PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Opera browser (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110252)

Sn4k3 27.05.2012. 17:00

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2171436)
Ne volim facebook, ali ovo što oni rade nije više dječja igra. Samo čekam kad će facebook mobitel izać. :hitthewal:

Debeli potpis..
Zao mi je zbog Opere jer je jedini browser koji mi u potpunosti pase i koristim ga vec ohoho godina.
Btw, zar necemo moci i dalje (u slucaju da se navedena akvizicija i dogodi) koristiti "starije" verzije Opere
i odj*bati daljnje nadogradnje.. Mislim, bitno da je Opera i da otvara stranice :), ostalo me ne zanima...

Dottore 27.05.2012. 17:41

Pametno :)

tiki66 27.05.2012. 18:13

Ako bude tako, mislim da ce Opera postat govno.

A koristiti stariju verziju je riješenje ali privremeno...

De5tr0yer 27.05.2012. 18:19

Tehnologija izrada web stranica napreduje i dok primjerice jedino opera podržava neke od elemenata HTML5ice, u budućnosti sigurno možemo očekivati još više novosti s kojima starije verzije bilo kojeg browsera naprosto neće moći držati korak.

Taman i da ih fejsbuk kupi, to ne mora značiti kraj Opere kakvu je znamo. U tom slučaju bi nam ostalo nadati se da neće postojati modifikacije sučelja opere da na svaki klik možeš napravit neš na fejsu. :D

Sn4k3 27.05.2012. 23:01

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2171480)
Taman i da ih fejsbuk kupi, to ne mora značiti kraj Opere kakvu je znamo. U tom slučaju bi nam ostalo nadati se da neće postojati modifikacije sučelja opere da na svaki klik možeš napravit neš na fejsu. :D

Slazem se, mozda ne bude sve tako crno kako mislimo :)
Promjene u sucelju ce vjerojatno biti primjetne (nadam se ne previse face-like :hitthewal:),
ali mislim da bi funkcionalnost i jednostavnost Opere (kakvu sad znamo) mogle ostati nepromjenjene - cak i poboljsane..

Mario92 28.05.2012. 10:28

Pošto desktop Operu ne koristim uopće (koja mi se uopće ne sviđa imho) brinem se ako će ovo utjecati na Operu Mini, gotovo must-have browser na svakom mobitelu :\

Iako, nešto u meni govori da bi najveće razlike bile ne toliko dizajnerske i funkcionalne vrste nego u "funkcionalnosti" u surfanju Facebookom. Nešto tipa upload slika u pozadini dok surfamo po ostalim stranicama, pisanje statusa unutar adress bara :D i slično,

fre@k 28.05.2012. 12:32

samo nek u operi config ponude opciju "Turn OFF FB Integration" :D

rodriguez 29.05.2012. 11:18

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2171436)
U najboljoj maniri kolega, sumljati ne postoji u hrvatskom kao riječ, samo sumnjati. :) Ljudi krivo naučili i krivo govore, nisi jedini.

Nebi vjerovao al namjerno sam napisao sumljam,ne pitaj zašto:D:roller:

HumWeed 30.05.2012. 03:23

ak se opera tako sheba ja ostajem na 11.52 jos 1-2 godine
onda se prebacujem na Iron

sve ostalo je sranje od IE, FF nijedni nevaljaju
a chrome nebi ni prstom tako

coconut 30.05.2012. 06:49

Nije fb jedini - navodno i Goglo razmišlja o kupnji Opere. Tko je od njih manje zlo?
http://blog.gsmarena.com/opera-to-co...-analysts-say/

Mario92 30.05.2012. 09:10

Ne znam zašto bi Google bio zainteresiran za kupnju Opere, pogotovo uzevši u obzir da imaju jako dobar browser i Opera im (udjelom na tržištu) ne predstavlja nikakvu konkurenciju. Eventualno na mobilnom tržištu gdje mi je isto pomalo nejasno s obzirom da sam negdje pročitao da Android Browser uzima sve više udjela nauštrb Opere Mobile i Mini.

Juice 30.05.2012. 18:46

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2172973)
Ne znam zašto bi Google bio zainteresiran za kupnju Opere, pogotovo uzevši u obzir da imaju jako dobar browser i Opera im (udjelom na tržištu) ne predstavlja nikakvu konkurenciju. Eventualno na mobilnom tržištu gdje mi je isto pomalo nejasno s obzirom da sam negdje pročitao da Android Browser uzima sve više udjela nauštrb Opere Mobile i Mini.

Da imaju veću kontrolu nad browserima još?
A i Firefox je financiran velikom većinom od Googlea(bar je prije koju godinu bio, sad ne znam jel su još uvijek).

Ovo na Androidu, google razvija i Chrome, isto zašto? :D

rak21 31.05.2012. 13:37

Citiraj:

Autor Juice (Post 2173352)
A i Firefox je financiran velikom većinom od Googlea(bar je prije koju godinu bio, sad ne znam jel su još uvijek).

Google je bio glavni financijer firefoxa, gotovo od samih početaka. Ali barabe su se dosjetili kako doći do vlastitog browsera. Što misliš zašto je chrome tako dobar i popularan?? Kad je počeo raditi na projektu chrome, google je pokupio najbolje od najboljih u firefoxu i uposlio ih kod sebe na razvijanju chromea. Pad kvalitete firefoxa se i poklapa sa izlaskom i razvojem chrome.a.

Možda su se i dalje zadržali u financiranju firefoxa ali to je sad zanemarivo kako je bilo prije chromea..

Bullet1 31.05.2012. 14:28

Isto bi se moglo dogoditi i s Operom ukoliko se Google upetlja umjesto Facebooka. Pokupit će lumene, ostatak će ostavit da se muči sa razvojem kao i sada na Firefoxu i Chrome bude no.1 u svakom pogledu. Ima se, može se...

Mario92 01.06.2012. 18:15

Citiraj:

Autor Juice (Post 2173352)
Ovo na Androidu, google razvija i Chrome, isto zašto? :D

Ne znam, valjda im je dosadno :D

Moguće je da Android nema Chrome kao defaultni jer:
a) proizvođači mobitela ne žele Chrome
b) Google bi mogao biti tužen zbog monopola

Al zbilja, zaboravio sam na to :)

Rain Man 14.06.2012. 10:40

Opera 12 je vani. Dal je bilo i do sad 64bit verzije?

njuskalo 14.06.2012. 13:05

64bit je bila samo 12.0 alpha i beta...

HumWeed 14.06.2012. 14:25

za one koje zele samo "en"
Code:

32bit: http://get-ice-1.opera.com/pub/opera/win/1200/en/Opera_1200_en_Setup.exe
64bit: http://get-ice-1.opera.com/pub/opera/win/1200/en/Opera_1200_en_Setup_x64.exe

mogu rec da mi se svidja ova verzija
osjeca se da je brza, cak i gpu akceleracija radi na mojoj staroj gfors 7

ali dok gledam youtube video otvaranje new page preko + taba steka do 3 sekunde

tiki66 15.06.2012. 10:50

Meni sve nomalno radi i ne šteka.. svidja mi se ova nova verzija, zasad.

doky 15.06.2012. 14:12

Uz HWA sve radi jako, jako brzo i fluidno osim što mi se font malo zamuti, za to je vjerovatno kriv ATi. :fuming:

dedaWraith 15.06.2012. 20:01

Sve fino radi za sad, čak ni youtube ne šteka po defaultu kaj mi je osobno najviše smetalo...

vercetti 15.06.2012. 20:01

Katastrofa...

Sa ukljucenom hardverskom akceleracijom, ako zanemarim to sto se nikakvo poboljsanje u performansama ne vidi,
totalno je poremetilo font, velicinu i boju slova.

Slova manja, mutnija, skroz neugodno za gledati, flash player se skroz zblesirao.
Osim sto ne radi brze nego u 11, sad jos i prikazuju crna slova kao bijela, i generalno je "svjetlije" sve u playeru, ne vide se elementi.

Probao sam sa reinstalacijiom, i opere i flasha, ali je u operi problem, jer ostali browseri, a imam ih sve (FF, IE i Chrome), radi najnormalnije kao i prije...

Chrome i dalje neusporedivo brzi na stranicama na kojima prevladava flash, video i slicni "tezi" elementi.

Youtube takoder od 11.5x prakticki negledljiv u Operi, konstantno trzanje, ucitavanje, sporost... svi ostali browseri, ali bas svi, rade najnormalnije.
12.00 je ispravila samo sporo ucitavanje videa, ostali problemi su i dalje prisutni.

Sve manje i manje mi je Opera primarni, na zalost... :(

Facelessone 15.06.2012. 20:02

Ak te muči blurry font kod akceleracije prebaci rendering na OpenGL. Isto tak, akceleracija je eksperimentalna i nije uključena po defaultu.

opera:config#UserPrefs|Preferredrenderer 0 - OpenGL, 1 - DirectX

vercetti 15.06.2012. 20:08

S time ispravljam samo font, flash i dalje razheban...

Facelessone 15.06.2012. 20:14

Radi ko beba. I na next buildu koji upgradeam svaki release i na 12 clean instalaciji. Nekej te gadno zeza.

sh0kre 15.06.2012. 20:48

isti qrac ko uostalom i svaka opera unazad 7 godina.

OuttaControl 15.06.2012. 23:50

ev posto tamo na sajtu od opere niko nista ne jebe napravio sam http://www.facebook.com/OperaHrvatska da mi sebi mozemo pomoc kad zatriba :D
a meni sa novom nije sve tip top, dakle ima mi opera delay od pola sekunde na svemu(kad pisen, otvaram dropdown,kliknem na nesto itd) ,nekuzin kako i od cega, iman par ekstenzija i par tabova, al ni sa iskljucenim ekstenzijama nista ne poomaze, napravit cu reinstall al ako to ne pomogne... i guta po 500 mb rama bez problema sa 4 taba i 4 ekstenzije...

HumWeed 16.06.2012. 02:14

jbt fejsbuk

Juice 16.06.2012. 13:36

Ekipa, pomoć.
Youtube mi je u zadnje vrijeme u tekstualnom obliku.
Te također na forumima ne registrira videe, ostavi prazan prostor samo.
Ostali browseri normalno rade
Kakvo rješenje, ili da reinstall roknem?

fanATIk 16.06.2012. 14:49

Problem s dvanaesticom. Imam crnu temu opere, i sad s upgradeom na 12, linkovi u personal baru su postali nečitljivi. Koristim gornji personal bar, iznad tabova, i on ima podlogu teme. I to je sad za pročitat katastrofa. Ak stavim donji personal bar (ili neku sivu temu), ispod tabova, on ima sivu podlogu i sve je ok. Samo kaj sam ja navikao da mi je gore. Se da to u configu promjenit i gdje? Background i foreground slova da promjenim, jerbo su slova sad iscrtkana, istočkana, uglavnom, nečitljiva.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:05.