PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Teretana, utezi i sprave za vježbanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=115865)

Ninja_Zg 01.01.2016. 16:01

Ekipa, sretna Nova godina ;)

S obzirom da me svi zivi ispituju kaj je s forumom, evo rjesenje za apstinencijsku krizu.

http://www.teretanaforum.net

Brko 19.03.2016. 14:07

Ekipa, gdje kupiti kvalitetne a ne preskupe utege za po doma :)
ono, štanga + set "diskova", uglavnom za ruke i ramena...

Gilbert5 19.03.2016. 14:19

Mislim da ces najpovoljnije proci u decathlonu.

Night bird 20.03.2016. 13:58

Pogledaj po njuškalu

vorda22 20.03.2016. 15:41

ma to za po doma ne funkcionira :) uplatis teretanu i peglaj :)

Brko 20.03.2016. 15:57

Budući mi je slobodno vrijeme rascjepkano a radno vrijeme isto čudno već nekoliko mjeseci, nije mi baš to isplativo.
Tehnički sam potkovan što se tiče toga, pa mi zato samo trebaju utezi.
Inače da, u pravu si, teretana je kudikamo bolja. Al eto...

panda505 30.03.2016. 21:40

Znam da nema diretno veze s teretanom, ali mi se ne da otvarat novu temu za to:
Trebam preporuku za neki generički clip-on mp3 player tj. di ga uzet (ebay / alienex / aliex etc), a da ne krepa u roku tjedan dana i sl.

Pa ako je netko već uzimal' :)

Ninja_Zg 30.03.2016. 22:45

Refurbished Sansa Clip Zip na eBayu, znaju se pojavit za super cijenu.

vedran031 23.04.2016. 09:44

Moze preporuka neke stopwatch/timer aplikacije za iOS? najbitnije mi je da je ekran stalno upaljen dok se app koristi i volio bih da nema tonu reklama.

Guls 26.04.2016. 14:52

Iskreno, ja koristim Stronglifts, stalno je upaljen ekran i ima timer koji zvoni, ali samo za pauzu, nisam detaljno istraživao aplilkaciju.

Krećem s ketogenom dijetom, idem u dućan po špeceraj pa me zanima da li je svinjetina ok (relativno siromašna proteinima i masna ko vrag), ili da gledam samo piletinu/govedinu/punomasni sir i jaja?

Arsenal-fan 26.04.2016. 15:05

Izbjegavaj svinjetinu i ubaci tunjevinu.

Guls 26.04.2016. 15:11

Tuna mi diže želudac, ubacit ću skuše i oslića, nema mi druge.
Od sireva je gauda ok? Vidim da su jeftine, a popunit će mi kalorijsku tablicu.

blava 26.04.2016. 15:14

Citiraj:

Autor Guls (Post 2918866)
Tuna mi diže želudac, ubacit ću skuše i oslića, nema mi druge.
Od sireva je gauda ok? Vidim da su jeftine, a popunit će mi kalorijsku tablicu.

A da krenes sa laganim smanjivanjem ugljikohidrata prvo,a ne direktno na ketogenu ?

Mislim da je najbolje postupno rezanje ugljikohidrata + HIIT trening nego ketogena,barem koliko se sjecam iz dana dok sam bio aktivno trenirao :D

Guls 26.04.2016. 15:19

Već jedno dva tjedna smanjujem UH + povremeni hiit (pomaže mi pes).

Ketogena mi dobro zvuči jer poprilično brzo ostvariš rezultate, ne dulje od mj dana, i onda poslije samo prijeđem na cikliranje uh, znači postepeno povećavam unos do neke razine.

Gilbert5 27.04.2016. 05:34

Ketoza je zakon.

45 dana kezoze, i sa 110kg na tocno 99.5 :D
Bez muke, bez gladovanja. Jebiga, 0 ugljikohidrata (dobro ajd, do nekih 20-30grama neposredno) i 0 secera.

Jeo sam piletinu, puretinu, svinjetinu, majonezu, vrhnje, sve sireve sa plemenitom pljesni...jaja, kuhanu sunku, domace kobase, prsut, spek...

Samo teretana 2x tjedno i sva masnoca se samo istopila, oko trbuha najvise.
Dorucak sam obicno jeo kobase iz trgovine, one pik sa 0 soje i gluposti.

Pio sam espresso kavu, mozda 3 na dan.
Svi misici mi ostali, cak sam i dobio jer sam uzimao i dodatno proteine. Nisam pazio da su mi masti 3/4 unosa, ali opet ne smijes jesti samo piletinu jer onda opet tijelo lupa inzulin i ispadas iz ketoze.

Guls 27.04.2016. 11:04

Pohano meso u takvoj dijeti igra ili? Pitam zbog krušnih mrvica i brašna koji su uh prije nego krene pečenje u ulju.

Gilbert5 27.04.2016. 11:27

Naravno da je zabranjeno. :)

Zaboravi na brašno i šečere.

Smiješ:
Meso -sve
Ribu
Jaja
Čvarke
Domaću šunku
Masti (ulja) koliko god hočeš
Sireve poput gorgonzole jer oni imaju 0 ugljikohidrata ili nezamarivo malo
Kolu Zero/Pepsi light/Coctu sa stevijom... - ne kažem da je zdravo, ali smiješ. Ja sam rokao 2 litre dnevno jer mi je falilo šećera.

Drugo sve ima ponešto ugljikohidrata, ja sam si priuštio kupovnih kobacica, espresso i malo mlijeka svaki dan u kavi. Nakon 2 tjedana sam ubacivao majonezu i vrhnje/mileram (zapravo sam tartar radio), i nisam ispadao iz ketoze.

Obavezno dodatke prehrani bez šećera, ja sam bio B kompleks, Multivitamin i mineral u kapsulama i kasnije neke skuplje šumeće.

Od salata smiješ zelenu, sve drugo ima dosta više ugljikohidrata.
Kile idu bez problema dolje, moja preporuka bi bila da ciljaš duplo više nego što misliš da možeš izdržati. :D
Dobro ti je prije dijete napraviti krvnu pretragu, izvagati se, izmjeriti opseg struka, indeks tjelesne mase...pa da vidiš nakon 45-60 dana. :)
Ljudi jako puno kenjaju po svemu za što nisu čuli, istina je da ketoza ima najmanje negativnih svojstava od drugih "dijata". S tim da dijete nema, nego samo promjena prehrane, ali nisi gladan.

Ovo ti može jako pomoći - http://body.ba/tablica-kalorija

kao i blog koji si sigurno čitao, ako nisi knjigu http://istineilaziohrani.blogspot.hr/

Ne znam jesi li bio već na ketozi, ali prvi put je najteže. Nakon par tjedana izgubiš osječaj gladi, znao sam jesti tek oko 17h kad bi došao doma. ne sad uvjek, ali desilo se. S tim da sam jeo koliko god sam htio. Trtpao sam i trapista, kupio sam komadinu od 2.5kg i svaki dan jeo kao prilog :D

Gemmy 27.04.2016. 11:27

Pohano brijem da ne pase u keto stil.
Zasto jednostavno ne smanjis uh na recimo 100, to je lagani lchf, a opet mozes uzivati u nekim uh koje ti je gust jest, i naravno tempitas ih prije i/ili iza treninga.
Meni je keto bio fora ali dosadi nakon mjesec dana. Radije cikliram uh i jedem svu hranu koja mi pase.
Na off dane gustam u slaniniji i jajima, svinjetini i ribi, a na dane treninga gustam u carbsima vise.

Gilbert5 27.04.2016. 11:36

Gemmy, super je tko se može suzdržati samo na 100 grama. Ja ako otvorim čokoladu, nema je za par minuta. ovo je dobra stvar za likove poput mene, koji moraju sve srezati jer nisu karakteri da kažu kad je dosta. :)

Gemmy 27.04.2016. 12:11

Ako si na dijeti, onda cokoladu nebi smio uopce. Ili na cheat day pa pojedes cijelu bez beda.
Meni su na ketu najvise falile palacinke i kava i nemogucnost normalne cuge s ekipom. Kavu mozes crnu, a kao pravi kafomanijak ih pijem 3-4 od espressa do nesa.
Sada se drzim ifym metode i to mi pase.

Gilbert5 27.04.2016. 12:22

I to je najbitnije, da slušamo tijelo i prihvatimo prehranu koja nam odgovara.

Kal-EL 27.04.2016. 18:14

E vako :)
175 cm, 75 kg, po cijele dane u uredu ili na gradilištu, prehrana svakakva od pekare do restorana. Preko zime sport ništa, ostatak godine tenis 2-3 puta tjedno.
I krenem ja tako na crossfit prije mjesec dana. Ajme, koja droga!
Sad već radim 50-tak sklekova, marinci, čučnjevi, utezi, wall ball, čekić+guma, stvarno odlično!
Zanima me vaše mišljenje oko proteina i sličnih dodataka prehrani i vježbanju. Treba li to piti ili ne? Ne zanima me nikakvo bildanje mišića, samo da nemam sala (nisam imao ni prije osim malo stomak).
živili!

borny 28.04.2016. 17:55

Drži se vježbanja i bit će to ok :)

Mogy 29.04.2016. 08:58

Citiraj:

Autor Kal-EL (Post 2919546)
E vako :)
175 cm, 75 kg, po cijele dane u uredu ili na gradilištu, prehrana svakakva od pekare do restorana. Preko zime sport ništa, ostatak godine tenis 2-3 puta tjedno.
I krenem ja tako na crossfit prije mjesec dana. Ajme, koja droga!
Sad već radim 50-tak sklekova, marinci, čučnjevi, utezi, wall ball, čekić+guma, stvarno odlično!
Zanima me vaše mišljenje oko proteina i sličnih dodataka prehrani i vježbanju. Treba li to piti ili ne? Ne zanima me nikakvo bildanje mišića, samo da nemam sala (nisam imao ni prije osim malo stomak).
živili!

Ako imas viska novaca proteini su super stvar i super je sta ih popijes u par sekundi sto je super efikasno pogotovo ako si u guzvi na poslu + ubacis zobene pahuljice u prahu + saku badema i imas odlican brzi obrok(iako proteini ni nisu potrebni jer sve potrebne nutrijente mozes dobiti iz same hrane). Ja osobno bi si uzeo. Ako imas nedostatak vremena to je super stvar da si popunis nutritivne potrebe. Bolje to u svakom slucaju nego da po pekarama ides. E da i kupi si onu sunku od Pika u zlatnom ovitku. Jedina salama koja nesto vrijedi tj. koja je kvalitetna. To sam ja jeo stalno uz marendu sa integalnim kruhom. Moja preporuka ti je Myprotein impact whey i oats myprotein. Najbolji omjer ulozenog i kvalitete.

A sto se tice reguliranja masnog tkiva najbolje ti je na netu naci kalkulator za izracun dnevnog unosa uh, p, masti te pratiti svaki dan sto si jeo i zapisivati. Ja sam koristio myfitness pal aplikaciju(android/ios) u koju upises za svaki obrok sto si jeo i tako ti racuna koliko jos smijes pojesti p, uh i masti do kraja dana. Tako ces ostvariti najbolje rezultate. Znam iz iskustva. Ovako ti se mozda cini komplicirano, ali zbilja nije. Postati cu kalkulator popodne/navecer ovdje u temu pa pogledaj ;)

Toorop 29.04.2016. 15:17

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 2919326)
Ako si na dijeti, onda cokoladu nebi smio uopce. Ili na cheat day pa pojedes cijelu bez beda.

Čuj to.. a ja se za natjecanje spremio sa barem jednim obrokom u dnevno koji je sadržavao 3-4 krafne, buhtlu i čokoladu :D

Gemmy 29.04.2016. 17:34

A koliko ti imas treninga tjedno i tdde?
Sigurno se ne spremas s 3 treninga tjedno i 1800-2000 kcal kao vecina ludi na decifitu.
Ja ju nemogu ubacit u macrose nikako u deficitu, osim ako ne zivim na wheyu i posnom.

rock00 29.04.2016. 17:44

Kakvi whey posni filozofije.
Netreba ni jedno ni drugo za dijetu,cak ide bolje bez toga.
Znam da vecini forumasa koji su pred kompom 6h plus dnevno itd vjezbanje neide,ali 3-4treninga tjedno uz rjesenu ishranu ce sredit stvar svremenom.zapocetak maknut sva sranja gdje ce se ostvarit kcal def i krenut s vjezbanjem,al striktno nemoj pojest nesto sto te veseli ne ,tak cete mozak unistit

Toorop 29.04.2016. 17:59

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 2920345)
A koliko ti imas treninga tjedno i tdde?
Sigurno se ne spremas s 3 treninga tjedno i 1800-2000 kcal kao vecina ludi na decifitu.
Ja ju nemogu ubacit u macrose nikako u deficitu, osim ako ne zivim na wheyu i posnom.

Moj post je doduše bio zezancije radi :D tdee auf, preko 4000 bio :D :D

Ali mogu ti reći da sam imao lijepe uspjehe s ljudima koji su trenirali 3-4 puta tjedno i manevriranja sa 1800 kalorija.
Sve je u planiranju više manje.

@rock00 - ali uzmi u obzir da su to ljudi, normalni, em se ne spremaju za nikakvo natjecanje em se ne žele "izrezati" na nešto oku brutalno. I onda mu još reci da ne smije pojesti nešto što mu padne na um ili što mu se svidi? Glavu ti skine netko haha. Stvar je u planiranju, imaš daily macrose koje moraš zadovoljiti, znaš koliko UH ti treba? Hoćeš pojesti nešto mimo te dijete, reži UH koliko treba taj dan i pojedi nešto malo sitno čisto da zadovoljiš um i tijelo i vozi dalje... Nije to neka nuklearna fizika, ionako na kraju tjedna ako imaš manjak kalorija, gubiš težinu i rješena stvar

Gemmy 29.04.2016. 18:00

Slazem se da ti nis od toga ne treba ako imas srednu prehranu.
Treba uvacit vjezbanje bilo kakve vrste i izbacit junk i gazirano/slatkise i rezultati ce doc. Ja sam na defci od 2000kcal i 3 normalna obroka i nemogu tu cokoladu ubacit u prehranu da mrsavim uz to.

Kal-EL 29.04.2016. 21:29

Dobra je aplikacija, cisto skrene pozornost na neke stvari a i nauci se pokoja rijec na engleskom :)

Sent from my D5803 using Tapatalk

Mogy 30.04.2016. 03:08

Citiraj:

Autor Kal-EL (Post 2920413)
Dobra je aplikacija, cisto skrene pozornost na neke stvari a i nauci se pokoja rijec na engleskom :)

Sent from my D5803 using Tapatalk

Evo link za kalorijski kalkulator i za kalkulator unosa p, uh, m ovisno o broju jela po danu i ukupnom dnevnom unosu kalorija:

1. Link- prvo si ovdje upišeš svoje osobne mjere, broj treninga tjedno te ti dole izbaci koliko ti je kalorija potrebno za održavanje trenutne forme/kilaže, a ispod toga ti prikaže koliko ti je potrebno kalorija na dan uzimati za gubitak masti i ispod toga za ekstremni gubitak masti. Po meni za početak je najbolje započeti sa standardnim "gubljenjem masnoća" jer ako odjednom srežeš na ovaj ekstremni ćeš početi gubiti i mišiće dosta.

2. Nakon što si odredio dnevne kalorije klikneš na ovaj link, odabereš koju dijetu želiš (po meni nije dobro odmah krenuti keto dijetu nego jedno dva tjedna priviknuti tijelo na smanjeni unos uh-a te onda kasnije ako si mislio krenuti na keto, "low carb diet" bi ti najbolji za početak bio po mom mišljenju) te ti automatski prikaže pri dnu koliki ti mora biti dnevni unos p, uh, m i tu sad dolazi do praćenja dnevnih unosa nutrijenata koji po meni najbolje pratiti na my fitness pal te tako voditi evidenciju. Po meni to je najbolji i najbrži način da ostvariš željene rezultate.

:chears:

Guls 10.05.2016. 10:35

Odradio dva tjedna ketoze i otopilo se ono što je moralo.

Sad bi se vratio na stari režim, no pretpostavljam da se nemrem odmah baciti na rižu i piletinu nego da moram postupno unositi malo po malo UH. Savjeti?

Gilbert5 10.05.2016. 10:46

Slušaj tijelo i to je to. :)

Guls 10.05.2016. 10:50

Tijelo veli "Sad ideš u chello na jednu veliku, sutra na lazanje, prekosutra na cool pitu u mcd, dan poslije kod punice na greblicu" :D

Ništa, vraćam se na jaja ujutro, piletina gablec, ručak ćušpajz i posni navečer.
Vikendom ubacim par litara pive.

Glitch 10.05.2016. 10:51

Citiraj:

Autor Guls (Post 2924160)
Odradio dva tjedna ketoze i otopilo se ono što je moralo.

Sad bi se vratio na stari režim, no pretpostavljam da se nemrem odmah baciti na rižu i piletinu nego da moram postupno unositi malo po malo UH. Savjeti?

Da, što niže kreneš s povratkom u UH, to za sada bolje. Tempiraj UH oko aktivnosti, pa poslije postepeno dodaj u ostale obroke.

Za prvi tjedan-dva tjedna održi jednaku količinu kalorija, ili čak malo nižu, nego što si imao na ketozi, samo polovicu kalorija iz masti zamijeni UH. Pa postepeno podiži UH.

Proteini ti ionako trebaju uvijek slično visoko biti.

Mogy 10.05.2016. 23:32

Otkriće njemačkih stručnjaka: steći ćete 10 kg novih mišića

Nasmijao se pošteno :lol2:

Citiraj:

Zahvaljujući njihovom 4-godišnjem radu u Centru za sportska istraživanja u Hamburgu, pronađen je način izgradnje čak 10 kg čistih mišića (između ostalog, trbuha, prsnog koša, bedra i ramena) u mjesec dana.
:roller: :hitthewal:

Jbg, ima debila koji ove gluposti puše :D Kad bi bilo tako svi bi imali savršena tijela, ali nažalost nije. Za 10kg čistih mišića treba i do 2. godine ili manje, ovisno o genetici, prehrani, treningu itd.

panda505 11.05.2016. 11:00

John Oliver je taman ovaj vikend uništio sva ta "znanstvena istraživanja" :D

Toorop 11.05.2016. 12:34

Citiraj:

Autor Guls (Post 2924170)
Tijelo veli "Sad ideš u chello na jednu veliku, sutra na lazanje, prekosutra na cool pitu u mcd, dan poslije kod punice na greblicu" :D

Ništa, vraćam se na jaja ujutro, piletina gablec, ručak ćušpajz i posni navečer.
Vikendom ubacim par litara pive.

Samo polako... polako vraćaj stare namirnice i stare navike. Ako već toliko pive popiješ vikendom onda smanji kalorije za taj dan i dan nakon toliko opijanja :D :beer:

@mogy - možda su oni ispitivali to na ljudima sa gramom testa i trena u sebi :P :P hahaha a budala bog te neće

Noj 27.06.2016. 19:38

Jel ima neko da se kuži u sobne bicikle? Starci odlucili smršavit, pa hoće uzet nekakav bicikl da mogu tjerat kad im se da. Nebi uzeo nešto preskupo jer postoji velika mogucnost da će se taj bicikl za dva tjedna pocet koristit ko vješalica za košulje kad im dosadi. Jel ok ovako nešto? http://www.fitness.com.hr/shop/oprem...ne-Ellare.aspx Ili da gledam neki rabljeni bicikl jer pretpostavljam da ima hrpa ljudi kojima to vise netreba pa bi prodali za siću, jer je i ovo dosta love za nešto šta se vjerojatno nece dugo koristit :D

Guls 28.06.2016. 08:03

Pa radije nekaj rabljeno preko njuškala, obično ekipa prodaje u bescjenje nakon par mj korištenja. Nije ni ovo skupo, nećeš pogriješiti svakako.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:40.