![]() |
Napajanje ti je odlično, kao što kaže kolega iznad prodaj matičnu i rame i javi se tu sa max iznosom koji misliš potrošiti na pojedinu komponente i dobit ćeš savjete ;)
|
Citiraj:
ma u biti ostavit ću onda u tom slučaju komp sestri i uzet si cijelu novu kutiju... ajde kad smo već tako krenuli koja je preporuka konfiguracije cijele kutije (napajanje, ventilatori, kućište, ram, hdd, grafulja, cpu, mbo, dvd pržilica)... do nekih 5000 kn... monitor, miš, tipkovnica i zvučnici su mi ok.. plus imam teru vanjskog harda.. |
Javi se u podforum konfiguracije da se tu ne spama i navedi za kaj će ti konfa služiti.
|
Jedna 6850 bi tu taman pasala
|
Dobio sam na poklon nekoliko starijih konponenti (socket 1156): i5 750, Gigabyte EP55-UD3R, 2GB DDR3 Transcend 1333 i napajanje corsair vx450w. Kupit cu jos 2GB ram-a, nekog najjeftinijeg ako ne nadjem isti ovakav.
Koja bi graficka najbolje odgovarala uz ovaj procesor a da ne bude overkill, s obzirom na procesor i ostatak konfiguracije. Preferiram Nvidiju, ali moze i Amd preporuka. |
GTX460.
|
@ doink Da ne bude overkill i onda gtx 460, kakav bozji gtx 460 ?
@ summus gtx 560 , hd 6950 a HD 6970 ili gtx 570 ako se mozes rastegnuti, Budimo malo realni ,i5 750 iako je 1156 uopce nije star cak stovise jako dobar procesor i ima snage hranit poprilicno jake grafe. Cim nije s 2011 , odma je staro :nono: p.s. ako imas jos tih "starih" procesora i komponenti slobodno i meni pokloni.... |
Citiraj:
|
Pa gtx 460 postoji i 768mb i 1 gb verzija, a opet je 560 jaca od obje i moze se za jako fine novce nabaviti, a uostalom da sam sve ono dobio na poklon , za grafu bi se rategnuo, sad kuzis ? :D
|
Citiraj:
|
Ma samo ovaj Omerta ne kuzi :D
|
To što sam rekao da ne kužim odnosilo se na prvi dio tvog odgovora doink-u.. Jer on je preporučio gtx 460 što je posve u redu i nije overkill, a ti si pak preporučio gtx 560 a k tome i gtx 570, pa ono, očito bi to bio nekakav overkill, pogotovo 570-tka, ako već spominjemo overkill.. (makar u mojem rječniku ne postoji overkill grafa :D )
A kad si već spomenuo, obična gtx 560 se uopće ne isplati (mislim na polovne), zato jer je identična kao i gtx 460 a platit će ju nešto skuplje. Tako da sam i ja za gtx 460 1gb, ima ih po 700-800kn.. Evo neka uzme onda ovo, cijena je odlična (makar nema račun ni garu).. EDIT: Citiraj:
|
Dobro, ajde kad moram boldati gtx 560 Ti, isprika sto sam zaboravio onaj Ti :D . Na gtx 560 obicnu nisam ni mislio jer kao sto i sam kazes to je isti drek ko 460. I 570ka je sve samo ne overkill, jako dobra grafa, samo ju treba upecati :).
|
Citiraj:
EDIT: na tvom mjestu bih zamjenio i napajanje... EDIT: Citiraj:
|
Polovna HD 5870 ili HD 6870 bi ti najbolje odgovarala, a od Nvidie jedino GTX 560 Ti jer se ne isplati ići na nešto niže od toga.
|
Hvala svima na odgovorima. Znaci iako ne clockam procesor (ostavim ga na 2.66GHz) sve gore napisano i dalje vrijedi?
|
Citiraj:
|
taj i5 malo nafrljit i može sasvim normalno ić i s jednom gtx 680 tako da realno nema overkilla :D
|
Ajmo brzinsko pitanje
koju grafu uparit s c2d E7400 ili 8400 (nisam siguran koji je točno al jedan je od ta dva), monitor je dell u2412m, vin7 4gb rama Ne igram se skoro pa niš tu i tam odigram counter-strike, 99% net je u pitanju... Cijena je prioritet! |
5770/6770?
|
5670 gddr5 512mb ftw :)
|
Preporuka za grafičku
Do 800 kn. Možete li nešto preporučiti?
|
Za koje namjene treba grafička? Napiši konfiguraciju, uključujući i monitor.
|
Ako ces novu onda MSI R7750 OC a za 800 kn se moze naci polovna HD 6850. Koji je ostatak konfe? namjena?
|
Hvala onome koji je premjestio ovdje.
Hmm..konfa..dual core proc, jedno 2gb rama, monitor je 20ak incha, nije full hd. Napajanje je 400w chieftek, ali možda se i to uzme novo, nije problem. Uglavnom to je za tatu od frendice. Čovjek ošo u penziju pa bi malo puc'o :D Imali su grafičku prije unutra, ali je krepala i sad su na onboard grafici. Rekao mi je da mu nabavim grafičku do 800 kn. |
Onda ovo sto je QuidZz preporucio ti je najbolja opcija, nije overkill, ne trosi puno, 3godine garancije, a spada u cjenovni rang. :)
|
Ma skeptičan sam prema MSI. To mi je nekako banana od firme.
|
MSI grafe su super, ne vidim zasto bi ih izbjegavao? pa jedino MSI daje tri godine garancije!
|
Citiraj:
masa maticnih od MSI-ja, u vrijeme svakojakih solteka, matsonica, pcchipsa, chaintecha i slicnih su me poprilicno odusevljavale, plus rade i dan danas. masa brand racunala je unutra znala imati MSI, osobno sam imao u jednom NECu neku socket 478 MSI, matx predobra ploca. nego, MSI kao svaki drugi proizvodac, osim sto zna doci sa prakticki najboljim hladnjakom i (valjda jos uvijek) daju 36 mjeseci garancije. i sorry, ovo sto si ti rekao je kao da je npr hyundai nekako banana od firme, tako mi zvuci :). poslusaj ljude koji se ocito vise kuze, uostalom trazis savjet ;). |
Dobro ajde, onda ću probati sa tom.
btw, ovo moje "banana od firme" se temelji na količini notebookova marke MSI koje sam poslao na servis. Prodavao sam te jel, pa ih se 90% pokvarilo i vraćali smo ih dobavljaču. Eto čisto zbog toga. :) |
pa, frend je imao jednoga MSI, krepao je jer je graficka krepala. ali nisu mi nesto losi, no naravno prakticki koliko para (pogotovo prije) - toliko muzike ;).
kako god, s grafickama su stvarno zahvalni, trebas bjezati generalno od losih hladnjaka, to je sve. plus sto duza garancija - to itekako pozeljnije. |
Zbog neplaniranih dodatnih troškova kupljena je gefoce GT 630 1GB ddr5. 600ineku kunu u linksu, garancija 2god.
|
Kojom karticom zamjeniti 8500GT, tj. postoji li išta bolje od HD 6450?
Ciljam na novu karticu koja malo troši, vrti 720p filmove i starije igre. :beer: |
6450 je najbolja za tu lovu do 300kn...nema sigurno niti jedna bolja...
|
Preporuka graficke
|
ATI. A da ti nama kažeš s koliko love raspolažeš i namjenu grafe pa da ti pokušam naći nešto bolje?
btw, mogao si napisati u 'Moj komp' o kojem se Phenomu radi |
Citiraj:
Neznam ni sam tocno koji je Phenom u pitanju (nije kod mene trenutno PC) tako da cu dopisati kada budem kod kuce. |
Obavezno uzmi DDR5 verziju (postoji i DDR3 verzija) poput ove
http://www.njuskalo.hr/graficke-kart...-oglas-5558800 btw, nemoj nasjesti i uzeti 2Gb DDR3 verziju. Od tih 2Gb ionako nikakve koristi i još su spori u odnosu na DDR5. |
Citiraj:
Dobivam za 400 kn 1 GB DDR5 verziju. Graficka je stara mjesec dana i ima garanciju. Mislim da cu je uzeti. |
Odlična kupnja za tu lovu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:40. |