![]() |
već sam zaboravio,vozio sam par puta u rotoru,i da je malo triki je...povišen je,malo nepragledan,većina ljudi ima strah psihički od rotora,pogotovo oni koji nisu iz zagreba i voze se prvi puta po rotoru a čuju priče od drugih kako je rotor zajeban i slično......pogotovo ako je gužva i ako voze baje koji se voze brzo u rotoru i ne**** druge ni pol posto
kaj nisu na rotoru u biti 3 trake? krajnje desna te u biti vodi van rotora,skrećeš desno i uopće ne ulaziš u sami rotor...dakle za ulazak u sami rotor postoje samo dvije trake a ne tri u rotoru su tri trake kaj ne,dvije su za izlaz,krajne desna i srednja,iz krajnje unutarnje lijeve se moraš prestrojit.... ljudi zaboravljaju,oni u rotoru imaju prednost uvijek i mogu se vozit u rotoru okolo koliko god hoće(i u kojoj god traki hoće),ja sam se zadnji puta vozio u krug u rotoru jer sam se zajebao,nisam skrenuo gdje sam trebao...illi nisam mogao skrenut jer su mi smetali drugi auti,više ni sam neznam... u rotoru se daje žmigavac kad ga se napušta,dakle daš žmigavac iz recimo srednje trake i ideš u traku koja slijedi,vode te i same crte,u ovom slučaju lijevu,onaj iz krajnje desne ide u desnu,isto imaju crtu...i pri toj radnji se daje desni žmigavac... tvoje je da ako izlaziš sa srednje strake paziš na vozača sa tvoje desne strane...jer on može isto izlazit ali i ne mora...može dalje nastavit vozit u krug po rotoru a mislim da je u biti i to glavni problem na rotoru...jer ti u biti u srednjoj baš i ne vidiš njegov desni žmigavac...a on ga je možda i zaboravio upalit ili uopće ne daje žmigavac nikako...ako se ja recimo zaustavim i pustim ovog meni desnog,ovaj iza mene se može zabit u mene isto ako ne pazi... osnovno pravilo je da se prilikom izlaska daje žmigavac,za nekakav ostanak u rotoru netreba davat lijevi žmigacac jer to pravilo uopće ne postoji i to je netko izmislio,žmigavac se daje za izlazak i za eventualno prestrojavanje iz jedne trake u drugu...iz recimo krajnje unutarnje trake rotora u srednju EDIT prema ovoj jednoj slici šta gledam nemaju sve trake na rotoru izlaz sa dvije trake...koliko vidim prema slici na jednom je izlazu samo jedna traka...neznam koji je to smjer i da li sam u pravu... sve trake koliko vidim imaju ulaz u sami rotor sa dvije trake http://s10.postimg.org/3lmvhirgp/rotor.jpg |
Kad smo kod svjetala, obožavam ekipu koja usred grada upali stražnje maglenke iako im je tri metra iza drugi auto. Ono, WTF, vidim te i bez light showa...
|
Citiraj:
Istina, ta maglenka u gradu smeta. Meni, recimo, više smeta kada netko ne upali maglenke van naseljenog mjesta ili po ekstra gustoj magli ili uopće ne upali svjetla. I po magli ima takvih bisera. Da su debili manjina, ne bi nam trebalo toliko propisa niti policije. Dok god su debili brojniji, prvo mislim na svoju sigurnost i svoj život, a tek onda na propise. Neki dan sam pustio auto u kružni tok, iako me morao propustiti jer je jasno postavljen znak. Kružni tok je nov i taj netko je očito mislio da ja idem desno. Nisam dao žmigavac, ali on je pretpostavio. Čak je i njegova pretpostavka netočna jer se morao dati žmigavac i prije nego je napravljen kružni tok. Neki Rus bi ga vjerojatno raspalio i stavio video na yubito. Ljudi često voze napamet, ali ne možeš voziti napamet kad umjesto križanja imaš kružni tok. Još mi se i izbuljivao dok je odlazio. Nevjerojatno. Svakakvih budala ima na cesti. |
Citiraj:
Danas idem iz smjera zapada, uz Arenu i vozim se po srednjoj traci. Peti auto po redu sam na rotoru i odjednom mi se iz čista neba ugura frajer s Golfom iz desne trake. Ajd, ni prvi ni zadnji, ali u jednoj ruci je telefon. Rekoh, spustit će telefon kad treba krenuti u rotor...možeš mislit. Oslobodi se rotor, krenem i ja za njim i nakon 2. izlaza, prema novom Zagrebu, ja se prebacim u krajnju desnu traku, da uđem u srednju prema Savskom mostu. Već sam praktički izašao iz rotora, a ovaj mi specijalac iz srednje trake rotora uleti na srednju traku mosta i presječe put. Da nisam očekivao što bi se moglo dogoditi, sad bi ga vjerojatno okretali nazad na kotače. Sjednem frajeru na trubu, ne trza nimalo, i dalje priča na mobitel. Ako uskoro vidite po vijestima da manijak otvara ljudima vrata, čupa mobitele iz ruku i baca uokolo, to sam ja... |
Ti idioti sa mobitelima mi posebno idu na zivce... Ili dave u prometu, ili izvode akrobacije po cesti... Ne vide znakove, druge sudionike, nista.
|
Citiraj:
Btw, prošli tjedan sam proveo svaki dan na autoputu na relaciji zg-novska ili popovača-kutina-novska po nekoliko puta dnevno, to je strašno koliko ljudi po mrtvoj magli di se vidi doslovno 10m samo ispred auta, ili uopće NEMA upaljena svjetla ili ima upaljena ona smećava dnevna svjetla koja svijetle samo naprijed, a magla do j..a. Razina kretenluka je na visokoj razini. I to mahom vozači ne baš socijala auta, nego, primjera radi, (profesionalna deformacija pa sitničavo pamtim detalje kad su auti u pitanju), a8 zadnja linija, q7 novi model, x6 novi model, 5ica f10, nova c klasa, cla, itd. Katafakingstrofa. |
Citiraj:
|
Citiraj:
U njegovu traku i blendanje dok nije upalio. Policije ni za lijek, a ni presretače više ne viđam po autocestama. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
ali velika većina neznaju osnovno pravilo da se pri izlasku iz bilo kakvog rotora daje desni žmigavac i da automobil u rotoru ima pravo prednosti OSIM ako znakovima nije drugačije utvrđeno.... meni nije jasno šta te autoškole u zagrebu uopće podučavaju i kako uče polaznike...sad čitam po internetu i vidim da polaznici u zagrebu u autoškoli nikad ni ne dođu na rotor |
Citiraj:
Greška 1: "u rotoru su tri trake kaj ne,dvije su za izlaz,krajne desna i srednja,iz krajnje unutarnje lijeve se moraš prestrojit...." Greška 2: "automobil u rotoru ima pravo prednosti OSIM ako znakovima nije drugačije utvrđeno...." Greška 3: "kaj nisu na rotoru u biti 3 trake? krajnje desna te u biti vodi van rotora,skrećeš desno i uopće ne ulaziš u sami rotor..." I to samo u par sekundi, ne da mi se dalje. Prvo i osnovno što se rotora tiče - to je običan niz raskrižja, po n-ti put. |
Citiraj:
|
Citiraj:
rotor nije obično raskrižje,u rotoru se odvija kružni tok prometa ja opisujem konkretno rotor u zagrebu,to je samo primjer jednog kružnog toka...nisu svi kružni tokovi isti dobro,čini se da si u pravu... definicija: Cesta s kružnim tokom prometa (kružni tok) Na cesti s kružnim tokom prometa važe ista pravila kao i na svim ostalim cestama. Kružni tok, prema Zakonu, nije nikakav izuzetak! To je bitno imati na umu jer u kružnom toku također važi pravilo desne strane. Tako vozilo koje koje se nalazi u kružnom toku nema prednost prolaska pred vozilom koje mu nailazi s desne strane (ulazi u kružni tok), osim ako prometnim znakom nije drugačije određeno! ali skoro sve kružne tokove šta ja znam su uređeni prometnim znakovima tako da ovi u kružnom toku imaju prednosti |
Citiraj:
Ne znam što reći na ovo...kloni se kružnih tokova... |
Hjoj rotori opet.
Samo cu jedno rec. Nije mi jasno kako nikad ljudi u rotoru ne poberu one koji koriste The Force za ulazak. Sa 50km/h ulete iz skroz lijeve trake ko kamikaze sa blindfoldanim ocima valjda. Nema teorije da on pri toj brzini odozdola moze vidit ko mu dolazi s lijeve od ograde... |
Citiraj:
Šalu na stranu, meni ne smeta. Bolje da radi i kad ne treba, nego da je ugašena kad bi trebala raditi. Ovi sa dnevnim svjetlima su posebne biljke. Ljudi su generalno debili. Ogroman broj ih je. Svaka šuša ima auto i vozačku i normalno da ima bisera na cesti. Pješaci, biciklisti i skuteraši su još posebniji. Upravo su mi nekoliko puta trubili na kružnom kod portanove, Osijek. Ljudi se spuštaju sa nadvožnjaka i idu u kružni. Oni koji idu desno u portanovu, imaju poseban odvojak i ne idu u kružni. Znači, tko ulazi u kružni, ide ili na zapadnu obilaznicu ili u smjeru peveca. Od parkinga portanove do kružnog je kolona i ja propustim par auta u kružni. Nemam šanse izaći od kolone. Vozači se zahvale i stvarno odu u smjeru peveca. Meni naravno neki nadobudni trube, a mogu se pomaknuti samo par metara naprijed. Tako sam se postavio da blokiram samo one koji idu u portanovu, koja je zakrčena. Trube ko blesavi. Nevjerojatno. Sat vremena prije toga pustio par vozila da skrenu sa čepinske prema Tifonu, Osijek. Opet trubljenje, a pustio sam ih da oslobode krkljanac iza sebe. Kad sam ponovno krenuo, vozio 10 metara do kolone u mom smjeru. Ono, vidiš da nikud ne idemo i svejedno sereš i trubiš. Kreteni na n-tu. |
Svaki dan masarykova pa do zrinjevca i svaki jebeni dan na tom potezu u par sto metara nekoliko biciklista krši propise al na veliko. Beš mi sve, ja ću počet gazit bicikliste. Što ne zahladi da se gamad makne s ceste ak se ne zna vozit po propisu...
|
Citiraj:
Citiraj:
Kao što imaš kružne tokove koji imaju definiranu prednost onih koji ulaze, onih koji su unutra, miješanih... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja isto svaki put kad idem ulazim u rotor idem skroz lijevo. Jedino ponekad radi guzve/situacije skrecem desno iz srednje trake.
Inace to ne delam bas radi ekipe koja zna kruzit u skroz desnoj i ne izac na prvom izlazu pa to fakat pazim da me ne skupe takvi. |
Pitanje za Osječane, jel znate možda gdje mogu odvest da mi doboše poravnaju, neznam kako bih to nazvao. Novi su i vibrira auto ko blesav pri kočenju, neznam jel to radi uopće tko. I komentari su dobrodošli ako se netko susretao s ovime već.
|
Diskove?
Ako su novi(i nisu upitne kvalitete) onda su ili krivo instalirani ili imaš neki problem zbog kojeg se pigaju i tresu pri kočenju. Nije za zajebanciju, a često i tokaranje(ravnanje) nije najsretnije rješenje. |
Citiraj:
Citiraj:
Usput, krajnja lijeva traka je najsigurnija za ulazak u rotor jer imate dvije trake na izbor kako dalje ako postane gusto (ima video i zašto u jednom starom postu)... a ako je baš jako gužva pa se nemre prestrojiti, nije ni problem krajnjom lijevom (unutarnjom) napraviti jedan krug po rotoru. |
nisu diskovi, doboši/bubanj kočnice su ilitiga drum breakes. A izgleda da jesu upitne kvalitete. cca 500kn par je bio. Pročitah da za njih obično proizvođači i predlažu "machining". Nekako sumnjam da auto radionice imaju tokarlicu.
|
Citiraj:
|
Bertone kud ti se toliko zuri da vozis ko teksaški rejnđer po rotoru? Mislim, vozim i ja puno brže, al postoji razlika između pametne i idiotske brze vožnje. Dolaziš na cestu s trokutom, nije normalno uletit sa 70km/h unutra. Ne mislim sad da ti ne znas vozit nego zato kaj ima ljudi koji ne znaju.
|
Citiraj:
Uglavnom kad sam bio pred rotorom nisam išao brže od 30 km/h i mogao sam stati u tih par metara no ono što ne vidite na snimci je auto iza mene (Golf III) čiji vozač nije pratio što se događa i koji u tom trenutku usporava puno sporije od mene, zato sam po gasu i zaobišao Astru jer bi me taj Golf sigurno udario da sam stao. Ovo dalje kroz rotor izgleda brzo ali nije jer deda u Linei stvarno vozi 15 km/h i zato prolazak izgleda kao da je neka velika brzina. Usput, upravo zbog tog Golfa iza mene razmišljam da nabavim neku dual auto kameru: ... samo nikako da se odlučim što. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko visoka treba biti gumena ilivećkakva zapreka na kolniku eda bi se računala kao ista kolnička površina kao što pišeš :goood: |
Citiraj:
Naknadno je dodavano radi povećanja prohodnosti smjer Siget - most, ali svega zna biti tamo. :D |
@bertone, sve oke onda. :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...03_33_662.html http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...5_64_1241.html http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._155_3006.html http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...02_14_279.html http://www.zakon.hr/z/244/zakon-o-cestama ... i postavljeni su kao puna linija: https://www.google.hr/maps/@45.77747...7i13312!8i6656 , a ovo iscrtkano na njihovim bočnim stranicama su reflektirajući elementi odnosno boja ;) |
Citiraj:
kako je rotor prije izgledao kad nije bilo tih gumenjaka? da li je bila puna crta illi isprekidana crta? |
Citiraj:
|
Citiraj:
neznamm kako je prije izgledao rotor i kakve su crte bile? kad su postavilli gumenjake? |
Citiraj:
Čak i na otvorenoj cesti kad se netko vozi iza, valja ju ugasiti. U gradu se uvijek netko vozi iza tebe, a i još nije bilo takve magle, barem u ZG, koje bi opravdale njeno korištenje. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
A? Znači ako izlazim na prvom izlazu i idem desnom stranom gumenjaka, moram stati i propustiti ove iz rotora jer ne znam hoće li pregaziti gumenjak i tada sam ja kriv? Ja sam uvijek išao bez straha, jer ja idem u svojoj traci a oni koji izlaze iz rotora nisam mislio da smiju ići preko gumenjaka, a sada ispada da ne smiju (nema prestrojavanja), ali ako bude sudar ja sam kriv za njega. Veselo.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:08. |