PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kojeg operatera i tarifu odabrati? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=201522)

ivan.grdic 07.06.2015. 17:34

Imas i uspostavu poziva. Nije zgorega spomenuti. Znaci nije bas za 50kn.

Dottore 07.06.2015. 19:41

Citiraj:

Autor ivan.grdic (Post 2788573)
Imas i uspostavu poziva. Nije zgorega spomenuti. Znaci nije bas za 50kn.

Baš, za 20 kuna razlike nije strašno. Za 60 poziva najmanje cca 17 kuna i opet je to manje nego od tvojih crnih ovaca. Pa sad vidi koliko veći paket ide na sljedeći mjesec. Uglavnom, Ci :fiju:

ivan.grdic 07.06.2015. 19:48

Ok je to ak imas dva poziva dnevno, no ako ih imas preko 300 onda mi nije nesto povoljna.

Dottore 07.06.2015. 20:08

Citiraj:

Autor ivan.grdic (Post 2788613)
Ok je to ak imas dva poziva dnevno, no ako ih imas preko 300 onda mi nije nesto povoljna.

Kolika je tvoja računica za 500 minuta? :)
Zovem kad trebam, ne zovem uopće nakratko kao pretili pedofil.
Pozivi u autu (bluetooth radio) znaju potrajati 10 do 40min. Jednom na autoputu uspio popričati dva čitavih sata bez prekida. Vrhunska mreža, prolazak u tunelu bez prekida.

ivan.grdic 07.06.2015. 20:21

Moram priznati da u zivotu nisam pricao 2h. Nikada ne ootrosim 500min. Prosli mjesec 340 razgovora. Racun ko knjiga debeo.
Ne koristimo telefone na isti nacin pa nam ne mogu odgovarati ni uste tarife. Da pricam po pozivu dugo kao ti onda bi definitvno samo revolucija dosla u obzir.

c-shadow 07.06.2015. 20:40

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2788622)
Jednom na autoputu uspio popričati dva čitavih sata bez prekida. Vrhunska mreža, prolazak u tunelu bez prekida.

Koja mreža?
Meni ove naše prekidaju pozive nakon sat vremena.

Mikeyy 07.06.2015. 20:43

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2786300)
Jedino na WCu nemam 4G svudgje drugje cak i tam gdje nije bilo skoro niceg. Na TComu.

Znači tamo gdje je najbitnije ne radi? Ja bi se žalio službi za korisnike. :-)

Juice 07.06.2015. 21:29

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2788638)
Koja mreža?

HT prekida nakon 90 minuta
Vipnet nakon 120 minuta

Dottore 07.06.2015. 22:20

Citiraj:

Autor ivan.grdic (Post 2788629)
Moram priznati da u zivotu nisam pricao 2h. Nikada ne ootrosim 500min. Prosli mjesec 340 razgovora. Racun ko knjiga debeo.
Ne koristimo telefone na isti nacin pa nam ne mogu odgovarati ni uste tarife. Da pricam po pozivu dugo kao ti onda bi definitvno samo revolucija dosla u obzir.

Revolucija na bonove ili pretplata? Ne hvala. Nisam njihova ovca. Hoću puni signal i dostupan kao uvijek. Imam pretplatu(15 godina) i bonove(tri mjeseca) od Vipa.

Nisi shvatio bit paketa. Puna brzina bez prekida i velik paket prometa.

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2788638)
Koja mreža?

Vip

ivan.grdic 07.06.2015. 22:25

Ne znam sto znaci shvatiti bit tarife. Meni apsolutno neisplativ paket. Da zoves kolicinski koliko i ja i tebi bi bio neisplativ.
Sto ti vrijedi i deset tisuca minuta kada ih ne mozes potrositi, a oni kao prebace nepotroseno u iduci mjesec. Navlakusa. Jedina prava tarifa je revolucija ukoliko si htio razgovarati koliko te volja i imas fiksni iznos i bok. A ovako 1500 minuta te moze izaci 60kn, a moze te izaci i 300kn ili vise.

srale7 08.06.2015. 09:06

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2788357)
Ja imam na Vip za 50kn 1500 min/sms i 3gb prometa. Ci
Da ne spominjem da nepotrošene pakete prenosi u sljedeći mjesec onda mi je cifra u nebo. Desetruko.

Što sad?

Koja je to tarifa?

Juice 08.06.2015. 09:23

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2788823)
Koja je to tarifa?

Zakon tarifa s promocijom od dodatnih 1500 MB.

vorda22 08.06.2015. 10:21

Citiraj:

Autor The Man (Post 2786056)
Nazovi ih i objasni da zbog (ovo je bitno napomenuti) PRIVATNIH RAZLOGA nisi u mogućnosti prihvatiti njihov paket i produžiti ugovornu obvezu.

P.S. PRIVATNI RAZLOG ti je nešto na što bi sve ozbiljne službene osobe po pe esu trebale momentalno zavezati labrnju i reći nešto u stilu...

"U redu, razumijem." ili "Nadam se da ćete uskoro biti u mogućnosti da prihvatite našu ponudu jer Vas cijenimo kao korisnika i jer nam je svaki korisnik jednako bitan, bez obzira da li mu je smoki krupan ili sitan."

PRIVATNI RAZLOG = prestani da me smaraš, nismo skupa ovce pasli

izgleda da ce ovo biti puno lakse, jer su majstori umjesto da mi produze pretplatu, poslali novi ugovor i novi broj. jos gledam kak je otkupnina samo 109kn umjesto 149. jel ima kakva spranca izjave koju da im posaljem da to storniraju?

srale7 08.06.2015. 11:15

Moze netko potvrdit ili opovrgnut, jel postoji razlika u kvaliteti signala izmedju Vip i Tomato mreže?

Naime, problem je sto sa trenutnim telefonom (LG G2) u sobi kojoj zivim nemam signala, tj nekad imam uredno 5/5, nekad 3/5 i nekad 0/5 i tad nisam dostupan. Jel ima smisla probat preć na vip?

DANCI 11.06.2015. 17:56

Imam Tele2 Smart tarifu i kad odem preko granice vec u Sloveniji vise nemogu nikog dobiti u Hrvatskoj, osim sluzbu za korisnike i kod oca isti slucaj. I lijepo ja nazovem sluzbu za korisnike i oni vele da mijenjam mrezu u tam neku nikad cuo i naravno svejedno neradi, pa vele da nek upisem predbroj ni to neradi. Prosle godine mi se isto to dogodilo kad sam bio u Italiji. Ma banana nemos doma svojima javit da si sretno stigao ziv i zdrav pa ajde posuduj od nekog ko ima T-mobile kod kojeg sve uredno radi u Sloveniji i u Italiji.
Bas zato ozbiljno razmisljam o promjeni operatera na bonove uz to da zadrzim stari broj.
Plus slag na to, ako odem van grada u neku zabit onda obavezno nestane Tele2 signal i mobac se spaja na T-mobile mrezu pa pise roaming, nema interneta.

Mozete li mi reci koji operater i paket bi bio dobar do 50kn/mj. nalik na Smart tarifu kod Tele2, a da uredno radi kad odem preko granice u drugu drzavu, pritom mislim da radi bez zajebancije.

Brko 11.06.2015. 22:21

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2788888)
Moze netko potvrdit ili opovrgnut, jel postoji razlika u kvaliteti signala izmedju Vip i Tomato mreže?

Naime, problem je sto sa trenutnim telefonom (LG G2) u sobi kojoj zivim nemam signala, tj nekad imam uredno 5/5, nekad 3/5 i nekad 0/5 i tad nisam dostupan. Jel ima smisla probat preć na vip?

O tome je već bilo govora da VIP i Tomato nemaju istu kvalitetu podatkovne mreže kao što T-Com ima sa svojim podmrežama.

nathan.fake 11.06.2015. 23:09

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2788888)

Ima smisla. Ovo sto je brko napiso, ja cu sam potvrdit.

Bio sam na T-Mobile pretplati 10ak godina, onda sam lane (kad se moglo bezuvjetno raskinit) preso na bonbon (konto sam ista infrastruktura, sam jeftinije). Nije :(

Problemi su mi poceli odmah tjedan-dva nakon prelaska, los signal, ljudi me ne mogu dobit, ja ne mogu zvat. Zovem SZK, uvjeravaju me da mi ne valja telefon (ja njih uvjeravam da valja, povuci-potegni), salju mi novu SIM karticu. No, problema tu i tamo i dalje ima. Isto kao i kod tebe, nekad sve 5, nekad 0 bodova. Mob koristim uvijek isto, tako da nije do mene ili moba.

Nakon 6mj. puca mi film, i vracam se na T-Mobile, prepaid (Simpa). Nikakih problema. :chears:

U neformalnom razgovoru mi djelatnik u centru samo kaze da bonbon "nije prioritet" te da odasiljaci 1. moraju usluzit T-Mobile korisnike. :fiju:

L31 12.06.2015. 00:06

Ista stvar mi se dogadja na tomatu zadnjih dana. Nestane signala, nemogu nista. To se dogadja na primarnoj kartici dok druga kartica(druga isto tomato) nema nikakvih problema s gubitkom signala. Zvao szk i kazu da moguce da je do kartice da odem zamjenit.

iprodano 12.06.2015. 06:09

Citiraj:

Autor DANCI (Post 2790541)
Imam Tele2 Smart tarifu i kad odem preko granice vec u Sloveniji vise nemogu nikog dobiti u Hrvatskoj, osim sluzbu za korisnike i kod oca isti slucaj. I lijepo ja nazovem sluzbu za korisnike i oni vele da mijenjam mrezu u tam neku nikad cuo i naravno svejedno neradi, pa vele da nek upisem predbroj ni to neradi. Prosle godine mi se isto to dogodilo kad sam bio u Italiji. Ma banana nemos doma svojima javit da si sretno stigao ziv i zdrav pa ajde posuduj od nekog ko ima T-mobile kod kojeg sve uredno radi u Sloveniji i u Italiji.
Bas zato ozbiljno razmisljam o promjeni operatera na bonove uz to da zadrzim stari broj.
Plus slag na to, ako odem van grada u neku zabit onda obavezno nestane Tele2 signal i mobac se spaja na T-mobile mrezu pa pise roaming, nema interneta.

Mozete li mi reci koji operater i paket bi bio dobar do 50kn/mj. nalik na Smart tarifu kod Tele2, a da uredno radi kad odem preko granice u drugu drzavu, pritom mislim da radi bez zajebancije.

Provjeri Simpa tarifu plus prejaka opcija u T-comu.

Brko 12.06.2015. 07:25

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 2790684)
Ima smisla. Ovo sto je brko napiso, ja cu sam potvrdit.

Bio sam na T-Mobile pretplati 10ak godina, onda sam lane (kad se moglo bezuvjetno raskinit) preso na bonbon (konto sam ista infrastruktura, sam jeftinije). Nije :(

Problemi su mi poceli odmah tjedan-dva nakon prelaska, los signal, ljudi me ne mogu dobit, ja ne mogu zvat. Zovem SZK, uvjeravaju me da mi ne valja telefon (ja njih uvjeravam da valja, povuci-potegni), salju mi novu SIM karticu. No, problema tu i tamo i dalje ima. Isto kao i kod tebe, nekad sve 5, nekad 0 bodova. Mob koristim uvijek isto, tako da nije do mene ili moba.

Nakon 6mj. puca mi film, i vracam se na T-Mobile, prepaid (Simpa). Nikakih problema. :chears:

U neformalnom razgovoru mi djelatnik u centru samo kaze da bonbon "nije prioritet" te da odasiljaci 1. moraju usluzit T-Mobile korisnike. :fiju:

Također, prešao sam pred godinu dana sa T-Mobile pretplate (na kojoj eam bio godinu dana) na BonBon pretplatu. Iz mog iskustva, infrastruktura je ista. Kvaliteta usluge je na nivou. Nikad problema ni sa pucanjem veze niti sa internetom. 4G piči normalno ali ga skoro nikad ne koristim.

Al dobro, ako imaš info iz prve ruke od SZK... iako mislim da bi ti SZK iz BonBona rekli da je sve isto.

Čudni su ti SZKovi. Nekada ne znaju najosnovnije stvari, a nekada su eksperti za bazne stanice i signal.

izbojan 12.06.2015. 08:24

Pa vas dvoje imate dijametralno suprotna iskustva, a slažete se jedno s drugim gotovo u potpunosti!? :-D

Mileni 12.06.2015. 08:38

Imam Bonbon privatno, t-shrot poslovno. Nemam nikakvih problema, niti kuzim neku razliku. Sve radi jednako.

nathan.fake 12.06.2015. 09:21

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2790718)
Također, prešao sam pred godinu dana sa T-Mobile pretplate (na kojoj eam bio godinu dana) na BonBon pretplatu. Iz mog iskustva, infrastruktura je ista. Kvaliteta usluge je na nivou. Nikad problema ni sa pucanjem veze niti sa internetom. 4G piči normalno ali ga skoro nikad ne koristim.

Al dobro, ako imaš info iz prve ruke od SZK... iako mislim da bi ti SZK iz BonBona rekli da je sve isto.

Infrastruktura JE ista, kvaliteta usluge NIJE ;) bonbon, 24mobi, MultiPlus mobile korisnici su "nizeg prioriteta".

Tu informaciju nisam dobio od bonbon SZK. Dobio sam od poznanika iz T-Centra, kad sam se dosao prebacit/vratit na T-Mobile. Poceli smo pricu zast se prebacujem i tak malo po malo se "izlajo". Informacija je frendovska i neformalna, ali po svemu sudeci tocna. :fiju:

bonbon SZK me uvjeravala da mi ne valja mob, ne valja SIM, da je nemoguce da je do njihove mreze. :hitthewal:

Necu da ispadne da pljujem po bonbonu ili jos gore... glorificitram T-Mobile. Nek svako isproba mrezu koja mu pase po opcijama i financijama pa nek vidi jel ima problema ili ne. :) Danas se bar lako prebacit s mreze na mrezu.

Poanta je, ako imas problema sa bonbon, Tomato, Tele2 signalom ili uslugom, prebaci se na T-Mobile/Vip i tvoji problemi ce, vrlo vjerovatno, nestat. :chears:

edit:
E da, "probleme" sa bonbon-om nisam imo svakodnevno. Da neko ne misli da mi uopce nije radilo, problemi su bili totalno na random.

Nekad tjednima normalno radi, pa onda 2-3 put u danu dropa pozive ili pise no signal. Mozda je to nekom OK, meni je bilo neprihvatljivo.

srale7 12.06.2015. 10:48

Mene bas tako zajebava taj signal, nije da ga nema, često uredno imam 5 štengi, ali to u par sec padne na 3 i onda na 0 i tako zna stajat, naravno u tom periodu sam cesto nedostupan. Bas kao da nisam prioritet baznoj stanici. :D Nista, naručio sam Vip sim karticu, pa cu aktivirat tu Zakon tarifu pa testirat tjedan dana, onda cu bit pametniji.

L31 12.06.2015. 11:45

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2790783)
Mene bas tako zajebava taj signal, nije da ga nema, često uredno imam 5 štengi, ali to u par sec padne na 3 i onda na 0 i tako zna stajat, naravno u tom periodu sam cesto nedostupan. Bas kao da nisam prioritet baznoj stanici. :D Nista, naručio sam Vip sim karticu, pa cu aktivirat tu Zakon tarifu pa testirat tjedan dana, onda cu bit pametniji.

Ista stvar na tomatu

Dottore 12.06.2015. 12:12

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2790783)

Vipove bonove već imam godinu i pol negdje. Koristio sam neku promociju Plus za 35kn/mj i već od 3mj ove godine koristim Zakon za 50kn/mj.
Mogu reći da sam zadovoljan cijenom/uslugama. Super je što neiskorištene minute/pakete možeš iskorisiti na sljedeći mjesec.

Signal manje-više ne smeta od T-mobile i Vipa. Od Tele2 najviše smeta nedostupnost gdje idem.

Nadam se da nečeš imati problema. Ako dalje postoji problem, onda znaš krivca u mobitelu :) Neki će reći, previše aplikacije instalirano, ne držiš dobro na ruci, neznaš pravilno rukovati itd... ;)

brmbo 12.06.2015. 12:32

Citiraj:

Autor L31 (Post 2790811)
Ista stvar na tomatu

I kod mene ista stvar i maloprije zva podršku pa je teta kao prijavila, zapad Zadra, dok u centru ok radi

L31 12.06.2015. 13:38

Ma meni rekli kao da je stvar u kartici da ju odem zamjenit. Kolko si dobio mb sms i min ovaj mjesec?(ako si na brutalnoj)

brmbo 12.06.2015. 14:02

Iman dual sim ,druga je VIP
Zicer tarifa na tomato ali nije do kartice jer iman kući još dvi tomato i 5 VIP i signal je dosta oslabio a tele2 po Zadru pojača pa ćemo prići na promosmart

DANCI 13.06.2015. 22:13

Citiraj:

Autor iprodano (Post 2790713)
Provjeri Simpa tarifu plus prejaka opcija u T-comu.

Da ta tarifa košta 50kn/mj plus za svaku uspostavu poziva ide 0.29kn. Znači mjesečno bi me sigurno izašlo još 10kn gore zbog uspostave poziva i to je već 60kn pa ću morat skoro svaki mjesec kupovat bon od 110kn jer nema bona između 55-110kn.

Trenutačno kod Tele2 koristim smart tarifu po cijeni od 35kn/mj plus nekih 10kn uspostava poziva i to je 45kn/mj pa zato mi je dosta kupovat bon od 50kn/mj. Ali nažalost kvaliteta usluge nije baš za pohvaliti tj. dao bi ocjenu 3 od 5 pa zato se raspitujem dali drugi operateri imaju što za ponuditi.

triki555 13.06.2015. 22:21

a zasto bi morao lupovati bon od 110kn? imas 50+25

partwish 13.06.2015. 22:24

Citiraj:

Autor DANCI (Post 2791493)
Da ta tarifa košta 50kn/mj plus za svaku uspostavu poziva ide 0.29kn. Znači mjesečno bi me sigurno izašlo još 10kn gore zbog uspostave poziva i to je već 60kn pa ću morat skoro svaki mjesec kupovat bon od 110kn jer nema bona između 55-110kn.

Trenutačno kod Tele2 koristim smart tarifu po cijeni od 35kn/mj plus nekih 10kn uspostava poziva i to je 45kn/mj pa zato mi je dosta kupovat bon od 50kn/mj. Ali nažalost kvaliteta usluge nije baš za pohvaliti tj. dao bi ocjenu 3 od 5 pa zato se raspitujem dali drugi operateri imaju što za ponuditi.

Bonbon najavljuje promjene u ponedjeljak. Kako stvari stoje veliki paketi će biti povećani i koštat će 35kn.

DANCI 14.06.2015. 10:28

Citiraj:

Autor triki555 (Post 2791500)
a zasto bi morao lupovati bon od 110kn? imas 50+25

A jebemu koja gnjavaza.

Citiraj:

Autor partwish (Post 2791501)
Bonbon najavljuje promjene u ponedjeljak. Kako stvari stoje veliki paketi će biti povećani i koštat će 35kn.

Aha i tak se nezurim pa mogu pricekat, obicno znaju bacat neke akcije pred ljetovanje.

A kaj bon bon mreza normalno radi u inozemstvu bez gnjavaze i problema ?
I ono kad odes van grada gdje je slaba pokrivenost, jel se tada prebacuje na t-mobile mrezu ili kak to ide ?

Npr. sad sam ja na tele2 i odem u neku zabit, onda se prebaci na t-mobile mrezu pa pise roaming i tako ostanem bez internet usluge. A internet mi treba zbog google pretrazivanja i google navigacije.

RAUL 14.06.2015. 11:04

Bonbon koristi infrastrukturu T-mobile.Tako da je signal ok, a imaju i 4G ukoliko tvoj uredjaj to podrzava.

Davor2210 14.06.2015. 11:05

Bonbon je u vlasništvu T coma i koristi se njihovom mrežom. Ljudi kažu da t com korisnici imaju prioritet ali ja sam več godinu dana na bonbonu i nisam primjetio nikakvu razliku.

DANCI 14.06.2015. 22:46

A dajte mi još samo recite, kako funkcioniraju pozivi iz strane zemlje u Hrvatsku ?
Tu mi je recimo Tele2 totalno nepouzdan pa zato već dulje vrijeme razmišljam na prelazak na drugog operatera.

Danijel1803 15.06.2015. 12:22

Citiraj:

Autor Davor2210 (Post 2791623)
Ljudi kažu da t com korisnici imaju prioritet ali ja sam več godinu dana na bonbonu i nisam primjetio nikakvu razliku.

Nikad doživio dok sam imao bonbon simicu.

Citiraj:

Autor DANCI (Post 2791606)
A jebemu koja gnjavaza.A kaj bon bon mreza normalno radi u inozemstvu bez gnjavaze i problema ?
I ono kad odes van grada gdje je slaba pokrivenost, jel se tada prebacuje na t-mobile mrezu ili kak to ide ?

Bonbon simica ne radi u inozemstvu, nemožeš uspostavit poziv ni biti nazvan, prešao zbog toga na vip non stop +, a sada zakon!, s bonbon simicom samo piše bonbon mreža a ustvari si na t-mobile !

Citiraj:

Autor DANCI (Post 2791894)
A dajte mi još samo recite, kako funkcioniraju pozivi iz strane zemlje u Hrvatsku ?
Tu mi je recimo Tele2 totalno nepouzdan pa zato već dulje vrijeme razmišljam na prelazak na drugog operatera.

Jesi probao nazvati s Tele 2 simicom dok si bio u inozemstvu ili ne, kako ti je nepouzdana ?

Juice 15.06.2015. 12:27

Citiraj:

Autor Danijel1803 (Post 2792101)
Bonbon simica ne radi u inozemstvu, nemožeš uspostavit poziv ni biti nazvan

Radi bez problema u inozemstvu.

DANCI 16.06.2015. 02:53

Citiraj:

Autor Danijel1803 (Post 2792101)
Jesi probao nazvati s Tele 2 simicom dok si bio u inozemstvu ili ne, kako ti je nepouzdana ?

Kako mislis ?
Pisao sam u prethodnim postovima da sam prosle godine bio u Italiji. Uglavnom cim sam presao u Sloveniju vec nisam mogao nikoga nazvat iako uredno pise neka Slovenska mreza i tako isti slucaj i u Italiji. Normalno pise neka njihova mreza, uredno popunjene sve crtice signala i nemos dobit doma bilo na fiksni ili na mobilni ni da si Bog !
Probao sam upisat i taj neki predbroj prema preporuci sluzbu za korisnike i nista, a sms nekad proradi nekad ne.
U petom mjesecu ove godine sam opet bio u Sloveniji i opet nista, mob nis koristi. A zanimljivo je da sluzbu za korisnike mozes dobiti bez ikakvih problema ko da si doma.
Navodno cu ove godine opet ici u Italiju pa zato vec lagano pizdim jer mi sluzba za korisnike nemoze pomoci sto su jos oni sami izjavili !

Kod oca isti slucaj on je isto na Tele2 smart tarifa isto tako nije mogao nikoga nazvat kad je bio u Sloveniji.

Vi koji ostvarujete normalno pozive iz inozemstva u Hrvatskoj preko Tele2 prek bonova sto vi uopce napravite ?

Ako u Hrvatskoj odem van grada u neku zabit onda obavezno ide na t-mobile mrezu, internet neradi i pise roaming.

RAUL 16.06.2015. 06:32

Ja sam prosao pola svijeta sa Tele2 i uvijek je roaming radio.Isto tako roaming u RH radi bez problema jedino sto u nacinalnom roamingu bude spor internet.Inace Tele2 do kraja ovog mjeseca poboljsati ce svoje BS-ove.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:49.