![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dakle treba ti jedan novi radio, jedna video kamera (opcionalno, za youtube) i jedna ručna bomba ili potezna mina. :fuming:
|
Kupio sam Daewoo Tico SX '99 i sada bi trebao izmijeniti kocionu tekucinu i zadnje amortizere, a ne znam di :)
Isto tak bi trebo kupit filter ulja, zraka, goriva i zamijeniti ulje pa bi mi i za to trebala preporuka di sve to obaviti. I pitanje vezano za gume, gore su M+S gume dal mi onda trebaju i lanci sada ili ne? EDIT: Naso na HAKovim stranicama, ne trebam imati lance :) Citiraj:
|
Super su mi kreteni koji se voze po glavnoj cesti i misle da ne moraju dat žmigavac iako ta glavna cesta skreće, jerbo imaju prednost prolaza. Konkretno, Petrova kod skretanja za Kamaufovu. On ide iz smjera istoka i skreće u Kamaufovu bez jebenog žmigavca. Ja išao Petrovom iz smjera zapada i kod Kamaufove imam znak stop jerbo on ima prednost. I vidim auto ide prema meni al ne daje žmigu. Naravno, mislim da nastavlja dalje po Petrovoj i ja pičim kroz to raskrižje. I kripl sam odjednom skrenu i skoro me razvali s volvom xc90 i još se stane derat na mene da je on na glavnoj cesti. Morao sam izać iz auta i popričat s njim. U razgovoru sam mu uz spominjanje bliže rodbine objasnio i pokoje prometno pravilo. Usro se ko grlica pa nije bilo potrebe za fizičkim kontaktom.
Čuku vremena nakon toga, križanje donjih svetica i vukovarske. Ja pičim iz smjera sjevera i skrećem desno u vukovarsku. Imam dvije trake za birat u koju ću se ubacit. Ali tip u pežoiću isto sa svetica iz smjera juga isto skreće na vukovarsku i uvjeren je da je lijeva traka vukovarske namjenjena samo njemu a meni je kakti samo desna dozvoljena. I imbecil me skoro zvekne, valjda je o centimetrima bilo riječ. Ništa njemu ne znači što on sječe moj smjer kretanja, ne, ta traka je njegova.I nakon toga stane iza mene u koloni i trubi i blica. A ništa, ajmo opet van, opet rodbina i objašnjavanje pravila. :D |
Kod mene ko je daje žmigavac u gradu, jasno mi je da je kmet koji nije iz grada :)
|
Citiraj:
|
Kad bi bilo kunica piknuo bi ovako nešto i onda me zaboli za ove koji ne daju žmigavce i koji tumače prometna pravila po sistemu "ja znam kamo idem, kaj i drugi to moraju znati" :D
|
Kajaznam, mislim da je ovo sigurnije rješenje. :D
|
Citiraj:
iskreno ja bi ti isto trubio :D no dobro to nije toliki problem i rijetko se dešava, ali sam spreman i na takve poteze pa pazim, puuuuuuno veći problem je ekipa koja dolazi sa sjevera i ne daje žmigavac da skreće, a ja čekam ko budala nasred križanja da on prođe ravno... e onda ide rodbina, blendanje i vizalno pokazivanje gdje se nalazi ručica žmigavca. zapravo više se ni ne živciram toliko na to nego jednostavno niža-gas i uletim mu u desnu (u koju moram ić) ispred njega bez žmigavca na nož da mora fajn kočnicu stisnu, pa ti mlataraj ručicama i vidi kako je to kad ne znaš ko kamo ide... karma is a bitch isn't it? :D |
Znam ja da je to nepisano pravilo. Al ak sam ja dao žmigu, na tebi je da me pustiš da biram u koju ću. Ili se suoči s posljedicama. :D
Da vozim bager, znaš koliko bi me brigalo za njegovo tumačnje prometnih propisa... :D :D :D |
zato kažem da pazim na to, pogotovo na bagere :D
ako si dao žmigavac za desno i onda odmah na križanju prebacio na lijevo, naravno da bi te pustio - no question asked ;) samo to apsolutno nitko ne radi. |
Zato jer u tom slučaju ako postoje dvije trake, prva do tebe je tvoja, druga je za onog iz drugog smjera.
|
Citiraj:
|
W463 300TD 177ks :)
|
Citiraj:
Nepisano pravilo, ali nemres se tak ponasat jer je bas to - nepisano pravilo. ----------------- Isto kao sto i ljudi ne znaju skrenut lijevo u svoju traku ovdje: https://goo.gl/maps/S9PDTuhZusq I ovdje desno u svoju traku: https://goo.gl/maps/3co2DZv4DpQ2 Obožavam vidjet im na licima kako se čude jer im ne dam u srednju traku iz njihove unutrašnje. EDIT: Stojim sad na raskrižju Zvonimirove i Heinzelove... Na Heinzelovoj postane crveno. 3-4 sec kasnije dolazi žena u BMW-u, usporava na 20-30km/h i mrtvo-hladno prolazi kroz crveno kao što to prolaze policija i hitna sa rotirkama - na taj način. Pa pucao bi po njoj. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije problem u tom motoru (to je izvrstan, štedljiv i trajan motor), problem može biti samo u glavama vlasnika Mercova kad shvate da je to Renaultov motor :D Ali, treba biti iskren i reći da je u raznim aspektima dizajna Clia IV sudjelovao Mercedes (koliko mi je poznato, u konstrukciji unutrašnjosti radi povećanja kvalitete u odnosu na Clio III), isto kao što su i novi Twingo i Smart ForTwo u svojoj biti isti auti, razvijeni u zajedničkoj suradnji (ako se dobro sjećam, čak su i motori pola-pola - atmo je Smartov, a turbo je Renaultov). |
Citiraj:
|
A i BMW stavlja svoje ime na svašta. :D
IIRC, BMW je patentirao taj VTI sistem u tim motorima, mislim da je to jedino njihovo na tim PSA mlincima. |
Najbolji motor za C3..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
DIjelove možeš i sam nabaviti, možda neki posust riješiš ko npr kod Tokića, Auto KReše itd |
Zna li itko od vas tko se bavi karbonom?
Da je u stanju izraditi retrovizore ili vrata gepeka i sl? |
Citiraj:
http://i.imgur.com/JlFn2g6.jpg |
To i logika ljudi da iz unutrasnje trake rotora izlaze na vanjsku traku izlaza. Cesto preventivno lupim po kocnici i uglavnom se desi tak nesto.
Ne kuzim zakaj nisu iscrtali trake tak da ak uđeš sa vanjske moraš izać na sljedećem izlazu, a ak uđeš sa unutarnje trake da možeš kružit koliko hoćeš. I uopce nema mogucnosti da se sudaris s nekim (izuzev lose prikljucivanje na rotor). Recimo ovdje: https://goo.gl/maps/a5PAZFWEcho Popizdim kad idem Drzicevom prema sjeveru, a sa Radnicke ljudi stvore tri pa cak i cetiri trake iz jedne za prikljucenje na Drzicevu. Gledam i ne vjerujem. Tak i obicno kad bijele Bembure sa krunicom oko retrovizora propizde kraj cijele kolone i na noz se ubace na celo kolone ili blokiraju traku dok ih netko ne pusti. |
Citiraj:
Jedino od stakloplastike je nešto jeftinije |
Staklopastika i karbon kao krava i balet, ali nema veze. :D:D
I dalje me zanima tko bi baratao s tim. I je li itko zna, kad smo već kod toga, koja bi razlika u težini bila između karbona i stakloplastike? Za isti predmet, naravno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Neću da mi itko išta radi. :D
Pitam ovako informativno, čisto radi znanja i znatiželje. Ali da, mislim na ovo drugo, ne na foliju. |
mislim da ćeš se brzo ohladiti... http://www.carsdirect.com/aftermarke...n-fiber-wheels
|
Nisam se ni zagrijao. :D
Ne znam disi ovo iskopao, ali fora. Mene je samo zanimalo bavi li se itko s tim u HR, čisto radi znatiželje... Ne radi toga da sebi idem nešto raditi jer znam da je skupo. Btw, mislim da novi mustang ima felge od karbona. :D:D |
Citiraj:
Jedini Mustang koji ima karbonske naplatke je Shelby GT350R (najskuplji model). |
Nakon pregovora s tobom? Ili to govoriš općenito?
Znam da je karbon skup, pa nisam ništa ni mislio raditi, samo sam se raspitivao. Da, tako je, Shelby ima, ostali početni modeli nemaju, pogrešno sam se izrazio. |
mislim da se iggy ne bavi karbonom :D
|
I meni je nekako čudno, ali što sad. :lol2:
|
Citiraj:
Imaš neku firmu u Stupniku, ako se ne varam. Morao bi prokopati po povijesti i to druge firme. |
Aha, znači ima.
Board Guardian bih rekao da na njih misliš? :D E da, još jedno pitanje, jel zna netko koliko bi stakloplastika bila teža od karbona na istoj površini? Ne znam, nek je hauba 5 kila, a staklo onda? 7? :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:51. |