![]() |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=842 |
paypal faq
1.0 Što je potrebno za otvaranje paypal accounta? --> Račun u banci i visaElectron ili Kreditna kartica. 1.1 Koji račun? --> Račun koji možete otvoriti jest žiroračun i debitni račun obzirom da njihovim otvaranjem dobivate VisaElectron karticu. 1.2 Koji je bolji? --> U ovom slučaju bolje je otvoriti devizni račun iz razloga što porezna uprava ima kompletan uvid u sve žiroračune pa sve transakcije primanja/slanja [COLOR=#018D25 ! important]novca[/COLOR] i u skladu sa time može tražiti pojašnjenje i opravdanje za određene transakcije. A kako se onda plaća porez na stvari skuplje od 160 kn, kome se prijavljuje porez buduci da mi mogu pregledavati žiro račun. |
Porez ćeš platiti (to se kaže: ako ti ocarine robu), prilikom uvoza robe, odnosno kad i ako, dobiješ čitabu od carine. U tom slučaju plaćaš određeni postotak carine, ako je predviđena za vrstu robe koju kupuješ, i porez-PDV.
Znači, nikome to ne prijavljuješ, ako te obavijeste da moraš platiti-platiš, ako ne-šutiš.:) A ako te baš žuljaju novci u džepu, uvijek možeš u poreznoj prijavi navesti sve transakcije za koje želiš platiti porez (a nisi iz bilo kojih razloga).:D A ovo, što se tiče pregledavanja i kontrole raznoraznih osobnih računa, neka te to ne zabrinjava (osim ako ne vršiš malo "jače" transakcije, recimo cca 100.000,00 kn i više). :fiju: |
ok, hvala
|
3 pitanja:
Koliko vremenski se može plaćanje odgađat predmeta dobivenog na aukciji? Da li može biti problema ako se više predmeta naručuje u kratkom vremenskom razdoblju? npr. 5 komada u tjedan dana iz različitih država? Kako je moguće da na aukciji,ako ja bidam da drugi lik odma automatski bida više?čudno |
Svaki prodavac ima napisano u kojem roku treba napraviti uplatu. A ovo sa problemima vise predmeta ne razumijem bas, zasto bi bilo problema?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako ti staviš highest price npr 10 eura više od trenutne i netko ponudi 1 euro više onda tebi radi autobid za 1,5 euro više, pa lik stavi 3 više, tebi autobid stavi 3,5 više i tako sve do tih 10 više koji je tvoj max. Kužiš?? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovisno o cijeni, inkrementi su različiti, tako da je za stvar od 10ak dolara inkrement 50 centi recimo, a stvar od 1000 dolara 20ak dolara minimalni inkrement. |
Citiraj:
|
haj!
Evo ja bih htio po prvi put nesto kupiti s ebaya pa posto nemam nikakvog iskustva trebam vasu pomoc. Zelim kupiti ovaj Joystick dakle cijena je 5,21 dolar i besplatna dostava e sad koliko ce to mene stvarno doci jel ima jos sto da se plati ? Jos sam nesto kako se placa paypalom? imam otvoren racun. Dakle kad kliknem na Buy in nov sto me dalje ocekuje? |
Dođe te točno toliko koliko i piše. Stisneš Buy Now, preusmjeri te na Paypal, tamo se ulogiraš i stisneš Pay. Poslije toga samo čekaš da item stigne.
|
Jao šta radite probleme oko te carine/poreza.
Lipo gledaj na to ovako: - Prilikom odluke o kupnji kalkulirajte da će carina i porez biti između 23 i 33% (ovisno da li se na tu robu plaća carina ili ne) + sitni troškovi i na temelju toga donosite odluke o kupnji i isplativosti iste. U slučaju da vam prođe bez plaćanja davanja, to je bonus i dodatna ušteda, ali kao realnu nabavnu cijenu treba gledati sveukupno i točka. |
Vi koji kupujete objektive i ostalu opremu za DSLR-ove, koliko često vas (ne)zadesi PDV? Npr. paketi sa B&H ako je netko kupovao?
Pretpostavljam da dosta ovisi o veličini paketa, jer se carinicima neda manje pakete otvarat (meni nisu obračunali PDV na 50mm objektiv koji dolazi u kutijici malo većoj od standardne rubikove kocke). |
Pozdrav!
Situacija je ovakva,naručio sam naočale iz SAD-a prije 15-ak dana i još uvjek ne dolazi ništa. Poslano je USPS Priority Mailom sa trackingom i već 10 dana status je ovakav : Detailed Results:
A piše da s priority internacionalno dolazi za 6-10 dana. Dali da čekam ili da probam kontaktirat carinu da vidim dali je tamo zapelo? |
Mislim da u ovom trenutku nemaš razloga za brigu.
|
dali gledaš status na našoj pošti ?
|
Ovo mi izbaci
a nemoguće da stoji tamo 10 dana :stoopid: |
po mojem iskustvu oko 18 dana iz amerike treba :fiju:
|
Citiraj:
|
Hvala! Evo upravo sam kupio pa cemo vidjeti hoce li biti sve u redu! Samo jos jedno pitanje jel postarina placena do mene doma ili do Hrvatske, placam li neku dodatnu postarinu?
|
Do tebe doma je plačena poštarina
|
Citiraj:
Ti si svoj objetiv naručivao sa BH ili sa eBaya? Roba koja dolazi sa eBaya je manje podložna oporezivanju/carinjenju... |
Citiraj:
Premda B&H ima i shipping dosta visok, većinom 60-70$, no kad se sve zbroji skupa s PDV-om, još ispadne jeftinije nego u našim trgovinama, za dosta objektiva... |
Citiraj:
Tako mi je recimo prijatelj nabavio Canon Eos 3 + 28-105 objektiv (analogni iz UK) za oko 150-ak funti i nije ga oporezivalo. Meni je doša 50mm analogni objektiv bez ikakvih taksi, na 50-200 sam mora platit porez, na 70-300 isto, ali sam to uspija riješit :) Mislim da je najisplativije uzimat male objektive jer se da dosta uštedit. |
meni paket iz hong konga jos nije doso a pise da je shipped 11.02. ...
radi se o punjacu i drzacu za auto za nokiu 5800 ... dali se trebam zabrinut ili da jos cekam? |
cekaj jos malo, stici ce ti
|
nisi jedini.. ja i cura cekamo 4 paketa iz hong konga isto tako od 5-11.2
oni su dosta spori.. |
meni nekad stigne za 3 tjedna, a nekad cekam mjesec i pol (govorim o posti iz hong konga), ali uvijek dode
Ako ti ne stigne, reci prodavacu da nije stigao paket, pa ce ti vjerovarno ponuditi refund |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:48. |