PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   HTC mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219758)

srale7 03.08.2012. 17:36

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2210373)
Aha, krepala matična i ekran više ne priznaju. Sad hvali da je najbolji.

Znači taj tvoj zaključak koji si napisao da HTC vise ne prizanje kvarove na matičnoj i ekranu je bio neutemeljen? :D

Mikeyy 07.08.2012. 21:31

HTC Sense 4.1 dolazi za HTC One X:
http://phandroid.com/2012/08/05/sens...s-nearly-6000/

spawn 07.08.2012. 21:44

Rijetko koji telefon mi je lijep kao One-X bijeli ,cak je i zvuk/zvucnik bar duplo bolji od prethodnika, samo mi smeta njegov spor rad s obzirom na njegov hardware. Vidjet cemo sto ce biti s jelly beanom. Sense mi je inace super,4.1 ce biti vjerojatno jos ljepsi :)

Mikeyy 07.08.2012. 22:51

Spominje se znatno ubrzanje rada telefona sa Sense 4.1 te produljenje trajanja baterije. Koliko je to istina vidjet ćemo kada dođe nadogradnja.

dean225 07.08.2012. 22:57

SENSE je nešto najbolje što se dogodilo u svijetu androida. Sense 4.0 je genijalan. Idu u dobrom smijeru i vjerujem da ce daljnje verzije biti samo bolje i bolje.

Baja 001 07.08.2012. 23:03

Ima li koji tut kako sve napravit, root, unlock, custom rom za n00bove. Izvjesno je da sutra HOX dolazi, a nebi tio spusit garu... Restore ka kod Applove šuge?

srale7 07.08.2012. 23:04

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2213200)
Spominje se znatno ubrzanje rada telefona sa Sense 4.1 te produljenje trajanja baterije. Koliko je to istina vidjet ćemo kada dođe nadogradnja.

Puno toga se spominje, a na kraju dobijemo bugovite stock romove, koji su spori, stekaju i puni bugova:D

Ali ajde, sreca sto postoji xda i cijeli komjuniti, jer ruku na srce da nema toga, android bi odavno bio otpisan.

EDIT:@Baja

Posto prelazis na Android, xda ti mora biti homepage :) Tamo imas apsolutno sve vezano za Android telefone.

Baja 001 07.08.2012. 23:08

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2213210)
EDIT:@Baja

Posto prelazis na Android, xda ti mora biti homepage :) Tamo imas apsolutno sve vezano za Android telefone.

Vec je, i gleda san dosta stvar... za hox ali nisan gleda generalno. Sad ću bacit oko.

srale7 07.08.2012. 23:11

Nema ti nista generalno, za svaki brand ti je drugačije, i za svaki model ti je drugačije. Ako ti je Hox prvi susret sa androidom, samo čitaj xda, dok ne ovladas teorijom(bootloader, root, S-ON, kernel) i onda se baciš na praktični dio.

Baja 001 07.08.2012. 23:30

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2213212)
Nema ti nista generalno, za svaki brand ti je drugačije, i za svaki model ti je drugačije. Ako ti je Hox prvi susret sa androidom, samo čitaj xda, dok ne ovladas teorijom(bootloader, root, S-ON, kernel) i onda se baciš na praktični dio.

Je prvi moj, da mogu radit sranje. Inače san ima doticaja ali samo kao end user :D

Purger155 08.08.2012. 14:42

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2213168)
Rijetko koji telefon mi je lijep kao One-X bijeli ,cak je i zvuk/zvucnik bar duplo bolji od prethodnika, samo mi smeta njegov spor rad s obzirom na njegov hardware. Vidjet cemo sto ce biti s jelly beanom. Sense mi je inace super,4.1 ce biti vjerojatno jos ljepsi :)

Slažem se za izgled, a budući da ja nisam neki ljubitelj Sensa, lagove sam riješio sa Nova launcherom....:goood:

dean225 09.08.2012. 12:53

Ne vidim razlog kupovine htca i nekoristenje sensa.. Ako ti se ne svidja sense, uzmi si samsunga u tom rangu i to je to.. Isto tako nista se ne dobiva na brzini (ili jako malo) kada se ne koristi sense nego neki drugi launcher.. Obrisi sve tragove sensa s moba i tek onda ces primjetit razliku u brzini..
Isto tako ne postoji mob koji ne laga.. Ustvari postoji iFon.. :)

Svaki android mob koji se koristi bez gasenja par dana, MORA trzat, laagat i sl..

xlr 09.08.2012. 14:49

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2213993)

Svaki android mob koji se koristi bez gasenja par dana, MORA trzat, laagat i sl..

Htc Desire s Oxygenom, uptime 1000h (imao sam i screenshot), radio je isto kao i prvog dana :) S obzirom da mobove uvijek (ali uvijek) jednako koristim, ne mogu to isto potvrditi i za Sgs2. S Desireom sam prosao svasta i u paru s Oxygenom me izdao svega nekoliko puta.
Sve je u romu/kernelu, a danas je malo onih pravih developera.

Edit: da se razumijemo, Desire je imao lagova, ali to su normalni lagovi koji se nisu pogorsavali s vremenom.

raliSHA 09.08.2012. 14:53

Citiraj:

Ne vidim razlog kupovine htca i nekoristenje sensa.. Ako ti se ne svidja sense, uzmi si samsunga u tom rangu i to je to.. Isto tako nista se ne dobiva na brzini (ili jako malo) kada se ne koristi sense nego neki drugi launcher.. Obrisi sve tragove sensa s moba i tek onda ces primjetit razliku u brzini..

Kakva je sad ovo spika...možda uzmeš htc-a jer ti više odgovara dizajn, uvjeti, cijena, hardver....sense je samo dio paketa.

Baja 001 09.08.2012. 15:06

Citiraj:

Autor raliSHA (Post 2214059)
Kakva je sad ovo spika...možda uzmeš htc-a jer ti više odgovara dizajn, uvjeti, cijena, hardver....sense je samo dio paketa.

Upravo to, moga san dobit SGS3 za 3300 kn, i nisan ga tio uzet. Izgleda preloše pored HOXa. Sense mi se ne sviđa jer je dosta spor prema CM modovoima i sl, koji su na SGS2 brzi...

Ivo_Strojnica 09.08.2012. 15:08

Citiraj:

Nije istina za sve mobitele, no nažalost ima ih kojima na stock romovima bude tako. Iako ima podosta stock romova koji lagaju odma pri paljenju. :)

dean225 09.08.2012. 15:30

Citiraj:

Autor xlr (Post 2214056)
Htc Desire s Oxygenom, uptime 1000h (imao sam i screenshot), radio je isto kao i prvog dana :) S obzirom da mobove uvijek (ali uvijek) jednako koristim, ne mogu to isto potvrditi i za Sgs2. S Desireom sam prosao svasta i u paru s Oxygenom me izdao svega nekoliko puta.
Sve je u romu/kernelu, a danas je malo onih pravih developera.

Edit: da se razumijemo, Desire je imao lagova, ali to su normalni lagovi koji se nisu pogorsavali s vremenom.

Xlr razumio sam sto hoces reci, ali ovo s baterijom je moguce samo ako se mob ne koristi.. Daj ga meni i kladim se da bi izdrzao samo 10h na toj bateriji.. Ja jako puno koristim mob, imam i do 50 poziva dnevno, mailovi, wifi, 3g, gps.. tak daa.. Nisam sreo mob koji moze izdrzati cijeli dan moje torture..

Purger155 09.08.2012. 20:22

Citiraj:

Nije mi jasan ovaj dio, pa ovo je gotovo jednako kao da si pitao zašto uopće itko stavlja custom rom-ove na HTC (jer se samim time uklanja Sense)?Tu se ne bi složio..zato i koristim android da ga personaliziram kako želim,a Sense je samo stvar osobnog ukusa/funkcionalnosti koje netko koristi... Koristim One X (sa Nova launcherom) i osjetno brže radi nego kada je Sense odabran kao defaultan launcher (da ne pričam ako je uz njega i live wallpaper u igri).. S3 je upravo na stolu pokraj njega..koristim ih paralelno (po pitanju samsunga u tom cjenovnom rangu)...po meni, mobitel (sa androidom) koji pobjeđuje sve u kategoriji ne-lag-anja je Galaxy Nexus sa Jelly bean-om...on stvarno radi 200 na sat...:goood:

xlr 09.08.2012. 20:31

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2214083)
Xlr razumio sam sto hoces reci, ali ovo s baterijom je moguce samo ako se mob ne koristi.. Daj ga meni i kladim se da bi izdrzao samo 10h na toj bateriji.. Ja jako puno koristim mob, imam i do 50 poziva dnevno, mailovi, wifi, 3g, gps.. tak daa.. Nisam sreo mob koji moze izdrzati cijeli dan moje torture..

Tko priča o bateriji? Govorimo o stabilnosti roma/kernela/moba na duže staze bez rebootanja. Meni je Desire držao 12-15h torture na dan, ali to nije sada bitno jer nijedan smartfon ne izdrži 24h torture, to je svima jasno. Poanta je da je mob mogao bez problema izdržati 30+ dana uptimea i ne bi ništa više laggao ili se krešao naspram friško rebootanog. Naravo, tih 30 dana ga svakodnevno koristim kao i inače, punim, praznim itd... Nije bio na jednom punjenju ako si me tako shvatio :) Samo mu nisam dozvoljavao da se ugasi zbog prazne baterije (duga priča).

Tako da ne pušim fore o Androidu koji šteka nakon 3 dana. U slučaju da šteka - mijenjam rom/kernel :chears:

srale7 09.08.2012. 20:38

Citiraj:

Autor xlr (Post 2214193)

Tako da ne pušim fore o Androidu koji šteka nakon 3 dana.

Jako učestala pojava kod stock uređaja:D

Purger155 10.08.2012. 15:35

HTC službeno objavio da od danas kreće nadogradnja na 4.0.4. za HTC One X (internacionalna verzija)... ako netko dobije update neka javi dojmove...ja sam svoj prodao jutros..

h4ze 10.08.2012. 16:35

Jel zna netko kako sredit postavke za internet ili šta već jer mi uzima pare i kad idem na face zero? :O
HTC Explorer

Vjerojatno je još nešto u pitanju, nemam pojma. Weather ne bi smio biti jer sam stavio da se manualno apdejta, a od ostalih aplikacija ne koristim nijednu koja traži pristup internetu.. Mreža je t-mobile.

coconut 10.08.2012. 17:15

Update (148,13 Mb) je počeo - Android 4.0.4 i Sense 4.1. Po onome što pišu poboljšan je browser, kamera, tranzicija između ekrana, kao i stabilnost OSa,...
Achtung - njemački!
http://www.htcinside.de/htc-one-x-up...wird-verteilt/

engleski
http://www.androidpolice.com/2012/08...ping-and-more/

Tihomir111 10.08.2012. 18:34

krenula OTA na VIP-u za HOX, mob je definitivno brži.

Baja 001 11.08.2012. 01:14

Citiraj:

Autor Tihomir111 (Post 2214714)
krenula OTA na VIP-u za HOX, mob je definitivno brži.

Masu brži, prije bi znao zalagat (premda još istraživan tio san dignit neki CM9 mod i sl), danas update diga. Ludnica.

http://www.pohrani.com/t/1N/wB/2ifpI...0580711966.jpg

Za bateriju nisan gleda razliku, ali mob je puno fluidniji...

E da generalno, mobitel ima sve šta za iPhone triba ili Jailbreak ili ne postoji uopće. Oduševljen san def program opcijom, radom mkva i svih živih formata streamanih priko mreže. Doduše malo me još škaklju notificationi i tu me posjeća na laging iPhone shit. Ostalo je perfektno sve. Osim tipkovnice, koja je dosta zbijena i ima nepotrebnih opcija, tu definitivno iPhone s manjim ekranom i rezom ima plus.

Dottore 11.08.2012. 01:41

Citiraj:

Autor Purger155 (Post 2214634)
HTC službeno objavio da od danas kreće nadogradnja na 4.0.4. za HTC One X (internacionalna verzija)... ako netko dobije update neka javi dojmove...ja sam svoj prodao jutros..

i bolje stari :D

Matta 11.08.2012. 09:38

Pas mater, taman kad sam ga prodao ono update ! Bajaaaaaaaa ! :D

Nadam se da to znaci da ce skoro i neki novi gudizi za HoS vani. :)

Baja 001 11.08.2012. 10:51

Citiraj:

Autor Matta (Post 2214868)
Pas mater, taman kad sam ga prodao ono update ! Bajaaaaaaaa ! :D

Nadam se da to znaci da ce skoro i neki novi gudizi za HoS vani. :)

Ako oces necu ti ga vratit :D

E stavili su i mapu za keyboard tako da sada recent moze bit menu kao na svim normalnim telefonima...

dean225 11.08.2012. 11:46

ma velika je razlika u brzini i svemu između 4.0.3 i 4.0.4.. sada treba usporediti brzine htc one x i s3

Ivo_Strojnica 11.08.2012. 11:56

sve to super, ali kakvo je pitanje sa baterijom? jeli šta dulje traje?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:20.