PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung Android OS - info, pitanja, root, orginal i custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=216896)

dean225 27.10.2012. 16:37

Znam ti odgovorit samo da nakon roota na SGS3 vratis sve u normalu bez problema.. Na tvornicko.. Cini mi se da je kod nas t-mobile dobio prvi update za JB.. a ostali ce dobit svakog dana.. Za ostala pitanja cekaj ove sto su probali! :)

spawn 27.10.2012. 18:53

Citiraj:

Autor Shockre (Post 2263512)
danas/sutra/prekosutra cu vjerojatno uzet titanuim grey GS3 prek njuskala, treba mi za vip mrezu. zanima me ak je lockan na t-mobile npr, jel ja to mogu rijesit bez problema? i jos me zanima ovo updateanje na andoridima, vidim da ide po operaterima, jel onda svejedno kojeg uzmem il ne? naravno, ocu odmah najnoviji software. i jos jedno, zasad ne mislim rootat nit stavljat custom firmware dok ne skuzim android kak spada (dosad sam samo iOS koristio), ali kasnije ak me pukne, jel to mice garanciju ili je ko jailbreakanje kod iPhonea - vratim normalni software i ko da nis nije bilo? i jos samo, kolko sam skuzio ima hrpa bloatwarea od operatera i samsunga, jel ja to mogu bez problema maknut il moram stavljat drugi rom gore il kak?
pun mi ku*ac iPhonea nakon 4 godine, a i peticu su usrali, grebe se nenormalno. a dok lumie dodu i vidim oce sta bit od tog ce proc 2 mjeseca, neda mi se cekat vise..

Za garanciju ne brines,imas u prvom postu tvornicki firmware. Sto se bloatware-a tice,to je nenormalno koliko koci JB na s3. Ljudi su odusevljeni s JB-om samo zato jer je ICS stekao i laggao tj. usporavao kad se napunio s aplikacijamai fajlovima. Ja sam skinuo s xda revolution hd koji nije nista drugo so stock fw-a bez bloatware-a i samsungovim glupih aplikacija,telefon se preporodio. JB ili ICS,svejedno,stock je spor. Pogotovo ako predjes s iPhone-a na Android. Ja sam nako 4s-a uzeo s3 (zato i jesam picajzla jer ios radi fluidno i brzo)po drugi put,mislio sam da JB rijesava moje probleme s brzinom,ali ipak sam morao stavljati custom ociscen stock firmware.

Shockre 27.10.2012. 21:40

fala na odgovorima!
recite mi jos samo, nisam bas skuzio oko unlocka. ovaj koji sam gledo da bi uzo (i dogovorio se s covjekom za sutra da to rijesimo) je lockan na T-Mobile, a treba mi Vip. kolko sam nes skuzil, moze se kupit neki kod prek neta pa se s tim otkljuca i neki app u storeu pa se s njim? il ima neki drugi nacin? root je potreban? i to je onda permanent? koja je razlika sa tim unlockom prek aplikacije i onim da sa sammobile kupim za 16 eura kod? i jel ima veze ako imam t-mobile rom, a vip karticu kad ga otkljucam? i jel gubim garanciju sa unlockanjem jednim i drugim?

100 pitanja :D

Mar 28.10.2012. 18:57

Leakao JB za Note, a ja još na šugavom 4.0.3 stocku.

Što kažete na ovu root metodu?

http://www.cursed4eva.com/how-to-saf...ly-cursed4eva/

Ivo_Strojnica 28.10.2012. 20:22

pa metoda se čini fina i jednostavna. Ja bih je definitivno isproba.

Mar 28.10.2012. 21:50

Evo napravljeno! :D
Jednostavno poprilično... e sad - ako hoću staviti JB trebam i JB kompatibilan kernel?
Kupio sam Odin, pa ako može koja preporuka za safe JB kernel i rom?

Trenutno je još uvik stock kernel i 4.0.3 iako mi pada na pamet da bar stavim official 4.0.4 Germany.

Znači, ako hoću staviti official, samo stavim safe kernel (Recimo SpeedMod kernel) preko Odina i onda preko CWM-a flasham taj official ROM?

Ima li tu još što za napraviti?

Ivo_Strojnica 31.10.2012. 10:32

Citiraj:

Autor Mar (Post 2264443)
Evo napravljeno! :D
Jednostavno poprilično... e sad - ako hoću staviti JB trebam i JB kompatibilan kernel?
Kupio sam Odin, pa ako može koja preporuka za safe JB kernel i rom?

Trenutno je još uvik stock kernel i 4.0.3 iako mi pada na pamet da bar stavim official 4.0.4 Germany.

Znači, ako hoću staviti official, samo stavim safe kernel (Recimo SpeedMod kernel) preko Odina i onda preko CWM-a flasham taj official ROM?

Ima li tu još što za napraviti?

Nema ništa dodatno, sve je ok, čak ti nije potrebno ni stavljati kernel, jer kod Samsung ROMova dolazi kernel zajedno sa romom. Ali možeš slobodno i tim postupkom, par koraka je dulji, a dobije se isto.

mdrla 02.11.2012. 09:38

samsung galaxy S+ i instaliranje novi aplikacija

Imam S+ i vec duze vrijeme nece mi azurirat postojece app, cak sam i pokusao unistal pa onda nece ni instalirat nove aplikacije sa google play-a!
imali tko kakav savjet u vezi gore navedenog?

thezero 02.11.2012. 12:23

daj malo detalja.. jel stock rom, jel mjenjan dpi.... i takve stvari...

mdrla 02.11.2012. 14:33

Nista nije mjenjano, ko da je danas izaso iz t-com!

spawn 03.11.2012. 17:11

Updateani linkovi u prvom postu. Dodani STOCK/TVORNICKI Galaxy S3 I9300 firmware za VIP i T-mobile Jelly bean 4.1.1. Ako netko hoce cisto fleshanje.

ONeill 05.11.2012. 17:48

Da li netko zna kako riješiti "Sleep of Death" problem na Galaxy S2 ?

Dosad sam probao sa Fix_Permissions v2 skriptom koju sam našao na XDA, te čišćenje cache i Dalvik cachea ali nije pomoglo.

xlr 05.11.2012. 19:46

SOD je koliko znam najčešće uzrok pretjeranog undervoltanja CPU-a ili GPU-a (nisam siguran). Koji kernel, koja verzija?

ONeill 05.11.2012. 20:51

Kernel je SpeedMod verzija K3-26.

Neo-ST 05.11.2012. 21:16

Metneš drugi ROM sa boljim kernelom :D

xlr 05.11.2012. 23:06

Nisam čuo za taj kernel pa mi ni verzija ne znači puno :\ Obrati pozornost ako si tvikao one gore parametre pa ih vrati na stock ili ako je verzija neka ful stara updejtaj kernel. Neki miješaju screen of death i slomo bug, a ovaj drugi je bio popularan prije par mjeseci. Mislim da bi za početak mogao krenuti s promjenom kernela jer bi osobno rekao da je rom tu puno manje utjecajan.

Neo-ST 06.11.2012. 00:07

SpeedMod je još iz doba lagfixanja prvog Galaxy S-a... vrlo poznat kernel na XDA.

ONeill 06.11.2012. 10:35

Ima nova verzija kernela ali je za 4.0.4 a ja sam još na 4.0.3.
No koliko sam gledao još na XDA, izgleda da će ipak morati ići neki novi ROM gore, što mi nije problem napraviti, samo da nađem vremena :)

Neo-ST 06.11.2012. 20:24

Nije problem, samo imaj na umu da prelazak na 4.1.1 ili 4.1.2 znači full format uređaja i clean install rom-a...

mdrla 07.11.2012. 16:32

Citiraj:

Autor mdrla (Post 2267299)
Imam S+ i vec duze vrijeme nece mi azurirat postojece app, cak sam i pokusao unistal pa onda nece ni instalirat nove aplikacije sa google play-a!
imali tko kakav savjet u vezi gore navedenog?

još netko?

Dottore 07.11.2012. 16:51

Citiraj:

Autor mdrla (Post 2271330)
još netko?

Koja je verzija Play store??

mdrla 07.11.2012. 17:12

vidim samo "Međuverzija" 3.7.13, jer to to?

Dottore 07.11.2012. 17:15

Uđi u Market / Play store, desni touch tipka na settings i vidjet češ build verziju.

edit.

Da to je to, prestaru verziju imaš. Trenutna je 3.9.16

edit 2
trebaš

Go to Settings>Apps>All>Google Play Store>Clear Cache & Clear Data
Then
Go to Settings>Accounts & Sync> your Google account> click menu (the three dots)> Remove Google Account
Finally
Add your Google Account again.
DONE!

mdrla 07.11.2012. 17:30

Ne da mi obrisat google racun! Kao radi sihronizacije imenikai dr. kaze da trebam vratit tel na tvornicke postavke!
da li je to neophodno?

Dottore 07.11.2012. 18:09

Probaj upaliti Market

Download: Latest Google Play Store 3.9.16 - Remove Entries From All Apps, Keep Track Of Position In Lists, Expandable Notifications, And More

mdrla 08.11.2012. 10:13

Skinio sa gore navedenog linka i sad radi ko urica, zahvaljujem

zgmmax 08.11.2012. 10:34

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2263595)
Za garanciju ne brines,imas u prvom postu tvornicki firmware. Sto se bloatware-a tice,to je nenormalno koliko koci JB na s3. Ljudi su odusevljeni s JB-om samo zato jer je ICS stekao i laggao tj. usporavao kad se napunio s aplikacijamai fajlovima. Ja sam skinuo s xda revolution hd koji nije nista drugo so stock fw-a bez bloatware-a i samsungovim glupih aplikacija,telefon se preporodio. JB ili ICS,svejedno,stock je spor. Pogotovo ako predjes s iPhone-a na Android. Ja sam nako 4s-a uzeo s3 (zato i jesam picajzla jer ios radi fluidno i brzo)po drugi put,mislio sam da JB rijesava moje probleme s brzinom,ali ipak sam morao stavljati custom ociscen stock firmware.

Planiram ubost S3 i isto tako idem sa iP4.

Malo citam sada o tom Revolution HD romu i neki imaju problema sa battery drain-om. Dal i ti imas te probleme ili kod tebe to normalno sljaka?

tor 08.11.2012. 10:46

hahhahah, mislim da sam i ja obolio - ORD :D

Shockre 08.11.2012. 15:17

Imam ja ARHD 14 odkad je izaso, u instalaciji sam izabro zadnje 4 od 6 opcija i stavio perseus kernel. Sve super, radi ugladenije nego stock i batt dulje traje i krace se puni.

Dottore 08.11.2012. 15:32

Citiraj:

Autor Shockre (Post 2272024)
i krace se puni.

Nema to veze. Sve je to o punjaču. S3 ima 1A lili 1000mA. Sa 1200 i 1500 budeš vidio veliku razliku.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:02.