![]() |
|
Da li je pouzdano kupovati od njih, nikad nisam cuo za tu tvrtku
|
Citiraj:
A sad ozbiljno..Pa ADM je jedan od poznatijih i kvalitenijih IT dućana..sam kupi :D |
Hvala puno!
|
Predlazete li bolju maticnu il mi je ova odlicna? (ne planiram overclockat)
|
Zamjena pc-a? Amd na intel
Ovako zanima me dali bi mi se isplatilo prodati svoj pc i uzeo bi sljedece
gigabyte x48-dq6 ram ddr3 4x1gb 1333 mhz proc q9450 grafa sephire5770 napajanje corsair vtx 550w disk WD black 640gb modano no name kuciste Moj pc je tuj u profilu. Trebao bi dodati jos 100kn za ovaj pc intelov. Recite dali mi se to uopce isplati mjenjat? |
Po meni bi bilo bolje da ideš na nešto novije, socket 775 je već odavno mrtav + ne znam koliko bi baš profitirao sa performansama.
|
Pozdrav! Nadogradio bih maticnu ali neznam koju.
Mislim si izmedu ove dvije http://www.msi.com/product/mb/B75A-G43.html#/?div=Basic http://www.msi.com/product/mb/H77MA-...ml#/?div=Basic Koja je bolja? Prva je ATX druga je m-ATX a moje kuciste je midi tower pa neznam hoce li mi stat ATX maticna. Moze li m-ATX maticne ic u midi tower kuciste? Ovo je moje kuciste http://images.ceneje.si/products/thu...1_1024x768.jpg Ovo je moj PC ako ista pomogne http://partneri.msan.hr/MSG-stolno-r...102-50464.aspx I da, planiram kupiti i5-3570 3.4 GHz |
Tvoje kućište podržava Atx i mATX.
Koja ti je uopće namjena kompa, max buđet, rezolucija monitora? S obzirom na trenutnu konfiguraciju i da bi ju ponovio kak spada ti treba nadogradnja procesora, matične, napajanja i grafičke. |
Namjena kompa mi je gaming. Buđet mi je 1100 kn, ali planiram i da ce mi nesto ostati i za proc da ne potrosim sve na maticnu
Ovo mi je konf GFX: VTX3D HD 6770 1GB (V2) OS: Win 7 62-Bit Proc: Dual Core E5700 3.00GHz RAM: 4GB 1333MHz Trenutna maticna koju imam je: P5G41-M LX2/GB Koja je MicroATX Stvarno trebam to sve nadograditi? Pa nedavno sam kupio napajanje XFX 550W a grafu ne planiram nadogradivat jos. |
Nazivna rezolucija monitora je?
Inače, budžet ti je mali za nadogradnju. Trebao bi zamijeniti ploču, procesor i grafičku, a za to ti nije dovoljno 1100 kn, osim ako ne bi tome mogao dodati iznos od prodaje svoje stare ploče, procesora i grafičke. |
1. kupi novi procesor i ploču
npr AMD CPU Desktop Athlon II X4 750K (3.4GHz,4MB,100W,FM2) box, Black Edition Cooler LC Power LC-CC-95 775/1155/1156/Am2/Am3 Asrock FM2 FM2A55M-DGS Futura-It.hr 1,114.95 2. prodaj svoj procesor i matičnu za cc 300kn-350kn 3. skupljaj lovu za novu grafičku, npr 7850 4. kupi grafu 7850 npr, i prodaj svoju za koliko mos dobiti... |
Pa dao si link od svog kompa, a sad si naveo potpuno druge komponente nego što su tamo :D
Za 1100 možeš samo gledati polovne i5-ice za s1155 i to bez matične. Ako bi želio poboljšati cpu + mbo opcije koje stanu u tvoj buđet su: X4 750K + AS ROCK FM2 A75 DGS ili i3 3210 + AS ROCK H61M VG3. Rađe se strpi još mjesec-dva i skupi cca 2000 kn ili više pa će ti se preporučiti kompletan upgrade cpu+mbo+gpu. Za sada ti je najbolja opcija kupnja jeftinjak hladnjaka poput LC CC 95 te oc-anje procesora i grafičke. |
Monitor mi je 1024x768.
Pardon ali niste me shvatili, za sad planiram nadograditi SAMO MATICNU NISTA DRUGO, poslije maticne sto mi ostane cu skupljat dalje za procesor itd... Zato molim vas koju od te 2 maticne mi preporucate. Dakle SAMO maticnu kupujem, kada budem kupovao ostalo obratit cu se vama. Razlika u cijeni im nije velika zato sam izabro te dvije, za maticnu planiram potrosit najvise 600 kn, ako moze manje super, vise mi ostane za proc. Ako mozda imate neku bolju slobodno preporucite. :) I btw, komponente od kompa su mi drukcije zato sto sam nadogradivao. PC je potpuno isti. |
a sto ces metnuti u tu novu matičnu, stari procesor za duplo manje pinova?
ili čes kupiti matičnu pa drzati na polici dok ne skupis lovu za procesor, i5? ja ne kuzim sto ti planiras :D |
Citiraj:
Na iznos od 1,114.95 kn ide i 49 kn dostave. @Yoman282 Ne možeš uzeti samo drugu ploču, jer ti stari procesor i nova ploča nisu kompatibilni. Stari procesor je socket 775, a nova ploča bi ti bila socket 1155. Evo ovdje možeš dobiti bolju ploču: Ploča: ASROCK FM2A75M-DGS Procesor: AMD Athlon II X4 750K BOX Black Edition, s. FM2, 3.4GHz, 4MB cache, Quad Core Hladnjak: LC POWER LC-CC-95, socket 775/1155/1156/AM2/AM3 = 1.179,65 kn, besplatna dostava, dućan www.portio.hr |
Nekuzim. Sto ako kupim novu maticnu ovaj stari procesor mi nece stat?
|
Okej, hvala puno! Skupljat cu ja jos novaca, do otprilike 2100 kuna pa da kupim i proc i maticnu zajedno.
i5 3570 i jos neku maticnu tipa ove dvije koje sam naveo EDIT: Ispricavam se na double post, nisam primjetio |
Procesor možeš uzeti i5 3350P ili jeftiniji i3 3210 / i3 3220, a ploču možeš uzeti: ASRock B75M-DGS, Gigabyte GA-B75M-D2V ili MSI B75MA-E33.
Ovo boldano su linkovi. Trenutni komp ti na 1024x768 rezoluciji mora noramalno vrtit današnje igre. |
Lijep pozdrav svima, znaci zanima me sto bi mi preporucili do 3500kn sto se tice gore navedenih komponenti. Racunalo mi sluzi vecinom za surfanje, nesto malo office, ali prvenstveno za multiplayer igre.
GPU: gtx560 Ti MSi Twin Frozr 2 COOLER : Mugen 2 SSD : Vertex 4 128 GB OZ HDD : Hitachi 650gb |
ne kuzim, ovo sto si naveo imas vec doma?
i treba ti ostalo? |
Kolko sam razumio iz prijašnjeg posta, treba ti ploča, procesor, memorija i napajanje? Što je s kućištem? Treba ili ne? Optika ti ne treba? Ovako od oka, išao bi na FX-8320.
|
Znaci kupujem proc, maticnu, rame i napajanje. Da ovo sto sam naveo smatram da netreba mjenjat. Kuciste imam od Kandalf-a
http://www.njuskalo.hr/image-bigger/...a-21279406.jpg |
FX 8320
ZALMAN CNPS10X OPTIMA ASUS M5A99X EVO R2.0 2X PATRIOT 4GB 1333 MH (8GB) OCZ MKIII SILENCER 500W Ukupno: 3513 kn dostava uključena - Futura it *ak is Zg-a odnesi ostatak komponenti pa ćeš dobiti i besplatno slaganje. * eventualno razmisli o nešto boljim ramovima - KLIK (2X) |
INTEL Core i5-4430 (3.00GHz,1MB,6MB,84 W,1150) Box
Asrock s1150 B85 Pro4 2kom 4GB 1600MHz DDR3 CL9 DIMM HyperX black Series OCZ PSU Silencer Mk III Series™ 500W Modular Futura-It.hr 3200Kn |
Iz Zagreba sam, vidio sam da je adm dobio Haswell, to 0 bodova ?
|
pa svi imaju sada haswell vec, pa ako znas sam sloziti kupis u trgovini koja tebi pase ;=)
btw ovo sto sam ti slozio je haswell :=) |
Ako imaš ATX kućište, koje nije prastaro, i ima montirane ventilatore za protok ili ih se može montirati, a da nisu mali (80mm), te ako imaš AMD mounting za tog Mugena, onda ga možeš iskoristiti, pa predlažem ovako:
Ploča: Asus M5A99X EVO R2.0 Procesor: AMD X8 FX-8320 Memorija: Kingston DDR3 4GB 1600MHz, SR......X2 Napajanje: Seasonic SS-620GB, 620W =3.187,96 kn + eventualna dostava, ali možeš osobno preuzeti, dućan je www.supernet.hr |
Dao sam ti sliku koje kuciste imam, 3 ventilatora ugradjena, ali drzim kuciste otvoreno pa neznam kolko to pomaze. Ja sam planiro uzeti sto se proca tice 3570k, ali vi ste strucniji. Proc bi overclocko
|
imas mugen rev b ili? te da li imas 1155 kopče za njega?
|
Imam ti http://www.hardwareoverclock.com/kue...Mugen2-026.jpg e sada neznam da li imam kopce za njega, znam da u kutiji imam jos jedan par kopci ali mislim da su to samo rezerve, nemoj me uzeti za rijec.
|
Isti su oni, i prva i druga verzija...samo razlika u kopčama...pogledaj u manual ako ga imas
http://www.scythe-eu.com/en/products...pu-cooler.html http://www.scythe-eu.com/en/products...n-2-rev-b.html Ovaj tebi treba SCMG-2100 pogledaj na kutiji sto pise... |
Posto imam vx corsair 450W mislite da mi netreba jace ? Gtx 560ti guta dosta+ oc proca...Ako ne onda cu uzeti novi cooler umjesto napajanja.
EDIT* nemam vx corsair 450W nego imam chieftec gps 550ab , sad sam otvorio kuciste sa druge strane i vidio, moja greska sorry. |
Bit će dovoljno, uz pretpostavku da je ispravno ofc.
|
chieftec gps 550ab ce biti dovoljno ?
|
Može preporuka za kupnju nove grafičke, oko 2 000 kn bi dao za drugu, te preporuka za memoriju koju uzeti uz ove komponente.
Trenutno imam: CPU: AMD AM3+ FX-8150 MBO: ASRock 990 FX SSD: Agility 3 120 gb HDD: 1 TB WD Napajanje: 400W BlueStorm II Trenutna memorija: 4gb ddr3 kingmax Trenutna grafa: ATi 5770 xfx |
|
Mislio sam uzet više memorije i jaču pošto mi to matična podržava..
|
Za što ti je potrebno više od 8GB rama? Razlika u brzini ti je neprimjetna.
|
a zasto ne uzeti jos jedan identičan ram pa da ima dc i da se ne kolju?
uzmi 4gb kingmax, iste mhz koji je i tvoj... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:47. |