PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

McG 03.10.2011. 22:53

Citiraj:

Autor darQ (Post 1990609)
ne vozim dh neg vozim bicikl nogara se skida vrlo lako s obzirom na to da ju drži samo jedan vijak :kafa:

Poanta je da djeluješ neozbiljno i da tratiš ljudima vrijeme na davanje savjeta i mišljenja. Isto ko i npr. ekipa s kočnicom na rolama, a puna usta su ih "rampa", "grajndanje", "abek sedam" i "frisiksti".

darQ 03.10.2011. 23:00

ok, ajd doro, skint ću fakin nogaru i neć ju više stavljat...
oćte me sad više prestat hebavat i napisat jel je čem taj drop off 4 ili ne ?!?!

sad vidim po manualu za model iz 2006. da ima zrak u obe noge...
jel me treba brinut to što je tak stara a na zrak je ?
će puštat ?
kolko je kompliciranije održavanje zračne u odnosu na uljnu vilicu ?

Vuco 03.10.2011. 23:03

Nađi koji je to točno model. Drop offova ima hiljade.

Ako je stara, može bit da su već brtve otišle (ako se nije koristila ili ako se koristila pretjerano).

A vilica ne može biti samo uljna. Ulje je za damping i podmazivanje. Opruga (metalna od čelika ili titanijska) ili zračna opruga su za podešavanje prema težini.
Tako da to što ti kažeš da je uljna ne znači nažalost ništa.

Zrak može biti iskorišten i u damperu da se spriječi kavitacija. Tako da to kaj ima 2 zračne noge ne znači da taj zrak u obje noge ima istu funkciju, a stoga su i brtve različite.

darQ 03.10.2011. 23:13

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1990618)
Nađi koji je to točno model. Drop offova ima hiljade.

Ako je stara, može bit da su već brtve otišle (ako se nije koristila ili ako se koristila pretjerano).

A vilica ne može biti samo uljna. Ulje je za damping i podmazivanje. Opruga (metalna od čelika ili titanijska) ili zračna opruga su za podešavanje prema težini.
Tako da to što ti kažeš da je uljna ne znači nažalost ništa.

Zrak može biti iskorišten i u damperu da se spriječi kavitacija. Tako da to kaj ima 2 zračne noge ne znači da taj zrak u obje noge ima istu funkciju, a stoga su i brtve različite.

ok, ajmo ovak...
kolko ja znam, na vilicam se mogu podešavat većinom 3 parametra
napetost opruge iliti predopterećenje
brzina propadanja
brzina povrata iliti rebound

kolko sam skužio, model za 2006 ima u lijevoj nozi oprugu ali se predopterećenje u toj istoj nozi kontrolira zrakom
u desnoj se propadanje kontrolira tlakom zraka, a povrat sa napetošću opruge
na to sam mislio pod zračna vilica

što se ulja tiče, ak sam ja dobro razumio, uljne su one koje brzinu propadanja kontroliraju razinom ulja i veličinom rupe kroz koju se ulje pretače iz jedne cijevi u drugu...

uglavnom, znači, na zračnima se brtve jednako jednostavno mjenjaju ko semerinzi na uljnima ?

murina 04.10.2011. 01:12

Ne da mi se gledat ali je 99.9% da je zrak za preload, a ima ili jednu ili dvije opruge. Dvije ako si teži, jeli :) Postoji i šansa da ćeš je voziti bez tlaka, znači samo na oprugu. To šta govoriš za ulje, mislim da pričaš o podešavanju rebounda.
Ako je kupiš, odmah je odnesi na servis da ti je spuste, promijene ulje...

Nik 04.10.2011. 09:01

Vive le tour!

Tour 1962. godine. izvrstan film, svakako pogledati.

riceburner 04.10.2011. 09:49

Citiraj:

Autor cuks (Post 1990398)
Ako imas sta za djabe cekat cu :)

Platim pivkana za protuuslugu ;)

EDIT: Otisla strela za 4 glave :)

mislim da je kanta od kile ili nekaj vise (USA oz.) pa se lepo dogovorite jedno popodne ili vikend dodite svi zainteresirani s posudicama pa svakom dam malo,
ja to nikad nebum potrosio sve :) cim nadjem obznanit cu... znam samo da je kutiji od FAG lagera sve, samo treba naci kutiju u garazi ili tavanu:fiju:

Cuky 04.10.2011. 10:18

hehe. moze dogovoreno.

znam tko ce ic samnom - sileeee, kad se idemo provozat do samobora? ...deda, ti si u samoboru? :)

riceburner 04.10.2011. 10:25

Citiraj:

Autor cuks (Post 1990833)
hehe. moze dogovoreno.

znam tko ce ic samnom - sileeee, kad se idemo provozat do samobora? ...deda, ti si u samoboru? :)

jok, deda dela u smb, a doma je s druge strane save :) sileee mi je ionako rekel dopelat neku švalbe gumu :fiju:

Cuky 04.10.2011. 10:28

eto, onda 2 muhe jednim udarcem rijesimo :D

posalji na pm lokaciju pa cu se s njim dog da navratimo jedan dan.

Ziiky 04.10.2011. 10:58

"Uglađeni" kradljivac bicikala :D

http://www.jutarnji.hr/-kradljivac-b...-krade/978401/

riceburner 04.10.2011. 11:04

Citiraj:

Autor cuks (Post 1990398)
Ako imas sta za djabe cekat cu :)

Platim pivkana za protuuslugu ;)

necu pivu, moze mali ljuti kebab :zdero2::zdero:

Cuky 04.10.2011. 11:09

ugladio bi mu ruke, noge, glavu i stosta jos. tko zna, mozda je to mucko djubre i meni ukralo bajk. u svakom slucaju da ga zamjetim na ulici reagirao bi sigurno.

@deda - moze ;)

SileTzar 04.10.2011. 11:52

Deda ak ti dođe nas 5 oćeš onda 5 malih kebaba pojest :zdero:

hahaha sad tek vidim da se ovaj smajlić oblizuje

Ziiky 04.10.2011. 12:48

Da li ima interesanata za Kabrus u-lock pa da narucimo direktno iz tvornice?
http://www.kabrus.co.uk/store/index....rus-xl202.html

Kada bi nas se skupilo 5 i vise dobili bi ga po 22Ł!
Za sada nas je 2-ojica
http://www.youtube.com/watch?v=cgR09Bj_SX8

riceburner 04.10.2011. 12:50

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 1990937)
Deda ak ti dođe nas 5 oćeš onda 5 malih kebaba pojest :zdero:

hahaha sad tek vidim da se ovaj smajlić oblizuje

ak vas dode 5, kupite maxi kebab :) 22kn, čop-čop u zapresicu :zdero2::chears: :zdero: danas nema prekovremenog, dolazim po danu doma i mozda stignem u sumu na djir i trazim mascobu :goood:

Neo-ST 04.10.2011. 15:19

Upravo me "ugodno" iznenadila pošiljka Camelbak ruksaka iz CRC-a, dakle plaćen CRC-u €70, cca. 530kn. To je inače cijena ruksaka + njihov neki shipping cca. €17.
Dolazi email od DHL-a da njima još trebam platit 325kn pdv-a, carine i njihovih operativnih troškova...tako da ruksak od 530kn me na kraju ispao skoro 900kn
:care:

Zovem prijatelja koji je u airsoftu i oni naručuju često neku opremu, kaže da sam ga trebao pitat prije, da je to skroz normalno za engleze koji napišu punu vrijednost ruksaka i još pošalju špediterskom službom koja ima svoje troškove (u ovom slučaju DHL).
Lijepo me sjebo taj CRC :fuming:

riceburner 04.10.2011. 15:21

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1991170)
Upravo me "ugodno" iznenadila pošiljka Camelbak ruksaka iz CRC-a, dakle plaćen CRC-u €70, cca. 530kn. To je inače cijena ruksaka + njihov neki shipping cca. €17.
Dolazi email od DHL-a da njima još trebam platit 325kn pdv-a, carine i njihovih operativnih troškova...tako da ruksak od 530kn me na kraju ispao skoro 900kn
:care:

Zovem prijatelja koji je u airsoftu i oni naručuju često neku opremu, kaže da sam ga trebao pitat prije, da je to skroz normalno za engleze koji napišu punu vrijednost ruksaka i još pošalju špediterskom službom koja ima svoje troškove (u ovom slučaju DHL).
Lijepo me sjebo taj CRC :fuming:

ti ko da si s marsa opal, 1001 puta prezvakana tema o narucivanju izvana :hitthewal:

Neo-ST 04.10.2011. 15:42

I jesam, evo sad sam shvatio. Nisam uopće čitao teme o naručivanju sa CRC-a jer sam već prije dosta toga naručivao iz Kine i Amerike i nikad ništa, niti carina, a bile su vrijednosti i veće od ove...

2 die 4 04.10.2011. 16:27

Dakle u kratko, ne naručivati ako je slanje sa kurirskim službama, sve ostale opcije prolaze ali kuriri NE!!!!!!
Sada nažalost na svojoj koži znaš zašto!

Lovrix 04.10.2011. 16:52

Ej ekipa ocemo u subotu transverzalu na Sljemenu nabacit? Volio bi tak nesto odvozit.

riceburner 04.10.2011. 16:59

Citiraj:

Autor HKS (Post 1991244)
Ej ekipa ocemo u subotu transverzalu na Sljemenu nabacit? Volio bi tak nesto odvozit.

ako me moje staracko sjecanje sluzi, subota kisurina i potop:stoopid:

Cuky 04.10.2011. 16:59

Ja sam za nedjelju za sljeme. U subotu necu moc, a i neku kisu su najavili za vikend. Samo da ne pada prejako, da se moze odvozit.

Lovrix 04.10.2011. 17:04

Ma joj kakva kiša , jedino ak ce bas ful jako padat onda ništa , al ak ce normalono padat ja bi išao.

Nik 04.10.2011. 17:11

Ma nema kise u petak...sad je snijeg u prognozi :D

Bas bi volio vidjeti kak cete se skupiti po pasjem vremenu, jer i kad je bilo idealno islo nas je 3.

Vuco 04.10.2011. 17:38

Citiraj:

Autor HKS (Post 1991244)

Ako ti padne kiša prije, bit će ti veselo. Kad je 20 dana bilo +40° bilo je blata kod Ponikvi. A tek kad padne kiša, onda je prava zabava u doslovnom smislu.

Imaš dobre ripnjače ili ? Meni fali poštena zadnja guma, tako da bih za sad to preskočio.

EDIT:
Citiraj:

Autor Nik (Post 1991268)
Ma nema kise u petak...sad je snijeg u prognozi :D
Bas bi volio vidjeti kak cete se skupiti po pasjem vremenu, jer i kad je bilo idealno islo nas je 3.

:D:D

De5tr0yer 04.10.2011. 18:22

Citiraj:

Autor HKS (Post 1991244)

Sumnjam da će ove godine netko biti raspoložen za ovo :D

Inače, ako je netko za, petak ukoliko bude dobro vrijeme u podne ili kasnije tunel, hoće li netko?

danielzg 04.10.2011. 18:27

petak ce bit jako los za voznje..cetvrtak je zadnji dan prije potopa:) vuco jesi slozio pilu do kraja?

De5tr0yer 04.10.2011. 18:34

Citiraj:

Autor danielzg (Post 1991302)
petak ce bit jako los za voznje..cetvrtak je zadnji dan prije potopa:)

Ja ti njima ne vjerujem. :)

danielzg 04.10.2011. 18:40

ni ja..ali netreba risikirat..pa ak kog zanima u cetvrtak sljeme...?a ak i padne mala kisa u zagrebu gore je 3 puta gore..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:17.