![]() |
Je li netko uspoređivao fotke s G3 i nekog drugog mobitela kad su okinute u istim uvjetima?
Mislim da LG ima nekih problema s balansom bijele pod neonskom rasvjetom (a vjerojatno i općenito). Kod Lumie 1020, boje su ok, a kod G3...sve na žutu vuče. Evo i primjera bijele boje, okinuto u dućanu s neonskom rasvjetom, isti subjekt i izvučen isti dio kadra. Lijevo je 1020, desno je G3 http://s26.postimg.org/oc10rmamd/Capture.jpg |
To mu je najslabija strana pod umjetnom rasvjetom.. Bircevi i slicno.. Ulicna rasvjeta ga isto smeta i pati od zutila al svejedno ces uslikat dos ostru sliku koja se da uredit.
|
Ma to mi je službeni mob, i kak sam ga dobio prije mjesec dana, još se privikavam na njega. Danas radim izvještaj za firmu i od 200 fotki u zadnjih mjesec dana, oko pola mi je s njega, a pola s Nokie. Bijela tehnika na fotkama od G3 je žuta tehnika :D
Ne pada mi na pamet igrati se s obradom na toliko fotki, ali LG bi stvarno mogao poraditi na softveru kamere. Usput, ima li koja 3rd party aplikacija s manualnim kontrolama, slična Nokia Camera, a da je se može postaviti kao defaulnu camera app? |
snap camera
|
Citiraj:
Ne isplati se korisit nis drugo osim stock kamere. Ne radi ni OiS ni laser i nisam jos nigdje dobio bolje slike. Brzina je isto sporija.. Ak netko ima vremena, mozda bi i mogao dobit bolju foku al meni se ne isplati. SnapSpeed radi dobro na G3 i moze se uredit slika nabrzaka bez problema.. https://plus.google.com/u/0/photos/y...20987153943979 |
je...te 2 app rasturaju :)
|
zar se nemoze u default aplikaciji staviti pod white balance drugcija postavka (nek vuce na malo hladnije) i tako uslikati ?
|
Normalno da može. :)
|
Nek mi netko objasni gdje i kako se mijenja WB u postavkama kamere.
Imam postavke gdje mogu birati: 1. Gdje spremam fotke (SD ili interna) 2. Grid 3. Timer 4. Voice shutter 5. Kvaliteta fotki/videa 6 HDR Gore je još Mode, Front/back camera switch i flash on/off. Gdje podesiti WB? |
Ne možeš u stock kameri.
Trabeš neku 3rd party aplikaciju za kameru i s njom. |
Postavke, nivo bijele boje i stavit na fluorescentno..barem meni pomaže na g2 stock app
|
Citiraj:
I ja sam imao 20h rom preko recoverya ali ta prosla verzija koja je postojala bez bumped recoverya ti ima iz proslog roma kernel i library. Kojim programom hoces da ti testiram preciznos gps-a? |
Koji widget je dobar za vremensku prognozu a da je free? Ovaj serijski na g3 trazi da location bude upaljen sto ne zelim..
Thnx |
Zadnjih mjesec, dva koristim to i Ok je. Ne jede previse baterije..
https://play.google.com/store/apps/d....weather&hl=hr |
Location se može/treba isključiti na svim widgetima za vrijeme. Samo treba malo počačkati po Settingsu.
|
@1v@n - probaj Xcam
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ta dva dolara su za dodatne mogućnosti samo, a u "free" verziji imaš mogućnost podešavanja WB-a (auto, incandescent, sunny, fluorescent, cloudy). Brojčano nema. To nema stock aplikacija od LG (ne znam jel ima koji LG da ima brojčano podešavanje uopće). Za to ćeš morat neku s play storea (ili neku tipa Lenova kamera i slične), |
Ja uzeo case za g2, super je za te novce i dajem preporuku.
Ima neki efekt sljokica kao perla pod svijetlom. http://m.ebay.com/itm/GOOSPERY-GLITT...-/221275602469 |
Koji tempered glass protector preporučujete za G2? Vidim, ima toga dost, pa bi htio znat kaj se koristi i zadovoljvstvo korištenim. Može i link na ebay.
|
Nilkin?
|
Takodjer preporuka Nilkin. Kolega na G2 ga ima i super je, neki dan mu je ispao na kamencice ekranom prema dolje i nista, ni crtice :D. Morat cu ja to sebi za G3 uzet
|
Nakon što izbaci G4 slijedeći mjesec, LG planira krajem godine izbaciti novi model high end mobitela koji će biti iznad G serije kao i vlastiti SoC.
|
Kada se očekuje predstavljanje G4, postoji li datum? :)
|
Ne postoji.
Samo da G4 ne ode u metalce sa 100$ visom startnom cijenom i mega bubuljicom na ledima koja se nedaju skinut. |
Citiraj:
Dosao za par dana iz Uk, za sada zadovoljan. |
I ja preporucujem Nilkin. Nakon 3 mjeseca koristenja, staklo je ko novo, bez i jedne ogrebotine! Pazario sam ga na aliexpressu.
|
mislite na ovaj nilkin?
|
Do sad sam stavio na razne sebi i drugima cca 10 stakala. I nillkin i no name. Iskreno, razliku vidio nisam, svaki mi je bio odličan. Trusted seller i vozi 😁
|
Je, takav. Osim toga ja sam na g2 imao ovaj i razlika i je ipak vidljiva u responzivnosti, iako i ovaj jeftilen stoji evo već 7 mjeseci...
@kasko Pa eto mislio sam na nešto kao GPS test sa Gplaya mada kako sam isprobavao na svojem i ženinom G2 promjenom romova meni jednostavno ne ide bolje od ta 3 metra preciznosti. Nihe ni to neki problem ali kažem onda kad mi je stvarno trebao nešto precizno izmjeriti pogreška je bila poprilična u stvarnim uvjetima. Nadao sam se da to može biti bolje... |
Citiraj:
|
Jel ga problem montirat? Pretpostavljam, opet kupaona nakon tuširanja da nema prašine i to je to :) ?
Jel oštar onaj gore dio kod zvučnika? Kad spuštam notification bar, pređem palcem preko toga... |
Meni lakše nego folija. I to puno. Čvrst je i držiš za 4 strane, samo spustiš i gledaš kako se lijepi sam. Nisam vidio točno kako izgleda taj na g2 ali rubovi nisu oštri već blago zaobljeni :)
Edit: pogledao, ne bi smjelo smetati. Doduše uvijek koristim nova launcher pa vučem od kud god na ekranu, kratki prsti jbg :) |
Ja sam mislio da je prodavanje magle ono kad na videu ga samo centriraju i upru prstom u sredinu stakla i da dalje ono samo legne, istjera zrak i zaljepi se ali tako je i u stvarnosti.
Ako uzmeš Nillkin onda ćeš dobiti sve stvari za detaljno uklanjanje prašine kao i jedno stakalce za kameru a to u ovim jeftinijim i ne bude... Kod G2 je problem što su rubovi zaobljeni pa na nekim staklima ostane taj milimetar oko rubova koji se ne zaljepi a zna se dogoditi da neke bezvezne zaštitne maske onda to staklo istiskivanju. |
Citiraj:
|
Ja sam svoj nilkin stavio na poslu, u uredu... najprije sam sve tretirao prema uputama s youtubea, sa svim onim paketicima iz kompleta, po redu..
I ne vidi se ni zrnce prasine. A kad sam stavljao obicne folije, cak mi niti kupaona nije pomogla. Cini mi se da su "dani kupaone" iza nas sa tempered glass rjesenjima. Ne znam zasto, ali dva put sam stavljao staklo, na stari jiayu g4s i na lg g2 i sa oba sam prezadovoljan! Never again folije! :D |
Citiraj:
Citiraj:
Ili ima neko predlog za koju drugu, a da nije debela poput Nekede il armora... |
Citiraj:
Nije debela , mislim nije ni super slim. Ja bi rekao taman da pruzi kakvu takvu zastitu. Malo taj glossy skuplja otiske ali meni je super sjela na mob i svidja mi se perla efekt. Imam crnu i razmisljam da ubodem i crvenu. Ima na youtubu neka mini recenzija goospery za g2. |
Imate u Emmezeti odlican case za G2, nekih 40-50kn ako se dobro sjecam. Nije debel, donja strana je mat crna a rub je sjajan i lijepo sjeda na mob. Imam i Nekedu i jos jedan case sa ebaya ali ovaj mi je uvjerljivo najbolji, prvom prilikom cu uzeti jos jedan da imam u rezervi ;)
|
Hvala vam svima na opsežnim odgovorima. Budem se pozabavio tim staklom ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22. |