvojem području, a i pitanje je da li ti uopće treba Fujitsu koji je 500 kn skuplji ako nećeš grijati, čini mi se da je malo jača za grijanje. Plus sve ove druge parametre koje je Nexteen zatražio da se napišu, znači koja je izolacija, položaj stana itd. imaš na prošloj stranici napisano |
Citiraj:
Ne znam koja bi mi klima trebala, a gore navedenu sam stavio jer je prethodno preporucena, i nude montazu po hr. Za sve ostale preporuke unaprijed zahvalan.... |
Uzmi tu Toshibu onda, ako želiš samo hladiti, stvarno ti ne treba ništa skuplje, ukoliko gledaš samo japanske marke.
Ali inače za hlađenje ti čak niti ta Toshiba ne treba, bilo koja klima od 2500-3000 kuna bi ti ohladila dnevnu od 25 kvadrata, a vjerovatno i drugi dio stana. Pričam o 3.5 kw klimi. Klima od 2.5 kw bi ti isto ohladila tu dnevnu, ali mala je razlika u cijeni između 2.5 i 3.5 kw, pa je svakako bolje ići na jaču. Prošlo ljeto se mogao Grundig 3.5 kw kupiti za oko 2500 kuna. A sigurno možeš i danas naći neku kinesku klimu oko te cifre u Pevecu, Emmezeti i sličnim trgovinama (Quadro, Vivax, Končar...) Ukoliko bi grijao, onda treba ići na neku ipak jaču i kvalitetniju klimu, ali imaš plinsko centralno, pa je upitno koliko bi ti trajao povrat uloženih novaca u neku skupu klimu, pogotovo ako si u nekom sendviču u zgradi, pa te i susjedi griju. Ja sam čak mislio da i ove japanske klime ulaznog modela bi mogle grijati, ali shvatio sam da treba posegnuti za srednjom klasom japanca ili pak ulaznu klasu, ali još jačeg kapaciteta, samo onda opet ideš na iznos od 5000 i više kuna. |
Citiraj:
|
Citiraj:
:respekt::fala: |
Citiraj:
|
Pozdrav ekipa,
imam problem sa klimom pa bi molio znalce da mi pomognu. Klima je Panasonic CU/CS RE12NKX inverter. Za mjesec dana joj je 5 godina. Prosle godine tokom ljeta nakon paljenja vanjska jedinica nije radila. Unutarnja je radila te puhala topal zrak. Pokusao sam palit-gasit, mijenjat modove preko daljinskog ali nista nije upalilo. Na kraju sam je iskopcao iz struje (strujni kabel) te je tako ostavio 1-2 sata. Strujni kabel ustekao u uticnicu i sve je bilo u redu. Radila je uredno cijelo ljeto i 2 mjeseca zimi za grijanje. Veceras se desio isti problem. Unutarnja jedinica radi, ali vanjska ne. Iskljucio sam je iz struje sat vremena, ponovo upalio, vanjska jedincia je radila mozda 10 sekundi i opet stala. Ventilator ne vrti, nema zvukova iz nje. Ostavit cu je do jutra iskopcanu iz struje, mozda pomogne :) Meni kao laiku pada na pamet mozda potrosen/neispravan kondezator ili kompreosor.... Sad me ova situacija vec zabrinjava pa ako ima netko savjet sta bi moglo biti, slusam. Hvala. |
Pozdrav svima,
kupujem klimu koja će služiti samo za hlađenje. Radi se o potkrovlju, soba spavaća ima cca 16m2, a kolko god pazio i pametno prozračivao navečer nema šanse da ohladim dio gdje je krevet jer na tome dijelu ne mogu napraviti propuh. Temperatura kad se spoji nekoliko vrućih dana dolazi do 28 stupnjeva i ne pada. Znam da nije baš preporučljivo stavljat klimu u spavaću sobu, ali zbog glupog rasporeda prostorija samo to dolazi u obzir. Znači molio bih neki prijedlog za što tišu varijantu s obzirom na kvadraturu. Hvala lijepa. |
Za hlađenje 16 m2 bilo koja 3.5kw ce biti dobra, kolega nexteen je svarno predlozio brdo klima na zadnje 2 stranice. Vidi koliki ti je budžet, i naravno opcija montaze je sad bitna, jer 7.7. je, tj najgore vrijeme za kupovinu/postavljanje klime.
|
Toshiba mirai se moze nabaviti vec za 3400 kn.
http://www.mp-elektronika.hr/index.p...gn=direct_link |
Citiraj:
|
3.5 kw je skuplja za par sto kuna od 2.5 kw, pa stavi računicu na papir da vidiš koliko ti se isplati ići na 2.5 kw.
|
Kolega Lak me pretekao u objasnjavanju zasto 2,5 kw nije isplativa kupnja.
|
Zagi, ne trebaš ići predaleko sa lovom, Toshiba Mirai je koliko vidim tiha i jeftina, a Japanska je marka.
Iskreno malo mi je unutarnja jedinica ne baš dobrog dizajna. Ljepši mi je Fujitsu 12 LLCC koji košta 4000 kn. Malo obiđi salone, pogledaj kako izgledaju te klime, popričaj sa prodavačima, ali idi sa ovim informacijama da je za tvojih 16 kvadrata ulazni model bilo koje klime dovoljan za hlađenje, nedaj se navući na prodavačeve cake ako krenu u tom smjeru. |
Citiraj:
|
To ne znam, obiđi trgovine i pitaj prodavače o krilcima.
|
Većinom imaju sve klime ta krilca, gore-dile preko motorića,a lijevo desno sigurno barem na ručni pogon.
|
Fujitsu 12LLCC ima rucno podesavanje levo i desno i mozes ga podeliti na dva dela , pola levo a pola desno . Za Mirai mogu da pitam neku ribu , pre neki dan ga je instalirala , ako ti je to toliko bitno ..
|
Citiraj:
|
Jos nisam dobio odgovor za Toshibu . Jel ti mislis samo hladiti i dogrevati 16m2 ili zelis i grejati tih 16m2 . Da ne bude poslekad kupis klimu a vidis mogao sam jos malo m2 ohladiti itd .. Inace i TOSHIBA RAS-10BAV-E / RAS-10BKV-E - 3330kn ce tebi odraditi tih 16m2 u rezimu hladjenja , ali 13-ka je 3500kn tj 200kn vise a jaca je pa sta znas da li ces sutra jos nesto vise hladiti ili grejati tu sobu preko cele zime sa tom klimom .
Mirai 10-ka ti je predvidjena za hladjenje nekih 30m2 soldino izolovanog prostora , a grejanje nekih do 20m2 .. 13-ka je predvidjena za hladjenje negde oko 40-50m2 solidno izolovanog prostora i grejanje do nekih 30m2 .. E sad , ti znas kakva ti je izolacija i stolarija pa cisto da znas sta te klime rade , samo jos da vidim sta ce mi odgovoriti za izduv . Mislim da je bespotrebno davati 500-700kn vise za Fujitsu jer svaka jedna ce podmiriti tvoje potrebe . |
Radi se o 16m2 spavace sobe u potkrovlju,pvc stolarija prozor 120x120, a izolacija hmm, gore cca 30 cm vune, strana sobe koja nije direkt izlozena suncu izolacija 5 cm, a sa druge strane zid bez izolacije u koji poslije 12-sati sunce pici do bola. Kad se spoje 3-4 dana vručine preko 33 u sobici je oko 28 i zbogom spavanje.
Znaci klima samo za hlađenje spavace sobe. |
Bilo koja od navedenih ce ti odraditi posao ..
|
Kao i bilo koja od 2500-3000 kuna.
|
Tacno tako , samo je pitanje kvaliteta i dugotrajnosti uredjaja , mada sve je to tehnika , niko ne moze da ti garantuje da ako uzmes nekog japanca do to 100% ne moze da se pokvari .
|
Citiraj:
Ja kad upalim svog Mitsana moraš se dekom pokrivati. Kakva sparina... Krilca okreneš da ti ne duva po očima i bogteveselio. |
nexteen
Postavio sam uredaj Mitsubishi MSZ-GF71VE/MUZ-GF71VE u galeriju i bez ikakvih problema za 1 sat ohladi 150 m2 u najsporijoj brzini. |
Super , no kazi mi kolika je razlika izmedju prizemlja i sprata , mora je biti jer se topao vazduh zabija gore .
|
Kolega ima dvije klime. Modele ne znam al znam da su LG i Daikin. Bio je znatizeljan troši li ova Daikin nova inverter manje struje jer su iste snage a LG je star 10 godina. Rekao mi je da Daikin zanemarivo manje troši,gotovo isto ko stara raga bez invertera. Lažu li nas?
Nadalje,tražio bih od uvaženih kolega također preporuku za klimu. Trebam grijanje zimi a hlađenje ljeti. Radi se o prizemlju novogradnje dimenzija 8x4 ugrubo bez pregrada. Prizemlje mi je dakle iz "komada" kuhinja,trpezarija i dnevni boravak. Ponavljam,novogradnja s novim PVC otvorima,fasadom i 10cm stiroporom. Hvala. Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk |
Znas kako bi to bilo moguce , kad bi taj Daikin bio slab za prostor u koji je stavljen pa se muci da dostigne zadatu temp . Znaci samo u slucaju da se taj Daikin forsira i da radi na maximumu isto kao i LG tj gubi funkciju invertera .
Koje su najnize temp kod tebe u Korculi ? Koliko si para spreman da das za kupovinu klime ? |
Postavio sam je u galeriji na visinu od 4,5 metara ispod krovnog prozora, a 3 sobe na katu i kupatilo oko 80 m2 trenutno nisu uređeni. Ova klima lako rashladi cijeli donji kat oko 120 m2 sa velikom galerijom. Izolacija na kuci solidna, a stolarija odlična opisao sam na prethodnim stranicama.
|
Citiraj:
Citiraj:
https://s21.postimg.org/za4bhsvrr/Avg.jpg S vremenom su maximalne narasle u najgorim danima ljeta jako blizu 40 konkretno kod mene a kada je najhladnije vani preko zime, konkretno kod mene zna ići i do -7 ispod nule. To ne traje dugo ali se zna desiti max tjedan dana zaredom. Prosjek zime je oko nule +/- 4 stupnja. Prizemlje izgleda ovako: https://s4.postimg.org/w3r4a3brx/Prizemlje.jpg Ulazi se s gornje strane a dolje su velika vrata za dvorište. Desno je kuhinja s malenim prozorom i trpezarija a lijevo dnevni boravak. Lijevo je i stubište za penjanje na kat. Tu isto isto idu vrata da toplina ne odlazi iz prostorije. Dimenzije su prema ovome 404x843 ilitiga 30-ak kvadrata kako sam i mislio te je sve novo. Od gradnje,prozora te izolacija od 10cm stiropora s fasadom. Ne bih kupovao smeće a s druge strane, ne bih se i preseravao i bacao pare. Kupio bih ono što mi za takav prostor treba da ga dobro zagrijem zimi i malo ohladim ljeti. Ne bih žalio novce koliko god da treba ali ponavljam,ne bih se ni preseravao. Eto. :chears: |
Molim korisnike ( nexteen ) ili bilo tko drugi da mi prepruci klimu koja bi sluzila 90% za hladenje a 10% za podgrijavanje ( imam centralo na loz ulje ) prostora od oko 25-27 m2 (dnevni boravak i kuhinja )
dvoumim se izmedu ove dvije pa molim pomoc Toshiba Mirai inverter RAS-13BKV-E/RAS-13BAV-E http://www.frigo-kor.hr/Rainbow/Deta...1/Default.aspx ili Samsung Maldives AR12MSFPEWQNEU 3,5 kW http://www.frigo-kor.hr/Rainbow/Deta...0/Default.aspx Dosta mi je hitno pa molim brzi oddgovor P.S. Klima se ugraduje u gradu Pagu koji je poznat po jakim burama i jako puno soli da li tada ova plasticna vanjska jedinica od samsunga dolazi do izrazaja Hvala |
Pozdrav svima,
molim također za preporuku klime koja bi se montirala u dnevni boravak površine 20m2. Klima bi služila za hlađenje preko ljeta i lagano grijanje u prijelaznom periodu (max mjesec dana i to samo navečer), za ostalo grijanje imamo plin. Prema cijeni i nekim karakteristikama koje mislim da bi zadovoljavale izbor sam suzio na 3 slijedeće pa molim za pomoć: LG inverter klima uređaj P12EN 3,5 kW https://www.ekupi.hr/LG-inverter-kli...W-1124778.aspx (za LG navode da ima 10g. garancije na inverter (sad da li je stvarno ili je samo makreting neznam) Toshiba inverterski klima uređa Mirai RAS-13BAV-E 3,1kW https://www.ekupi.hr/Toshiba-inverte...kW-908304.aspx Whirlpool klima uređaj SPIS412L https://www.ekupi.hr/Whirlpool-klima...L-1098198.aspx Hvala svima na odgovorima |
smuchac
Vidi ovako , tebi bi garant posao odradio i najjeftiniji ulazni inverter japanskog bredna , sto znaci da bi ti po meni posao odradila i TOSHIBA RAS-13BAV-E / RAS-13BKV-E za 3533kn , no ako zelis uredjaj sa pregrst opcija na daljincu sa pripremom za Wifi , a usput nekolicina je ove zime testirala ovaj uredjaj i svi zadovoljni , onda za nesto vise para i za klasu iznad , nesto je jaci i sigurniji ti je ovaj Hitachi .. Znaci sve zavisi sta hoces i koliko hoces da se opruzis :) Hitachi RAC-35WPC / RAK-35RPC - 4700kn Pdesignh kW 3.05 SCOP 4.60 Klasa A ++ Sezonska potrosnja 928kw Modulacija ( 0.9 - 5.0 ) kw na -7c daje 2.70kw sa COP 3.00 na -15c daje 2.16kw sa COP 2.20 na +7C daje 4.20kw sa COP 3.82 ---------------------------------- Toshiba Mirai RAS-13BAV-E/RAS-13BKV-E - 3533kn Pdesignh kW 2.80 SCOP 4.00 Klasa A+ Sezonska potrosnja 980kw Modulacija ( 0.7 - 4.5 ) kw na -7c daje 2.48kw sa COP 2,50 na -15c daje 1.80kw sa COP 2,20 na +7C daje 3.60kw sa COP 3,75 --------------------------------- Ovo su maximumi koje mogu isporuciti sa unutrasnjom od 20c , max izduv , i tim spoljnim temp .. S obzirom da imas tako dobro izolovan objekat i uglavnom temo oko 0c , mislim da mozes slobodno ici na sta god hoces . Znaci Toshiba kao najjeftiniji ulazni inverter , a Hitachi kao standard tj za klasu bolji i nesto jaci .. Na tebi je da preseces .. Minimalna duzina instalacije za Hitachi je 3m , a za Toshibu je 2m , vakumiranje je OBAVEZNO .. gjokic Ne znam sta bih ti rekao , za taj model Samsunga se ne moze naci podatak na Euroventu pa ne znam sta tacno KW daje na kojim temp . Sto se tice kvaliteta Toshiba je kvalitetniji brend ali je to i ulazni inverter , a koliko bi ti znacila ta plastika , ko ce znati , trebalo bi da znaci . Nazalost moraces sam da preseces :( Ovako na oko ne delje lose ni taj Samsung ali ne znam nikoga ko se greje na Samsunga pa da ti mogu reci koju rec o njemu . v_pula Za hladjenje 20m2 i lagano dogrevanje izaberi ili LG ili Toshibu , Whirpool zaobidji .. Ja bih uzeo tu Toshibu , ako nista drugo ipak je brend od poverenja .. Nasao sam ti podatke od tog LG-a , deklarisan je za rad do -10c koliko ja vidim , mada kako si ti u Puli pretpostavljam da nikad i nije nize od toga .. Doduse ovaj model na Euroventu ima jos neku dodatnu oznaku a ti je nisi napisao pa samo pretpostavljam da je isti , evo koji je model testiran : LG P12EN UA3 / P12EN NSJ Pdesignh kW 2.50 SCOP 4.00 Klasa A+ Sezonska potrosnja 875kw Modulacija - ne znam kolika je na -8c daje 2.31kw sa COP 3.00 na -10c daje 2.50kw sa COP 2,90 na +7C daje 3.80kw sa COP 3,80 --------------------------------- |
Hvala nex. 😉
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk |
Nexteen
Pogledaj ovu oznaku to je isti model AR12KSFPEWQNZE* http://www.samsung.com/hr/air-condit...r12ksfpewqnze/ Je li bolje od ove toshibe Hvala |
nexteen hvala
|
I dalje je bolja Toshiba .. Nasao sam Samsung ali nema to Z na kraju , pa sad koliko to znaci ne znam ali ovaj nije bolji ..
Samsung AR12KSFPEWQX / AR12KSFPEWQN Pdesignh kW 2.20 SCOP 3.80 Klasa A Sezonska potrosnja 811kw Modulacija ( 0.7 - 4.5 ) kw na -10c daje 2.20kw sa COP 2,4 na +7C daje 3.50kw sa COP 3,50 --------------------------------- |
Znaci uzmem toshibu vanjska i unutarnja jedinica su jedna nasuprot drugoj dijeli ih 35 cm zida trebam li ovom frendu koji montirava klime po pagu spomenuti vakumizaciju ili to kod ovako mali udaljenosti nije potrebno
Hvala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:59. |