![]() |
Samo ti stavi tog 750K. Svi se bojite tog TDP-a, a da uopće niste probali izmjeriti potrošnju kolko vuče komp s 740 i 750K(def) iz štekera. ;)
Druga ploča je skuplja 120 i koju kunu, a budžet je već probijen. Naravno, nek nadoplati ako može. |
da ali dgs je losa za oc i nema nis posebno...a i K se vise grije i hladnjak je automatski bučniji...pa ne vidim logiku,najvise zbog ploce,sto ce mu k onda ako nece moci iskoristiti njegov potencijal?
|
Ja bi rekao da je TDP na 750k napisan veći čisto zato jer ima mogućnost overclocka, pa može povući više ali ne mora... Jer nemoguće da je tdp veći za 35w samo zato jer je procesor 200mhz brži.
|
tpd meni inace znaci koliko se grije i kakvo hladanje bi trebalo gore...jednostavno po tome i gledam da se K vise automatski i grije...sto se potrosnje tice,mozda i ne tolika razlika,ali ima je sigurno.
|
Pa opet je ista stvar, na stocku je brži 200mhz i nema šanse da se puno više grije od 740...
Ipak je riječ o istim procesorima samo je ovom otključan množitelj... |
S obzirom da preporučene matične ploče više nema u ponudi (?) da li može preporuka za drugu MBO ?
|
|
@Vedranicio
Onda uzmi, ako se može rastegnuti FM2A75 PRO4 ili FM2-A75MA-E35. Ako pak ne može, onda FM2-A55M-E33. |
@lolofuxy
..islo bi to i vise, da sam se malo poigrao u biosu + jos ovih -20°C da je prije doslo... :D |
Hmmm..
uz konfu koju radim treba mi dobar cooler za proc. Imaću Phenom 2 x4 945. Coolermaster TX3 Evo 200kn Coolermaster Hyper T4 250kn Coolermaster Blizzard T2 150kn Coolermaster Hyper 212 Evo 270kn Sve u Linksa(jer je 50 metara od mene). I još jedno: AsRock 770 Extreme3. Jel valja to išta? |
Ne valja. Što imaš, što trebaš, kolko novca imaš?
|
Uzimam komp za sestru i nećakinje. Glazba, filmovi, internet i nezahtjevne igrice.
Grafika ako i bude potrebna (što sumnjam) uzet će se naknadno. MSI B75MA-E33, Socket : 1155, microATX, Intel® B75, 2xDDR3 Procesor Intel Pentium G860 3.0GHZ Transcend JetRAM 4GB, DDR 3 1600 DVD RW LG24x SATA HDD Desktop Caviar Blue 500GB Napajanje CORSAIR 430W, CX Series 80+ Bronze Chassis SILVERSTONE Precision PS08 2.295,00 Monitor ću najvjerojatnije neki 23` IPS do 1.200 - 1.300 kn (trenutno 17` CRT). Ako može jeftinije a da zadovoljava te uvjete, hvala za prijedloge. |
Način plaćanja? Neko određeno mjesto kupovine? Gdje si ovo gledao? Mogao bi sam sastaviti komponente u kućište ili ne?
Mogao bi se staviti slabiji cpu, ovaj (G860) košta skoro ko Athlon 740, a ne treba ti jednako kao i ovaj. :D |
Keš. Prijetalj mi ima tvrtku i bavi se tim pa bih trebao proći nešto jeftinije a dobit ću složeno.
Mogao bih G645 za nekih 430 kn. Al taj Athlon nema integriranu grafu ak se ne varam, a trinity mi nije nešto jeftiniji, osim ako uzmem 5300 koji je slabiji od pentiuma al s jačom integriranom grafom. A vjerojatno bi i on bio sasvim OK za te potrebe, al nekako zbog nadogradnje možda ipak radije intela. |
Pozdrav ekipa. Zamoli bi za pomoć oko sastavljanja upgradea kompa. Proračun je 2000 kuna, namjena igranje. Plaćanje gotovina, može bilo koji web shop u Zagrebu.
Potrebne komponente: MBO, proc, ram, grafa. Također molim i preporuku napajanja, tek toliko da vidim jel postojeće odgovarajuće za ovakvu konfu. Hvala unaprijed. |
Citiraj:
X4 750K, FM2A75 PRO4-M, HD7770, 4GB rama Sto se tice napajanje, ne treba ti nista jako, recimo cx430 80+ ce biti vise nego dovoljan za ovu konfu. |
mislim da te ploče pro4-m nema vise nitko na lageru...
|
Imam do 300kn.Treba mi dobro hlađenje da mogu Phenoma II clockat na bar 3.8
Jel ima neka matična(novo/polovno) do 400(500 najviše) da podržava preko 8GB RAM memorije(ma može i ravno 8),AM3,DDR3 i da se može CPU clockat? |
Kojeg ti to Phenoma imaš?
|
Daj nam napiši što sve imaš i što ti treba od komponenata (brandovi i modeli), ne možemo ovako na pamet.
Koju to verziju Phenoma 945 imaš? Onu 4-faznu ploču, 770 Extreme3, ti ne bi preporučio za kupnju. Stvarno, daj malo više detalja, da ti možemo pomoći. @listerstorm Intel Ploča: neku B75, npr MSI zbog dužeg jamstva Procesor: G530 / G540 / G550, mala je razlika u cijeni, a nekad je u istom dućani G550 najjeftiniji Memorija: 4GB DDR3 1600 sa što dužom garancijom, bez hladnjaka Kućište: možeš ostaviti ono svoje Napajanje: možeš ostaviti ono svoje Disk: 500GB - Hitachi 7K1000.C / Toshiba DT01ACA050 / WD Blue WD5000AAKX DVD: LG AMD Ploča: neka A75, također obrati pažnju na trajanje jamstva Procesor: A4-5300 Memorija: isto ko i u prvom kompu Kućište: možeš ostaviti ono svoje Napajanje: možeš ostaviti ono svoje Disk: isto ko i u prvom kompu DVD: isto ko i u prvom kompu Prva konfiguracija ima jaču procesorsku snagu, a druga jaču grafičku. |
am Phenom 2 x4 945.
Mogu potrošit do 2500kn. Želim AMD baziranu konfu,jer što sam imao od Intela,crklo mi je. A u ovoj konfi što sad imam imam nVidia grafu,a daje mi artefakte i ta sranja. Kakva je Asrock 970 Extreme3? Za 450kn? Kupujem je od poznanika,pa ako ne bude radila,mogu mu vratit matičnu,on meni pare. HDD,DVD imam.I kakvo je GS600 napajanje? Jel bolje od CX500? Sada bi kupio neku polovnu grafu,ali bi kasnije kupio novu. Imam HD4870x2 u ponudi,550kn. Namjeravam AM3 matičnu/CPU jer ću kasnije kupit Phenom II x6 1090T ili 1100T. Do sada me jedino AMD nije izdao,a po internetu vidim da sve grafe od nVidie od serije 400 daju artefakte nakon 1-1.5 godinu. I našao sam Patriot Viper Extreme 2x2GB 1600mhz(neki low-profile cooler)i to košta 140kn u Ve-milu. Koji je CPU bolji:FX 4100 3.6Ghz ili Phenom II x4 945? Ista cijena.FX polovan(al daje garanciju 2 godine) Phenom nov u magazinrs.hr. I još jedno pitanje i amen: Novo/polovno:grafa do 550kn? Jer 4870x2 je dobra,al nemore DX11 s njom. Da može nešto ko BF3/BFBC2 pokretat na srednjim/visokim detaljima da je na 40+ FPSića. Na pristojnoj rezoluciji.(ne mislim nešto ko 1920x1200,nego bar 1280x768) Hvala. |
Uh boli glava od posta, mogao si to malo ljepše napisati, no dobro.
Navedi ti nama koje napajanje imaš brend/model/W, te koji monitor imaš ili jednostavnije njegovu nativnu rezoluciju. Optika i hdd su sata ili pata? Koje kućište imaš neki link ili jednostavno navedi model. Za 450 kn je Extreme3 ok i nadam se da je s garancijom. GS600 je ok napajanje, a sad od CX 500W ako pričamo o najnovijem modelu nije nit bolje nit lošije već samo isporučuje više snage. Što se tiče grafe HD 4870 X2 u startu izbjegni posebice zbog: prevelike potrošnja, nema DX 11, driveri su out, i ako nemaš AC EXTREME na njoj možeš se slikat što se tiče temperatura i buke. Bolji je stariji X4 945, FX 4100 zaobiđi osim ak imaš vodeno hlađenje i hvataš 5 GHZ, a i to bi onda isto bila glupa kupnja. |
Koje kućište imaš?
|
uuuhu, jeben post, odma u glavu ...al dobro bar si odma reko sve, jesu ti podaci u moj komp tocni il to komp od prije 10g. ?
ak mislis derat BF onda je X$ 945 za 500ćuna okej stvar, sad bi i ja tako da slazem a nemam za i3/ i5 starije serije vga zaobiđi pogotovo te gutace vatre x2 4870 trazi polovne gtx460, hd5850 (500-650kn) ..edit: sad vidim da je cifra do 550kn novo za te pare nista pametno il su preslabe ili prestare (potrosnja, grijanje) ove gornje su za te pare zakon, nek me neko ispravi ak grijesim http://www.videocardbenchmark.net/vi...+4870+X2&id=98 http://www.videocardbenchmark.net/vi...+HD+5850&id=47 ili nove serije hd7770, 7850 , gtx650ti i gtx560 ak je neko u stisci il mu ne trebaju vise inace sam fan amd od k6 serije, al imam intela zadnjig par godina tako da si naletio na primjerke ko i svi da ne rade ... |
@lolofuxy
Sranje mi je napojna,ide uskoro u staro željezo. HDD je SATA. Monitor je teži od mojih 5 kila pa što misliš koji je? @ShanTech Kupujem Thermaltake Dokker 1.Ima 2745287 ventilatora promjera 642364723842 kilometara na treću. 2.350kn. @sultz34 Moj komp je uređen prije 2 tuceta dana. GTX460(garancija,more bit 2 dana,more bit 2 godine) 750kn. HD7750 500kn(1GB GDDR5 verzija,ne 2GB DDR3) 2 godine garancije. (đizs ta je grafa manja od kosorkinog mozga...) BTW. U JE*OTE HD 6870 ZA 600KN i 27 MJESECI GARANCIJE! HOLY MOTHER OF NJUŠKALO! I da mogu na tržnicu,išo bi. Al nemerem. Manje od 3mj na forumu. |
da, da ... to je ono sto sam mislio, fulo sam par komada dobrih grafulja jer nije bilo vremena (čitaj para) za odma uletit
ima ih za male pare samo prati.... i mantraj :) |
|
Šta je pisac htio reći? Trebaš mišljenje o konfi? Seagate zamijeni sa WD Blue, Samsung pržu sa LG, kućište i napajanje su krama.
|
ocito je slagao konfu DragonSlayer-u :D
|
plus sto je taj proc 50% skuplji a performanse su razlika 5-10% ... ako i toliko
2400 za g550 i 2700 za g645, znaci naplate performanse 4x u cijeni po meni, neisplativo http://www.cpubenchmark.net/cpu_look...2.60GHz&id=686 http://www.cpubenchmark.net/cpu_look....90GHz&id=1797 bolje g550 za 300kn a tih 150 ulozit u bolji napoj s prednaponskom zastitom za 100-200kn se da naci starih dobrih kucista dok su jos firme proizvodile kak spada, sad zive na staroj slavi i uvaljuju smece znaci ispod 8 kila... ne uzimaj ;) |
Citiraj:
Jeli ova konfa šta si ti preporučio 100% sigurna da nije nešto s tvoje strane ili je možda neki dio otišao u kompu tijekom transporta? |
ste ugasili komp i ponovno upalili? komp spava zimski san :D treba ga probuditi malo :D
|
Citiraj:
Do monitora nije, testirao sam sa drugog kompa i radio je monitor normalno. |
ček samo malo...testirao si monitor sa drugog kompa i radio je i nije do novog monitora? nekuzim...
testirao si novi monitor na nekom drugom komp? jel radi taj drugi komp sa novim monitorom? komp se upali i uopce nema nikakve slike na niti jednom monitoru od ta dva? spajas na grafu,jesi probao na maticnu mozda tam daje sliku? (ispravak taj proc nema grafu...) znaci moras direkt na grafičku spajati monitor I jednostavno, izvadi bateiju na matičnoj,na cc 5min,vrati bateriju i upali komp... |
Citiraj:
1 šrot stari i ovaj novi šta je kupio. Testirali smo novi monitor koji je kupio na starom kompu i radilo je sve, to sam želio reć. I probali smo na ON board grafičku (integriranu kako god) i opet se neće da upali... |
nest ste smrdali u postavkama...resetiraj bios (izvadi bateriju) ako ne upali, izvadi grafu i vrati je ponovno i trece, mozda se memorija pomrdnula,izvadite van,stavite nazad...
Citiraj:
|
a mozd treba stisnit f2 kad boota, postelat bios, izvadit dvd iz optike i malo procackat kablove, spojeve ...malo pogledat
'Jeli ova konfa šta si ti preporučio 100% sigurna da nije nešto s tvoje strane ' ....đžizus, pa nije ga on proizveo cekicem kod kuce u garazi, vec ste ga uzeli u Futuri koja ga je uzela od zastupnika u hr, koji su ga uzeli od asrocka, msi-a i ostalih... :) vratio mi se osmijeh na lice, samo bez panike decki ... vjerovatno sitnica, ako ne - imate garanciju ali prije neg prionete na telefon j***t servis, pozovite jos nekog frenda koji se bas bas kuzi u hardver, pa odete na pivu |
Ajd nek netko od nadležnih prebaci par ovih zadnjih postova na pripadajuće mjesto pa da tamo nastavimo, ako bude trebalo. :)
|
@FR bios postavke nisu mijenjane, onako kako je računalo došlo tako se i koristi (uz instalirani W7 64bit i par programa s priloženih CD-ova, bez OC-anja ili iživljavanja na komponentama).Klikalo se i na cms reset (gumb na pozadini kućišta) no ni to nije dalo rezultata.
Da naglasim umjesto MBO koju je u mom citiranom postu preporučio ShanTech kupljena je ova http://www.futura-it.hr/proizvod.asp...-FM2A75%20PRO4 (isto na njegovu preporuku). Isprike moderatorima na uletu u ovu temu. |
to dugme iza se ne klika vec se drzi cc 10sekundi... :D
ako to ne upali, daj izvadi ram van i stavi ponovno... i da mod, prebaci ovo u HW probleme |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:24. |