![]() |
Citiraj:
S obzirom da majnam ZEC, jedino s njim mogu kupiti BTC, ali problem je u tome šta su pali i ZEC i BTC. |
Bok ekipa,
Posto sam zakasnio sa kupovinom rx 570/580 itd. jer sam se kasno ukljucia, ali eto bolje ikad nego nikad. Ostaje mi jedino mogucnost da kupim: 1. rx 580 8gb pulse = 365 eura 2. msi 1070 armor oc 8 gb = 450 eura Mogu uzet max 5x msi 1070 ili 6x rx 580 Mislim si uzet 1070 kao kolega Frenkiy jer vidim da nije lose s njima. Da nabavim sve od tamo ili su ostale stvari dobavljive u RH? Osim toga treba mi: MBO 6xgpu = koja? Koje Napajanje? itd. Da li se uopce isplati sada rudariti? Da li pricekati nove mining graficke? Jedina dobra strana mog posta i sto me gura dalje da sastavim rig je to da ja struju ne placam. Ali cua sam da nije sad dobro ulagat u rig jer nije isplativo, kao treba cekat te mining graficke. |
Citiraj:
|
Moj neki dojam koji sam stekao isčitavajući majning forume posljednih dana, pa vas molim da me ispravite/nadopunite sa vašim osobnim dojmom:
Koliko shvatih, neki prosjek zarade po kartici je ranije bio ustabiljen na nekih 1$/dan. U ovoj "zlatnoj žili" se ta zarada popela i na 5$ na dan (možda je u peaku bila i veća, to neznam). No s obzirom na samobalansirajuću prirodu rudarenja, sada će težina konstantno rasti dok se opet ne stabilizira omjer uloženo/dobiveno. Prema viđenom, težina sada raste nekih 10-15% na tjedan...prema čemu će se vrlo brzo opet istabilizirati zarada na 1$/dan (ako na moment ne potone i niže, a tko zna...možda se i trajno spusti omjer dobiveno/uloženo s obzirom na ono što je bilo prije...pošto će ovaj hype uvući nove ljude koji će ostati konkurencija i nakon što se uvjeti pokvare) No, s obzirom na trenutni hype za karticama, njima je skočila cijena. Ugrubo shvatih za duplo, može li me netko ispraviti i reći kolika bi trebala biti cijena jedne rx470 da je potražnja ostala "normalna"? Što me dovodi do razmišljanja da jedna realnija računica povrata uloženog treba biti kalkulirana sa povratom 1$/dan. Pošto su sada kartice duplo skuplje, to bi mogli biti prilično neefikasno sada uletiti sa investicijom (nepotrebno uvećanom puta dva) ...pa to na kraju otplaćivati sa 1$/dan. Nekako mi se čini bolje onda pričekati da se cijene kartica iznormaliziraju nakon što se i težina iznormalizira. Ako kartice stvarno opadnu u cijeni na pola, a dobit se spusti na 1$/dan ...to je opet perspektivno ulaganje na duže staze..ukoliko te brojke garantiraju malo veću stabilnost od trenutnog pogađanja što će biti... Heto, samo malo razmišljam na glas da me ispravite ako mislite da nešto olako griješim. A ono što bih vas molio, da napišete od kada rudarite i kako vam se otprilike kretala dobit po kartici u određenim etapama za koje mislite da je bitno spomenuti. Čisto onako da kažete okvirno da vam je u 2016-toj bio otprilike prosjek 1$/dan, pa je u peaku sada skočilo najviše na xx$/dan ...pa je to već kroz xx mjeseci palo na xx$/dan...itd. Kada spominjem kartica, svjestan sam da nisu sve iste...ali u pojednostavljenoj analizi trebali bi smatrati da kartica predstavlja neku xy karticu koja spada u okvir best-buy kartica za dato vrijeme. |
Citiraj:
Najveci problem su paprene cijene grafickih... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
https://www.futura-it.hr/media/47109...er-kuciste.png
može ga se provući u nekom uredu kao server :D Doduše, što je sa hlađenjem u ovakvom kućištu, to je pitanje. |
Izgleda, a vjerovatno i grije ko onaj industrijski grijač za servise i garaže :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imam jedno uzasno glupo pitanje:
XBT i BTC, jel to jedno te isto? Tipa, na krakenu kupim XBT i mogu to onda poslati na neki BTC wallet poslje? Hvala! |
da isto je pa vidiš gore po cijeni
|
koje napajanje i koju mbo za 6 gpu rx 580 triba uzet??
|
Citiraj:
6 kartica koje misliš kupit po cijeni od 360 eura je previše. Otprilike to ti je 16.000 kn dva napajanja po 700w/750w - 1200 kn (i njih triba povezat na jednu matičnu) matična ploča 700-800 kn. 5, 6 risevi - 400 kn (ako ih nađeš po toj cijeni) Dok to sve nabaviš i središ proće ti minimum misec dana. Vjerovatno ćeš rudarit Ether dok ne skužiš shemu.. Kako stvari stoje, diff raste, tako da će ti tribat pola godine samo da vratiš uloženo. Ja san u misec dana pročešlja sve živo i mrtvo vezano za ovo, ali je to sve još uvik teorija, a u praksi će bit sto problema. Jesi li svjestan u što se upuštaš? :) |
Citiraj:
ti nemas rig? |
Citiraj:
Kod nas će sve to koštat 300/500 kn više po kartici. Doslovno za te novce kupiš i napajanje i matičnu i ram-e. Za sad sam stand by .. |
Citiraj:
Isto sam sad u debelom stand by modu jer je situacija sad nepovoljna. Barem nepovoljna sto se tice kupovine tih skupih graficki, jer se jednostavno neisplati. Mozda korigiraju cjene pa ce se isplatiti, a dotad majnam s jednom starom rx 470icom. |
Citiraj:
Edit: Zanemari, netko pokupil već... |
Ja sam jucer pokupio zadnjih 6 komada 1060tki u hgspotu.
|
Citiraj:
A bili su se čudom čudili prije 2 tjedna kada smo mi uzeli 9 komada Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk |
Ima netko da je cuo za NoFee Ethereum Claymore miner? Gledao sam malo po youtube ali ne razumijem za sta bi on sluzio.
|
Citiraj:
To ispadne 1-2 % dnevno. Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk |
https://www.youtube.com/watch?v=45g6rcXlzxs evo to je to.
|
Citiraj:
ima i po njuškalu, i RXa, po 2 do 2 i pol godine garancije ako baš inzistiraš na RXu, iako ti je nvidia možda bolji izbor. Eno čak imaš jedan gotov rig s RXom, samo ćeš mu morat još modat BIOSe jer vidim da mu je slab hash na tu količinu kartica, može to još. Imaš i jednu novu RX jeftinu u oglasu da ju priduržiš ovoj tvojoj da nije sama |
Citiraj:
|
Citiraj:
iako ja nvidiu trenutno vidim kao bolji omjer uloženo/dobiveno kad pogledaš kn/hashrate s obzirom na dostupne kartice, i dugoročnost i mogućnost prodaje |
Citiraj:
nofee za koji čovjek pita služi da zaj... developera i sve majnaš sebi |
Citiraj:
Citiraj:
Čovjek je napravio program koji je poprilično stabilan, služi nam za zarađivanje love, neka i programer zaradi :no2drug: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Poz. Jos me zanima drzi li ti pc stabilno na onim OC settingsima koje su postavio i koliko dobivas mh/s? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ili ako imaš više kartica pa ih rasporediš po valutama? |
Citiraj:
Neka me ispravi netko tko zna bolje. |
http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/m...oglas-22859338
Netko se povlači iz rudarenja. Kompletan rig Čak nije toliko ni pretjera sa cijenom. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:43. |