![]() |
Citiraj:
|
Mom frendu nije htio upaliti jer je prejako zategnuo cooler na ploču. Pa je dolazilo do kratkog spoja. Nakon otpuštanja je upalilo.
|
Evo ploca je na stolu, stock cooler stavljen tek tolko da stoji na cpu, napajanje je corsair rm850, ne evga kako sam prvo rekao... Ugl sve isto... Samo ploca, napajanje, cpu i ram i ne pali se, ploca svijetli ali ne pali dalje, ne vrte fanovi, ne pokazuje nista na lcd
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja hi reko napajanje |
cek kako napanje ako ste probali sa 2?
trebao bi davat kodova za ram, gpu i cpu, al ajd znaj na ovim novim sistemima je sve nesto cudno aka moderno edit: sad kuzim da je jedno psu to bi ja prvo probo sad |
Citiraj:
https://i.postimg.cc/hvynbp3H/Power-sw.jpg |
afaik to nema veze, prekidac moze stajat kako god.
al mozda je tu nesto krivo spojeno da, pa ga prca. jel ima ta ploca prekidac na sebi mozda? ak nema istekaj kabele i probaj upalit kacavidom btw ak nisi vec, pusti pod naponom sve par min pa onda probaj kresnut. mozda psu odlazi bas na nacin ko moj XFX iz druge teme pa ga nemos kresnut dok se ne zagrije nutra neki dio. meni treba oko pol minute da ga mogu upalit. |
Citiraj:
|
Spojiti plocu sa onim malim zvucnikom, izvaditi memoriju iz nje i probati upaliti samo sa tipkovnicom, procom i grafom.
Ako iz zvucnika piste duzi isprekidani tonovi onda je ploca vjerojatno 99% ispravna i mozes krivca mirno traziti dalje u vidu grafike ili napajanja ili kakvog kratkog spoja no ako ploca uopce ne pisti niti dolaze ikakavi zvukovi iz tog zvucnika problem je iskljucivo na relaciji Cpu - Mbo a tu isto moze biti kakav kratki spoj, ne sjedanje proca dobro u socketu, cooler ne stoji dobro itd... |
a da, zaboravih da nema kodova jer nema vjerovatno zvucnika. vise ni to ne stavljaju na maticne lihvari.
ja uzeo na baji hrpu za sicu. |
Citiraj:
|
@Litra, @shar
Hvala, ovo je odma riješilo stvar :chears: |
Zwer54
Najvjerojatnije napajanje (ako je dobro spojeno). To što se vent vrti i lampice svjetle ne znači da je ispravno. Drugi longshot - da probate s drugom gpu |
Citiraj:
|
Pa probaj drugo napajanje, moguće da je do njega
|
Negdje ga brika i ploca ne dozvoljava da protece struja, def.probat drugo napajanje.
|
Citiraj:
Ali mene to kopa vec dan i pol da saznam sta je... |
Pozdrav,za AMD Ryzen procesore koliko je vazna brzina radne memorije?ako je vazno- jel bolje 2400mhz sa glavnom latencijom 12 ili 3000mhz sa latencijom 15?
|
Citiraj:
Jes ti 1000% siguran da je tvoj nevjesti kolega sigurno probao paliti na ova 2 pina ? Sve skupa mi sad to zvuci onako... debelo sumljivo da ne "udara" po Pled-u :D https://abload.de/img/untitled8djwj.jpg |
Citiraj:
ja bi rekao da je ploca ali posto je kupio jos jednu identicnu i ima identican kvar, sad jos jedino napajanje ostaje misterij sto isto nisam nikad dozivio da relativno pristojno napajanje ne radi out of the box... |
Citiraj:
Jebate zubi mi ispadaju vec od starosti ali nozem na mbo ici :D.... nisam dozivio jos u radnom stazu. To gurne samo odvijac ili ajd... ako nema neki pristojno veci onda je mogo skare uzet makar. Moze biti da je napajanje tj. sve vuce na to ali eto.. novo je pa nekako i ja sumnjam da je ono problem, vidjet cemo kad proba netko u tom servisu sa drugim napajanjem. Ajd neka proba jos i ovo: Spojiti sve normalno i onda kada ledice svijetle iskljucit prekidac na napajanju. Kada ga je iskljucio e onda probati na pinove upaliti plocu ! Ako je ploca ziva i ako je dobar kontakt dao, ploca mora na kratko upaliti sve ledice na sebi i kako se kondezatori isprazne tako ce se iste i ugasiti. Ako se te ledice ne upale na kratko onda nije dao dobar kontakt ili je ploca neispravna jer to paljenje ledica bez napajanja u radu mora biti ako ima struje u kondezatorima. |
A sad dosta spajanja ploce sa francuskim kljucem i nazad na temu ryzen serije 3. Za problem otvori temu gdje ona i pripada.
|
Citiraj:
1. Ram ne radi na vise od 2993MHz. 2. CPU se previse grije. 3. Koji cooler kupiti ? 4. Koju memoriju kupiti za Ryzen 3xxx ? 5. Kako da OCam Ryzen 3xxx ? 7. Proc ne boosta koliko bi trebao !! 8. ..etc .. Ili imate neku posebnu zelju sta zelite iskljucivo citati pa eto.., moze slusamo narudjbe, zelje i pozdrave :rolleyes: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Covjek se javio sa problemom ( bio specifican ili ne ) i o njemu se prica za sada u 21 postu. Dvije pune stranice bi bile 61 post medjutim eto.. mozete prebrojati postove, jos ih nema ni za jednu stranicu. Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Niti se ko zalio dok se pisalo niti se oftopicarilo, jednostavno se rastegla rasprava o tom problemu kao i o xy drugih i jedina tenzija je dosla eto od strane moderatora sto je svakako tvoje pravo a nase je da moramo poslusat. :kafa: |
Uglavnom evo, kupio covjek novo napajanje, opet isto...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:42. |