![]() |
Da, ali je vecina zasnovana na istom engine, Chromium. Ako je to ogranicenje u enginu...Rijetko tko voli reklame al' isto tako rijetko tko je voljan platiti za sadrzaj na netu ;)
|
Teorije zavjere na stranu, činjenica jest da će M3 spasiti korisnike od njih samih.
Za ilustraciju, bacite pogled na "related articles" na kraju ovog članka. Krediti u švicarcima u browseru, ekvivalent toga. Raja masovno radi sranja pa ih Google spašava s M3. Adblockeri su collateral damage. |
Ja se nadam da će Firefox dobiti na usage-u sad :)
|
Citiraj:
Bojim da će Firefox i Opera završiti jer su na Chrome engine. |
hm, ffox sigurno nije na kromiumu, opera je
|
Citiraj:
Isto ko što su svi prešli na Linux nakon W8 debakla. Isto ko što je FB propao nakon što su ih razotkrili da prodaju korisnike. Isto ko što je 50% amerikanaca napustilo Twitter nakon što su bannali čovjeka za kojeg su glasali. Isto ko što će HDZ izgubiti slijedeće izbore. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad malo bolje razmislim, jedino šta me veže za Chrome je sinkronizacija bookmarksa i historya između desktop Chromea i mobilnog, te automatski translate stranica na stranim jezicima, a siguran sam da se sve to može dobiti i na Firefoxu pomoću nekih pluginova. Ako moram birati između toga i gledanja ad-ova, rješavam se Chromea bez problema. Baš me zanima šta će Brave napraviti po tom pitanju. Također ne zaboravimo i sistemske ad-blockere poput Adguarda, koji ne ovise o browseru niti pluginovima, ako netko baš hoće zadržati Chrome. |
Vivaldi kako kažu ne bi trebao imat problema. Meni okej, Vivaldi mi je primarni browser već dulje vrijeme
AdGuard je naveo s čim se bore i kako je zadnja verzija ekstenzije slabija |
Citiraj:
Translate cijele webstranice nema ugrađen, ali vjerojatno postoji plugin. |
Citiraj:
A reklame sam rijesio piholeom/raspberryjem na razini cijele mreze - ne na individualnim browserima/uredjajima. |
Citiraj:
Hvala |
U principu tutoriala ima milijon, a krenuo sam od ove teme:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=303543 Treba samo sada imati srece i naci rpi, em su cijene poludile, em ih nema vise na svakom koraku. Mozes traziti i mali zero w, zero wh, zero 2 - oni rade preko wifija pinkicu sporije nego preko lan-a. Ako te bude sta konkretnije zanimalo, baci poruku u gornju temu ili na pm, ali bez brige, pratim temu ;) |
Mozes ga puknut i u docker container na nekoj pc masini, kako ti lakse.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne uklanja yt reklame, to treba naglasiti. |
Citiraj:
|
A i da pihole radi samo doma, na kucnoj mrezi ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ili slozen keepalived s dva rpi-ja/piholea na dva odvojena napajanja i ups-u, pa ako jedan rpi krepa, dobijem info i drugi ulijece na njegovo mjesto. Za nas s losijim ruterima ;)
|
Citiraj:
|
Prvo je bio gecko, pa od 58 ide quantum engine,
sad ide neki drugi .... https://en.m.wikipedia.org/wiki/Geck...tware)#Quantum |
ali nije chrome i firefox vjerojatno nikad nece preci na chromium engine jer to onda vise nije firefox tj barem ne ono sto tvrde o sebi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Poštovani svi,
ljubazno Vas molim za pomoć u svezi dragog nam Chrome-a. Naime u zadnja 2 dana mi se Chrome konstantno ruši. Pregledan plaćenim Nod32 (0 prijetnji). Pregledan Malwarebytesom (0 prijetnji). Očišćeni cookiesi, cache.....reinstal odrađen, ali ništa nije pomoglo. Imam nešto ekstenzija (uglavnom vezani uz kripto i jedan password manager) - ništa egzotično. Chrome se ruši kada otvaram/zatvaram tabove ili sam od sebe, gledajući YT videa. (niije da imam premalo RAM-a.....32gb) Komp je dovoljno jak da podnese i 20+ tabova. Molio bih Vas sve savjet što mi je činiti kako bih ponovno omogućio korištenje Chrome-a. Unaprijed hvala. EDIT: kao da je sve počelo s instalacijom nove verzije Chrome, nisam 100% siguran. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:43. |