PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Battlefield 3 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=201263)

ivan77 03.10.2011. 19:22

pa evo , probao i ja. A nisam baš volio dvojku...i mogu reći ugodno sam iznenađen! Kao prvo , na mom nekom mid range stroju radi solidno,drugo operation metro mi je izvrstan, igra je puno "brža" od prethodnika ,sad se sa ovom G1 puškom , zadnjih sat vremena osjećam kao u crysyu 2 , ili COD ,mogu komotno se zaletit , raspalit rafal , bez onog , "pucaj kratke rafale i nadaj se na ćeš pogodit"...super mi je mapa kao takva..tunel , grad .. ! Meni osobno će ovu igru bit puno puno lakše igrat nego prethodnika.

PointDexter 03.10.2011. 19:28

^
|
nuff said... :kafa:

MAGARAC 03.10.2011. 19:42

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 1990381)
Zato je tu i beta, da vidiš prije nego kupiš. :D

Pa nije bas tako. Za to sluzi Demo a beta je nesto drugo. Beta prije svega sluzi developerima i sl. Imam dojam da je ova beta prije svega test servera i sve te masinerije vezane za Origin i sl..Closed beta je vec vjerojatno dala feedback i ak je sve kako treba, igra se jos uvijek pegla i bude sve dok ne krenu posiljke..

BojanZD 03.10.2011. 19:43

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 1990412)
pa evo , probao i ja. A nisam baš volio dvojku...i mogu reći ugodno sam iznenađen! Kao prvo , na mom nekom mid range stroju radi solidno,drugo operation metro mi je izvrstan, igra je puno "brža" od prethodnika ,sad se sa ovom G1 puškom , zadnjih sat vremena osjećam kao u crysyu 2 , ili COD ,mogu komotno se zaletit , raspalit rafal , bez onog , "pucaj kratke rafale i nadaj se na ćeš pogodit"...super mi je mapa kao takva..tunel , grad .. ! Meni osobno će ovu igru bit puno puno lakše igrat nego prethodnika.

Ukusi se razlikuju, al upravo je sve ovo što se tebi sviđa stvar koja ovdje nevalja-barem što se tiče BBC2 igrača.
Mislim, čemu još jedan Crysis, čemu još jedan COD??:nono:
Jedino što mi se sviđa je osjećaj borbe u zatvorenim prostorima, al vani je katjebenastrofa.
Neznaš jel netko upalio svjetiljku ili negdje sniper baca odsjaj, bombe ubijaju iako sam iza 4m debele stjene, ekipa se izležava kao na plaži..
Ma sad pljujem, nadam se da će bit bolje kad krene prava igra iako je teško očekivat neke promjene na veliko?
Battlelog, origin, ma neću ni spominjat..:hitthewal::hitthewal:

Ivo_Strojnica 03.10.2011. 19:45

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1990419)
Pa nije bas tako. Za to sluzi Demo a beta je nesto drugo. Beta prije svega sluzi developerima i sl. Imam dojam da je ova beta prije svega test servera i sve te masinerije vezane za Origin i sl..

U nedostatku demoa, tu je - beta. :)

ivan77 03.10.2011. 19:54

Citiraj:

Autor BojanZD (Post 1990421)
Ukusi se razlikuju, al upravo je sve ovo što se tebi sviđa stvar koja ovdje nevalja-barem što se tiče BBC2 igrača.
Mislim, čemu još jedan Crysis, čemu još jedan COD??:nono:
Jedino što mi se sviđa je osjećaj borbe u zatvorenim prostorima, al vani je katjebenastrofa.
Neznaš jel netko upalio svjetiljku ili negdje sniper baca odsjaj, bombe ubijaju iako sam iza 4m debele stjene, ekipa se izležava kao na plaži..
Ma sad pljujem, nadam se da će bit bolje kad krene prava igra iako je teško očekivat neke promjene na veliko?
Battlelog, origin, ma neću ni spominjat..:hitthewal::hitthewal:

ma znaš što , moram reći da se slažem tu. Dobro , BBC2 nije bila igra po mom ukusu , zato jer je stvarno zahtjevala timski rad i masu stvari , ali isto tako ima ciljanu publiku kojoj se sviđa , a to što ja ili netko treći nije među nima , koga briga. Međutim , ono što mi pada kod ovog naslova je premisa "ajmo mi skupit pare na BF3 , pa makar izbacili dio njegovog osnovnog koncepta i prilagodili ga ""širim masama"" ....sjeti se RPG žanra ..iz dobrog u gluplje u debilno su otišli neki serijali igara..

MAGARAC 03.10.2011. 20:09

Mislim da prerano donosite zakljucke. Ovo je samo beta sa jednim levelom koji bi trebao bit netipican za BF3..Ako vecina ostalih budu takvi onda nek idu u k...

Starsailor 03.10.2011. 20:26

Mislio sam uzet skroz novi komp radi ove igre, predomislio sam se nakon bete. Zabavna je, dobra je al nije to to. Odigrao bi 100-njak sati i dopizdila bi mi. BC2 sam mogao 2 dana igrati u komadu.

TutBlut 03.10.2011. 20:30

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1990435)
Mislim da prerano donosite zakljucke. Ovo je samo beta sa jednim levelom koji bi trebao bit netipican za BF3..Ako vecina ostalih budu takvi onda nek idu u k...

Ne vjerujem da oni mogu nešto značajno promijeniti unutar mjesec dana.
Na sve načine su pokušavali udovoljiti COD fanovima, od uvođenja prone-a, sto tisuća nagrada za ovakav ili onakav kill, do ovakvih šugavih mapa. Dobili smo MW2 sa vozilima...
Samo se nadam se da će ostatak mapa biti bolji.

PointDexter 03.10.2011. 20:36

Citiraj:

Autor TutBlut (Post 1990456)
Ne vjerujem da oni mogu nešto značajno promijeniti unutar mjesec dana.

Iskren ja mislim da smo mi dobili u beti verziju igre staru najmanje 3-4 mjeseca

TutBlut 03.10.2011. 20:42

Pa i rekli su oni nešto o tome, ali opet, koji im je da daju stariju verziju igre? Jel im ne bi pomoglo da ljudi prijave ostatak bugova, što im se ne sviđa i ostalo? Zbog toga se i zove beta, a ne demo. Ovako se ekipa samo žali na probleme koji su več riješeni... Gluposti.

zen_sux 03.10.2011. 20:52

Ma ocemu svi vi?

Igra je zahtjevna, al vecinom se zali ekipa koja je bila ispod ili na low granici preporucenog sluzbenog minimuma, a za divno cudo se ispostavilo da je poprilicno tocana i fer preporuka od developera.

Kako se tocno uvodoenjem prona udovoljava cod fanovima????, prone je core feature bf igara zadnjih 10 godina+ako nesto, odlicno je implementiran.

Je gameplay je brzi i slicniji codu, jer je to 1 mapa, s 0 vozila, upola manje igraca, pa je jos i rush =dizajnirana da se svidi vecem broju ljudi.

Udite u battlelog pa vidite broj vozila/unlockova za iste i kolko ste igre zapravo vidjeli, jos 9 mapa +4 kultne bf2 mape!!! Karkand paGulf of Oman -ej!!! nisam mislio da cu tu nogom opet krocit :chears:

Na 64p CQ mapama ce ili doc na svoje, ili izgubit dosadasnju publiku (da ce privuc novu i dobro se prodat ne sumljam).

Mislim igram bf igre 10 g i danima citam bc2 pro ekipu kako im nema ona "bf filing"...???!!! :hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal:

U ovakvom stadiju i ponudenom modu/mapi u beti se moze dobit malo filing o mehanici pjesacke borbe (meni odlicna), i kolko je rush mod kojem je mjesto u bc2 (nije da mu tamo ista fali)....

Firecracker 03.10.2011. 21:17

Ma mene zanima samo jedno. Oće ovi squadovi bit fixani i moć ću igrat sa prijateljima a ne s random njubovima ili će ovo uvik ostat ovako?!

ivan77 03.10.2011. 21:19

jel se meni čini ili na ovim mapama od 32 igrača low level svi su recon:D , nemreš prdnut snajper:D

viper 03.10.2011. 22:26

Citiraj:

Autor TutBlut (Post 1990077)
U vezi BF3, hoće li se levelanje usporiti kada izađe cijela igra? Ovo je nekako prebrzo, uopče mi nije nešto kada dobijem viši rank nakon svake mape za razliku od bc2 gdje sam se morao dobrano napatiti za jedan level.
Tu je sada svaki drugi lik level 30.

Ma kakav bc2 ..trebo bi vidjet kako je tek lako dobit rank u BF2 :D

Constantine 03.10.2011. 22:53

Citiraj:

Autor PointDexter (Post 1990467)
Iskren ja mislim da smo mi dobili u beti verziju igre staru najmanje 3-4 mjeseca

potvrđeno je maloprije da je kod star mjesec dana.

a ovi vasi komentari su smijesni,sudite igru po jednoj mapi.
to je kao da je bc2 beta bila izdana sa npr. cold war mapom,metro je tu tek da da neku raznovrsnost

Firecracker 03.10.2011. 23:15

http://battlelog.battlefield.com/bf3...51139119298893

ajmo potpisujte...

MAGARAC 03.10.2011. 23:21

Ja se nadam da je tako, raznovrsnost, iako po filmicima vidim da ce bit dosta gameplaya u gradu tak da mislim da ce bit bar jos jedna slicna MP mapa.
Ljudi nece shvatit da je to beta i da se beta ne radi zbog njih nego zbog EA i Origina u ovom slucaju. Sudjelovao sam u par beta testiranja i vido puno gora sranja od ovih da bi na kraju igre ispale jako dobre.

Deathclaw13 04.10.2011. 00:07

ja moram reci da mi je nakon 5h igranja battlefielda 3 uzitak upaliti bad company 2
mislim da cu preskociti ovaj dio u serijalu, osim ako ne uzme sira ekipa pa me natjera, ali meni se osobno ovo ne igra, nabrijan bio na avione, ali ne isplati se...

buljo 04.10.2011. 00:20

Kad ćete više shvatiti da se igra ne sudi po koricama iliti beti.
Bete osobno izbjegavam baš iz razloga da ne dobijem dojam da je igra sranje a na kraju ispadne ok.

Bete su tu sa razlogom, a demoi da se vidi GOTOV proizvod.

Strong 04.10.2011. 00:29

unazad nekoliko sati me počelo izbacivati ko ludo :( nemogu niti jednu poštenu rundu odigrati..

ranije se to nije događalo...

ezz 04.10.2011. 00:30

pored svih bugova i gluposti koji me smetaju iam potpuno povjerenje da bu sve slozili kak spada. Dok sam igro starcraft2 betu, fraeri su non stop bacali neke patcheve i sve mjenjali kak je community htio. ovi valjda planiraju to sve odjednom prije izlaska.

igra je meni brutala, osječaj kad trčiš sprint i neko te gađa i ti stisneš prone a lik se baci, to nema u nijednoj igri, svi se inace namjestaju 3 godine na prone...debilana u codu ak oces izbjec metak ekipa skače :D

pdx 04.10.2011. 00:31

prestanite whajnat i zbrisite igru , i amen.pisite nesto normalno

Danko86 04.10.2011. 00:44

Citiraj:

Autor ezz (Post 1990684)
pored svih bugova i gluposti koji me smetaju iam potpuno povjerenje da bu sve slozili kak spada. Dok sam igro starcraft2 betu, fraeri su non stop bacali neke patcheve i sve mjenjali kak je community htio. ovi valjda planiraju to sve odjednom prije izlaska.

igra je meni brutala, osječaj kad trčiš sprint i neko te gađa i ti stisneš prone a lik se baci, to nema u nijednoj igri, svi se inace namjestaju 3 godine na prone...debilana u codu ak oces izbjec metak ekipa skače :D

ne stavljaj blizzardove bete sa ovim beta sranjem u istu recenicu.. iskreno se nadam da ce mi igra radit kako spada kad izadje.. ne očekujem previše, voljan sam srušiti rezu na 1600px i low detalje, samo da mi radi kako treba, a ne na zadnjem dijelu metroa da imam 18fpsa?!?!

mislim da nemam toliko slabu konfu da nebi trebo imat neki pristojan fps sa navedenim postavkama.

ali što je najgore, režem ruku da to tako neće bit.

RS_BuRnOuT 04.10.2011. 00:59

Prije par dana sam imao problem da mi fps-i nisu isli preko 26, ali sad sve radi super, minimalno 40-50 pa do 70-80 @1680x1050.

Bez komunikacije i tima tesko je odigrat :/

Danko86 04.10.2011. 01:21

Citiraj:

Autor RS_BuRnOuT (Post 1990690)
Prije par dana sam imao problem da mi fps-i nisu isli preko 26, ali sad sve radi super, minimalno 40-50 pa do 70-80 @1680x1050.

Bez komunikacije i tima tesko je odigrat :/

koji settingsi? low?

DeadMan+ 04.10.2011. 10:33

Citiraj:

Autor PointDexter (Post 1990467)

slazem se, a i novi battleBlog to isto kaze:

http://blogs.battlefield.ea.com/batt...-update-2.aspx

"The Battlefield 3 Open Beta is based on software that is more than one month old."

"The biggest reason for running the Open Beta is to stress test our servers and back end. Already, we are seeing 6 times the number of simultaneous players in the Battlefield 3 Open Beta compared to the Beta for Battlefield: Bad Company 2!"

"The data and feedback from the Open Beta will not only directly affect the final game of Battlefield 3, but its future development and support."

viper 04.10.2011. 10:42

Jel vama sad radi battlelog? Meni pise da je bio neki update.... o.O ?

DeadMan+ 04.10.2011. 10:55

Citiraj:

Autor viper (Post 1990856)
Jel vama sad radi battlelog? Meni pise da je bio neki update.... o.O ?

ne radi, to je najavljen update

hammer_of_thor 04.10.2011. 11:01

Igram od prvog dana early bete (hvala MOH :) ) i ni sam neznam jel mi smrdi ili miriši.
Za početak, svatko tko kaže da je ovo "novi Battlefield 3" se zavarava. Ovo je čisti BC3 sa puno ispravljenih dječjih bolesti od BC2. Pozabavili su se balansom, maknuli puno exploita koji su uništili BC2 i tu su napravili dobar posao. Well done DICE.

Engine je praktički isti - tu ne mislim na grafičke sposobnosti nego na gameplay koji dopušta i mehaniku igre.

Igra je poprilično lagana. Ako imaš iole sposoban squad rejpat češ cijeli protivnički tim i proči prvu etapu Metroa u roku 3-4 minute, iduču etapu možda malo dulje (dok se probiješ kroz M249 kempere koji se izležavaju na tračnicama), a ostale dvije etape isto kao i prvu.

Tu opet dolazimo do problema - sposoban squad je vrlo teško naći jer se svi brinu za vlastiti K/D ratio s ne na objective, no na to smo već navikli kod BF publike i to se skoro neće promjeniti. Nadam se da će se moći birati squad a ne da me igra ubacuje u squad random imbecila koji čuče u grmu sa LMG-om.

Mapa nije loša, no nije ni ništa posebno, ali siguran sam da će ostale biti prava stvar.

Caspian border sam igrao dosta dok ju nisu maknuli i sa 64 igrača u beti je to kaos. Leteči tenkovi, teleportacije, nevidljivi protivnici itd. Nisam ni očekivao bolje sa obzirom da je Caspian border bila test mapa tako da ovi problemi nisu za zamjeriti u ovom trenutku.
Ali inače mapa je vrlo dobra i vjerujem da će biti među boljima u punoj igri.

Inače na performanse nemam previše zamjerki, CPU na stranu GTX275 ju prilično dobro vuče - 1920x1080, medium postavke i ide na 40-60 FPSa

I par SS-ova za kraj:

Nije beta ni počela a već kemperi isprobavaju omiljena mjesta - http://www.pohrani.com/t/3P/lK/40a9S...-21-40-11-.jpg

Onda sam se i ja popeo da vidim kak to izgleda i brzo se vratio u borbu - http://www.pohrani.com/t/27/13H/ozC4...-21-46-54-.jpg

Malo nebuloze - mrtav a živ http://www.pohrani.com/t/y/tQ/3JR1Oz...-16-16-52-.jpg

I na kraju posljedica igranja sa Hrvatima je čitanje ovakvih komentara - http://www.pohrani.com/t/1n/RV/1NYKS...-18-03-10-.jpg

Čudo jedno kako se takvi nađu zajedno i pokazuju kulturu.

EDIT:

Pitanje, jel vi imate u video settingu opciju rezolucije 1680x1050 - 60Hz?
Ja nemam, imam samo tu rezoluciju uz 59 HZ-a, što kad odaberem baca bijeli screen flicker svakih 20ak sekundi.

DeadMan+ 04.10.2011. 11:46

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1990885)
Engine je praktički isti - tu ne mislim na grafičke sposobnosti nego na gameplay koji dopušta i mehaniku igre.

sad imas prone, mozes strafe sprintati, vaultati se preko svega,
novi sustav animacije likova, potpuno novi sustav hitrega, novu fiziku oruzja (razlicita brzina metaka) i novi sustav za bullet spread, novu fiziku vozila...
mozda ti ne primjetis, ali ja nakon vise od 1000 sati BFBC2 svakako primijetim razlike
engine FB2 je PUNO napredniji od FB1 i FB1.5, a destruction jos nismo ni vidjeli

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1990885)
no na to smo već navikli kod BF publike i to se skoro neće promjeniti

molim te ne spominji opet ovu u onu publiku, sve je to ista publika

MAGARAC 04.10.2011. 11:54

Na dx10 je razlika izmedu BFBC2 I BF3 manja nego na dx11 tak da tesko moze skuzit sa gtx 275. Igra izgleda i vise nego dobro, osjetno bolje nego BFBC2 bez ikakvih sumnji..

hammer_of_thor 04.10.2011. 12:00

Citiraj:

Autor DeadMan+ (Post 1990934)
sad imas prone, mozes strafe sprintati, vaultati se preko svega,
novi sustav animacije likova, potpuno novi sustav hitrega, novu fiziku oruzja (razlicita brzina metaka) i novi sustav za bullet spread, novu fiziku vozila...
mozda ti ne primjetis, ali ja nakon vise od 1000 sati BFBC2 svakako primijetim razlike
engine FB2 je PUNO napredniji od FB1 i FB1.5, a destruction jos nismo ni vidjeli

Sve je to istina, ali kako i sam kažeš FB2 je puno napredniji (ali nije drugi engine) no sama mehanika igre se nije promjenila, a mehanika je prvo i osnovno što primjetiš i ogroman dio igre.

Vidi se da je engine bolji, vaultanje je super, i igra je puno bolja za igranje od BC2, ali ipak gameplay ostaje isti.

pdx 04.10.2011. 12:06

pricate o gameplayu da je isti , jel u bc2 bilo brodova i aviona ? vise helica i ostalih stvari , vecih mapa ? nemozete pricati o gameplay na rush mode , unistili su battlefield s rush modovima , trebali su samo conquest ostavit jer to i je bit battlefielda.

thesekiman 04.10.2011. 12:12

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1990945)
Vidi se da je engine bolji, vaultanje je super, i igra je puno bolja za igranje od BC2, ali ipak gameplay ostaje isti.

Samim uvođenjem prone-a nazad u igru gameplay se znatno promijenio, ali tu govorimo o gameplayu pojedinaca / samo igrača. Dok je gameplay ako gledaš globalnije, na modove i objective, ostao isti jer su i modovi isti, rush, conquest, squad rush. Isto kao što se gameplay u MW3 nece promijeniti, nema se šta promijeniti u TDM-u, SnD-u, objective je uvijek isti i gameplay ima svoj tijek.

Ali pretpostavljam da ti pod gameplay mislis na da igra ima isti feeling kao BC2, to stoji, jer se koristi unaprijeđeni FB engine i zato ima sličnosti.

hammer_of_thor 04.10.2011. 12:14

Citiraj:

Autor proudixz (Post 1990950)
pricate o gameplayu da je isti , jel u bc2 bilo brodova i aviona ?

Brodova (OK čamaca) je bilo :)

Citiraj:

vecih mapa ?

Kud češ veće od Heavy Metal? :D

Citiraj:

nemozete pricati o gameplay na rush mode , unistili su battlefield s rush modovima

Gameplay je isti bez obzira na game type. Gameplay se odnosi na onaj filing igre i vrlo je subjektivan pojam.

Citiraj:

trebali su samo conquest ostat jer to i je bit igre.

Ufff, to si ozbiljni developer nemože dopustiti.
Dok konkurencija nudi obilje game type-ova ovi bi nudili samo jedan.

Oni tu igru moraju prodati, a to neće napraviti (ni u približno dovoljno broju) ako privuku samo jedan dio klijentele.

Citiraj:

Autor thesekiman (Post 1990957)

Ali pretpostavljam da ti pod gameplay mislis na da igra ima isti feeling kao BC2

Upravo to!
To i je gameplay, skup svih čimbenika oko igrača koji pojedinu igru čine određenim iskustvom.

ezz 04.10.2011. 12:22

conquest mod je nešto najdebilnije šta postoji. ekipa se spona od svuda, ko neki deathmatch, prestrasno...10 puta vracas isti poen, smijurija. U rushu se bar zna ko napada i gdje, mogu se složit taktike, posložit obrana i napad. Htjeli su napravit igru da bude što više realna, a rush se igra i u rl :D

aircanada 04.10.2011. 12:32

Citiraj:

Autor ezz (Post 1990971)
conquest mod je nešto najdebilnije šta postoji. ekipa se spona od svuda, ko neki deathmatch, prestrasno...10 puta vracas isti poen, smijurija. U rushu se bar zna ko napada i gdje, mogu se složit taktike, posložit obrana i napad. Htjeli su napravit igru da bude što više realna, a rush se igra i u rl :D

Ako vec ides stavljat RL u igru, jedino i definitivno najblize realnosti od svih modova je S&D..

RS_BuRnOuT 04.10.2011. 13:00

Citiraj:

Autor Danko86 (Post 1990694)
koji settingsi? low?

Da na low settingsima, da nisi pitao ne bi isao ni provjeravat :lol2:
Ujutro sam vidio tvoj post pa sam prije predavanja bas isao provjeriti, pa sam stavio sve na high AA x1 i imao sam drop od 5-10 FPS i malo lagga.

Sad sam si podesio na medium, lijepo izgleda a ide fluidno.

@Ontopic

Mozda sam premalo igrao BC2 ali meni je ovaj gameplay blizi CoD-u, barem prema ovom sto sam probao (Rush Metro) ali i teze mi je igrat nego CoD.

Svejedno gustam u igri :goood:

xGAME 04.10.2011. 13:02

Citiraj:

Autor ezz (Post 1990971)

Si ti igrao koji BF prije BC2 i BF3?
To ti je kao da dodjes u CS i kazes da je SD najdebilniji mod sto postoji.
Koliko je SD obiljezje CSa toliko je Conquest BFa :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:50.