![]() |
Board guardian je u Stupniku ak se dobro sjećam i dobar je (ima finu glodalicu za alate i kalupe). Ima i u Novom Čiču (ili starom ?) onaj MAC koji je radio za BMW motore karbonske dijelove.
Računajte da je kvadratni metar karbona oko 25-35€ minimum (barem je bilo tako prije 8 godina :D, govorim za prepeg), treba napraviti kalup ili štampu i kontraštampu za ono što se želi izraditi. Ako treba jeftino, radi se od raznih pjena/smola. Možeš i ručno to delati, no ipak će na stroju biti podosta preciznije. |
Prije 8 godina.
Daj me mojne. :roller::roller::roller::roller: Da, od pur pjene najčešće. |
Pardon, prije 5 godina. Tad sam bio u Board Guardianu u cijene su bile za njega :D. Ne bih rekao da je to nešto što je pojeftinilo užasno.
Razlike u gustoći skoro pa i nema između stakloplastike i karbona, barem kad smo mi delali dole na brodovima. |
Znači kod njega se čak može i naručiti sve da bi recimo radio home made something od karbona? Vjerojatno je i zato malo skuplje kad mora i na tom dijelu zaraditi. :D
Aha, a cijena? Misliš da ima neke razlike? |
Evo malo izrade karbonskih felgi :)
https://www.youtube.com/watch?v=PGGiuaQwcd8 I evo izrada ostalih dijelova, epizoda 1 od 9 https://www.youtube.com/watch?v=504I_hJDFck |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
novi tipo nema apsolutno nikakve veze sa starim tipom... totalno bezveze.
|
Ok, nema jer su krenuli sa limuzinom, iza nje dolazi HB, onda i karavan
U Italiji spominu početne cifre od 12500 ojra i to s dovoljnom opremom, limuzina ima par centimetara preko 4.5 metara ;alo se Fiat sposrao, rekao je da odustaje od kompakt klase, da će raditi samo izvedenice 500-tke. A sad opet rade kompakta. Mislim da bi karavan mogao biti ok, u limuzinu su stavili samo ova dva motora, iako su pričali i o t-jetima, al limuzina je trebala biti neka "budget" verzija, dok HB i karavan s nešto kvalitetnijim materijalima i nešto većom cifrom |
Sa stilom u totalni bankrot :D
Šteta šta su već odlučili Chrysler upropastiti stavljajući ga u niži segment nego šta je bio....sad bu ga dotukli do kraja... A čak su i Lanciu,rijetko kvalitetan auto u Talijana uspijeli upropastiti,prodajući ljudima muda pod bubrege i stavljajući Lancia naljepnicu na nekakve američke poluproizvode :( |
Citiraj:
Usput, neki dan sam tamo na svoje oči vidio četiri auta koji su se međusobno iskrižali s razmakom od pola, možda jednog metra (dva su ulazila u rotor od Ljubljanske, a dva izlazila prema Baumaxu) na način da je prvi izašao iz rotora, drugi ušao u rotor, treći izašao, četvrti ušao i stvarno je takvo međusobno uvažavanje bilo lijepo vidjeti jer niti jedan nije smanjivao ili povećavao brzinu, nitko nije kočio ili trubio... jednostavno su samo odvezli ono što su i naumili :goood: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
jebote mogli su barem kao neki flashback na orginalni tipo stavit neki suludi digitalni dešbord pa bi nekome zatitralo tamo negdje i odlučio bi se na tako neka kola... čisto sjećanja radi, ali koliko vidim to sa tipom nema baš nikakve veze. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Druga je stvar danas što 99.9% vozača "vozačku kulturu i pristojnost" definiraju onak kak je njima najbolje :) |
Zakon je jedno, sudska praksa drugo... zato sam napisao da je krivnja 50:50 ali to vrijedi samo za rotore bez iscrtanih voznih traka (a i govorio sam o konkretnom rotoru kod Škorpikove)...
... u rotoru kod Remetinca gdje su trake iscrtane možeš krajnjom desnom kružiti 100 krugova i uvijek imaš prednost, a ako nekoga udariš tko se htio isključiti iz rotora iz srednje trake, on je kriv. |
Citiraj:
Sad su to malo izmješali. |
ovo je bolesno... pogledajte do kraja, pogotovo 1.3l engine rečenicu :D 2013. |
Citiraj:
Možda jedino karavan ponudi nešto U biti stari Tipo nije bio niš posebno dgt table su imali svi iz tog vremena, jedino je bio porpilično prostran, Tempra karavan je imala onaj fantastični izum sa spuštanjem otvora branika tak da si mogao voziti duge daske koje strže iza auta, a hauba zatvorena-to je i Marea SW preuzela Bravo 2 nije toliko star da se nebi radije za njega odlučio rabljenoga (do 2014. g) nego ovaj novi Tipo |
Meni je novi fiat tipo odličan, jedva cekam karavansku verziju. Mogao bi se dobro prodavati.
|
Novi BMW serije 1, sedan, baš mi je dobar.
http://www.drivespark.com/four-wheel...ow-012663.html |
Water Transfer Printing - Hydrographics
|
1m pretprošle generacije mi je još uvijek možda najljepši bmw ikada... prošla generacija nije vrijedna spomena koliko su je unakazili, a ovaj 1m bi možda mogao biti još najljepšiji ikada :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Taj film sam već gledao, pratim ih već neko vrijeme, od CCX modela, mislim da je to bilo oko 2006 godine. Po meni, rade odlične stvari, gazda se kuži u posao, oni su po meni na totalno drugom nivou od svih ostalih proizvođača. https://www.youtube.com/watch?v=OMLnmvLYTVw |
ama šta si mi sada to stavio da opet izgubim sat vremena gledajući :D
isto mislim... stvarno su izmislili skroz novi nivo supercara i gušt je gledat kako to rade i koliko paze na detalje i sve, po meni stvarno marka van konkurencije na so many levels. što se tiče prijestolonasljednikoviča - čovjek kuži kaj priča, upleten je u svaki dio razvoja i drži sve pod kontrolom u skladu s vizijom koju ima... nije to klasični menađerčić balkana. |
Evo ti još :D
https://www.youtube.com/watch?v=Bch5...yFuWnf&index=9 Dakle nova tehnologija, a testirai su ju već na -20 :D Ne zanima njih nekaj na brzaka, uvijek se sve testira na najgori mogući način da se pokaže slaba točka i onda se radi na tome da se eliminira slabost, nakon toga opet u ekstreme Šveđani znaju posao, od svih naroda (a proputovao sam svijeta) oni su mi se najviše svidjeli Zaboravih, svi idu na downsizing na način da na manji motor rađen 1925 našarafe turbo. Ovo je potpuno drugačiji pristup svemu. |
baš... kako japanci (mazda) imaju downsize-ing kroz veće atmo motore, tako su to ovi odnijeli na whole new level ;)
gledam sve... thnx! |
Citiraj:
Nema nikakve razlike između iscrtanih i neiscrtanih kružnih tokova, kao ni kod obične ceste. |
Navodno da ekipa iz Švedske čak daje mogućnost da im se pošalje par dcl benzina kojeg mislite trošiti, i oni vam zatim šalju mapu koja je optimizirana za taj benzin.
Iako mi nije jasno kako uspije na temelju par dcl benzina napraviti mapu, no nema veze. Baš me zanima je li itko čuo za to da može potvrditi? Kolega mi na praksi pričao prije par god. :D |
Citiraj:
.. i nadam se da nikad u stvarnosti nećeš doživjeti ovo što sam napisao u prethodnom postu ;) |
Citiraj:
Bilo koja situacija kao što je navedena je zakonski čista, dapače, ne znam odakle ti to. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako sam nešto propustio, daj pojasni. :goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Definicija prometne trake (koja ne mora biti iscrtana) nema veze sa smjerovima niti definira obavezne smjerove. Tome služe prometni znakovi, kao što prometna pravila definiraju međusobne odnose vozila u prometu (obavezne postupke, prednosti i slično). U ovom slučaju, to što nema iscrtane signalizacije ne znači da se mijenjaju prometna pravila (obaveza izlaska iz kružnog toka iz krajnje desne trake, poštivanje prednosti prolaska vozila, itd.) jer je kružni tok najobičniji niz raskrižja. |
Prometna traka i smjer kretanja su dva neodvojiva pojma jer upravo smjer definira prometnu traku.Ako je nešto definirano nečime,onda se nemože reći da nema jedno veze sa drugim :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:10. |