![]() |
Zapalio si me, ja mislio da je već počelo. :roller::beer:
|
Kad vidis cijene brzo ces se/ i ja zgasit
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Imaju već sve spremno ko prošli put za nove Zen 3 procesore, tj. snimljeno je unaprijed zbog COVID-19 situacije, pa se samo čeka da ode u eter.:)
Oba Stivena su u svojim RTX 3070 recenzijama napomenuli nek se svakak pričeka današanje RDNA 2 predstavljanje, tak da i oni imaju NDA potpisan i samo se čeka da sve bude službeno. Prošli put je za Zen 3 sve odmah i odjednom pušteno nakon završetka predstavljanja, tj. svi mediji su to pokrili kak spada. Valjda bude i danas isti recept. |
trljam ručice za nešto ne pre skupo i s petogodišnjim jamstvom, bez toga ništa..
|
Trljam ruke na rasprodaju "starih" kartica:D
|
Malo manje od 25 min će trajati predstavljanje, neće odugovlačiti :). Nadam se samo da nećemo morati dugo čekati na recenzije.
|
Citiraj:
A što se tiče trajanja iste. Pa u Zen prezentaciji su odradili onaj klasični ''zaradili smo toliko i toliko...napredovali smo toliko i toliko'' bulšit, tako da ćemo ovdje dobit TLDR verziju predstavljanja grafi što mi paše. :) |
Citiraj:
Gle, baba je već spremna za prezentaciju! :D |
Citiraj:
ja nekako sumnjam da ce danas predstavit išta ispod $400-$450. Ako bude i toliko bit će dobro... |
Citiraj:
|
čuj ti to, nek bude i 900 :D.. haha.. što se mene tiče, nek low end bude 900 dolara, bar će više ljudi biti vani na zraku, možda se i nešto nogometa nabaci na lokalnom igralištu
|
Citiraj:
Je, ne ciljaju svi na RTX3080/3090 klasu... lako za tebe... ti, ako se dobro sjećam, mijenjaš 2080/2080Ti za noviju... što je s nama bijednicima koji bi zamijenili GPU klase RX580? :D |
Citiraj:
:roller::roller::roller: Dobra... dobra... dobra... goooool! :D |
Otkud sad te priče da će cijene biti visoke odjednom, sve što sam čitao dosad je bilo na tragu toga da će cijene biti sasvim korektne i kompetitivne, ako ne i "disruptivne"
|
sve dok ima likova koji će platit i životom ako treba geymanje na visokom fpsu, cijene će ići gore
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ontopic - prije nego su počele ove debilane sa ampereom, dakle pred najavu i oko najave, baš sam se radovao upgradeu na neku 3070, o navi nisam ni razmišljao... sad držim fige da amd danas napravi pomutnju pa da se i ta nedodirljiva nvidia napokon scima... plus da dobavljivost bude bolja i mogao bi nazad na amd bez jebemti... |
Ali AMD je imao dosta puta bolje grafe za manje love....i nisu skoro ni okrznuli zelene. To je najtužnije.... zato su i odlučili ne davat više grafe po dobrim cijenama. A za RDNA2, živi bili pa vidili, ja se nadam konkuretnim grafama po bar 20% nižim cijenama.
A imali su i oni prošle godine svoj ''Ampere'' moment sa BIOSima za 5600xt (dizanje meme sa 12 na 14gbps i većim taktovima GPUa) u zadnji čas tj praktički već i prekasno. |
Citiraj:
|
tih 50 USD je kod nas cca. 500 kuna... ako budu grafe dobavljive i unutar 5-10% performance-wise, uzimam AMD bez jebemti...
|
Vrlo vjerojatno nece biti nikakve razlike u cijeni. Zasto i bi, pa po svemu sudeci AMD ima bolji proizvod od RTX 3080, i ono jos daleko bitnije, dostupan.
|
Citiraj:
|
A šta će biti - 50$ jeftinije na 700$? I to je još MSRP (čitaj teorija), tržište će samo napucati cijene
|
Citiraj:
|
Jesmo li spremni???
|
Kada kreće?
|
prije 10m
|
Ako nitko nije ništa napisao 10min, znači da ništa ne valja. :D
|
Ako je vjerovati prezentaciji, parira nvidia rtx3080 za $650 :D, a 6800 smash 3070/2080ti
UPDATE: AMD for the freaking win! |
50$ dolje
|
rip novideo
|
Citiraj:
Baba izdominirala! :care::care::care: |
Jbte, izgleda da će biti epic win. Napalo i 3090 sa 300w...
|
Izgleda ukusno, nadam se solidnoj dostupnosti
|
Nije mi pricing jasan, 6800XT jefitnija od RTX 3080 50USD, a 3070 ekvivalent je skuplji od nje za čak 80USD.
|
Citiraj:
|
3090 = 1500$
6900XT + 5900X = 1500$ |
6800xt po performansama u internom testiranju kao 3080, bez ikakvog spomena o RT performansama (vjerovatno sa razlogom sute) i bez alternative za DLSS i to sve za samo 50$ manje. Tesko da ce proci.
6700xt po performansama i internom testiranju oko 10% jaca od 3070, ali zato 80$ skuplja. 6900xt po performansama kao 3090 za 500$ manje. E ona vec moze opravdati (vjerovatno) losije performanse u RT-u i nedostatak DLSS-a, steta sto se radi o najskupljoj kartici iz ponude. Sad jos samo treba vidjeti kako ce im se ponasati driveri. :kafa: |
Hahahaha, ubiše zelene. 😂😂https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...609a9e1c23.jpg
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
Citiraj:
Sve u svemu, na prvi pogled AMD nudi više za istu cijenu / ekvivalent za manju cijenu. Ako će stock biti dovoljan za ordere onda je nVidia posaugala ovu generaciju, ali još daleko smo od cilja. Meni osobno je bitno da starije grafe pojeftine, tak sam ulovio ovu RTX 2080 za skoro istu cijenu za kolko sam prodao RX 5700 :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:02. |